Griekenland - Corfu Trail


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Griekenland - Corfu Trail


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Griekenland - Corfu Trail


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Griekenland - Corfu Trail


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Griekenland - Corfu Trail


8 dagen

Periode zelf te bepalen


vanaf € 680
8 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Reisnummer: 23GR5CTA
Individuele reizen Griekenland
Dit lange-afstandspad baant zich over een lengte van 171 km een weg van de noordkust tot in het zuidelijke puntje. De Corfu Trail  heeft z'n ontstaan te danken aan een Britse dame die ettelijke jaren van haar leven wijdde aan het aaneenrijgen van ezelpaadjes en karrenwegen die de dorpjes met omliggende akkers en kloosters verbonden. Tijdens deze 8-daagse reis verken je het landschappelijk mooiste stukje van de Corfu Trail. Je start in het centrum van het eiland en trekt van west naar oost en terug richting noorden. En zo ontdek je dit idyllische mediterraans paradijs, weg van het massatoerisme.

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Heerlijke nabijheid van de zee
 • Bergdorpjes en baaien
 • Verrassend groene natuur

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,9

45 Beoordelingen

reviews van klanten

Deze manier van reizen is heel leuk ; je staat op en weet dat je gaat wandelen , 's avonds is er tijd om te ontspannen. Veel variatie omdat je van de ene plaats naar de andere trekt midden in de natuur langs oude paden en bagage meesleuren, hoeft niet. Lekker gegeten aan zeer schappelijke prijzen ; contact met de lokale bevolking was zeer hartelijk.

Hugo G. -

Wij gaan zeker nog boeken!!!! Het was een succes formule voor ons!

Philippe V. -

De chauffeur die ons begeleidde, Mario, was heel vriendelijk en gaf ons duidelijke uitleg. Was ook stipt op de afspraken. De valiezen waren steeds aanwezig bij onze aankomst in het hotel of appartementen. Overal goed werkende airco's! Vriendelijk onthaal bij alle verblijven.

Philippe V. -

Mooie selectie wandelingen. Transfers en bagage stipt op tijd.

Hilde L. -

Locaties waren schitterend, maar zeer eenvoudig en soms geen WiFi.

Hilde L. -

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst

Aankomst op de luchthaven van Korfoe. Je wordt afgehaald en naar Paramonas gebracht, een aangenaam kustplaatsje aan de westzijde van het eiland. Misschien is er wat tijd om al neer te strijken in een van de gezellige strandtavernes.

Overnachting in Paramonas.

Dag 2

Paramonas – Benitses

Meteen bij het verlaten van Paramonas klim je via smalle begroeide paadjes door olijfgaarden. Eenmaal boven is het uitzicht over de kust fantastisch. Je daalt vervolgens af door kleine dorpjes (Ano Pavliana, Kato Pavliana, Vouniatades) en door een heidevallei. Voorbij het dorpje Strongili gaat het pad weer omhoog tot het hoogste punt van vandaag in Dafnata, met prachtig uitzicht. Hier heb je de mogelijkheid om nog wat verder te stijgen naar het uitzichtpunt van Stavros Mountain. Vervolgens daal je via de weg af tot de nederzetting Coyevinas, van waar je via bospaadjes naar de kust in Benitses wandelt.

18,5 km, 6 uur stappen. Totale stijgingsmeters: 919 m

Overnachting in Benitses (O).

Dag 3

Stavros-Pelekas

Een taxi brengt je naar Stavros en dan volgt de pittige klim naar de tweede hoogste top van het eiland, de Agii Deka (576 m). Oude, smalle paadjes voeren door een bosrijk landschap met indrukwekkende kalkstenen rotspartijen. Van het dorpje Ano Garouna gaat het pad steil omhoog naar de top, van waar je prachtige uitzichten hebt over het zuiden van het eiland. Vervolgens daal je door het bos af naar het pittoreske plaatsje Agi Deka (‘Tien Heiligen’) en wandel je grotendeels vlak richting het volgende pittoreske dorpje, Sinarades. Door olijfgaarden bereik je Pelekas, gelegen op een heuvel boven de westkust.

17,5 km, 6 uur stappen. Totale stijgingsmeters: 831 m

Overnachting in Pelekas (O).

Dag 4

Pelekas-Liapades

Een grote variëteit aan landschappen vandaag. Je begint met een afdaling naar een van Korfoe´s mooiste stranden, waar je een klooster kunt bezoeken. Vervolgens stijgt het pad naar het dorpje Vatos, waarna je afdaalt naar de Ropa-hoogvlakte, een vlak landbouwgebied in het midden van het eiland. De weg gaat weer omhoog naar het pittoreske dorpje Giannades en vandaar door eindeloze olijfgaarden naar de steile en prachtige kust bij Liapades.

23 km, 7 uur stappen. Totale stijgingsmeters: 850 m.

Overnachting in Liapades (O).

Dag 5

Liapades-Agios Georgios

Vanaf het strand in Liapades stijg je op een steil paadje. Oude stenen voetpaden leiden je dan richting het eeuwenoude dorpje Lakones. Het uitzicht over de westkust en Paleokastritsa hier is geweldig. Verderop kan je de Byzantijnse burcht Angelokastro zien liggen, die diende om het noorden van het eiland tegen piratenaanvallen te beschermen. Als je uit de olijfgaarden komt kun je optioneel Angelokastro bezoeken (2 km extra). Neem hier tenminste 1 uur de tijd voor. 
Het volgende pittoreske plaatsje dat je aandoet is Krini, vanwaar je via paden met adembenemend uitzicht afdaalt naar de kust bij Agios Georgios.

13,5 km, 4 uur stappen. Totaal stijgingsmeters: 591 m

Overnachting in Agios Georgios (O).

Dag 6

Spartilas – Agios Spiridon Beach

Taxi naar Spartilas en start van de meest intensieve wandeling van de Corfu Trail. Direct bij het verlaten van Spartilas ga je steil omhoog, en je blijft klimmen tot bij de weg die naar de top van de Pantokrator (908 m) leidt. De Corfu Trail loopt om de berg heen, maar als je zin hebt kan je de anderhalve km naar de top toch wandelen en evt. het klooster van Pantokrator bezoeken. 

Bij het verderzetten van je tocht, krijg je een adembenemend uitzicht over het eiland. Je daalt over een voetpad af naar het eeuwenoude en deels verlaten dorpje Oud Perithia, nu cultureel erfgoed. Hier zijn enkele tavernes waar je van een welverdiende rustpauze kan genieten. Dan gaat het bergafwaarts door het bos naar de rustige dorpjes Krinias en Portes, tot bij de noordkust in Almiros. Vandaar wandel je langs de kust naar Agios Spiridon, het officiële einde van de Corfu Trail.

21 km, 7 uur stappen. Totaal stijgingsmeters 550 m. 
of
24 km, 8 uur stappen, totaal stijgingsmeters 700 m tot op de top van de Pantokrater.

Na de wandeling neem je een taxi (niet inbegrepen, € 25 à 30) naar Kalami. 

Overnachting in Kalami (O).

Dag 7

Luswandeling Kalami

Deze wandeling gaat over de oostelijke flanken van de Pantokrator, aanvankelijk boven de prachtige noordwest kust. Na het strand van Agni ga je via oude voetpaadjes naar het dorpje Kentroma. Je stijgt  verder via oude voetpaden naar het dorpje Porta en bereikt door een eikenbos het verlaten dorpje Mengoulas, het hoogste punt van deze wandeling. Over rotspaadjes en oude voetpaden daal je vervolgens af naar Nissaki en naar het strand van Kaminaki. Vandaar loop je terug op het voetpad boven de kust, langs de stranden van Krouzeri en via Agni weer naar Kalami.

15,5 km, 5 uur stappen, totaal stijgingsmeters: 820 m.

Overnachting in Kalami (O).

Dag 8

Na het ontbijt (O) word je naar de luchthaven gebracht en loopt het programma ten einde.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs Laagseizoen (apr+mei+okt) 8D/7N: € 680
Basisprijs Hoogseizoen (juni+september) 8D/7N: € 770
Extra overnachtingen Benitses (1N,K&O): € 45
Extra overnachtingen Corfu-Stad (1N, K&O): € 65
Extra overnachtingen Liapades (1N, K&O): € 50
Extra overnachtingen Kalami (1N, K&O): € 70
Eenpersoonskamer samenreizend laagseizoen (apr+mei+okt): € 180
Eenpersoonskamer samenreizend hoogseizoen (jun+sept): € 205
Eenpersoonskamer alleenreizend hoogseizoen (jun+sept): € 360
Eenpersoonskamer alleenreizend laagseizoen (apr+mei+okt): € 315
Extra overnachtingen Agios Georgios (1N, K&O): € 50
Voorschot: € 155 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • ontbijt 
 • informatiepakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen
 • bagagevervoer
 • transfers volgens programma (behalve dag 6)
 • gps-tracks
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden
 • dranken
 • taxi op dag 6
 • toeristentaks (€ 0,50 à 1,5 per nacht)
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 25 april tot/met 30 juni 2023
van 1 september tot/met 23 oktober 2023

Aangenaam wandelweer in het voor- en najaar. Tijdens de maand juli schommelen de gemiddelde dagtemperaturen tussen 28 en 32°. Hou er rekening mee dat er op het traject weinig schaduw is. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Heen- en terugreis

Vlucht op Korfoe.

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:
 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Daarbij worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Vervoer tijdens de reis

Tijdens deze reis zijn, naast de luchthaventransfers*, twee transfers geregeld en inbegrepen:

 • Dag 3: ochtendtransfer van Benitses naar Stavros
 • Dag 6: ochtendtransfer van Agios Georgios naar Spartilas

Op dag 6 neem je na de wandeling een taxi van Agios Spiridon Beach naar Kalami. Deze is niet inbegrepen,  prijs € 25 à 30.

(*) Indien je een extra nacht boekte in Korfoe-stad op het einde van de reis, word je van Kalami naar het hotel in de stad gebracht en dien je zelf voor je vervoer naar de luchthaven te zorgen.

Wandelniveau

 en . Voor de afstanden, wandelduur en hoogteverschillen per dag: zie dagschema. Dit is een pittige wandelreis waarbij je voortdurend op en af gaat, met enkele langere klimmen. Over het algemeen zijn de paden goed, maar hou ook rekening met passages over wat moeilijker terrein: duinen, trappen, rotsen, dicht struikgewas, zand en oude ezelpaden.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad. Hoewel het weer niet meespeelt als criterium in het bepalen van het niveau, kunnen hoge temperaturen een wandeling wel zwaarder maken.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Je bagage wordt vervoerd; jij draagt enkel je dagrugzak.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

Het logies varieert van eenvoudige appartementjes over taverna's/pensions tot middenklassehotels, op basis van een tweepersoonskamer met privé-sanitair. Indien je met meer dan twee personen samen reist, logeer je mogelijks in een meerkamer-appartement met gedeelde badkamer.

Per overnachtingsplaats kunnen meerdere logies boekbaar zijn; welk logies er voor jou geboekt wordt, hangt af van het tijdstip van de boeking en de beschikbaarheid op dat moment.


Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijten doe je in het logies of een nabijgelegen taverna.
 • Je kan een lunchpakket aankopen voor je vertrek ’s ochtends, of iets nuttigen in een lokale bar tijdens de wandeling (niet altijd mogelijk, dit staat in het informatiepakket bij elke wandeling vermeld). 
 • Voor het avondmaal is er meestal een ruime keuze aan taverna’s en restaurantjes; sommige logies hebben een eigen restaurant.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,.. die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reistas of kleine koffer. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is. 
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 25 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn..
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Tip: trek bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

In plaats van één kledingstuk, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur. Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.

 • wind- en waterdicht jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemkledij

Diversen

 • zwemhanddoek
 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • evt. wandelstokken
  .

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband.

Reisdocumenten

Voor reizen naar Griekenland volstaat je identiteitskaart.

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

In Griekenland betaal je met euro’s.
Op een aantal plaatsen (maar niet overal) kan je met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. Wij raden aan om ook altijd wat cash geld op zak te hebben; in vele restaurantjes en in lokale taverna’s heeft men soms liever dat je cash betaalt. 

 Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: