Slovenië - Op naar de Julische Alpen


11 dagen

17/06/2023 - 27/06/2023

prijs € 1850


Slovenië - Op naar de Julische Alpen


11 dagen

17/06/2023 - 27/06/2023

prijs € 1850


Slovenië - Op naar de Julische Alpen


11 dagen

17/06/2023 - 27/06/2023

prijs € 1850


Slovenië - Op naar de Julische Alpen


11 dagen

17/06/2023 - 27/06/2023

prijs € 1850


Slovenië - Op naar de Julische Alpen


11 dagen

17/06/2023 - 27/06/2023

prijs € 1850


prijs € 1850
11 dagen
Reisdatum: 17/06/2023 - 27/06/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23SI1AAA1
Groepsreis Slovenië
De prachtige, stille bergwereld van de Julische Alpen is nog altijd een pure idylle. Op de hooglanden van ruwe kalksteen huist een geweldig gevarieerde flora en lager in de dalen ruisen blauwe beken door een lieflijk groen akkerland. Overal waar je kijkt zie je uitgestrekte bossen en koele bergmeren. Eerst 3 mooie dagwandelingen als opmaat voor het echte werk - een 4-daagse rugzaktrekking - en dan nog wat uitbollen, o.a. in de knappe Soca-vallei. Op ons pad liggen ook het schilderachtige Bohinj-meer en (eventjes) groene hoofdstad Ljubljana. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

45 Beoordelingen

reviews van klanten

Ondanks (of mede dankzij) de spannende weersomstandigheden tijdens onze vierdaagse, heb ik heel erg genoten van deze reis. Ik genoot van de natuur en de variatie in het programma, vond het een heel fijne groep en een top-begeleidster!

Els G. -

Prachtige reis met een gebalanceerd en gevarieerd (wandel)programma. Fijn dat we ook Ljublujana even mee pikten. De natuur, rust en sportieve uitdaging waren de perfecte mix voor een leuke, avontuurlijke reis!

Marieke M. -

Slovenië is een echte aanrader voor wie houdt van wandelen in bossen en bergen.

Steven H. -

Prachtig land, heel gezellige logementen, prachtige maar soms pittige wandelingen en de tweedaagse was echt de kers op de taart!

Lies D. -

Pittige tochten, prachtige panorama's, zo ongerept en wondermooi! Alles wat tot in de topjes geregeld en dit onder een super begeleiding en een toffe groep! Echt genoten, 'Anders Reizen' blijft voor mij een geweldige organisatie!

Véronique N. -

Slovenië is een prachtig land. Tijdens de wandelingen viel het me vaak op dat er geen andere geluiden waren dan natuurgeluiden, geen geluid van vliegtuigen, auto's, industrie,... behalve dan onze schoenen op de paadjes ;-)

Bram V. -

Het was een hele toffe reis. We hebben prachtige wandelingen gemaakt. Deze waren wel zwaarder dan verwacht. De logies waren zeer aangenaam, rustig en sommige met veel comfort. De wandelingen waren prachtig. Slovenië heeft een blijvende indruk nagelaten. Zoveel prachtige natuur, ongezien veel bloemen en planten. (zelfs de edelweis groeit er nog volop). Een authentieke omgeving.

Nathalie V. -

Algemene reistips

Dag 1

Dagvullende treinreis Brussel-Udine (in Italië). Transfer naar de wijnstreek Goriska Brda, waar we inchecken in een comfortabel en ideaal gelegen hotel aan de rand van Smartno. Hier logeren we 2 nachten.

Dag 2

We maken vanuit het logies een prachtige eerste wandeling door deze glooiende wijnregio, deels over paden door de wijngaarden, deels over landweggetjes. Na de wandeling kan je in het charmante Smartno wijn proeven in enkele wijnwinkels.

Wie zin heeft, kan na de tocht een saunaatje doen en/of een glas drinken op het dakterras met panoramisch uitzicht, en dan gaan we lekker eten in het hotelrestaurant. 

18 km, 500 hoogtemeters

Dag 3

We verruilen de wijnheuvels voor de grillige karst. Een uur rijden en we komen in Rakov Skocjan aan. Hier maken we een rondwandeling langs de deels onderaards rivier

12 km, 150 hoogtemeters

Hierna zetten we koers naar de charmante Sloveense hoofdstad Ljubljana, een klein uur rijden. We verblijven in een goed gelegen hotel op wandelafstand van het centrum. 

Dag 4

Voor de vroege vogels is er nog wat tijd om de stad in te trekken. Om 11 uur staat de bus klaar en rijden we de stad weer uit. Op een fraai plateau tussen de meren van Bled en Bohinj zet de chauffeur ons eruit. We benaderen het prachtige meer van Bohinj al wandelend. Het plateau van Pokuklja bestaat uit mals groen grasland en stille wouden. Boven al dat groen torenen de hoogste pieken van de Julische Alpen al uit. Dat is de wereld waar we ons morgen in gaan storten. Vannacht slapen we in een hotel pal aan het meer.

14,4 km, 254 m stijgen en 740 m dalen

Dag 5

Vandaag beginnen we aan een doorgaande tocht van 4 etappes langs 3 berghutten. We dragen zelf onze bagage die nodig is voor de 3 overnachtingen en nemen alleen het hoognodige mee. In de hutten zijn dekens voorzien. Je hebt enkel wat reservekleding, basic toiletgerief, een handdoek en een lakenzak nodig. 

We wandelen vanaf het hotel langs het meer af richting de smalle kloof van de rivier Mostnica. Het eerste deel van de etappe voert over de bodem van deze mooie kloof, deels over paden, deels over bruggetjes, terwijl het water onder ons door kolkt. Halfweg de kloof gaan we klimmen. Eerst door dichte wouden, hogerop door struikdennen en over zomerweiden, Her en der treffen we herders aan die hier in de zomer met hun vee verblijven. De sfeer wordt nu echt alpien. En na een paar uur op hoogte bereiken we dan de zeer mooi gelegen berghut Planini pr Jezeru. Omringd door enkele herdershuizen en eindeloze sparrenwouden waar de kalkstenen pieken bovenuit torenen, wanen we ons hier echt in een sprookje.

14 km, 1250 m stijgen en 100 m dalen

Dag 6

Vanaf de hut trekken we voort. De route voert door naaldwoud met van oeroude sparren. Het doel is de vallei van de 7 Triglav meren te bereiken. Voor we die vallei in gaan is er de mogelijkheid om de top Mala Ticarica te beklimmen vanaf de zuidzijde. Met 2072 is die zeker hoog genoeg om ons een geweldig overzicht van de Julische Alpen te gunnen. Aan het eerste meer ligt een sfeervolle berghut waar we pauzeren voor een warme choco of een bergthee. Daarna is het nog een goede 2 uur tot aan de comfortabele berghut Dom na Komni. 

18,5 km, 700 m stijgen en 1000 m dalen

Dag 7

Via het Bogatin-zadel wandelen we naar het meer van Krn. We slapen vannacht in de Krn-hut, een klassieker onder de Sloveense berghutten. 

10 km, 750 m stijgen en 600 m dalen

Dag 8

De laatste etappe voert naar de top Krn (2244 m), waar we restanten van het Isonzo-front uit WO I aantreffen. Na 6 km en 800 m stijgen bereiken we de top, van waar je bij helder weer de golf van Venetië ziet fonkelen in de diepte. Pal beneden ons ligt het plateau van Dreznica en daaronder de rivier Soca. We dalen nog 1200 m af in 4 km, behoorlijk steil dus, en bij de berghut Kuhinja ploffen we neer op het terras.

De bus haalt ons hier op en brengt ons in 45 minuten naar het pension. Op de zuidflanken onder de top Krn, ligt een pracht van een groen plateau met enkele oude boerendorpen. In een van die dorpen verblijven we de komende 2 nachten, om kennis te maken met de mooie Soca-vallei. 

10 km, 800 m stijgen en 1200 m dalen

Dag 9

We maken een mooie rondwandeling vanuit het dorp, vooral door bossen en langs een aantal mooie watervallen.  

12,5 km, 550 m stijgen en dalen

Een rustdag is vandaag ook een optie. Wie wil kan kiezen voor rafting, canyoning of paragliding.

Dag 10


De bus brengt ons tot net buiten Bovec, vanwaar we een stuk van de Soca-trail bewandelen. Onderweg kan gezwommen worden in de prachtige rivier. Na de picknick rijden we de Vrsic-pas op voor een laatste rondwandeling van 5 km, over een piek die ons een laatste uitzicht biedt op de Julische Alpen. We dalen af naar de noordkant van het massief en steken de grens met Oostenrijk over. De laatste avond slapen we in een stadshotel in Villach, en sluiten we de reis af met een feestelijk diner. Het hotel ligt pal aan het station.

Dag 11

Trein huiswaarts vanaf Villach.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 1850
Eenpersoonskamer (behalve de 3 nachten in berghutten) (mits beschikbaar): € 230
Voorschot: € 650 per persoon

Inbegrepen

 • trein Brussel-Udine en Villlach-Brussel
 • logies
 • maaltijden vanaf ontbijt dag 2 t.e.m. ontbijt 11
 • groepstransfers
 • bagagevervoer
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden
 • evt.optionele activiteiten
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 en  Voor de precieze afstanden en hoogteverschillen: zie dagschema. De paden liggen vaak bezaaid met kleine, losliggende kiezelstenen of grotere stenen, een uitdagende ondergrond dus. De trekking is .

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • 5 overnachtingen in een comfortabel hotel
 • 3 overnachtingen in een berghut op op 3-4 persoonskamers in stapelbedden met beperkt, gemeenschappelijk sanitair
 • 2 overnachtingen in een pension.

Maaltijden

Ontbijt en avondmaal gebruiken we in het logies of in een restaurant. Het middagmaal is een picknick.

Bagagevervoer

Op dagen 5 tot 8 draag je je eigen beperkte bagage, nodig voor 3 overnachtingen. De overige dagen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

 VertrekAankomst
treinBrussel-Zuid 17/06/2023 06:23Frankfurt Flughafen 17/06/2023 09:17
treinFrankfurt Flughafen 17/06/2023 09:34München 17/06/2023 13:38
treinMünchen 17/06/2023 14:16Villach 17/06/2023 18:43
treinVillach 17/06/2023 19:29Udine 17/06/2023 21:14
treinVillach 27/06/2023 09:16München 27/06/2023 13:41
treinMünchen 27/06/2023 14:21Frankfurt Flughafen 27/06/2023 18:20
treinFrankfurt Flughafen 27/06/2023 18:42Brussel-Zuid 27/06/2023 21:35

Privé-vervoer.

 


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

De gebieden waar het hooggebergte overheerst, ook de Julische Alpen, kennen een hooggebergteklimaat, waar de zomers en winters gemiddeld 10 graden koeler zijn dan de rest van het land. De 2 laatste dagen zit je in lagere regionen. Voorzie dus kledij voor warm en koud, regen en zon. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • reistas
 • dagrugzak - 40 L, nl. ook groot genoeg voor tocht van 4 dagen/3 nachten: wat reservekleding, basic toiletgerief, een handdoek, kussensloop en lakenzak
 • regenhoes voor dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen of degelijke, enkelomsluitende en waterbestendige wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • waterdichte (over)broek
 • degelijke wind- en waterdichte jas
 • pull/fleece
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda
 • evt. zwemkledij
 • handschoenen
 • muts.

Verzorging

 • basic toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • sneldrogende handdoek (trekking + zwemmen)
 • washandje

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of –zak (min. 2 liter)
 • lunchbox of broodzak

Diversen

 • lakenzak/liner (trekking)
 • kussensloop
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De Sloveense munt is de euro. Je neemt best cash geld mee van thuis.

Teken

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde wordt gewaarschuwd tegen Europese tekenencefalitis. Deze ziekte kan je uitzonderlijk oplopen in de landelijke bosrijke streken van meerdere landen in Centraal- en Noord-Europa. Zo ook in de regio waar deze reis plaatsvindt.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Reisdocumenten

Voor Slovenië volstaat je identiteitskaart.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: