België - Wandelen langs GR-paden: Voeren


2 of 3 dagen

Periode zelf te bepalen


België - Wandelen langs GR-paden: Voeren


2 of 3 dagen

Periode zelf te bepalen


België - Wandelen langs GR-paden: Voeren


2 of 3 dagen

Periode zelf te bepalen


België - Wandelen langs GR-paden: Voeren


2 of 3 dagen

Periode zelf te bepalen


België - Wandelen langs GR-paden: Voeren


2 of 3 dagen

Periode zelf te bepalen


2 of 3 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Reisnummer: 23BE5VNA
Individuele reizen België
De Voerstreek in de provincie Limburg is alom geprezen voor z'n landschappelijk schoon. De gemeente Voeren bestaat eigenlijk uit zes dorpen; 's Gravenvoeren, Sint-Martens-Voeren, Sint-Pieters-Voeren, Remersdaal, Moelingen en Teuven. Je wandelt hier door het Land van Herve, één van 's lands mooiste wandelregio's en kan een lekker biertje proeven in de abdij van Val Dieu.

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Vakantiegevoel dicht bij huis
 • Wandelen over goed gemarkeerde paden
 • Uitgebreid informatiepakket
 • Maaltijden inbegrepen

 

In samenwerking met Grote Routepaden bieden wij een aantal korte arrangementen aan. De wit-rood gemarkeerde GR-paden leiden je zorgeloos doorheen Vlaanderens mooiste regio’s en staan garant voor een hoge wandelkwaliteit. Met gedetailleerde routebeschrijvingen, GR-wandelgidsen en kaartmateriaal ga je zelfstandig op pad. Met de hulp van meer dan 200 vrijwilligers beheert Grote Routepaden de ruwweg 4.000km aan GR-paden in Vlaanderen. De organisatie publiceert ook topogidsen en organiseert groepstochten. Door lid te worden ontvang je het tweemaandelijkse magazine Op Weg, vol inspiratie over langeafstandswandelen en -fietsen, én ondersteun je het werk van de vrijwilligers.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9

52 Beoordelingen

reviews van klanten

Fijn reis gehad! Alles voor ons geregeld, mooie wandelingen, uitstekend hotel, lekker eten. Voor herhaling vatbaar.

Nathalie L. -

De reis was prima georganiseerd. Wij hadden pas een week op voorhand gereserveerd en dat was geen probleem. Er werd ook snel gereageerd op emails. Pluim voor Anders Reizen.

Anne P. -

Het was de eerste keer dat we een wandelvakantie boekten. We hebben genoten van de wandelingen. De uitgeschreven routebeschrijving en de 2 wandelboeken hebben mijn inziens geen meerwaarde. Beter om je te concentreren op de app en hier workshops of meer toelichting over te geven. En een duidelijke kaart mee te geven waarop de wandeling staat gemarkeerd We vonden het heel spijtig dat we een deel van de wandeling niet konden doen door het jachtseizoen. Aan de omschrijving te zien was dit nog een heel mooi stukje dat we nu gemist hebben.

Anne T. -

De wandelingen in Voeren waren zeker zo mooi als die in Italie en Portugal.

Paul R. -

Wij willen Anders Reizen en het logies enorm bedanken om ons een prachtige 3-daagse wandelingvakantie te bezorgen. We hebben genoten van het begin tot het einde! We hebben ons nergens zorgen over moeten maken, alles was perfect geregeld. Tip: Daar wij van tamelijk ver komen, is het misschien aan te raden om na een pittige wandeling toch nog een nacht te blijven slapen. Wij konden na de wandeling het niet meer opbrengen om nog naar huis te rijden.

Jurgen D. -

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in ’s Gravenvoeren, het grootste van de zes Voerdorpen. Hier verblijf je een paar dagen in een gerenoveerde vierkanthoeve. Als je van plan bent vandaag nog te wandelen zorg je best dat je voor de middag al ter plaatse bent, de wandeling van vandaag is zo'n 18 km lang.

Tijdens deze luswandeling word je getrakteerd op prachtige vergezichten op de heuvelrug tussen Voeren en Nederlands Limburg en passeer je oa. het indrukwekkende slotkasteel Mheer. ’s Avonds schuif je de benen onder de tafel in het hotel. Een picknick voor deze dag voorzie je zelf. 

Tocht van 18 km. 

Overnachting in hotelhoeve. (A)

O = ontbijt    L = lunch    A = avondmaal

Dag 2

Na het ontbijt word je door de hotelier naar de kerk van St.- Maartens-Voeren gebracht. Hier ga je van start richting 's Gravenvoeren waarvan het landschap ooit werd beschreven als ‘een tuin van Eden’. Je wandelt langs het Voer- en Geuldal, door de bossen tussen de dorpjes Teuven en Slenaken. Indien je koos voor het 3-daags arrangement, word je ’s avonds opnieuw verwacht in het hotel voor het avondmaal. 

Tocht van 24 km.

Einde van het arrangement na de wandeling. (O, L)

Of bij het drie-daags arrangement: overnachting in hotelhoeve. (O,L,A)

Dag 3

Ook vandaag staat er nog een lange wandeling op het programma, na het ontbijt  word je naar Aubel gebracht. van hieruit wandel je via de abdij van Val Dieu en Bombaye terug naar 's Gravenvoeren. Je vertoeft zowel in Vlaanderen als in Wallonië en trekt door het zacht glooiende landschap van het Land van Herve. Wie wil kan een stop maken bij de Abdij van Val-Dieu, het is de enige Belgische abdij die de Franse revolutie wist te overleven. Van maandag tot en met zaterdag worden er rondleidingen georganiseerd. De binnenplaats en het park kan je vrij bezoeken.

Tocht van 20 km.

Einde van het programma na de wandeling met aankomst aan het hotel. (O, L)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijs geldig in 2023

2 dagen / 1 nacht: € 165 per persoon

3 dagen / 2 nachten: € 275 per persoon


Voorschot: gelijk aan de volledige reissom

Inbegrepen

 • logies 
 • alle maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. het lunchpakket van de laatste dag 
 • transfers in het kader van de wandelingen  (voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden)
 • één wandelpakket per boeking met wandelbeschrijvingen en kaarten
 • GR-wandelgids
 • BTW
 • gps-tracks

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden
 • toeristentaks (€ 2,5 per persoon per nacht, ter plaatse te betalen)
 • dranken
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering

Toeslagen

 • Eénpersoonskamer: € 28 per nacht
 • Ruimere en luxueuze kamer: € 11 per persoon per nacht
 • Extra overnachting: € 90 in half pension; € 100 in half pension met lunchpakket

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 15 januari tot/met 31 december 2023

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op:  Accuweather

Heen- en terugreis

Met de wagen

De accommodatie is moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Hier is een wagen noodzakelijk. Gratis parking beschikbaar.


Vervoer tijdens de reis

Transfers in het kader van de wandelingen zijn inclusief.  Voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden.

Wandelniveau

 en  . Dagtrajecten (incl. aankomst- en vertrekdag) van 18 tot 24 km over goed gemarkeerde GR-paden.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • Gerestaureerde vierkantshoeve (***) in het centrum van 's Gravenvoeren.
 • Eigen restaurant en brasserie.
 • Fietsenstalling.
 • Tweepersoonskamers met privé sanitair.
 • Gratis WIFI.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt en avondmaal (3-gangenmenu) in logies.
 • Lunchpakket (uitgezonderd op dag 1)

Honden

1 kleine tot middelgrote hond / kamer toegelaten, mits reservatie. Nooit toegelaten in het restaurant en ook niet in de comfortkamers. Toeslag € 7,5 per nacht ter plaatse te betalen.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,..die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is. 
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. handschoenen, muts en sjaal (afhankelijk van het seizoen)

Diversen

 • toiletpapier en hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick
 • drinkfles of -zak
 • evt. powerbank voor de gps
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wandelstokken

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte 
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

 


Reisdocumenten

Voor reizen in België volstaat je identiteitskaart.

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: