Turkije - Cultuurhistorische wandelreis in Cappadocië


8 dagen

9/09/2023 - 16/09/2023

prijs € 1890


Turkije - Cultuurhistorische wandelreis in Cappadocië


8 dagen

9/09/2023 - 16/09/2023

prijs € 1890


Turkije - Cultuurhistorische wandelreis in Cappadocië


8 dagen

9/09/2023 - 16/09/2023

prijs € 1890


Turkije - Cultuurhistorische wandelreis in Cappadocië


8 dagen

9/09/2023 - 16/09/2023

prijs € 1890


Turkije - Cultuurhistorische wandelreis in Cappadocië


8 dagen

9/09/2023 - 16/09/2023

prijs € 1890


prijs € 1890
8 dagen
Reisdatum: 9/09/2023 - 16/09/2023
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23TR1CPB2
Al 13 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

18-252
46-554
56-656
65+1

Geslacht:

mannen5
vrouwen8
Waarvan 6 individueel ingeschreven
Groepsreis Turkije
Cappadocië is vooral bekend om de feeërieke rotsformaties in alle vormen en kleuren, waarin mensen woningen, kerkjes, kloosters en kapellen beitelden. Maar dit mooie stukje Turkije heeft nog zoveel meer te bieden en dat ondervind je vooral al wandelend: golvende landschappen, dorpen en stadjes met karakter, een vriendelijke en gastvrije bevolking.

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Feeërieke rotsformaties
 • Byzantijnse kerken en geschiedenis
 • Prachtige Ihlara-vallei
 • Gastvrije bevolking

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,9

19 Beoordelingen

reviews van klanten

Prachtige natuur in een overweldigend afwisselend landschap. Voor filmliefhebbers The place to be, onder andere Star Wars en Ghostrider 2 werden er opgenomen.

Sandra P. -

Dit was een zeer leuke en leerrijke reis met een groep fijne mensen.

Paul A. -

Een prachtige reis in een feeeriek landschap in gezelschap van een fijne groep.

Myriam M. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Nevsehir en transfer (1 u.) naar het hotel in de buurt van de Ihlara-vallei.

Dag 2

In Cappadocië is de natuur bijzonder vindingrijk geweest. De erosie boetseerde er de zachte gesteenten tot een onwaarschijnlijk, feeëriek landschap, bezaaid met bosjes tufsteenkegels in alle vormen en kleuren, van helwit tot oker, bruin en rood. Aan dit unieke landschap voegden de mensen hun cultuur toe. Zij hakten de grotten verder uit, maakten er kamers, voorraadschuren en stallen, die ze door gangen en trappen met elkaar verbonden. Nog later beitelden ze kapellen, kloosters en kerken en versierden de muren met fresco’s.

Wandeling via Belisirma, aan het begin van de Ihlara-vallei, doorsneden van de diepe, groene Melendiz-rivier en met vele mooie kerkjes uit vnl. de 11de tot de 14de eeuw naar Selime.

Tweede overnachting in de buurt van de Ihlara-vallei.

Dag 3

We verlaten de vallei en gaan eerst op bezoek in Kaymakli, waar een ware ondergrondse stad in de rotsbodem werd uitgehakt. Daarna wandelen we door de groene Zemi-vallei.

De volgende nachten verblijven we een mooi hotel in Urgup.

Dag 4

Via een glooiend  landschap en de bijzonder mooie Akvadi- (of Witte) Vallei trekken we naar Uçhisar. Daar beklimmen we een burcht van verschillende verdiepingen, uitgehouwen in de rotsen. Van op deze indrukwekkende vesting hebben we een prachtig uitzicht op Cappadocië. Na de lunch wandelen we nog door de vallei van de Duiven.

Dag 5

Vandaag wandelen we, na een bezoek aan het dorpje Çavusin met haar bijzondere rotswand, de Bozdag op, vanwaar we een cirkelrond uitzicht over de regio hebben. Schitterend! Daarna ontdekken we de Güllüdere- of Roze vallei, die vooral erg mooi is bij zonsondergang. 

Wie wil, kan zich ’s avonds laten schoon schrobben en masseren in het plaatselijke badhuis.

Dag 6

Bezoek aan Mustafapasha, het oud-Griekse Sinasos, met de resten van enkele fraai gedecoreerde woningen van rond de eeuwwisseling. Daarna wandelen we door de waterrijke en groene Gömede-vallei. 's Namiddags staat de Zindanonu-vallei op het programma, met een mooi zicht op Göreme.

Wandeling in de Pashabag-vallei, met zijn zgd. feeënschoorstenen, kerkjes en monnikenverblijven. Interessant om zien ook is hoe men van een christelijke klokkentoren een islamitische minaret heeft gemaakt.

Na de lunch staat het openluchtmuseum van Göreme op het programma. Ronduit indrukwekkend is de Karanlik Kilise of Donkere Kerk, ooit een plaats van eenzaamheid en gebed. Twee kloosters uitgehold in de rotsen getuigen van de sobere omgeving waarin de monastieke gemeenschappen van de 11de eeuw zich ontwikkelden.

Dag 7

Bezoek aan het openluchtmuseum van Göreme. Ronduit indrukwekkend is de Karanlik Kilise of Donkere Kerk, ooit een plaats van eenzaamheid en gebed. Twee kloosters uitgehold in de rotsen getuigen van de sobere omgeving waarin de monastieke gemeenschappen van de 11de eeuw zich ontwikkelden. 

De laatste tocht brengt ons  door de 'plezierige' Meskendir-vallei en door de kleurrijke Rode of Kizilçukur-vallei. Het groen van de abrikozenboomgaarden contrasteert er fel met het oker van de tufstenen heuvels en schoorstenen. Bij de ingang van de vallei staat de Uzumlu Kilise of Kerk van de Druiven, met kleurige fresco’s van de apostelen en een voor Cappadocië zeldzame voorstelling van een madonna met kind.

Dag 8

Transfer naar de luchthaven van Nevsehir en terugreis.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 1890
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 230
Voorschot: € 660 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 tot en met ontbijt dag 8
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Turkse gids
 • meeste inkomgelden.

Niet inbegrepen

 • inkomgelden van openluchtmuseum Göreme (€ 11)
 • fooien (ca. € 30)
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Aster Kalogrias


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 en . We zijn dagelijks zo'n 4 à 5 u. aan het wandelen op vrij goed terrein, afgewisseld met culturele bezoeken.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in comfortabele middenklassehotels, in tweepersoonskamers met privé-sanitair.


Maaltijden

Het ontbijt gebruiken we in het logies. 's Middags eten we een lichte maaltijd op restaurant of een picknick onderweg. De avondmalen gebruiken we meestal op restaurant, over het algemeen in traditionele eetgelegenheden.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
TK1942Brussel 09/09/2023 07:15Istanbul 09/09/2023 11:40
TK2004Istanbul 09/09/2023 14:45Nevsehir 09/09/2023 16:05
TK2005Nevsehir 16/09/2023 13:25Istanbul 16/09/2023 14:50
TK1941Istanbul 16/09/2023 18:50Brussel 16/09/2023 21:20

We verplaatsen ons per privé-minibus met chauffeur.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen buiten Europa en binnen 5.000 km afstand, wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 8 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 3 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Deze reis speelt zich af op de Anatolische hoogvlakte en kent een uitgesproken continentaal klimaat, met strenge winters, hete zomers, sterke dagelijkse temperatuursschommelingen en weinig neerslag. In oktober bedraagt de gemiddelde dagtemperatuur 23°. 's Nachts koelt het flink af tot gemiddeld 8°. Regen is mogelijk.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg.

Bagage

 • reistas (een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer)
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen.
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • lichte, soepele (wandel)broek(en)
 • lichte trui of fleece
 • hemden of T-shirts (geen topjes)
 • zonnehoed of –pet
 • evt. bermuda (geen short).

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of –zak

Diversen

 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig (bij bezoek aan religieuze plaats of passage in een dorp bv.)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

 • De munt van Turkije is de lira (pond)Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter.
 • Je kan met je betaalkaart terecht aan geldautomaten of je kan cash euro's meenemen en ter plaatse wisselen. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 

Reisdocumenten

Voor reizen naar Turkije volstaat je identiteitskaart. De kaart moet 6 maanden geldig zijn op het ogenblik van de reis.


Gezondheid

Aangezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
CAPPADOCIË - UNESCO World Heritage Site