Zweden - Stockholm


7 dagen

25/09/2023 - 1/10/2023

prijs € 1450


Zweden - Stockholm


7 dagen

25/09/2023 - 1/10/2023

prijs € 1450


Zweden - Stockholm


7 dagen

25/09/2023 - 1/10/2023

prijs € 1450


Zweden - Stockholm


7 dagen

25/09/2023 - 1/10/2023

prijs € 1450


Zweden - Stockholm


7 dagen

25/09/2023 - 1/10/2023

prijs € 1450


prijs € 1450
7 dagen
Reisdatum: 25/09/2023 - 1/10/2023
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Ja, afreis gegarandeerd
Reisnummer: 23SE1SHA1
Al 7 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

36-452
56-654
65+1

Geslacht:

mannen0
vrouwen7
Waarvan 7 individueel ingeschreven
Groepsreis Zweden
Stockholm is een stad die geniet van een unieke ligging in een archipel van 24.000 eilanden. Ze combineert schilderachtige straatjes met statige lanen en kaden, schitterende musea met hippe winkels en galerijen. Haar centrum is gezegend met veel groen, en in de onmiddellijke omgeving vind je volop pure natuur met bossen, rotsen en meren. Op deze 7-daagse trip laten we je kennismaken met de hartslag van deze stad en trekken we meermaals de wandelschoenen aan om de rust van de kusten, de eilanden en de Scandinavische natuur op te zoeken. Als kers op de taart brengen we de laatste avond door ver van de stad op een klein, afgelegen eiland midden in de archipel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,2

26 Beoordelingen

reviews van klanten

Een geslaagde combinatie van het boeiende Stockholm met de natuurpracht van de omliggende omgeving.

Kathleen E. -

Stockholm heeft heel wat te bieden. Prima evenwicht tussen cultuur en natuurwandelingen. De begeleider was top! Een aanrader, zoals we gewoon zijn van Anders reizen.

Gisela P. -

Stockholm is een veelzijdige stad met mooie gebouwen en musea, leuke restaurants, koffiehuizen en café's, trendy design winkels, gezellige straten en pleinen en vooral veel water en natuur. Tijdens het zesdaagse verblijf konden we hier volop van genieten mee door de fijne en ervaren reisbegeleider!

Martine V. -

Alweer een revelatie. De hoofdstad van Zweden schijnt haar gelijke niet te vinden in geen enkele grote stad. Onglooflijk mooi!

Dries D. -

De ideale combinatie van stad, cultuur en natuur. Zeer leuke reis, perfect georganiseerd. Bedankt aan Anders Reizen voor deze mooie dagen.

Tamara T. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Vlucht naar Stockholm. Transfer met het openbaar vervoer naar het hotel. Het draagt de naam "Sjöfartshotell", wat "zeevaarthotel" betekent. Het kijkt uit op het water, en de inrichting van de kamers verwijst naar de kajuiten van een schip. Daarmee is meteen de toon gezet, want zee en water vormen de rode draad doorheen deze reis.
Met onze eerste stadswandeling duiken we meteen de geschiedenis is. Op het eiland Gamla Stan, de “oude stad”, ontdekken we pittoreske smalle straatjes met rode en gele huizen, kunstgalerijtjes, brocantezaken, winkeltjes met ambachtelijke producten, alsook knusse café’s en restaurants. Hier situeren zich ook de meeste historische gebouwen. Dit is het beeld van Stockholm dat je op de prentbriefkaarten te zien krijgt, idyllisch en gezellig. 

Dag 2

We wandelen aar het stadhuis, schitterend gelegen aan de oever van de Riddarfjärden, en opgetrokken in de 'historische' Scandinavische stijl die begin 20ste eeuw in zwang was. In het prachtige interieur - dat we met een gids bezoeken - vindt het jaarlijks banket voor de Nobelprijswinnaars plaats. Liefhebbers kunnen de meer dan 100 m hoge toren beklimmen: een schitterend uitzicht gegarandeerd!
(Opmerking: het kan voorkomen dat het stadhuis voor officiële gelegenheden wordt gesloten voor het publiek. In dat geval zal het bezoek in de mate van het mogelijke op een ander tijdstip tijdens de reis plaatsvinden, of in het slechtste geval wegvallen.)
Na de lunch doorkruisen we het moderne centrum, dat bulkt van de winkelstraten en shopping malls. Hier klopt het commerciële hart van Stockholm, je vindt er alle grote ketens naast exclusieve boetieks met dure kleren en Scandinavisch design.
We besluiten de dag met een bezoek aan Stockholms uniekste museum: het Vasamuseum. Je staat er oog in oog met een imposant 17de-eeuws oorlogsschip, dat als een Titanic-avant-la-lettre bij de aanvang van zijn eerste vaart de dieperik inging. Enkele decennia geleden werd het quasi intact weer bovengehaald en in al zijn glorie in dit knappe museum opgesteld. Op heel bevattelijke wijze leer je bovendien alles over het moeilijke leven aan boord van een 17de-eeuws schip. 

Dag 3

Een dag met veel wandelkilometers. We starten met een korte wandeling over de hoge oever van het eiland waarop ons hotel is gelegen, Södermalm, Je krijgt een mooi beeld van de bijzondere ligging van Stockholm, dat zich over meerdere eilanden uitstrekt. Eén van die eilanden is Djurgarden, met zijn overvloed aan bos en natuur een groene long in het centrum. Op dat eiland brengen we de rest van de dag door. Een bezoek aan de Waldemarsudde, de elegante woning annex atelier & museum van de ‘schilderende prins’ Eugen, laat ons kennismaken met een kleine maar prachtige collectie Scandinavische kunst van einde 19de en begin 20ste eeuw. Dan wandelen we langs de oever van Djurgarden, waar prachtige oude landhuizen staan, naar de Jugendstil-villa van bankier Thiel, nog zo'n pareltje van een museum met eveneens schitterend werk uit Scandinavië. 

Dag 4

Nabij Stockholm ligt het nationaal park Tyresta. Knoestige naaldbomen en sierlijke berken, rotsen overwoekerd met kleurig mos, moerassen en verstilde meren,…. Een wandeling door dit Scandinavische oerlandschap staat gelijk met enkele uren rust, zuivere lucht, puur genieten.

Dag 5

Een korte rit met de metro brengt ons bij de Skogskyrkagården, letterlijk het "boskerkhof". Zoals de naam verradt, strekt deze begraafplaats zich  uit over bos en mooie graslanden, en herbergt enkele prachtige paviljoenen in verschillende stijlen, waaronder de modernistische. De combinatie van onaangeroerd gelaten versus sober vormgegeven natuur, mooie architectuur en het gegeven dat velen - zoals Greta Garbo - hier hun laatste rustplaats vonden, schept een kader waarin je ingetogen kan rondwandelen en opgaan in de verstilde sfeer. Het kerkhof  kreeg dan ook niet zonder reden een plaatsje op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

De namiddag is vrij om naar eigen wens in te vullen.

Dag 6

We pakken onze bagage want de laatste nacht brengen we niet in de stad door maar op een eiland. Met zo’n 24.000 begroeide en onbegroeide rotseilanden (scheren genaamd) beschut de ‘Skärgård’-archipel (letterlijk de “scherentuin”) de stad tegen de open wateren van de Baltische Zee.
Het eiland Grinda werd aan het begin van de 20ste eeuw gekocht door de eerste voorzitter van het Nobelprijscomité, die er een mooie villa liet bouwen. Inmiddels is het eiland niet meer in privé handen en werd de villa omgevormd tot een elegant hotel, maar de sfeer van "een eiland voor ons alleen" is er toch nog voelbaar. Vaste bewoning is er niet, enkel in de zomermaanden kom je er bezoekers tegen die in het hotel, de jeugdherberg, hun tentje of op hun boot logeren, terwijl het in de  donkere winter zo goed als onbereikbaar is en daardoor ook verlaten.
Acht km lang is de wandeling die ons alle uithoeken van Grinda laat zien. Vanop meerdere plekken krijgen we telkens weer een ander uitzicht op de zee en de naburige eilanden. Na afloop genieten we aan de kleine jachthaven van een lekker glas met zicht op zee.

Dag 7

De terugvaart naar Stockholm laat ons nog een laatste keer genieten van de aanblik van de vele eilanden in de archipel. Nadat we weer voet aan wal hebben gezet, nemen we de metro naar de luchthaven voor de terugvlucht. Mocht er afhankelijk van het vaarschema van de ferry nog wat tijd resten of Grinda in Stockholm, dan kan ieder die naar eigen goeddunken invullen.

Opmerking

Bovenstaand programmavoorstel kan ter plaatse nog licht worden aangepast in functie van het weer (voor de buitenactiviteiten),…

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

Basisprijs: € 1450
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 430
Korting Vervoer vanaf 65 jaar: € -25
Voorschot: € 510 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventransfers
 • logies op basis van tweepersoonskamer
 • ontbijten
 • 7-dagen pas voor het openbaar vervoer (65-plussers: € 25 korting op de reissom)
 • ferryboot naar/van het eiland Grinda
 • geleid bezoek aan het stadhuis
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden (budget ca. € 350-400)
 • inkomgelden (budget: ca. € 50-60, afhankelijk van wat je wenst te bezoeken)
 • dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Begeleiding:

Katrien Boon


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Stadswandelingen (die best vermoeiend zijn) wisselen af met enkele natuurwandelingen. De wandeling op dag 4 is zo'n 13 km en duurt zo’n 3 à 4 uur (zonder pauzes). Het terrein is soms rotsachtig, met wortels overwoekerd of drassig, en kan bij nat weer glad zijn, maar er zijn geen noemenswaardige hoogteverschillen. Schoeisel met een goed zoolprofiel is een must.
De wandeling op Grinda (dag 6) is slechts 8 km.

Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Stockholm: comfortabel hedendaags hotel van de Scandic keten, gekozen voor zijn zeer centrale ligging eerder dan zijn karakter. Het hotel heeft een maritiem getinte inrichting, met kleine tweepersoonskamers die doen denken aan de kajuit van een schip. Elke kamer beschikt over 2 eenpersoonsbedden in een L-opstelling, en een kleine badkamer met douche. Er is weinig opbergmogelijkheid voor je kledij (zoals vaak in Scandinavië).
Gratis sauna en fitness faciliteiten, alsook gratis internet.

Grinda: elegant hotel met een prachtig terras met zicht op zee. Ruime kamers met mooie inrichting en privaat sanitair.


Maaltijden

Enkel ontbijt is inbegrepen (uitgebreid warm en koud ontbijtbuffet).

De overige lunches en de avondmaaltijden zijn niet inbegrepen. Hieraan kan je naar wens meer of minder geld spenderen, maar voorzie gemiddeld een budget van ca. € 350-400.


Bagage

Zoals in veel Zweedse hotels, is de opbergruimte in de kamers klein; hou je bagage dus best beperkt.


Vervoer

We vliegen met Brussels Airlines

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN2303Brussel 25/09/2023 09:55Stockholm Bromma 25/09/2023 12:00
SN2306Stockholm Bromma 01/10/2023 17:30Brussel 01/10/2023 19:45

We verplaatsen ons vaak te voet. Langere verplaatsingen doen we met de openbare bus, de metro of de boot.

Als we naar het eiland Grinda gaan (dag 6-7), kan je desgewenst beperkte bagage meenemen en de rest in het hotel in Stockholm laten. Voorzie in dat geval een bijkomende lichte reistas of zorg dat je dagrugzak voldoende ruim is voor die beperkte bagage. Op Grinda zelf is het zo'n 15 minuten wandelen van de aanlegsteiger van de ferry tot het hotel; een reistas of kleine koffer met wieltjes is dan het handigste.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Het is herfst, de bomen kleuren al prachtig. Het kan nog aangenaam herfstweer zijn, maar uiteraard is ook regen mogelijk. Voorzie kledij voor alle weer.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Uitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage. De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen in de luchthaven.

Bagage

 • reistas of kleine koffer, die gemakkelijk te vervoeren is
 • dagrugzakje
 • evt. een bijkomende lichte tas voor je beperkte bagage op dag 6-7

Schoeisel & kousen

 • comfortabele schoenen voor in de stad
 • wandelschoenen met goed zoolprofiel voor de natuurwandelinge

Kledij

 • regenjas
 • warme trui of fleece
 • evt. regenbroek
 • evt. zwembroek of badpak (op Grinda is er mogelijkheid om in de zee te zwemmen)
 • evt. muts
 • evt. lichte handschoenen

Verzorging

 • toiletgerief
 • evt. een lichte badhanddoek voor als je in zee wil zwemmen

Diversen

 • evt. wandelstokken voor extra steun op de oneffen ondergrond tijdens de natuurwandelingen
 • evt. oordopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. paraplu.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als Anders Reizen-deelnemer korting krijgt, vind je op deze webpagina recht onder 'Algemene reistips'.


Geld

De munt in Zweden is de kroon. Je hoeft op voorhand geen kronen aan te kopen. Je kan in Zweden zowat overal met je Maestrokaart betalen, zelfs voor kleine bedragen. Sommige plaatsen zijn zelfs volledig 'cash free' en aanvaarden enkel betaling met de kaart. Wil je toch wat contant geld op zak hebben, dan kan je dat met je betaalkaart uit de automaat afhalen. 

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/


Formaliteiten

Voor deze reis volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

De auteur Henning Mankell is vooral bekend van zijn politiethrillers Wallander. Hij schreef echter ook enkele 'gewone' romans, waarvan er twee zich in de archipel van Stockholm situeren:

 • Italiaanse Schoenen
 • Zweedse Laarzen (het vervolg op Italiaanse Schoenen)

Ze beschrijven op gevoelige wijze het leven van een vereenzaamd man die op een afgelegen eiland in de archipel woont en door verschillende onverwachte ontmoetingen met zijn verleden wordt geconfronteerd.

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen