Portugal - Wandelparadijs Madeira


8 dagen

27/05/2023 - 3/06/2023

prijs € 1560


Portugal - Wandelparadijs Madeira


8 dagen

27/05/2023 - 3/06/2023

prijs € 1560


Portugal - Wandelparadijs Madeira


8 dagen

27/05/2023 - 3/06/2023

prijs € 1560


Portugal - Wandelparadijs Madeira


8 dagen

27/05/2023 - 3/06/2023

prijs € 1560


Portugal - Wandelparadijs Madeira


8 dagen

27/05/2023 - 3/06/2023

prijs € 1560


prijs € 1560
8 dagen
Reisdatum: 27/05/2023 - 3/06/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23PT1MDA2
Al 11 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

26-351
36-451
46-555
56-651
65+3

Geslacht:

mannen5
vrouwen6
Waarvan 11 individueel ingeschreven
Groepsreis Portugal
Het is niet moeilijk verliefd te worden op Madeira, het eiland van bloemenpracht, tropische vruchten, zoete wijn en een schijnbaar altijd durend voorjaar. Maar Madeira heeft de wandelaar veel meer te bieden. Het is ook een eiland van adembenemende klifkusten, steile hellingen, kale hoogvlaktes, diepe, groene ravijnen, kabbelende irrigatiekanaaltjes en tientallen watervallen. Het centrale bergland is ruig en indrukwekkend. De zuidkust ademt een mediterrane en tropische atmosfeer uit  met witte huisjes met oranje daken, vaak half verscholen tussen kleine bananenplantages. De noordkust bestaat uit rotspartijen die steil uit de oceaan oprijzen, zo nu en dan onderbroken door smalle dalen waarin geïsoleerde dorpjes liggen. Op de zonnige zuidhellingen van het eiland worden druiven, granen en vruchten verbouwd. De noordhellingen zijn steil en voornamelijk met overvloedige vegetatie bedekt. Vanuit 2 logiesplaatsen, Machico en Funchal, ontdekken we de vele gezichten van Madeira. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

161 Beoordelingen

reviews van klanten

Madeira is een prachtige reisbestemming met gevarieerde landschappen, prachtige zeezichten en imponerende berglandschappen. Er is een afwisseling tussen voluit genieten van de bloemenpracht en de mooie landschappen en de sportieve, soms wel pittige, inspanningen tijdens de wandelingen.

Marijke L. -

De reis naar Madeira was een zeer aangename ervaring. Prachtige natuur, fijne groep, prima reisbegeleider en grenzen verlegd. Bedankt!

Lies O. -

Deze reis was de perfecte combinatie van inspanning, ontspanning en avontuur.. van mooie vergezichten, van gewaagde paadjes, van pittige tochten langs woeste kliffen en/of in subtropische setting. Impressionant en smaakt naar meer! We kunnen terugblikken op een prachtige week waarvan de herinneringen nog lang in hart en geest gegrift zullen blijven. Een mooie totaalbeleving.

Veerle D. -

Een prachtige natuur, mooie maar pittige wandelingen. soms wat zwaarder dan verwacht maar dit maakt het juist uitdagend. Een heel aangename groep! Eén voor één toffe mensen! Een heel lieve en sociale begeleider! Zeker voor herhaling vatbaar!

Els T. -

Heel fijne reiservaring, leuke en warme medereizigers, en als kers op de taart een heel goede reisbegeleidster die alles prima in banen geleid heeft.

Sandy H. -

Prachtig eiland, prachtig zonnig zomerweer, superfijne groep, topbegeleidster, boeiend programma, alles veilig en zonder accidenten verlopen. Wat moet een mens meer verwachten? Enig minpuntje was de ongehoorde annulatie door TAP van de vlucht vanuit Zaventem.

Marc L. -

Madeira...een land om van te genieten. Soms had ik zelfs een 'Ierland gevoel' aan zee en een 'Costa-Rica gevoel' tijdens het wandelen tussen de levada's en de vele bloemen & planten maar ik hou er zeker en wel een goed 'Madeira gevoel' aan over...zalig om dit te mogen ontdekken op deze reis!

Leni G. -

Madeira is een uniek eiland dat alles te bieden heeft: heerlijk weer, zee en mooie strandjes, bergen, mooie dorpjes, leuke hoofdstad Funchal, overal prachtige natuur die bovendien heel afwisselend is, op elke wandeltocht waren we in een ander landschap. Daarbovenop nog een heel toffe groep en een fantastische reisbegeleidster. Ik kijk al uit naar een volgende wandelvakantie:)

Krista R. -

Madeira heeft mij verrast in verschillende opzichten, namelijk een zeer mooi landschap met verschillende landschappen. Tevens was de kennismaking met de lokale keuken zeer verrijken.d Zowel de begeleidster als de groep waren fantastisch. Ik heb zeker genoten van deze reis, het was de moeite waard.

Peggy H. -

Madeira biedt verrassend mooie wandelingen. Staat zeker in mijn top 3!

Gerd D. -

Genoten van een 12 daagse wandelvakantie op Madeira. Avontuurlijke wandelingen langs de levadas en gevarieerde landschappen zullen me bijblijven. Ook de toffe groep en gids verdienen een pluim.Ik kijk al uit naar de volgende wandelvakantie..…

Tom D. -

Ik heb een fantastische reis op Madeira gehad: Verscheidenheid in wandelingen en landschappen, fijne begeleiding en prima organisatie, goede groepssfeer. Dit proeft naar meer!

Veerle D. -

Ook al was het januari, het voelde aan als lente. Veel zon, licht, bloemen, mooie stadjes, indrukwekkende en afwisselende natuur (klifkusten, bergen, bos), een leuke groep. Een aanrader.

Peter W. -

Leuk dat we ook gewoon gebruik maakten van het openbaar vervoer.

Peter W. -

Erg leuke reis weeral. Toffe groep en begeleider! Het ietwat oubollige imago van Madeira is echt onterecht. Knappe en avontuurlijke wandelingen langs levadas en bergtoppen. Blij dat deze reis toch is kunnen doorgaan in volle Corona periode.

Tom D. -

Mooie reis, prachtige natuur, fijne wandelingen. Bij goed weer, ideale vakantiebestemming.

Jo V. -

Prachtig eiland met zoveel variatie. Elke dag wandelden we in een ander landschap. Elke dag een ander restaurantje. Voor elk wat wils. We proefden zwaardvis en ... Poncha. Heerlijk!

Mieke V. -

Overweldigende natuur, gevarieerde wandelingen met enige pit, en zeker ook leuke lokale restaurantjes 's avonds. Ik had een fijne vakantieweek, dat smaakt naar meer!

Carla M. -

Deze reis beantwoordt perfect wat ik van vakantie verwacht: ontspanning, mooie natuur, aangename sfeer binnen de groep, enthousiaste begeleidster.

Marie-Cécile N. -

Als je wil kennis maken met Anders Reizen of een wandelvakantie, dan is Madeira de ideale bestemming. Aangename temperatuur, intensieve wandelingen en lekker eten. Voor mij was mijn eerste wandelvakantie een super-ervaring. Mijn volgende vakantie zal zeker met Anders reizen zijn.

Angelo S. -

Wondermooi gevarieerd landschap, uitdagende wandelingen, superbegeleidster die vloeiend Portugees spreekt, fijne deelnemersgroep, meer moet en kan dat niet zijn...

Ann V. -

Mooie natuur en prachtige wandelingen. De aangename sfeer in de groep en een begeleider die oog had voor iedereen zorgden voor een schitterende vakantie.

Yvonne D. -

Prachtige natuur, gevarieerde landschappen en afwisselend niveau. Zin om nog meer wandelreizen te ondernemen is aangewakkerd…

Greta V. -

Super leuke reis. Mooie natuur, wandelpaden zijn goed en duidelijk. Het eten is lekker. Ik heb van deze reis genoten dankzij een zeer goede reisleider.

Karin S. -

De reis was de max!! De prachtige natuur op het eiland heeft mij overweldigd!! De organisatie, onze gids, de groep... alles was top!!!

Annick R. -

Madeira was prachtig , de groep was heel tof, er heerste een ware symbiose met veel gevoel voor humor. We deden inspannende, pittige, gemoedelijke maar bovenal prachtige natuurwandelingen. Onze begeleider zag dat het goed was en genoot ook. Heerlijk !

Marina D. -

Ik heb het niveau van 2 stappertjes onderschat; het tempo lag vrij hoog en daardoor heb ik 10 dagen mijn grenzen moeten verleggen :-). De toffe reisgenoten en de begeleider hebben mij op sleeptouw genomen waardoor ik uiteindelijk een vermoeiende maar toch toffe vakantie heb gehad. Volgende keer een botje minder en hopelijk weer een leuke groep.

Christine M. -

Madeira, alleen daar wandel je hoger dan de wolken! Uitzichten met een begroeiing waar je je in Zuid-Amerika waant.

Roos V. -

Een heel afwisselende reis, met een ervaren enthousiaste begeleider en heel fijne medereizigers. Het was soms zwaar, maar we kregen waar voor ons geld!

Greta W. -

Zeer gevarieerde wandelingen (kust ,kliffen , levada's, bergtoppen, zonsopgang....) en toffe groep

Krista O. -

Was voor mij de eerste keer met Anders Reizen, maar zeker niet de laatste keer. Bedankt allen voor deze mooie ervaring.

Danny G. -

Algemene reistips


Dag 1

Heenreis van Brussel naar Madeira (via Lissabon) en korte transfer per taxi naar Machico, waar we inchec­ken in het hotel voor de komende 3 nachten. 

Dag 2

Via Boca do Risco-pas naar Porto da Cruz

Wandeling van Maroços langs de levada do Caniçal naar de Boca do Risco-pas. Verder over een hoog boven de zee gelegen pad langs de noordkust tot aan het plaatsje Porto da Cruz. Een wandeling van contrasten en genieten van de ruige en trotse schoon­heid van de noordkust.

Dag 3

Ponta de São Lourenço 

Wandeling op de uiterste oostpunt van het eiland, Ponta de São Lourenço met een heel ander land­schap: halfwoestijn, kleuri­ge en grillig ge­vormde rots­for­maties, adem­be­nemende uit­zich­ten over noord- en zuidkust. Afhankelijk van het weer wandelen we op de terugtocht naar Prainha,  een van de zeldzame zandstranden van het eiland voor een duik in de Atlantische oceaan.

Dagen 2 en 3 worden zijn onderling inwisselbaar.

Dag 4

Caldeirão Verde

Wandeling naar de Caldeirão Verde, een enorme rotsketel die begroeid is met laurierbomen en dopheide en waar watervallen van alle zijden naar beneden klateren. Het is ongetwijfeld één van de mooiste plaatsen van Madeira. Van daar dalen we af naar het dorpje Ilha.

Na de wandeling worden we naar Funchal gebracht, onze volgende verblijfplaats.

Dag 5

Van de Pico do Arieiro (1818 m) naar de Pico Ruivo (1862 m)

Vandaag staat letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de reis op het programma. We maken een stevige bergwande­ling vanaf de top van de Pico do Arieiro (1818 m) naar de Pico Ruivo (1862 m), het hoogste punt van Madeira. Een lange afdaling volgt naar het dal van Curral vanaf de Torrinhas-pas, een kruispunt van oude voetpaden op 1450 m.

Opgelet: deze wandeling is enkel mogelijk bij goed weer. In geval van minder goed weer wandelen we langs de levada do Norte.

Dag 6

Van Boca do Corrida naar Faja Escura

Transfer naar Boca do Corrida en wandeling naar Faja Escura met optionele beklimming van de Pico Grande. Met de bus keren we terug naar Funchal. (De wandeling die wij normaalgezien op deze dag plannen, nl. langs de flanken van de Pico Grande tot aan de Encumeadapas, is in 2023 niet mogelijk.) 

Dag 7

Rustige(re) dag

Vandaag bollen we een beetje uit en zijn er 2 mogelijkheden:

 • Vrij bezoek aan Funchal, met zijn mooie lanen als de Avenida Arriaga, de Aveni­da do Mar en de Avenida do Infante, de kathedraal, het raadhuis­plein, wijnhui­zen, de Mercado dos Lavradores,... In de namiddag transfer naar Monte, op een hoogte van 550 m boven Fun­chal. We bezichti­gen er de hoge kerk van Nossa Senhora do Monte, het sfeervol platanen­plein en het graf van de laatste keizer van Oostenrijk.
 • Transfer naar Monte en gemakkelijke wandeling naar Camacha. Per bus terug naar Funchal.

Dag 8

Tr­an­sfer naar de luchtha­­ven voor de terugreis naar Brussel (via Lissabon).

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 1560
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 120
Voorschot: € 550 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • transfers ter plaatse
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d.
 • dranken, behalve thee of koffie bij het ontbijt
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Geert Leysen


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau van  en , waarvoor een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen vereist is. 

We wandelen dagelijks trajecten van 11 tot 19 km, 4 tot 6 uur wandelen. Madeira heeft vrij weinig bewegwijzerde wandelpaden. Soms loopt ons traject via gemakkelijke levada-boorden, soms wordt het moeilijker begaanbaar en lopen we langs steile afgron­den. Het is een reis met per dag uiteenlopende hoogteverschillen, maar er zijn geen echt zware beklimmingen, wel soms lange afdalingen. 

Deze reis is afgeraden voor mensen met hoogtevrees.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in kleinschalige, nette hotels in Machico en Funchal, in tweepersoonskamers met privé-badkamer.

Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies. Voor de middagpicknick kopen we brood, beleg en fruit aan 's Avonds eten we in het hotel of op restau­rant. De keuken op Madeira kent tal van lokale specialiteiten waarin vis uiteraard een prominente rol speelt.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij Air Portugal (TAP).

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
TP643Brussel 27/05/2023 11:50Lissabon 27/05/2023 13:40
TP1689Lissabon 27/05/2023 16:50Funchal 27/05/2023 18:35
TP1686Funchal 03/06/2023 16:30Lissabon 03/06/2023 18:10
TP642Lissabon 03/06/2023 19:50Brussel 03/06/2023 23:35

We doen elke dag een transfer naar/van het begin/eindpunt van de wandeling. Deze korte transfers gebeuren zowel met openbaar vervoer (lijnbussen en taxi's) als met privé-vervoer (minibus met chauffeur).


Klimaat

Op Madeira heeft het kustgebied een subtropisch klimaat; gemiddeld bedraagt de dagtemperatuur er in winter en voorjaar bijna 20° en in zomer en najaar rond 25°. Het binnenland is vaak bewolkt. In het gebergte kan soms een hard­nekkige mist han­gen en is het altijd een stuk frisser dan aan de kust (in winter en voorjaar zelfs uitgesproken koud). Regen is het hele jaar door mogelijk! Hoewel er op Madeira het hele jaar door een prachtige natuur te bewonderen valt, situeert de 'bloemenpracht' zich vnl. in de maand mei.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas: een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer  
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen voor ‘s avonds
 • wandelkousen
 • evt. watersandalen (om in zee te zwemmen, als het weer het toelaat)

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • warme wollen trui of fleece
 • enkele hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • short
 • evt. zwemkledij (er is her en der zwemgelegenheid, als het weer het toelaat)
 • evt. handschoenen en muts (voor de tocht naar de Pico Ruivo).

Verzorging

 • toiletgerief
 • evt. zwemhanddoek
 • zonnecrème.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak (min. 1 liter)
 • picknickbord & -beker

Diversen

 • zak- of hoofdlamp (voor in de tunnels is een hoofdlamp ideaal
 • evt. wandelstokken.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Portugal volstaat je identiteitskaart.


Geld

Met je betaalkaart kan je in Funchal en Machico terecht aan geldautomaten en je kan op vele plaatsen met de kaart betalen. Voor de gemakkelijkheid kan je wat cash euro’s van hieruit meenemen.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: