België - Broekbossen en stuifduinen in het Grote Netewoud


3 dagen

Periode zelf te bepalen


België - Broekbossen en stuifduinen in het Grote Netewoud


3 dagen

Periode zelf te bepalen


België - Broekbossen en stuifduinen in het Grote Netewoud


3 dagen

Periode zelf te bepalen


België - Broekbossen en stuifduinen in het Grote Netewoud


3 dagen

Periode zelf te bepalen


België - Broekbossen en stuifduinen in het Grote Netewoud


3 dagen

Periode zelf te bepalen


3 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Reisnummer: 23BE5GNA
Individuele reizen België
Het Grote Netewoud strekt zich uit over vier gemeenten van de 'stille' groene Kempen: Mol, Balen, Meerhout en Geel. De rivier de Grote Nete en haar zijrivieren boetseerden er een waardevol landschap met zeldzame broekbossen, graslanden en mooie purperen heide. De mysterieuze stuifduinen vormen er bovendien het toneel voor talrijke volksverhalen waarin heksen, duivels en kabouters de hoofdrol spelen...Je bent te gast in een originele B&B net buiten het centrum van Mol en vlakbij het Grote Netewoud gelegen.  

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • bezoekerscentrum Grote Netewoud
 • verscheidenheid aan landschappen
 • bos- en heidegebied
 • mooie beekvalleien
 • originele B&B

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9

7 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Op het grondgebied Retie ten noorden van Mol, stippelden we een twee mooie wandelingen uit van een 14-tal kilometer, ideaal als opwarmertje op de dag van aankomst of voor je vertrek de laatste dag. 

In de namiddag word je verwacht in de B&B, een gezellig adresje in de Molse Kempen. Binnen een straal van 1,5 km zijn er een drietal restaurants waar je 's avonds kan dineren.

Overnachting in een B&B. 

Dag 2

Na een uitgebreid ontbijt met verse streekproducten trek je de Kempense natuur in. Vanuit de B&B kan je kiezen uit twee wandelingen van om en bij de 20 km. Hoogteverschillen zijn er nagenoeg niet.

 • Door bossen als  het 'Verloren Schaep' en 'Volsbergen' en langs weiden en heide trek je door het dal van de Grote Nete.  Ongeveer halfweg bereik je het bezoekerscentrum van het 'Grote Netewoud', met een mooie gerestaureerde watermolen. Je kan er nog een klein ommetje maken door het kleine overstromingsgebied de Vloyen of de Vloei. Voor kinderen is vooral de boomstambrug en het avontuurlijke 'Totterpad' met een stenen pad over de vijver leuk. Terugkeer naar de B&B langs de oevers van de Grote Nete en door de open vlakte van de uitgestrekte Belse Heide met mooie stuifduinen. Tocht van 19,8 km, 4 uur stappen.   
 • Via het gehucht Bel bereik je het waterlandschap van het Malesbroek, een zeer waardevolle overwinterings- en broedplaats voor tal van vogels maar blijkbaar heeft ook de bever terug de weg naar het Grote Netewoud gevonden! Over de Hutten en de ouden stuifduinen van de Kapucienenberg gaat het door weiden en bossen naar de Grote Nete.  Tocht van 20 km, 4 uur stappen.  

Overnachting in een B&B. (O, L)

O = ontbijt       L = lunch

Dag 3

Uiteraard kan je voor het naar huis rijden nog een mooie wandeling maken, er is ook voor vandaag nog een lunchpakket voorzien.

(O, L)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Geldig in 2023

€ 210 per persoon


Voorschot: gelijk aan de volledige reissom

Inbegrepen

 • logies
 • ontbijt
 • 2 lunchpakketten
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen 
 • een originele wandelkaart
 • GPS-tracks
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden en dranken
 • evt. optionele activiteiten
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. reisverzekering

 


Toeslagen

 • Extra overnachting (kamer met ontbijt): € 70 per persoon 
 • Extra overnachting (kleinere kamer met ontbijt): € 65 per persoon
 • Eenpersoonskamer (kamer met ontbijt): € 115 voor 3 dagen / 2 nachten

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 januari tot/met 31 december 2023

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op:  Accuweather

Heen- en terugreis

Met openbaar vervoer

Trein tot Mol en vervolgens de bus tot Mol-Ezaart. Van daar is het een kleine twee km te voet naar de B&B.

Zie www.belgianrail.be en www.delijn.be voor de meest recente dienstregelingen.

Met eigen wagen

De B&B ligt op ca. 5 km van het centrum van Mol. Je kan gratis parkeren bij de B&B.

 


Wandelniveau

 en . Wandelingen van 14 en 20 km op vrij vlak terrein. Aangezien de wandelingen zich uitstrekken over verschillende natuurgebieden moet je af en toe een stukje over asfalt en langs de weg stappen.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.

 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Je logeert in een gezellige B&B van een voormalige molenaar en bakkersdochter gelegen op een vijftal kilometer van het centrum van Mol. Het huis werd opgetrokken in een zeer karaktervolle 'Bokrijk-stijl'. De vier kamers zijn steeds voorzien van het nodige comfort en een eigen badkamer. De gemeenschappelijke ruimtes ademen een vintage sfeertje en werden ingericht met veel aandacht voor detail.

Verder:

 • gratis twee fietsen ter beschikking
 • gratis wifi
 • gezellige lounge en wintertuin

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • ontbijt
 • 2 x lunchpakket inbegrepen
 • het avondeten is niet inbegrepen, maar hiervoor kan je terecht in één van de restaurants in de buurt of in Mol centrum.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Honden

Honden zijn welkom aan €10 (ter plaatse af te rekenen).

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. 

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon

Diversen

 • drinkbus of -zak
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wandelstokken
 • evt. powerbank voor de gps
 • zakmes voor de picknick

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband.

Reisdocumenten

Voor reizen in België volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.
Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: