Oostenrijk - Dachstein: bergwandelen vanuit een pension


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Oostenrijk - Dachstein: bergwandelen vanuit een pension


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Oostenrijk - Dachstein: bergwandelen vanuit een pension


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Oostenrijk - Dachstein: bergwandelen vanuit een pension


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Oostenrijk - Dachstein: bergwandelen vanuit een pension


8 dagen

Periode zelf te bepalen


8 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Reisnummer: 23AT5ENA
Individuele reizen Oostenrijk
Tussen de Schladminger Tauern en het Dachsteinmassief ligt een familiepension waar wij al jaren komen. Het is omringd door weilanden van mals gras en biedt panoramisch uitzicht op het Ennstal. Het vee verblijft tijdens de zomermaanden op de bergalmen; de kalfjes, kippen, poezen en konijnen daarentegen zijn altijd thuis. In het omliggende berglandschap met zijn glasheldere meren en beken, valleien en almen, is een waaier aan wandelingen mogelijk. Ze zijn bij uitstek geschikt voor fitte kinderen. De zwaardere varianten - die vaak tot op de bergtoppen leiden - komen dan weer tegemoet aan liefhebbers van een stevige bergtocht.

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Grandioos berglandschap met meren, valleien en almen
 • Mooi gelegen, kindvriendelijk en kwaliteistvol 'Gasthof'
 • Tochten van uiteenlopend niveau
 • Talrijke kinder- en tieneractiviteiten in de buurt
 • Gratis 'Sommercard' 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

24 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in Haus-im-Ennstal, in de nabijheid van Schladming en Ramsau. Het avondmaal wordt tussen 18 en 18.30 u. opgediend.

Overnachting in het gasthof (A)
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal 

Dag 2 - 7

Aan de hand van een wandelkaart en beschrijvingen heb je de keuze uit een aanbod van 10 goed gemarkeerde wandelingen van uiteenlopende lengte en niveauverschil, waarbij 3 wandelingen meerdere varianten hebben. 

Dit zijn de wandelingen (in oplopende zwaarte, varianten niet meegerekend):

 • Korte, eenvoudige wandeling van ongeveer een uur naar de Gradenbachwasserfall, een ideale start voor kleinere kinderen.
 • Naar en rond het idyllisch gelegen bergmeer Bodensee, niet ver van het pension. Uitbreidbaar naar een waterval, of nog hogerop naar de Hans Wödl Hütte.
 • Wandeling met 3 varianten: makkelijke wandeling door de Sattental-vallei, pittiger wanneer je het hooggebergte ingaat tot de Stierkarsee (1810 m) en ronduit sportief indien je nog verder klimt tot het meer Goldlacken (2310 m) en de top van de Windlochhöhe (2534 m).
 • Superleuke wandeling voor kinderen door de Silberkarklamm, een kloof met veel trappen.
 • Wandeling rond de 2 bergmeren Oberer en Unterer Giglachsee met mooie vergezichten. Je krijgt een echt hooggebergtegevoel en er is volop gelegenheid tot waterpret.
 • Pittige luswandeling vanuit het verblijf, over de flanken van het achterliggende gebergte en met mooie uitzichten op het Ennstal.
 • Met de kabelbaan naar de Krummholzhütte (1897 m) en wandeling langs het idyllische Moaralm-bergmeertje door het Gumpental weer naar beneden; deels te voet en/of deels per kabelbaan.
 • Luswandeling vanaf de Reiteralmsee, ongetwijfeld een van de mooiste wandelingen in de streek, met op je route enkele prachtige bergmeren. Een ervan is de zgd. Spiegelsee, waar zich op een heldere dag het Dachsteinmassief in weerspiegelt. Optioneel verder naar de top van de 2126 m hoge Rippetegg.
 • Luswandeling door het Ennstal vanuit het pension. Geen spectaculaire uitschieters, maar een mooie en aangename wandeling zonder meer.
 • Wandeling door het lagere Dachsteinmassief, met grandioze zichten op de nabije bergtoppen ten noorden en op de verre bergketen met gletsjers ten zuiden en zuidwesten, o.a. de bekende Grossglockner. Op het hoogste punt, net geen 2000 m, zit je in het echte hooggebergte.

Er zijn ook 2 elektrische fietsen te huur.

Indien je eens een dagje niet wil wandelen, is een uitstap naar de Dachstein-gletsjer zeker aangeraden . In een goed half uur rijd je naar de kabelbaan die je in geen 10 minuten naar een wereld van sneeuw en ijs brengt. Met zijn 2700 m is de Dachstein-gletsjer de hoogste en meest imposante berg in Stiermarken. Hier ontdek je een ijspaleis, 6 m onder het eeuwige ijs van de gletsjer, en wandel je over een 100 m lange hangbrug tot op de Skywalk, gewoonweg het meest spectaculaire uitkijkplatform in de Alpen. Onder je voeten: de 250 m steil aflopende rotswand van de Hunerkogel. En voor je: het prachtige panorama over de bergtoppen van de Ennstal dat reikt tot in Slovenië en Tsjechië. Een welgemeende “wow” is hier op z’n plaats. Je kan hier ook een wandeling maken.
Opgelet: de kabelbaan is gesloten van 6/9 tot 1/10 omwille van werken.

Dag 8

Einde na het ontbijt (O).

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Geldig in 2023

€ 625 per persoon

Kinderen:

 • t.e.m. 2 jaar (max. 2) op kamer met 2 volwassenen: € 150
 • 3 t.e.m. 5 jaar (max. 2) op kamer met 2 volwassenen: € 290 per persoon
 • 6 t.e.m. 12 jaar (max. 2) op kamer met 2 volwassenen: € 450 per persoon
 • t.e.m. 3 jaar in familiekamer: € 290 per persoon
 • 4 t.e.m. 13 jaar in familiekamer: € 490 per persoon

Voorschot: € 219 per persoon

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt en avondmaal vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • 'Sommercard'
 • informatiepakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen
 • originele wandelkaart
 • kaartenkopies met ingekleurde wandelingen
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen-en terugreis 
 • middagmaal
 • dranken
 • transfers ter plaatse 
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer: € 175
 • Extra nacht in half pension: € 80 per persoon

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 15 mei tot/met 15 oktober 2023

Tot begin juni en vanaf de tweede helft van september kan je nog/al sneeuw tegenkomen op de hogere wandelingen.
In juli en augustus is de aankomstdag voor familiekamers zaterdag.


Heen- en terugreis

Aangezien er slechts 2 van de 10 voorgestelde wandelingen vanuit het pension vertrekken, heb je voor deze reis een eigen wagen nodig. De afstand vanuit Brussel bedraagt ongeveer 970 km. Je kan parkeren bij het logies. In Oostenrijk is een vignet verplicht voor het gebruik van snelwegen.


Transfers ter plaatse

Voor het merendeel van de wandelingen moet je met de auto naar het startpunt van de wandelingen, van 10 min. tot een uurtje rijden. 


Logies

Zeer rustig gelegen, kleinschalig en verzorgd hotel-pension in Oostenrijkse stijl. Je verblijft in verzorgde twee-, drie- of vierpersoonskamers met eigen balkon, douche en toilet.
Er zijn ook 2 familiekamers met aparte slaapruimtes voor een gezin van 4 of 5 personen (aankomstdag is zaterdag). 

Verder zijn in het gasthof te vinden: Finse en stoomsauna, erfdieren zoals kippen en konijnen, speeltuigen voor de kleintjes (schommel, klimtoren met glijbaan, zandbak, trampoline) en voor de grotere kinderen is er mogelijkheid tot tafeltennis, volleybal en voetballen.


Wandelniveau

Keuzen uit wandelingen van niveau  en .

Aanbod van 10 goed gemarkeerde wandelingen van uiteenlopende lengte en niveauverschil, waarbij 6 wandelingen met 1 of meerdere varianten. Twee wandelingen en 1 verlenging van een wandeling zijn niet geschikt voor mensen met hoogtevrees (staat duidelijk aangeduid in de beschrijvingen). 

Deze reis is een aanrader voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar indien ze sportief aangelegd zijn en al eerder een wandelvakantie gemaakt hebben of interesse hebben in bergwandelen.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.
Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt in buffetvorm.
 • Je kan zelf een picknick aankopen in het dorp of een lunchpakket bestellen in het logies (€ 6, cash te betalen).
 • Het avondmaal is een traditioneel bereid, vast driegangenmenu met soep, een hoofd- en nagerecht.

Sommercard

Elke dag krijg je een 'Sommer Card', een pasje dat een heleboel voordelen biedt. Zo kan je voor de transfers die nodig zijn in het standaardprogramma gratis de bus nemen, zijn de vermelde kabelbanen gratis en krijg je vrijstelling van tol op een aantal lokale bergwegen. 

Bovendien krijg je mooie kortingen bij een 40-tal activiteiten in de omgeving: (openlucht-)zwembaden, musea, avonturenparken, rafting, mountainbiken, golf, ziplijnen en een aantal themapaden (sprookjes-, geologisch-, wildwater-, natuur-,...).


Honden

Niet toegelaten.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,..die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • voor de wandelingen: comfortabel zittende dagrugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 30 à 35 liter volstaat meestal (min. 25 l.). Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog. 

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor ’s avonds en binnen)
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor een goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten) 
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt

Kledij

Voor alle kledij die je draagt tijdens de tocht geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van een dik kledingstuk, draag je beter meerdere dunne lagen. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdichte jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemkledij
 • evt. handschoenen, muts en sjaal

Diversen

 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • lunchbox voor de picknick
 • evt. wandelstokken

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen 
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband in geval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband.

Reisdocumenten

Je identiteitskaart volstaat. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.
 
Als niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

In Oostenrijk betaal je met euro's. Je kan in de regio van het hotel terecht aan bankautomaten. In het hotel kan je enkel cash betalen maar in andere horeca-zaken en winkels vaak ook met de kaart.



Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: