Oostenrijk - Stubaier huttentocht voor sportieve bergwandelaars


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Oostenrijk - Stubaier huttentocht voor sportieve bergwandelaars


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Oostenrijk - Stubaier huttentocht voor sportieve bergwandelaars


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Oostenrijk - Stubaier huttentocht voor sportieve bergwandelaars


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Oostenrijk - Stubaier huttentocht voor sportieve bergwandelaars


8 dagen

Periode zelf te bepalen


vanaf € 790
8 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Reisnummer: 23AT5STA
Individuele reizen Oostenrijk
Deze uitdagende huttentocht in de Tiroolse Stubaier Alpen brengt de wandelaar tot ver boven de boomgrens door een stukje pure natuur: hoog-alpien gebied met ruwe bergen, talrijke gletsjers, watervallen en meren, vaak steil klimmend en dalend. Volgens kenners is dit een van de meest veelzijdige tochten die je in de Alpen kan ondernemen. In de prachtig gelegen berghutten word je hartelijk ontvangen. Deze tocht over niet altijd evident terrein is enkel  weggelegd voor ervaren, fitte bergwandelaars zonder hoogtevrees.

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Zware hooggebergtetocht
 • Goeie berghutten
 • Spectaculaire etappes
 • Talrijke gletsjers en watervallen
 • Uitdaging voor geoefende bergwandelaar

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,9

23 Beoordelingen

reviews van klanten

Zeer goed uitgeruste hutten, zeer goede ontvangst

Titje L. -

De reis was echt super super mooi!

Jochen D. -

Algemene reistips

Dag 1

Het Stubaital is ongeveer 35 kilometer lang en loopt tot aan de grens met Italië. Voor en na deze bergtocht verblijf je in het aangename daldorpje Neustift, vlakbij de Stubaier gletsjer.

Overnachting in een mooi en rustig gelegen hotel dat over alle faciliteiten beschikt om je goed voor te bereiden op de tocht (A).
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal 

Dag 2

Innsbrucker Hütte 2369 m

Een kabellift brengt je bijna 800 m hoger, waarna je nog 200 m verder klimt om van daaruit over een mooie balkonrand met zicht op het Pinnistal verder te trekken. Van bij aanvang is deze tocht al een uitdaging met een klim van 700 m naar de Pinnisjoch-pas en de Innsbrucker Hütte. 

Tocht van 10 km. Niveauverschil: + 1000 m

Overnachting in een berghut (O, L, A)

Dag 3

Bremer Hütte 2412 m

In een tijdspanne van 6 à 7 uren klim je vier keer 200 tot 300 m. Je moet immers over de 2511 m-hoge Pramarspitze. Je maakt vandaag ook herhaaldelijk kennis met zekerheidskabels en steunijzers.

Tocht van 11 km. Niveauverschil: + 800 m

Overnachting in een berghut (O, L, A)

Dag 4

Sulzenau Hütte 2191 m

Over uitgestrekte rots- en steenvelden, met zicht op prachtige gletsjers, bereik je de 2754 m hoge pas Simmingjöchl. Dalend en klimmend trek je verder, via de Nürnberger Hütte, naar de Mairspitze waar liefhebbers de 2780 m-hoge top kunnen beklimmen. Je wandelt verder over de 2743 m hoge kam om dan af te dalen via enkele mooie meren en over morenen (bergpuin aan het einde van een gletsjer) tot aan de hut. 

Tocht van 11 km. Niveauverschil: + 1000 m

Overnachting in een berghut (O, L, A)

Dag 5

 Dresdner Hütte 2308 m

Een rustige dag met een klim langs de voet van de machtige Sulzenau-gletsjer en over het 2672 m-hoge Peiljoch naar de grote en luxueuze Dresdner Hütte. 

In de namiddag is er tijd voor wat rust of voor een tochtje met de kabelbaan naar het uitzichtplatform ‘top of Tyrol’; hier op 3210 m hoogte heb je een 360-graden panorama op de Stubaier Alpen, de Dolomieten en het Ortler-massief.  

Tocht van 4 km. Niveauverschil: + 900 m

Overnachting in een berghut (O, L, A)

Dag 6

Regensburger Hütte 2286 m

Een zware tocht van ruim 6 stapuren over enkele steile kammen, waarvan de Grawagrubennieder de laatste is. Via een spectaculaire afdaling bereik je een uitgestrekt rots- en stenenveld op de gletsjervoet. Via een groot moerasgebied kom je tenslotte bij de Regensburger Hütte aan. 

Tocht van 13,5 km. Niveauverschil: + 1000 m

Overnachting in een berghut (O, L, A)

Dag 7

Neustift

Terug naar het dal. Van bij de hut daal je naar ongeveer 1000 m. Af en toe wordt er ook wat geklommen wat het totaal afdalingen op ongeveer 1600 m brengt. Kort na de middag ben je terug in Neustift.

Tocht van 14 km. Niveauverschil: + 300 m / - 1600 m

Evt. kan je de Inn-bus naar Innsbruck nemen en de namiddag en avond doorbrengen in het prachtige oude centrum (Altstadt) te bezoeken.

Overnachting in een hotel (O, L, A)

Dag 8

Einde na het ontbijt (O).

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 790
Voorschot: € 248 per persoon

Inbegrepen

 • logies 
 • 7 ontbijten
 • 6 picknicks
 • 7 avondmalen
 • informatiepakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen
 • originele wandelkaart
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • douches in de hutten
 • overige maaltijden 
 • evt. bagagevervoer
 • toeristentaks
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 26 juni tot/met 29 september 2023

In de zomer mag je je vaak verwachten aan mooi weer. Aangename dagtemperaturen en een stralend blauwe hemel zijn eerder regel dan uitzondering. Maar…in de bergen kan het weer vrij snel omslaan en kan de temperatuur nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw. Hevige wind en onweer kunnen altijd voorkomen, zij het eerder meestal in de avond. ’s Avonds en ’s nachts kan het sterk afkoelen.

Van einde juni tot eind september is de regio meestal sneeuwvrij, wat echter niet uitsluit dat er op sommige plaatsen toch nog sneeuwvelden kunnen voorkomen.


Heen- en terugreis

Met openbaar vervoer

Met de trein of de Flixbus naar Innsbruck Hbf. Met het openbaar vervoer is het Stubaital vanuit Innsbruck zowel met de Inn-bus  - er zijn twee haltes in het gehucht Milders - als via de Stubaital-spoorlijn bereikbaar. Voor een exacte uurregeling van de trein op jouw reisdata kan je terecht op oebb.at. Met de bus is het drie kwartier vanuit Innsbruck tot in Milders.

Met de wagen

Afstand Brussel - Neustift (gehucht Milders): ca. 850 km. Je kan je wagen de hele week parkeren bij het hotel.
Vanaf Innsbruck neem je de autoweg in de richting van de Brennerpas. Deze verlaat je in Schönberg om zo naar Stubaital te rijden. Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europese wegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.’

Vervoer boeken

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Wandelniveau

 

Dit is een zware, uitdagende rugzaktocht die enkel geschikt is voor de geoefende bergwandelaars met ervaring op alpien terrein en die vrij is van hoogtevrees. Dagtrajecten van 6 à 7 u. Soms zijn er goede paden maar soms stap je ook over erg rotsachtig en moeilijk terrein en zijn er technische stukken met zekerheidskabels en steunijzers te overbruggen. Hoogteverschillen tussen +1000 m klimmen en 1600 m dalen. De minimum leeftijd voor deze reis is 15 jaar.  

Deze reis is niet boekbaar als alleenreizende. Wil je toch graag een huttentocht in Oostenrijk ondernemen, verwijzen we je graag naar deze rond de Dachstein.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Je draagt je eigen rugzak, wat verder bijdraagt tot de zwaarte van deze reis.

Afhankelijk van de drukte is het soms mogelijk om in de hutten bagagevervoer naar de volgende hut te regelen. Dit kan niet vooraf geboekt worden en is dus enkel ter plaatse na te vragen en te betalen.


Logies

Je verblijft de eerste en de laatste nacht in een traditioneel hotel**** met binnenzwembad, sauna en stoombad. Alle kamers hebben privaat sanitair. 

De overige 5 nachten breng je door in slaapzaaltjes van verzorgde berghutten (lakenzak/liner zelf meebrengen). 


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Maaltijden

In het dagschema staat vermeld welke maaltijden zijn inbegrepen: O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal.

Ontbijt en avondmaal neem je in het logies en op de wandeldagen (dag 2-7) krijg je een picknick mee.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,..die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • trekkingrugzak met een volume tussen 70 en 100 liter

Schoenen & kousen

 • bergwandelschoenen - zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichtgewicht schoeisel voor binnen
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor een goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten) 
 • getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Verzorging

 • 2 sneldrogende handdoeken
 • 2 washandjes
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • beschermende lippenstift

Kledij

 • soepele (wandel)broek (handig is het afritsbare type)
 • wind- en waterdichte jas
 • regenbroek
 • sjaaltje of buff (om de hals tegen de zon te beschermen)
 • handschoenen & muts 
 • badpak/zwembroek (enkel voor in hotel)

Diversen

 • lakenzak/liner
 • kussensloop
 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • lunchbox voor de picknick
 • evt. wandelstokken
 • wc-papier
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. energierijke tussendoortjes (kan je ook in de hutten bijkopen)
 • evt. oorstoppen
 • evt. verduisterend oogmasker

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband in geval van verstuiking
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor reizen naar Oostenrijk volstaat je identiteitskaart. 

Als niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Geld

In Oostenrijk betaal je met euro's. Zorg dat je cash geld bijhebt tijdens de trekking voor de aankoop van drank en evt. snacks in de hutten.  In het dal kan je terecht aan de geldautomaat en in het hotel kan je met de kaart betalen.


Stubai Karte

Deze kaart krijg je bij aankomst in het hotel en hiermee kan je in het dal o.a. gratis gebruik maken van een aantal bussen, zetelliften en heb je gratis toegang tot bepaalde zwembaden. Vraag er zeker naar indien de kaart niet spontaan wordt aangeboden want je kan ze op dag 2 al gebruiken voor de kabellift. Meer info vind je hierWijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: