Slovenië - Alpe Adria Trail


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Slovenië - Alpe Adria Trail


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Slovenië - Alpe Adria Trail


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Slovenië - Alpe Adria Trail


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Slovenië - Alpe Adria Trail


8 dagen

Periode zelf te bepalen


vanaf € 935
8 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Reisnummer: 23SI5JAA
Individuele reizen Slovenië
Het Alpe Adria Trail loopt van bij de Grossglockner in Oostenrijk door de Julische Alpen in Slovenië tot het Italiaanse Muggia onder Triëst, in totaal 43 etappes en circa 750 km. Het is een pracht van een lange-afstandsroute, zonder twijfel een van de mooiste in Europa. Wij bieden je hier het Sloveense deel aan. Het Triglav Nationaal Park strekt zich uit in het noordwestelijke deel van Slovenië. Hier vind je de Julische Alpen, een spectaculair mooi en rustig bergmassief  dat de meest afwisselende landschappen blootlegt. Over de Vršic-bergpas beland je in het dal van de smaragdgroene alpenrivier de Soca, een wondermooie regio van bronnetjes en watervallen. De laatste dag wandel je door de vruchtbare laagvlakte van Friuli Italië binnen. 

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Rustige alpenlandschappen
 • Cultuur en geschiedenis
 • Feeëriek landschap van de Soča-rivier
 • Bossen met veel wild

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,3

15 Beoordelingen

reviews van klanten

We hebben weer erg genoten van deze reis met Anders Reizen, ondertussen onze derde reis al. Bedankt voor de organisatie en de flexibiliteit voor onze aangepaste planning.

Jaap B. -

Algemene reistips

Dag 1

Kranjska Gora

Aankomst in het dorpje Kranjska Gora (810 m). Wintersporters zullen dit skioord zeker kennen omwille van de World Cup slalom die hier ieder jaar in januari wordt georganiseerd. Het plaatsje is dan ook mooi gelegen, volledig omringd door donkergroene wouden en beschut door een aantal witte reuzen op de achtergrond.

Hotelovernachting. 

Dag 2

Kranjska Gora - Vršič Pass - Trenta  

Je trekt richting Jasna, hier betreed je het Triglav Nationaal Park dat zich uitstrekt in het noordwestelijke deel van Slovenië. De bergen stelen de show in dit alpien landschap dat verder voor twee-derden bedekt is met dichte wouden en gevoed wordt waterpartijen in de vorm van karstbronnen, watervallen, gletsjermeertjes en rivieren. Je bijt de spits af met een bergtocht over een ezelpad naar de Vršič-pas. Het panorama is overweldigend; langs alle zijden word je omringd door majestueuze pieken. Afdaling in de Trenta-vallei en korte transfer naar Bovec voor overnachting.

Tocht van 19 km, hoogteverschil: + 1023 m / - 1221 m.

Hotelovernachting. (O)

O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Dag 3

Bovec - Trenta - Bovec

Korte transfer naar het startpunt van de wandeling. Eén van de mooiste bronnen in de Julische Alpen is die van de Soča-rivier; uit een nauwe kloof die een ondergronds meer verbergt, stroomt het water naar buiten om later uit te groeien tot één van de mooiste rivieren ter wereld.  De meest fotogenieke plekjes werden zelfs uitgekozen als decor voor de filmprent de ‘Chronicles of Narnia’… Korte transfer naar het beginpunt van de wandeling. Je volgt de stroom over een zeer goed onderhouden pad, omhoog en omlaag en over houten bruggetjes alvorens het plaatsje Bovec te bereiken. In één van de boerderijen onderweg kan je de typische Bovec-kaas proeven.

Tocht van 21 km, hoogteverschil: + 451 m / - 607 m.

Hotelovernachting. (O)

Interesse in outdoorsporten? Bovec is het walhalla voor wateractiviteiten. Lees onderaan meer.

Dag 4

Bovec - Drežnica

Je wandelt langs een aantal watervallen (Virje, Kozjak, Koseč en de hoogste, de Boka waterval) om daarna de rivierbedding de rug toe te keren en uit te komen bij Drežnica, een bergdorpje dat in de regio bekend staat voor z’n unieke houten maskers.  Hoog boven de Isonzo-vallei en onder toppen van de Krn-bergen is dit dorpje ook bekend voor de zware gevechten tijdens WO I.

Tocht van 23 km, hoogteverschil: + 554 m / - 451 m.

Overnachting in een guesthouse. (O)

Dag 5

Drežnica - Tolmin 

Een historisch geladen wandelroute tot het stadje Tolmin. Je volgt het zogenaamde ‘vredespad’ ter nagedachtenis van de vele oorlogsslachtoffers en wandelt voorbij Krn en Vrsno, twee kleine dorpjes waar de tijd wel stil lijkt te hebben gestaan.

Tocht van 21 km, hoogteverschil: + 751 m / - 1088 m.

Hotelovernachting. (O)

Dag 6

Tolmin - Tribilj Superiore

Het hoogtepunt van vandaag is de klim naar de Kolovrat-bergkam. Hierboven ontplooit zich aan beide kanten een totaal verschillend landschap; aan een kant reikt je zicht tot aan de Povlakte en de Adriatische Zee terwijl je blik aan de andere kant gedomineerd wordt door een majestueus berglandschap. De vele bunkers, loopgraven en schuilplaatsen aan de Italiaanse zijde zijn getuigenissen uit het oorlogsverleden, de Kolovrat was immers het toneel van de bittere gevechten tussen Italiaanse en Oostenrijks-Hongaarse troepen. Einde van de tocht bij de Tribilj Superiore.

Tocht van 19,5 km, hoogteverschil: + 1308 m / - 879 m.

Overnachting in een guesthouse. (O)

Dag 7

Tribilj Superiore - Cividale del Friuli

Op en neer gaat het pad naar Cividale del Friuli. Vandaag zie je overal kastanjebossen en wandel je over paden door oude weilanden die de verbinding vormden tussen de vlakte en de hoger gelegen dorpjes.  Bij Castelmonte, een mooi middeleeuws pelgrimsoord, opent het landschap zich terug en krijg je zicht op de vruchtbare laagvlakte van Friuli. Afdaling naar Cividale del Friuli, vroeger één van de belangrijkste nederzettingen van het Lombardisch koninkrijk in Italië en naast de vele wijngaarden, agriturismi, tal van musea en kerken gekend voor z’n jaarlijkse folklorefestival.

Tocht van 23,4 km, hoogteverschil: + 616 m / - 1121 m.

Hotelovernachting. (O)

Dag 8

Einde na het ontbijt. (O) Indien je koos voor een privé-transfer naar je wagen of naar de luchthaven, word je meestal om 9 uur opgepikt.

Extra nacht(en)

Liefhebbers van outdoor-activiteiten kunnen een extra nacht in Bovec overwegen. In de buurt kan je terecht voor canyoning, rafting, hydrospeed, ziplining,...). Prijzen steeds op aanvraag. 

Meer uitleg over de sportactiviteiten kan je lezen bij de uitbreiding van onze multisportreis in Slovenië

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs 8 dagen/7 nachten 3/6 tot 15/9 (hoogseizoen): € 975
Basisprijs 8 dagen/7 nachten 20/5 tot 2/6 en 16/9 tot 14/10: € 935
Eenpersoonskamer alleenreizend: € 400
Extra overnachtingen 1 nacht Kranjska Gora 3* kamer & ontbijt: € 95
Toeslag transfer Cividale - Kransjka Gora tot 8 personen: € 220
Toeslag transfer Cividale - Kransjka Gora tot 3 personen: € 185
Voorschot: € 340 per persoon

Inbegrepen

 • logies (2* of 3*-hotelletjes of guesthouses)
 • ontbijt 
 • briefing bij aankomst
 • bagagevervoer
 • korte transfer met de wagen op dag 2 en 3
 • toeristentaks
 • gps-tracks
 • informatiepakket met Engelstalige, digitale wandel- en activiteitenbeschrijvingen
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen -en terugreis 
 • middag- en avondmaal
 • dranken
 • transfer van en naar de luchthaven of terug naar het beginpunt (tenzij je bij boeking een toeslag betaalde)
 • evt. inkomgelden 
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

Privé transfers ook mogelijk voor Lljubljana (stad of luchthaven) - Kranjska Gora en voor Cividale - Lljubljana (stad of luchthaven). Prijs op aanvraag.


Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 21 mei tot/met 15 oktober 2023

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Heen- en terugreis

Met het openbaar vervoer*

Trein tot München en van daaruit rechtstreekse nachttrein (Austrian Railways Nightjet) naar Jesenice. Van hieruit bus of taxi naar Kranjska Gora (20 km). Op het einde van de reis kan je vanuit Cividale del Friuli een trein of bus nemen naar Venetië (ca. 3 uur) om van hieruit per trein (of vliegtuig) terug naar België te keren.

Hou er altijd rekening mee dat er minder busverbindingen zijn tijdens het weekend en op feestdagen. Check trein- en busuren altijd op voorhand. 

Met de wagen

Afstand tot Kranjska Gora vanuit Brussel: ca. 1100 km. Je kan de wagen gedurende je verblijf in Kranjska Gora achterlaten op de parking van het hotel. Voor de nachten dat je hier niet verblijft worden er kosten in rekening gebracht (ca. € 5 / nacht).
Om je wagen terug op te halen op het einde van de reis kan je best (bij inschrijving) een transfer boeken (1,5 u.) vanuit Cividale del Friuli, aangezien het zeer moeilijk is om met het openbaar vervoer terug bij het startpunt te geraken. 

Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europese wegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.

Met het vliegtuig*

Tot Ljubljana. Kranjska Gora ligt op 66 km van de luchthaven en is bereikbaar met de bus of per taxi of private transfer. Neem op de luchthaven de shuttlebus naar Kranj (15' / € 1,80). In Kranj neem je de bus naar Kranjska Gora / Podkoren (eindhalte). Er is in principe elk uur een vertrek (ca. 90' / € 7). Prijzen voor privé-transfers zijn op aanvraag en best bij inschrijving te boeken. 

* Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Daarbij worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Vervoer tijdens de reis

Tijdens de reis zijn er een aantal korte transfers inbegrepen, respectievelijk op dagen 2 en 3. Deze gebeuren met de wagen:

Dag 2: transfer na de wandeling naar Bovec
Dag 3: naar het startpunt van de wandeling in de Trenta Vallei.


Wandelniveau

. Wandelingen van gemiddeld 20 à 24 km. Alhoewel dit geen hooggebergteroute is zijn er dagelijks flinke hoogteverschillen te overwinnen. Op dag 5 moet je 1088 m dalen en op dag 6 moet je 1308 m stijgen. Ervaring met bergwandelen is aan te raden maar technische vereisten zijn er zeker niet. De paden zijn vrij goed gemarkeerd met herkenbare Alpe Adria Trail bewegwijzering. De ondergrond is soms moeilijk begaanbaar met uitstekende boomwortels en losliggende stenen.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot  . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Je bagage wordt vervoerd. Je draagt enkel je dagrugzakje tijdens de wandelingen. 1 stuk bagage van max. 20 kg per persoon.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

Je logeert steeds op basis van een tweepersoonskamer met eigen sanitair. 

 • 5 x in een comfortabel en kleinschalig ***-hotelletje (in Kransjka Gora, 2 x in Bovec, Tolmin en Cividale del Friuli)
 • 1 x in een ***-guesthouse in Dreznica
 • 1 x in een **-guesthouse in Tribilj Superiore

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt in het logies is inbegrepen.
 • Lunchpakketten zijn niet inbegrepen. Onderweg kom je meestal wel iets tegen waar je kan lunchen of aankopen doen voor de lunch. De prijs van een lunchpakket in in het logies varieert van € 8 tot € 10 p.p. Soms kan je zelf je aankopen doen in een supermarkt voor je vertrek. 
 • Avondmaal is niet inbegrepen. Je bent vrij om ter plekke een eetgelegenheid uit te zoeken. 

Hond

Niet toegelaten.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,.. die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • soepele reistas (liever dan een harde koffer). Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van ca. 25 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur. Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.

 • wind- en waterdicht jas
 • regenbroek
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemkledij.

Diversen

 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • evt. wandelstokken

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor reizen naar Slovenië volstaat je identiteitskaart.

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

In Slovenië betaal je met euro's. Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om zeker al wat cash van hieruit mee te nemen.


Teken

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde wordt gewaarschuwd tegen Europese tekenencefalitis. Deze ziekte kan je oplopen in de landelijke bosrijke streken van meerdere landen van Centraal- en Noord-Europa. Tekenencefalitis komt voor in gans Slovenië.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: