België - Wandelen langs GR-paden: Hageland


3 dagen

Periode zelf te bepalen


België - Wandelen langs GR-paden: Hageland


3 dagen

Periode zelf te bepalen


België - Wandelen langs GR-paden: Hageland


3 dagen

Periode zelf te bepalen


België - Wandelen langs GR-paden: Hageland


3 dagen

Periode zelf te bepalen


België - Wandelen langs GR-paden: Hageland


3 dagen

Periode zelf te bepalen


3 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Reisnummer: 23BE5HGA
Individuele reizen België
Het is aangenaam wandelen in het Hagelend; golvende heuvels met weidse panorama’s, holle wegen doorsnijden uitgestrekte akkers en bossen.  De vele plaatsnamen eindigend op 'rode'; Sint-Pieters-Rode, Nieuwrode, herinneren aan de bossen die deze streken bedekten tijdens de middeleeuwen maar nu grotendeels gerooid zijn. Je wandelt naar de basiliek van Scherpenheuvel, Tielt-Winge en het kasteel van Horst, een prachtige middeleeuwse waterburcht en thuishaven van stripfiguur de Rode Ridder. 

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Vakantiegevoel dicht bij huis
 • Wandelen over gemarkeerde paden
 • Uitgebreid informatiepakket
 • Maaltijden inbegrepen
 • 2- of 3-daags arrangement

 

In samenwerking met Grote Routepaden bieden wij een aantal korte arrangementen aan. De wit-rood gemarkeerde GR-paden leiden je zorgeloos doorheen Vlaanderens mooiste regio’s en staan garant voor een hoge wandelkwaliteit. Met gedetailleerde wandelbeschrijvingen, gps-tracks, GR-wandelgidsen en kaartmateriaal ga je zelfstandig op pad. Met de hulp van meer dan 200 vrijwilligers beheert Grote Routepaden de ruwweg 4.000 km aan GR-paden in Vlaanderen. De organisatie publiceert ook topo-gidsen en organiseert groepstochten. Door lid te worden ontvang je het tweemaandelijkse magazine Op Weg, vol inspiratie over langeafstandswandelen en -fietsen, én ondersteun je het werk van de vrijwilligers.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,4

32 Beoordelingen

reviews van klanten

Fantastisch lekkere maaltijden met verse streekprodukten

Dominic V. -

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in Rillaar waar je verblijft in een gemoedelijk hotelletje buiten het centrum.

Over kleine zandwegen en langs de oevers van de Demer bereik je het pelgrimsoord van de streek; de basiliek van Scherpenheuvel. Wie wil kan een bezoekje brengen aan deze prachtige barrokkerk of gezellig kuieren langs de religiekraampjes en tavernes die haar omringen. Na afloop geef je het hotel een seintje om je te komen halen. Het avondmaal wordt voorzien in het logies. Een picknick voor vandaag voorzie je zelf.

Tocht van 21 km.

Hotelovernachting. (A)

O = ontbijt     L = lunch     A = avondmaal

Dag 2

Na het ontbijt word je gedropt bij het kasteel van Horst in Sint-Pieters-Rode. Misschien kan je nog snel van een opwarmertje genieten in taverne 'het Wagenhuis', het voormalige koetshuis van het kasteel, alvorens de veters vast te strikken. Deze 15de-eeuwse waterburcht vormde het toneel voor de verhalen van stripfiguur De Rode Ridder. Via het natuurgebied Achter Schoonhoven bereik je de uitgestrekte meanderende Demervallei die je voorbij Testelt en Zichem naar Scherpenheuvel leidt. Na de tocht kan je opnieuw genieten van de keuken in het hotel. De ingekorte versie van deze wandeling eindigt in Tielt-Winge.

Tocht van 20 km, eventueel in te korten tot 14,5 km.

Einde van het arrangement na de wandeling. (O, L).

Of bij het driedaags arrangement: hotelovernachting (O, L, A)

Dag 3

Ochtendtransfer naar het startpunt van de wandeling bij het kasteel van Horst. Via Nieuwrode bereik je het  natuurreservaat Beninksberg en de wijngaarden langs de flanken van de Wijngaardberg waar je trouwens zeer mooi kan picknicken. Een uitbreiding naar het centrum van Aarschot is mogelijk (+ 2 km). Bij aankomst kan je misschien weer even uitrusten in het Wagenhuis. Geef daarna de hotelier een seintje om de pick-up te regelen.

Tocht van 20,3 km.

Einde van het programma na de transfer terug naar het hotel. (O, L)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijs geldig in 2023

2 dagen / 1 nacht: € 180 per persoon
3 dagen / 2 nachten: € 285 per persoon


Voorschot: gelijk aan de volledige reissom

Inbegrepen

 • logies 
 • alle maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. het lunchpakket van de laatste dag 
 • transfers in het kader van de wandelingen  (voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden)
 • één informatiepakket per kamer bestaande uit wandelbeschrijvingen, detailkaarten en twee GR-gidsen: GR 512 en Streek GR- Hageland
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • transfer van en naar het station van Aarschot: € 5 per persoon en per traject (na ontvangst van het informatiepakket kan je hierover zelf afspraken maken met de hotelier)
 • lunchpakket op dag 1
 • dranken
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • Eénpersoonskamer: € 28 per nacht
 • Extra overnachting: € 110 in half pension
 • Extra overnachting: € 115 in half pension met lunchpakket

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 april tot/met 31 december 2023

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op:  Accuweather

Heen- en terugreis

Trein of bus

De hotelier kan je komen afhalen en terugbrengen naar het treinstation van Aarschot voor € 5 per persoon per traject. Afspraken zelf te maken en ter plaatse te betalen. 

Met de wagen

Brussel - Rillaar: 45 km. Gratis parking bij het hotel.

Zie NMBS en De Lijn voor dienstregelingen.


Vervoer tijdens de reis

Transfers in het kader van de wandelingen zijn inclusief.  Voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden.

Wandelniveau

 en . Wandelingen van 20,3 km tot 21,8 km over goed gemarkeerde GR-paden. De langste etappe kan ingekort worden tot 14,5 km.

 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • Gezellig hotelletje, rustig gelegen buiten het centrum van Rillaar
 • Tuinterras 
 • Kleine wellness met jacuzzi, houtgestookte sauna, (incl. brandhout), privé-terras met buitendouche (best te reserveren bij boeking, toeslag van € 25 p.p., ter plaatse te betalen)
 • Moderne tweepersoonskamers met eigen badkamer met douche en toilet
 • Honesty bar in de lounge
 • Afsluitbare fietsenstalling
 • Gratis wifi

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt met streekproducten
 • Lunchpakket (uitgezonderd op de aankomstdag)
 • Avondmaal (vast 3-gangenmenu) in logies.

Huisdieren

Niet toegelaten.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,..die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. handschoenen, muts en sjaal (afhankelijk van het seizoen)

Diversen

 • toiletpapier en hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick
 • drinkfles of -zak
 • evt. powerbank voor de gps
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wandelstokken

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte 
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

 


Reisdocumenten

Voor reizen in België volstaat je identiteitskaart.

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: