Ierland - Wicklow Way


8 of 10 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Ierland - Wicklow Way


8 of 10 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Ierland - Wicklow Way


8 of 10 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Ierland - Wicklow Way


8 of 10 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Ierland - Wicklow Way


8 of 10 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Ierland
De Wicklow Way is Ierlands oudste en best onderhouden langeafstandspad, in zijn geheel 132 km lang. Het voert je door de Wicklow Mountains, een glooiende en groen laaggebergte met spectaculaire valleitjes, prachtige vergezichten, oude landerijen en de wondermooie Keltische site van Glendalough. Het pad loopt van Clonegal evenwijdig met de oostkust noordwaarts tot in de buitenwijken van Dublin. Verwacht geen reis 'puur natuur' op zo'n handige afstand van de hoofdstad. Maar toch zijn sommige trajecten verrassend eenzaam, ruig en ongerept. Je hebt de keuze tussen een 8- of 10-daagse reis. 
8 of 10 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22IE5WWA

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Dublin op een 'steenworp'
 • Wicklow Mountains
 • Ierse gastvrijheid in gezellige B&B's
 • Wondermooie Glendalough-vallei met klooster
 • 8 of 10 dagen

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

53 Beoordelingen

reviews van klanten

Alles goed geregeld. Het was een prachtige wandelreis, waar je een met de natuur bent, schitterende vergezichten hebt en waar je volledig onthaast. Voor rustzoekers een absolute aanrade

Johannes D. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Het programma start in Bunclody, je eerste overnachtingsplaats. 

Overnachting in B&B of guesthouse

Dag 2

Clonegal - Shillelagh

Je wordt naar Clonegal gebracht (transfer inbegrepen), waar de tocht over de Wicklow Way aanvangt. Je wandelt door het Newry Forest en over Moilishe en Stookeen Hill tot het land van Mungaculin. Daarna bereik je het 17de-eeuwse dorp Shillelagh. 

Tocht van 19.8 km - 499 m stijgen en 308 m dalen.

Overnachting in B&B of guesthouse (O)
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal 

Dag 3

Shillelagh - Moyne

Over rustige bospaadjes, landwegeltjes en door open berglandschap wandel je naar Moyne. De tocht levert mooie uitzichten op over het traject dat je gisteren hebt gewandeld en over de counties Wexford en Carlow. Op je pad ligt ook een zgd. ringfort.

Tocht van 21.8 km - 513 m stijgen en 370 m dalen. Indien je onderweg naar de top van Ballycumber Hill wandelt, wordt het 8 km langer.

Overnachting in B&B of guesthouse (O)

Dag 4

Moyne - Drumgoff

Een slalom tussen de heuvels en door dennenbos vandaag, met kans op het spotten van edelherten. Uiteindelijk kom je in de pittoreske Glenmalure-vallei terecht waar zich, op het einde, het plaatsje Drumgoff bevindt. 

Tocht van 24 km en 800 m stijgen en dalen. Indien je ervoor kiest om het traject via Croaghanmoira Mountain te doen, met prachtzichten over de Ow- en Avonbeg-valleien, is het 950 m stijgen en 860 m dalen.

Overnachting in B&B of guesthouse (O)

Dag 5

Drumgoff - Laragh

Je klimt de Glenmalure-vallei uit en het mystieke dal van Glendalough ('An Gleann Dha Locha', 'the glen of the two lakes') in. Een korte klim brengt je vervolgens noordoostwaarts en leidt je de Glenmacnass Valley in, waar de tocht eindigt in het kleine dorpje Laragh.

Tocht van 18 km en 560 m stijgen en dalen. Je kan de tocht wat pittiger maken door voor de Spinc route te kiezen, over de gelijknamige puntige heuvel.

Overnachting in B&B of guesthouse (O)

Dag 6

Laragh - Roundwood

Van Laragh wandel je via Paddock Hill, Oldbridge, langs de rivier Avonmore en het donkere, verzonken meer Lough Dan, naar Roundwood, het hoogste dorp van Ierland (238 m).

Tocht van 12 km, 400 m stijgen en 300 m dalen. Je kan kiezen voor de langere route over Scarr Mountain (met prachtig zicht over Lough Dan). In dat geval wordt het 15 km en 720 m stijgen.

Overnachting in B&B of guesthouse (O)

Dag 7

Roundwood - Enniskerry

De laatste wandeling is de populairste etappe van de Wicklow Way en brengt je van Roundwood naar Enniskerry. Je krijgt adembenemende zichten op de meren Lough Tay en Lough Dan en op Luggala Estate, een landgoed dat toebehoorde aan de familie Guinness (maar in nov. '19 verkocht werd aan een 'overseas buyer'). Door open heide wandel je vervolgens naar het zadel tussen White Hill and Djouce Mountain, van waar je zicht krijgt op de zee. Je daalt af langs de 120 m-hoge Powerscourt Waterfall, en door de vallei van de Glencree naar Enniskerry. Daar bevindt zich ook het voorname Powerscourt Estate, een landgoed uit de 17de eeuw met prachtige tuinen.

Tocht van 18.9 km (tot Crone Woods parking), 518 m stijgen en 590 m dalen. Vanaf Crone Woods heb je de keuze: je wandelt nog 3 km verder over de Wicklow Way en nadien een kleine 6 km naar het logies in Enniskerry. Of je wandelt meteen naar Enniskerry, 6 km over rustige baantjes. Of je legt deze laatste km per taxi af (€ 20).

Overnachting in B&B of guesthouse (O)

Dag 8

Het programma eindigt na het ontbijt (O).

10-daagse reis

Deze 10-daagse reis is qua traject identiek aan de 8-daagse reis met vertrek in Bunclody en aankomst in Enniskerry. Maar we hebben 2 extra dagen toegevoegd met de bedoeling een verdere verkenning te ondernemen van de valleien van Glenmalure en Glendalough.

Op dag 5 heb je de kans om vanuit Drumgoff een mooie luswandeling te maken, waarbij je de keuze hebt tussen een tocht van 8,5 of 12 km. Achter de vallei van de Avonbeg lonkt ook de Lugnaquillia, met 925 m de hoogste top van de Wicklows. Klimmen naar de top is enkel weggelegd voor de goed geoefende wandelaar én kaartlezer. 

Dag 7 kan je vanuit Laragh naar eigen keuze invullen:

 • Bezoek aan Glendalough, het vroegchristelijke kloostercomplex en een van Ierlands belangrijkste en aantrekkelijkste historische plaatsen. Het klooster werd gesticht door St. Kevin en is gedurende vele eeuwen het centrum van het Ierse christendom geweest. 
 • Je kan het bezoek al dan niet combineren met een wandeling vanaf de kloostersite. Er zijn meerdere wandelingen mogelijk: van 2 tot 18 km.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

Prijzen geldig in 2022

8 dagen / 7 nachten: € 620 per persoon
10 dagen / 9 nachten:  € 795 per persoon


Voorschot: € 185 per persoon

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt 
 • bagagevervoer
 • informatiepakket met Engelstalige wandelbeschrijvingen
 • GPS-tracks (lees hier over wandelen met GPS)
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • middag- en avondmaal
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

Eenpersoonskamer

 • samenreizend 8 dagen / 7 nachten: € 325
 • alleenreizend 8 dagen / 7 nachten: € 485
 • samenreizend 10 dagen / 9 nachten: € 415
 • alleenreizend 10 dagen / 9 nachten: € 620

Kortingen

Bij boeking voor 31/1/2022:

8 dagen / 7 nachten: € 40 per persoon
10 dagen / 9 nachten:  € 55 per persoon


Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 april tot/met 31 oktober 2022
van 1 juli tot/met 7 augustus 2022

Ierland heeft, onder invloed van de Warme Golfstroom, een gematigd zeekli­maat, met niet al te warme zomers en niet al te strenge winters. Langs de westkust kan het vaak hard waaien en valt er ook het meeste regen. Het weer is in Ierland net zo onvoorspel­baar als in België. Maar even snel als de lucht loodgrijs kan worden, kan ze ook weer opklaren. Regen, zon, mist... het kan allemaal. Je voorziet je qua kleding dus best op zowel regenweer als zonnig weer. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Heen- en terugreis

Je vliegt op Dublin Airport. Voor het uitstippelen van je verdere reisroute raden we Transport for Ireland aan, met ook een hele goeie app

Vanaf de luchthaven reis je per bus naar Bunclody (ca. 3.5 u. onderweg). Voor de terugreis reis je per bus van Enniskerry terug naar de luchthaven (ca. 2 u. onderweg). 

Nuttige websites

Je kan naar keuze zelf je vluchten boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt deze deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Vervoer tijdens de reis

Op dag 2 word je van Bunclody naar Clonegal gebracht. Deze transfer is inbegrepen.

Op dag 7 kan je de laatste kilometers van Crone Woods parking naar Enniskerry per taxi afleggen (€ 20, ter plaatse te regelen en te betalen).


Wandelniveau

.

Het terrein is zelden plat, dus je wandelt bijna voortdurend op en af, meestal licht heuvelend, een enkele keer ligt er een steile afdaling of pittige klimmetje op je pad. Je wandelt zowel over grintpaden, verharde boswegen, af en toe over rustige asfaltwegen, maar ook door ruige trajecten die blootgesteld zijn aan weer en wind. 

Voor de exacte afstanden en hoogteverschillen per dag: zie dagschema. De vermelde afstanden zijn bemeten op de officiële begin- en eindpunten van de dagtocht. Aangezien er per overnachtingsplaats verschillende logies boekbaar zijn, hangt jouw uiteindelijk aantal dagkilometers af van de ligging van het geboekte logies. Het is dus mogelijk dat je af en toe in meer of mindere mate van het pad moet afwijken om je logies te bereiken, waardoor de aangegeven wandelafstand wat langer wordt. Maar het gaat - met uitzondering van Enniskerry (zie dagschema) - om kleine afstanden. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

De bagage (max. 1 stuk van 15 kg) wordt vervoerd. Jij draagt enkel je dagrugzak tijdens de tochten.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

Je logeert in 'bed & breakfasts' en in ‘guesthouses’. Qua comfort en afmetingen kunnen ze binnen eenzelfde reis wel wat van elkaar verschillen. Je logeert in tweepersoonskamers, meestal met privé-sanitair.

B&B’s zijn kleinschalige uitgebate accommodaties in een privé-woning, waarbij de scheiding tussen het privé-gedeelte en de gastenkamers de laatste jaren wel geëvolueerd is. Er zijn dan ook niet zo veel B&B’s meer waar je als gast effectief toegang hebt tot de familiezit- of eetkamer. Een guesthouse houdt ergens het midden tussen een B&B en een klein hotelletje.

Per overnachtingsplaats zijn meestal verschillende logies boekbaar; welk logies er voor jou geboekt wordt, hangt af van het tijdstip van de boeking en de beschikbaarheid op dat moment.


Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal.

 • Het ontbijt neem je in het logies. Je hebt meestal de keuze, gaande van een 'full Irish' (een warm ontbijt met spek, eieren, bonen, enz.) tot ontbijtgranen en yoghurt.
 • Lunchpakketten kan je bestellen in het logies of aankopen in het dorp.
 • Voor het avondeten kan je meestal in de buurt van het logies terecht in een restaurant of pub. Soms is het mogelijk/noodzakelijk in de B&B te eten, vooral dan op plaatsen die afgelegen zijn.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is. 
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdichte jas
 • evt. regenbroek
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemkledij

Diversen

 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • lunchbox voor de picknick
 • evt. wandelstokken.

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband in geval van verstuiking
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor reizen naar Ierland volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.

Als niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

De munteenheid van Ierland is de euro. Er is op de wandelroute een geldautomaat aanwezig in Rathdrum, Roundwood, Laragh en Enniskerry. In de grotere horeca-zaken en in de meeste winkels kan je betalen met de kaart.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen