Cabo Verde - Wandeleiland Santo Antão - 8 dagen


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Cabo Verde - Wandeleiland Santo Antão - 8 dagen


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Cabo Verde - Wandeleiland Santo Antão - 8 dagen


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Cabo Verde - Wandeleiland Santo Antão - 8 dagen


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Cabo Verde - Wandeleiland Santo Antão - 8 dagen


8 dagen

Periode zelf te bepalen


8 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Reisnummer: 23CV5AAB
Individuele reizen Cabo Verde
Een paar honderd kilometer buiten de kust van Senegal, liggen de 9 Kaapverdische Eilanden. Elk eiland is verschillend en heeft een eigen landschappelijk karakter. Voor deze reis kozen we er 2 uit. Je begint en eindigt op het eiland Sao Vicente, waar de luchthaven is. De ferry brengt je in een uurtje naar het bergachtige, tropische Santo Antão, een waar wandelparadijs. Tijdens deze reis maak je 4 doorgaande tochten en is er 1 keuzedag, waar je kan kiezen tussen wandelen of rusten. Zowel wandelingen als logies zijn met zorg geselecteerd op basis van jarenlange ervaring in Cabo Verde en staan garant voor een schitterende beleving. 

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Een droom van een wandelbestemming, die Anders Reizen al sinds 1999 aanbiedt
 • Zoveel meer dan alleen maar zon & zee
 • 4 doorgaande tochten en 1 keuzedag
 • Afwisseling troef: van subtropisch-diepgroen naar woestijnachtig gebergte
 • Boeiende Afro-Europese muziektraditie die de geschiedenis van het land weerspiegelt

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

8 Beoordelingen

reviews van klanten

Santo Antão is een prachtig en gevarieerd wandeleiland met een zeer vriendelijke bevolking, een aangenaam klimaat en lekkere keuken.

Frida V. -

Santo Antão is een absolute topbestemming om te wandelen. Adembenemende natuur, prachtige wandelinfrastructuur en fantastisch weer.

Robin P. -

Het is de eerste keer dat we een individuele reis gemaakt hebben met Anders Reizen en dit is ons zeer goed meegevallen. Kaapverdië is een zeer mooi eiland met zeer aangename mensen. Echt een topper!

Gerd V. -

Het was een fantastische reis! Cabo Verde (of dan toch in elk geval Santo Antao) moet zowat de beste bestemming zijn waar ik ooit heen reisde. Het is moeilijk samen te vatten, maar enkele key-words: joie de vivre, musicaliteit, gastvrijheid, natuurpracht... en bovenop de heerlijk uitputtende wandelingen in onbeschrijflijk mooie landschappen. Onvergetelijke momenten en beelden aan de krater van Cova di Paul (boven een onmetelijk wolkendak), bij de zeeschildpad die haar eieren kwam leggen op het verlaten strand naast ons verblijfplek in Cruzinha, bij de ruines en dorpjes in de valleien tussen Punta do Sol en Cruzinha, etc. Achteraf bekeken hadden we heel veel verplaatsingen: vluchten, 2 ferry's, gererveerde taxi's (op Sao Vicente en Sal), aluguers, bagagetransport... er kon dus heel veel mislopen, maar alles is perfect gelopen. Tot mijn goeie voornemens voor het nieuwe (school)jaar behoort alvast: Portugees leren. Ik wil immers zeker nog eens terug naar de andere eilanden. Met Frans en Engels konden we ons wel goed behelpen, maar basis-Portugees zou goed van pas gekomen zijn. Voila, in short: hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis!

Stef V. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis naar São Vicente

Aankomst op de luchthaven van São Vicente en taxi (inbegrepen) naar het hotel in Mindelo.

Mindelo is de culturele hoofdstad van het eiland en het centrum van de Kaapverdische muziek. Het is ook de thuisbasis van de wereldberoemde zangeres Cesaria Evora. Cabo Verde staat bekend voor zijn stemmige muziek en die speelt een grote rol in het dagelijks leven. Het bekendst is de 'morna', de muziekstijl waarin Cesaria zong. Wat tango is voor de Argentijnen, is morna voor de Kaapverdiërs. Je zal deze muziek, nu eens opgewekt-ritmisch, dan weer gezapig-melancholisch, op veel plaatsen horen spelen. De taal is meestal creools, en favoriete thema's zijn liefde en verlangen, maar ook weemoed.

Overnachting in een hotel in Mindelo.

Dag 2

Ferry naar Santo Antão – wandeling naar de Paúl-vallei

De ferrytickets liggen voor je klaar en na het ontbijt neem je de boot voor de overtocht van 1 u. naar Porto Novo, de haven aan de zuidoostkust van Santo Antão. Je wordt opgewacht in de haven en vandaar naar Cova de Paúl gebracht (inbegrepen) om je eerste wandeling aan te vatten, een tocht van zo'n 2,5 uur naar Chã Manuel dos Santos. Je bagage wordt ondertussen verder vervoerd naar het logies. De groene vruchtbare vallei van Paúl levert prachtige beelden op, met koffie- en bananenplantages, afgewisseld met in lagen opgebouwde dorpjes.

4.7 km - 650 m dalen

In Chã Manuel kan je een ‘aluguer’ of ‘colectivo’ (niet inbegrepen) nemen naar het pension in de Paul-vallei. Of als je nog niet uitgewandeld bent, kan je van Chã Manuel dos Santos verder trekken naar het pension. Je hebt de keuze tussen de ‘eenvoudige’ route en of de zwaardere wandeling via de Pico Antonio.

5.5 km - 150 m stijgen en 450 m dalen of 7.9 km met een klim naar de Pico Antonio

Het pension is mooi gelegen bij het gehuchtje Eito, met uitzicht over de bergen en suikerrietplantages.

Overnachting in een pension in de Paúl-vallei (O-A)

Dag 3

Keuzedag

Mocht je gisteren in Chã Manuel dos Santos gestopt zijn met wandelen, kan je met openbaar vervoer (niet inbegrepen) terugkeren en vandaar naar het logies terugwandelen. We bieden je ook twee luswandelingen aan die vertrekken en eindigen in het logies. Of je kan kiezen voor een (half) dagje aan de kust, in Vila des Pombas. Daar ben je op 10 minuten met de taxi (niet inbegrepen).

Tweede overnachting in een pension in de Paúl-vallei (O-A)

Dag 4

Wandeling Lombo Branco - Ponta do Sol

Korte transfer (inbegrepen) naar Lombo Branco, startpunt van de wandeling (4 à 5 uur) via Ribeira Grande naar Ponta do Sol. Desgewenst kan je na ca. 2 uur wandelen stoppen in Ribeira Granda en met openbaar vervoer (niet inbegrepen) verder rijden naar Ponta do Sol. Je bagage wordt sowieso vervoerd naar het hotel in Ponta do Sol. De Belgische eigenaars heten je van harte welkom.

9.7 km - 410 m stijgen en 765 m dalen
In te korten tot 5.5 km 

Ponta do Sol is een levendig stadje met restaurantjes, terrasjes en een vissershaven op het meest noordelijke punt van Santo Antão. De vissers moeten vaak hoge golven trotseren om hun bootjes veilig de haven binnen te krijgen. 

Overnachting in een hotel met zwembad in Ponta do Sol (O)

Dag 5

Wandeling Corda - Coculi

Transfer (inbegrepen) langs diepe ravijnen met mooi aangelegde terrasvelden naar het plaatsje Corda. De wandeling die hier start brengt je in zo'n 3 uur naar Coculi en slingert over een smal stenen pad doorheen de vallei van Fiqueral met onderweg een paar typische dorpjes. Met openbaar vervoer (niet inbegrepen) terug naar Ponta do Sol, waar je kan nagenieten op een terrasje en een duik nemen in het zwembad.

5.5 km - 890 m dalen

Tweede overnachting in Ponta do Sol (O)

Dag 6

Wandeling Ponta do Sol - Cruzinha da Garça

Een pracht van een kustpad, met rechts de Oceaan en links mooie kleuren en structuren in de rotsen, brengt je langs enkele kleine dorpjes in ca. 5 uur van Ponta do Sol naar Cruzinha da Garça.

14 km - afwisselend klimmen en dalen, ongeveer 6 pasjes met 60 à 275 m hoogteverschil

Overnachting in een bungalow met zicht op zee in Cruzinha (O-A) 

Dag 7

Ferry naar São Vicente

Rustige voormiddag. Transfer (inbegrepen) naar de haven Porto Novo, waar om 16 uur de boot vertrekt die je terug naar Mindelo op São Vicente brengt. In Mindelo kan je nog wat rondkuieren in deze - naar Kaapverdische normen - vrij kosmopolitische stad, schilderachtig gelegen aan een halfronde baai die eigenlijk het restant is van een verzonken krater. 

Overnachting in een hotel in Mindelo (O)

Dag 8

Terugvlucht

Transfer (inbegrepen) naar de luchthaven en terugreis. 

(O)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijs in najaar 2023:

- Op basis van 2 deelnemers: €1080,00 per persoon

- Op basis van 3 deelnemers in 1 kamer: €990,00 per persoon

- Op basis van 3 deelnemers in 2 kamers: €1030,00 per persoon

- Op basis van 4 deelnemers in 2 kamers: €890,00 per persoon


Inbegrepen

 • logies
 • ferry São Vicente-Santo Antão-São Vicente
 • 7 x ontbijt
 • 3 x avondmaal
 • privé-transfers zoals vermeld in dagschema
 • registratie en veiligheidstaks
 • informatiepakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen en gps-tracks.

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • overige transfers
 • overige maaltijden
 • dranken
 • toeristenbelasting (€ 2 per persoon per nacht, ter plaatse te betalen) 
 • fooien
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

Extra nachten: 

 • Mindelo (kamer met ontbijt): €40 per persoon
 • Casa das Ilhas (half pension): €45 per persoon
 • Ponta do Sol (kamer met ontbijt): €45 per persoon
 • Cruzinha (half pension): €45 per persoon

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Op de Kaapverdische Eilanden vindt de reiziger het hele jaar door mooi weer, maar de periode november tot juli geldt als de beste reistijd: aangenaam warm tussen 25 en 30°, bijna steeds onbewolkte hemel (behalve op eilanden met hoge toppen zoals op Santo Antão) en een normale luchtvochtigheid. De overheersende noordoost passaatwind voert droge lucht aan, terwijl de ligging in de Oceaan voor aangename temperaturen zorgt.

De eilanden liggen in het westelijkste deel van de Sahelzone en de toenemende droogte is nu probleem nummer één. Normaalgezien loopt het 'regenseizoen' van augustus tot oktober, en dan regent het zeker niet overal en ook niet alle dagen. Op São Vicente kan het regenen in augustus en in de bergen van Santo Antão (en ook op São Nicolau en Santiago) in september en oktober. Bergpaden worden dan glad en moeilijker begaanbaar. Maar er zijn ook jaren dat het niet regent. Als zich al een storm ontwikkelt, is dat meestal in deze periode. De echt zware stormen passeren gelukkig onder de eilanden door.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.


Heen- en terugreis

Je vliegt heen en terug op Sao Vicente (Aeroporto Internacional Cesária Évora, code VXE).

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 


Vervoer tijdens de reis

 • In het dagschema is vermeld welke transfers wel en niet zijn inbegrepen.
 • De ferry-vaarten zijn weersafhankelijk; bij te sterke wind bv. kan een ferry niet uitvaren en kunnen er ten gevolge daarvan wijzigingen aan het programma optreden.
 • Voor de niet-inbegrepen transfers kan je gebruik maken van een taxi of van een taxibusje, ook wel ‘aluguer’ of ‘colectivo’ genoemd. Die deel je met andere mensen die hetzelfde traject afleggen. Hiervoor betaal je ca. € 1 tot max. € 4  per rit. Let wel: op zon- en feestdagen rijden er minder aluguers.

Wandelniveau

 en 

Op Santo Antão is het pittig wandelen met afwisselend klimmen en dalen; zwaardere en lichtere tochten wisselen elkaar af. Voor mensen met knieproblemen is deze reis afgeraden wegens de soms lange afdalingen. Voor de afstanden en hoogteverschillen per dag: zie dagschema. Na regen kunnen sommige paden glad zijn en is tredzekerheid een must. Deze reis is afgeraden indien je hoogtevreesgevoelig bent.

Tijdens deze reis maak je 4 doorgaande tochten en is er 1 keuzedag, waar je kan kiezen tussen wandelen of rusten. Sommige tochten kan je inkorten door openbaar vervoer te nemen.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak tijdens de wandelingen. Op dagen 2 en 4 wordt de bagage naar het logies vervoerd.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen buiten Europa en binnen 5.000 km afstand, wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 8 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 3 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

De logiesplaatsen zijn uitgekozen omwille van hun ideale ligging als uitvalsbasis voor de wandelingen en hun familiale sfeer. Comfort is er zeker, maar toch eerder beperkt. Verwacht dus geen hotels à la Canarische Eilanden.

 • Mindelo: hotel, gelegen op minder dan 5 minuten stappen van de haven, met 25 mooie kamers met privé-sanitair, verdeeld over twee gebouwen. Zowel in het hotel als in de omgeving ervan vind je een of meerdere restaurantjes.
 • Paúl-vallei: klein guesthouse, gelegen in het hart van de vallei bij het dorpje Eito, op een kwartiertje te voet van de straat (wel met stevige klim van 250 m). Het guesthouse telt 10 zeer eenvoudige kamers met mooi uitzicht op de bergen. Niet alle kamers hebben een private badkamer, maar wij zullen die wel voor jou boeken (we laten het vooraf weten indien dat niet het geval is). Het is er heerlijk vertoeven in de grote tuin en de eigenaars zorgen ook elke avond voor een goed en lekker avondmaal. Uitbaatster Katelijne spreekt Nederlands.
 • Ponta do Sol: kleinschalig hotel uitgebaat door Belgen met 10 mooie en ruime kamers met een privé-badkamer met douche en een eigen balkon. Het hotel heeft een zwembad en de ontbijtzaal biedt een mooi zicht op de stad en de oceaan.
 • Cruzinha: hotel aan de kust van Santo Antão, vlak aan het kustpad en met een afgelegen strand met zwart zand in de buurt. Het telt 10 ronde kamers die 2 aan 2 gebouwd zijn in vijf bungalowtjes ('questel' in het Creools). De kamers zijn eenvoudig, maar voorzien van het nodige comfort, hebben douche en toilet en een eigen terrasje met zicht op zee. Men draagt er duurzaamheid hoog in het vaandel. De keuken serveert eenvoudige gerechten. Ook hier spreekt de uitbater Nederlands.
Er is overal WiFi, weliswaar niet altijd even stabiel.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden inbegrepen zijn.
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Het ontbijt gebruik je in het logies. De lunch is in principe een picknick; in steden kan dit ook een maaltijd in een restau­rant of 'cantinha’ (snackbar) zijn. Het avondmaal neem je in een restaurant of in de logiesplaats.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.
Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: reistas of kleine koffer. Je kiest beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk hanteer- en stapelbaar is.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van ca. 25 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak) en 1 accessoire. Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen. Kijk op de website van de luchthaven voor richtlijnen over de toegelaten inhoud van je ruim- en handbagage.

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen met goed zoolprofiel. Schoenen die de enkel omsluiten zijn sterk aangeraden, omdat deze meer steun geven en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip : draag je wandelschoenen tijdens de vlucht of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk, draag je beter meerdere dunne lagen. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdichte jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemkledij.

Diversen

 • zwemhanddoek (badhanddoeken zijn aanwezig in de logies)
 • drinkfles of -zak
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wandelstokken

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband.

Reisdocumenten

 • Voor Cabo Verde heb je een internationaal paspoort (reispas) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit Cabo Verde. Een reispas vraag je aan op de dienst burgerzaken van je woonplaats. Reken op een tiental kalenderdagen.
 • Een visum is niet nodig.
 • Een regsitratiepermit is verplicht. Indien wij ten laatste 15 dagen voor vertrek over een scan/foto van je reispas beschikken, kunnen wij hiervoor zorgen via onze agent.
 • Indien je met minderjarige kinderen reist en niet beide ouders reizen mee, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Geld

De munteenheid is de escudo. Je kan in Mindelo op verschillende plaatsen geld afhalen, o.a. vlak bij het hotel en in de haven, max. voor het equivalent van 200 euro. Op de luchthaven is de automaat vaak leeg. Verder zijn er automaten op Santo Antão in de haven, in Ponta do Sol, Ribeira Grande en Porto Novo. In winkels en de meeste hotels kun je alleen cash in escudo's betalen. In Mindelo willen ze nog wel eens euro-briefjes aannemen, maar wel aan een minder gunstige wisselkoers. Neem zeker ook een bedrag aan cash euro's mee.

Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: oanda currency converter/


Gezondheid

Gezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: