Portugal - Wandelparadijs Madeira


12 dagen

5/07/2023 - 16/07/2023

prijs € 1880


Portugal - Wandelparadijs Madeira


12 dagen

5/07/2023 - 16/07/2023

prijs € 1880


Portugal - Wandelparadijs Madeira


12 dagen

5/07/2023 - 16/07/2023

prijs € 1880


Portugal - Wandelparadijs Madeira


12 dagen

5/07/2023 - 16/07/2023

prijs € 1880


Portugal - Wandelparadijs Madeira


12 dagen

5/07/2023 - 16/07/2023

prijs € 1880


prijs € 1880
12 dagen
Reisdatum: 5/07/2023 - 16/07/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23PT1MDA3
Al 13 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

36-453
46-555
56-654
65+1

Geslacht:

mannen6
vrouwen7
Waarvan 13 individueel ingeschreven
Groepsreis Portugal
Het is niet moeilijk verliefd te worden op Madeira, het eiland van bloemenpracht, tropische vruchten, zoete wijn en een schijnbaar altijd durend voorjaar. Maar Madeira heeft de wandelaar veel meer te bieden. Het is ook een eiland van adembenemende klifkusten, steile hellingen, kale hoogvlaktes, diepe, groene ravijnen, kabbelende irrigatiekanaaltjes en tientallen watervallen. Het centrale bergland is ruig en indrukwekkend. De zuidkust ademt een mediterrane en tropische atmosfeer uit  met witte huisjes met oranje daken, vaak half verscholen tussen kleine bananenplantages. De noordkust bestaat uit rotspartijen die steil uit de oceaan oprijzen, zo nu en dan onderbroken door smalle dalen waarin geïsoleerde dorpjes liggen. Op de zonnige zuidhellingen van het eiland worden druiven, granen en vruchten verbouwd. De noordhellingen zijn steil en voornamelijk met overvloedige vegetatie bedekt. Vanuit 3 logiesplaatsen - Santa Cruz, Encumeada en Funchal - ontdekken we de vele gezichten van Madeira.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

161 Beoordelingen

reviews van klanten

Madeira is een prachtige reisbestemming met gevarieerde landschappen, prachtige zeezichten en imponerende berglandschappen. Er is een afwisseling tussen voluit genieten van de bloemenpracht en de mooie landschappen en de sportieve, soms wel pittige, inspanningen tijdens de wandelingen.

Marijke L. -

De reis naar Madeira was een zeer aangename ervaring. Prachtige natuur, fijne groep, prima reisbegeleider en grenzen verlegd. Bedankt!

Lies O. -

Deze reis was de perfecte combinatie van inspanning, ontspanning en avontuur.. van mooie vergezichten, van gewaagde paadjes, van pittige tochten langs woeste kliffen en/of in subtropische setting. Impressionant en smaakt naar meer! We kunnen terugblikken op een prachtige week waarvan de herinneringen nog lang in hart en geest gegrift zullen blijven. Een mooie totaalbeleving.

Veerle D. -

Een prachtige natuur, mooie maar pittige wandelingen. soms wat zwaarder dan verwacht maar dit maakt het juist uitdagend. Een heel aangename groep! Eén voor één toffe mensen! Een heel lieve en sociale begeleider! Zeker voor herhaling vatbaar!

Els T. -

Heel fijne reiservaring, leuke en warme medereizigers, en als kers op de taart een heel goede reisbegeleidster die alles prima in banen geleid heeft.

Sandy H. -

Prachtig eiland, prachtig zonnig zomerweer, superfijne groep, topbegeleidster, boeiend programma, alles veilig en zonder accidenten verlopen. Wat moet een mens meer verwachten? Enig minpuntje was de ongehoorde annulatie door TAP van de vlucht vanuit Zaventem.

Marc L. -

Madeira...een land om van te genieten. Soms had ik zelfs een 'Ierland gevoel' aan zee en een 'Costa-Rica gevoel' tijdens het wandelen tussen de levada's en de vele bloemen & planten maar ik hou er zeker en wel een goed 'Madeira gevoel' aan over...zalig om dit te mogen ontdekken op deze reis!

Leni G. -

Madeira is een uniek eiland dat alles te bieden heeft: heerlijk weer, zee en mooie strandjes, bergen, mooie dorpjes, leuke hoofdstad Funchal, overal prachtige natuur die bovendien heel afwisselend is, op elke wandeltocht waren we in een ander landschap. Daarbovenop nog een heel toffe groep en een fantastische reisbegeleidster. Ik kijk al uit naar een volgende wandelvakantie:)

Krista R. -

Madeira heeft mij verrast in verschillende opzichten, namelijk een zeer mooi landschap met verschillende landschappen. Tevens was de kennismaking met de lokale keuken zeer verrijken.d Zowel de begeleidster als de groep waren fantastisch. Ik heb zeker genoten van deze reis, het was de moeite waard.

Peggy H. -

Madeira biedt verrassend mooie wandelingen. Staat zeker in mijn top 3!

Gerd D. -

Genoten van een 12 daagse wandelvakantie op Madeira. Avontuurlijke wandelingen langs de levadas en gevarieerde landschappen zullen me bijblijven. Ook de toffe groep en gids verdienen een pluim.Ik kijk al uit naar de volgende wandelvakantie..…

Tom D. -

Ik heb een fantastische reis op Madeira gehad: Verscheidenheid in wandelingen en landschappen, fijne begeleiding en prima organisatie, goede groepssfeer. Dit proeft naar meer!

Veerle D. -

Ook al was het januari, het voelde aan als lente. Veel zon, licht, bloemen, mooie stadjes, indrukwekkende en afwisselende natuur (klifkusten, bergen, bos), een leuke groep. Een aanrader.

Peter W. -

Leuk dat we ook gewoon gebruik maakten van het openbaar vervoer.

Peter W. -

Erg leuke reis weeral. Toffe groep en begeleider! Het ietwat oubollige imago van Madeira is echt onterecht. Knappe en avontuurlijke wandelingen langs levadas en bergtoppen. Blij dat deze reis toch is kunnen doorgaan in volle Corona periode.

Tom D. -

Mooie reis, prachtige natuur, fijne wandelingen. Bij goed weer, ideale vakantiebestemming.

Jo V. -

Prachtig eiland met zoveel variatie. Elke dag wandelden we in een ander landschap. Elke dag een ander restaurantje. Voor elk wat wils. We proefden zwaardvis en ... Poncha. Heerlijk!

Mieke V. -

Overweldigende natuur, gevarieerde wandelingen met enige pit, en zeker ook leuke lokale restaurantjes 's avonds. Ik had een fijne vakantieweek, dat smaakt naar meer!

Carla M. -

Deze reis beantwoordt perfect wat ik van vakantie verwacht: ontspanning, mooie natuur, aangename sfeer binnen de groep, enthousiaste begeleidster.

Marie-Cécile N. -

Als je wil kennis maken met Anders Reizen of een wandelvakantie, dan is Madeira de ideale bestemming. Aangename temperatuur, intensieve wandelingen en lekker eten. Voor mij was mijn eerste wandelvakantie een super-ervaring. Mijn volgende vakantie zal zeker met Anders reizen zijn.

Angelo S. -

Wondermooi gevarieerd landschap, uitdagende wandelingen, superbegeleidster die vloeiend Portugees spreekt, fijne deelnemersgroep, meer moet en kan dat niet zijn...

Ann V. -

Mooie natuur en prachtige wandelingen. De aangename sfeer in de groep en een begeleider die oog had voor iedereen zorgden voor een schitterende vakantie.

Yvonne D. -

Prachtige natuur, gevarieerde landschappen en afwisselend niveau. Zin om nog meer wandelreizen te ondernemen is aangewakkerd…

Greta V. -

Super leuke reis. Mooie natuur, wandelpaden zijn goed en duidelijk. Het eten is lekker. Ik heb van deze reis genoten dankzij een zeer goede reisleider.

Karin S. -

De reis was de max!! De prachtige natuur op het eiland heeft mij overweldigd!! De organisatie, onze gids, de groep... alles was top!!!

Annick R. -

Madeira was prachtig , de groep was heel tof, er heerste een ware symbiose met veel gevoel voor humor. We deden inspannende, pittige, gemoedelijke maar bovenal prachtige natuurwandelingen. Onze begeleider zag dat het goed was en genoot ook. Heerlijk !

Marina D. -

Ik heb het niveau van 2 stappertjes onderschat; het tempo lag vrij hoog en daardoor heb ik 10 dagen mijn grenzen moeten verleggen :-). De toffe reisgenoten en de begeleider hebben mij op sleeptouw genomen waardoor ik uiteindelijk een vermoeiende maar toch toffe vakantie heb gehad. Volgende keer een botje minder en hopelijk weer een leuke groep.

Christine M. -

Madeira, alleen daar wandel je hoger dan de wolken! Uitzichten met een begroeiing waar je je in Zuid-Amerika waant.

Roos V. -

Een heel afwisselende reis, met een ervaren enthousiaste begeleider en heel fijne medereizigers. Het was soms zwaar, maar we kregen waar voor ons geld!

Greta W. -

Zeer gevarieerde wandelingen (kust ,kliffen , levada's, bergtoppen, zonsopgang....) en toffe groep

Krista O. -

Was voor mij de eerste keer met Anders Reizen, maar zeker niet de laatste keer. Bedankt allen voor deze mooie ervaring.

Danny G. -

Algemene reistips


Dag 1

Heenreis van Brussel naar Madeira (via Lissabon) en korte transfer per taxi naar Santa Cruz, waar we inchecken in het hotel voor de komende 3 nachten.

Evt. kleine avondwandeling in het mooie stadje Santa Cruz.

Hieronder vind je het schema per dag. Hou er rekening mee dat de volgorde kan worden aangepast aan factoren zoals bv. het weer.

Dag 2

Wandeling op de uiterste oostpunt van het eiland, Ponta de São Lourenço met een heel ander landschap: halfwoestijn, kleurige en grillig gevormde rotsformaties, adembenemende uitzichten over noord- en zuidkust.

Dag 3

Wandeling van Maroços langs de levada do Caniçal naar de Boca do Risco-pas. Verder over een hoog boven de zee gelegen pad langs de noordkust tot aan het plaatsje Porto da Cruz. Een wandeling van contrasten en genieten van de ruige en trotse schoon­heid van de noordkust.

Dag 4

Wandeling naar de Caldeirão Verde, een enorme rotsketel die begroeid is met laurierbomen en dopheide en waar watervallen van alle zijden naar beneden klateren. Het is ongetwijfeld één van de mooiste plaatsen van Madeira. Van daar dalen we af naar het dorpje Ilha.

Dag 5

Langs de spectaculaire levada do Furado (Forellenlevada) wandelen we naar Ribeirio Frio. Op ons pad liggen de flanken van de Pico da Suna en het mooie uitzichtpunt Balcoes.

Dag 6

Transfer tot aan de Boca do Corrida boven Corticeiras, vanwaar een prachtig pad langs de flanken van de Pico Grande tot aan de Encumeadapas voert. De liefhebbers kunnen bij goed weer de Pico Grande beklimmen.

De volgende 3 nachten slapen we in Encumeada.

Dag 7

Vandaag een gemakkelijke, maar zeer spectaculaire wandeling langs de levada das Rabaças tot aan de enorme dalketel van Cascalho.

Dag 8

Een transfer brengt ons van Encumeada naar Bica da Cana. We beginnen op een hoogte van 1600 m te wandelen met prachtige zichten op de São Vicente-vallei. Daarna begint het te dalen en via enkele levada's en tunnels bereiken we Folhadal, bekend om zijn weelderige plantengroei, en komen we uiteindelijk weer aan in Encumeada

(De oorspronkelijke wandeling via de Levadas da Serra en do Norte is tijdelijk afgesloten).

Dag 9

Wandeling van Boa Morte naar Câmara de Lobos, via het uitzichtpunt van de Cabo Girão.

Daarna nemen we onze intrek in het volgende logies in Funchal, met zijn mooie lanen als de Avenida Arriaga, de Avenida do Mar en de Avenida do Infante, de kathedraal, het raadhuisplein, wijnhuizen,...

Dag 10

Vandaag staat letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de reis op het programma. We maken een lange bergwandeling vanaf de top van de Pico do Arieiro (1818 m) naar de Pico Ruivo (1862 m), het hoogste punt van Madeira. We dalen daarna af naar het dal van Curral vanaf de Torrinhas-pas, een kruispunt van oude voetpaden op 1450 m. 

Opgelet: deze wandeling is enkel mogelijk bij goed weer. In geval van minder goed weer wandelen we langs de levada do Norte.

Dag 11

Een rustige laatste dag. We nemen de bus naar Camacha en wandelen langs de Levada dos Tornos naar het sfeervolle Monte, gelegen op een hoogte van 550 m boven Funchal. We bezichtigen er o.a. de hoge kerk van Nossa Senhora do Monte. Optioneel kan een bezoek gebracht worden aan de mooie Monte Palace Tropical Garden. We keren met de kabelbaan terug naar Funchal, waar de rest van de namiddag vrij is. 

Dag 12

Vrij tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 1880
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 250
Voorschot: € 660 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 27,78)
 • transfers in het kader  van de wandelingen
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 12
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d.
 • dranken, behalve thee of koffie bij het ontbijt
 • kabelbaan Monte-Funchal
 • ecotax  Santa Cruz (€ 2 per persoon per nacht)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Pieter 't Kint


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau  en . We wandelen dagelijks trajecten van 4 tot 6 uur. Madeira heeft vrij weinig bewegwijzerde wandelpaden. Soms loopt ons traject via gemakkelijke levada-boorden, soms wordt het moeilijker begaanbaar en lopen we langs steile afgron­den. Er zijn geen echt zware beklimmingen, wel soms lange afdalingen.

Deze reis is afgeraden voor mensen met hoogtevrees.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in in een groot hotel met zwembad in Santa Cruz, op 450 m van het strand, en in nette, kleinschalige hotels in Encumeada en Funchal, in tweepersoonskamers met privé-badkamer.


Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies. Voor de middagpicknick kopen we brood, beleg en fruit aan 's Avonds eten we in het hotel of op restau­rant.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij Air Portugal (TAP).

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
TP0647Brussel 05/07/2023 11:45Lissabon 05/07/2023 13:35
TP1687Lissabon 05/07/2023 16:50Funchal 05/07/2023 18:35
TP1686Funchal 16/07/2023 16:00Lissabon 16/07/2023 17:40
TP0642Lissabon 16/07/2023 19:50Brussel 16/07/2023 23:35

Op Madeira verplaatsen we ons met openbaar vervoer (lijnbussen en taxi's) en met privé-vervoer (minibus met chauffeur).


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Op Madeira heeft het kustgebied een subtropisch klimaat; gemiddeld bedraagt de dagtemperatuur er in winter en voorjaar bijna 20° en in zomer en najaar rond 25°. Het binnenland is vaak bewolkt. In het gebergte kan soms een hard­nekkige mist han­gen en is het altijd frisser dan aan de kust (in winter en voorjaar zelfs koud). Regen is het hele jaar door mogelijk!

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer  
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen voor ‘s avonds
 • wandelkousen
 • evt. watersandalen (om in zee te zwemmen, als het weer het toelaat)

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • warme wollen trui of fleece
 • enkele hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • short
 • evt. zwemkledij (er is her en der zwemgelegenheid, als het weer het toelaat)
 • evt. handschoenen en muts (voor de tocht naar de Pico Ruivo).

Verzorging

 • toiletgerief
 • evt. zwemhanddoek
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift
 • ‘after sun’

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1 liter)
 • evt. (zak)mesje (om een stuk fruit te schillen)
 • picknickbord & -beker

Diversen

 • enkele plastiek zakjes
 • zak- of hoofdlamp (voor in de tunnels is een hoofdlamp ideaal)
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Portugal volstaat je identiteitskaart.


Geld

Met je betaalkaart kan je in Funchal en Machico terecht aan geldautomaten. Voor de gemakkelijkheid kan je cash euro’s van hieruit mee te nemen.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
Sfeerbeelden