Portugal - De Azoren


16 dagen

6/07/2023 - 21/07/2023

prijs € 2980


Portugal - De Azoren


16 dagen

6/07/2023 - 21/07/2023

prijs € 2980


Portugal - De Azoren


16 dagen

6/07/2023 - 21/07/2023

prijs € 2980


Portugal - De Azoren


16 dagen

6/07/2023 - 21/07/2023

prijs € 2980


Portugal - De Azoren


16 dagen

6/07/2023 - 21/07/2023

prijs € 2980


prijs € 2980
16 dagen
Reisdatum: 6/07/2023 - 21/07/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23PT1AZA1
Al 13 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

18-251
36-451
46-557
56-654

Geslacht:

mannen6
vrouwen7
Waarvan 5 individueel ingeschreven
Groepsreis Portugal
Midden in de Noord-Atlantische Oceaan, ergens op de breuklijn tussen Europa, Afrika en Amerika, liggen de Azoren. Een Tuin van Eden voor liefhebbers van de natuurelementen in hun puurste en meest verscheiden vorm. Zwarte lavastranden wisselen af met begroeide bergwanden die steil in zee duiken, de vruchtbare bodem brengt een weelderige natuur voort en de heldere lucht biedt een altijd wisselend wolkenspel. Bovendien vind je er die typische, eigenzinnige sfeer die hoort bij afgelegen eilanden waar in de loop der tijden zeevaarders uit vele landen zijn gepasseerd. We beperken ons niet tot de drie of vier meest bezochte van de negen vulkanische eilanden, maar trekken ook naar het afgelegen maar prachtige Flores en Corvo. In totaal zes eilanden die je - hoe kan het ook anders - het beste al wandelend ontdekt.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

46 Beoordelingen

reviews van klanten

6 prachtige eilanden gezien in gezelschap van 13 fantastische mensen en een lieve behulpzame gids. De Azoren is zeker een aanrader voor mensen die willen genieten van de natuur, bloemen, natuurlijke zwemplaatsen, weinig toeristen, lekker lokaal eten en vooral de rust. Uitstap naar de dolfijnen en walvissen zeker de moeite. Fantastische reis met dank aan onze reisgids.

Ann T. -

Azoren een prachtige eilandengroep, genoten van het excellente weder, zeer mooie afwisselende wandelingen gemaakt. Het was voor mij een onbekende bestemming een parel in de atlantische oceaan. Mooie wandelingen gemaakt, vulkanisch, dus kraterranden ofwel pittig omhoog en even pittig omlaag.

Ingrid v. -

Deze reis is echt een aanrader voor iedereen die van ongerepte natuur houdt. Leuke groep en goede begeleiding. Kortom een geslaagde vakantie, ook al moet je de verfrissende regenbuien er soms bij nemen.

Jessie v. -

De Azoren zijn een top bestemming als wandelvakantie. Achter elke hoek schuilt een nieuw prachtig landschap. De 6 eilanden zijn allemaal anders en zorgen voor een erg gevarieerde reis. De tocht naar het topje van Pico was fantastisch, de baaien vol hortensia's op Flores adembenemend mooi, de dolfijnen op weg naar Corvo een leuke verrassing,.... Een aanrader voor wie van flinke tochten in prachtige landschappen houdt.

Griet S. -

Prima begeleiding ! De wondermooie natuur van de Azoren hebben een diepe indruk nagelaten.

Theo I. -

De Azoren is een fantastische bestemming voor al wie van prachtige natuur houdt en een hekel heeft aan massatoerisme. Het programma van deze reis laat zeker toe om een brede indruk te krijgen van de verschillende eilanden en het nodigt tevens uit om ooit terug te keren naar dit paradijs voor wandelaars.

Jaak R. -

De Azoren, een wandelbestemming die naar mijn verrassing nog helemaal niet toeristisch overspoeld is en daardoor nog zeer authentiek. Ik kwam er tijdens de talrijke mooie wandelingen volledig tot rust.

kristien g. -

De Azoren: een pure batterij-oplader via de prachtige wandelingen en natuur!

Lena W. -

Na 4 jaar deze reis opnieuw gemaakt met Anders Reizen omwille van de overweldigende natuur, de prachtige wandelingen en de fantastische reisbegeleidster.

Remi V. -

Perfecte en vrij complete kennismaking met de Azoren!

Frans V. -

Supermooie reis! Toppie! Aangenaam klimaat en mooie wandelingen! + potvissen spotten! Wil enkel zeggen aan anderen die deze reis willen doen: doe eerst vasteland Porugal, vervolgens de Azoren en als laatste Madeira! Dan heb je een opbouwend WOW-effect!!

Helmut V. -

Prachtige wandelingen in een overweldigende natuur, fantastisch eten uit de zee in combinatie met lokale wijnen, walvissen spotten en de Pico beklimmen zijn hoogtepunten, kortom, een echte aanrader!

Karolien V. -

De Azoren zijn een prachtig stukje natuur, ieder eiland is net weer iets anders maar allen bieden ze uitzichten om even stil bij te staan. De wandelingen zijn bij momenten iets steviger maar iedereen met een normale fysiek kan dit aan. De sfeer zat goed in de groep, 's Avonds hebben we heerlijk gegeten met lekkere wijn en de momenten van de dag nog eens in geuren en kleuren verteld, meer moet dat niet zijn !

Bart G. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Ponta Delgada op het eiland São Miguel, het grootste van de Azoren.

In hoofdplaats Ponta Delgada worden we meteen ondergedompeld in die typische Azoren-atmosfeer. Het eiland is gezellig druk en het landschap hartveroverend.

We overnachten 3 maal in een hotel in Ponta Delgada.

Dag 2

In de caldeira (kraterkom) van Sete Cidades liggen het Groene en Blauwe Meer, omgeven door steile kraterwanden vol bloemen en bomen, en het dorpje met dezelfde naam. We wandelen rond een van de meren en over de kraterrand, met prachtig zicht op de krater aan de ene kant en op kustdorpjes en de zee aan de andere kant. De afdaling brengt ons naar Mosteiros of Remedios.

Dag 3

In het dal van Furnas ligt het gelijknamige dorp met een stomende en borrelende collectie warm- en heetwaterbronnen, geisers, solfataren en fumarolen waar je, met de nodige voorzichtigheid, tussendoor kan wandelen terwijl je neus af en toe 'gestreeld' wordt door een vleug zwaveldamp. Wandelen doen we naar het idyllische meer van Furnas. We bezoeken ook de botanische tuin (Parque Terra Nostra)  met een schitterende collectie eeuwenoude bomen. De liefhebbers kunnen er gaan baden in het thermisch zwembad met zalig warm vulkanisch water.

Dag 4

We nemen afscheid van São Miguel en vliegen naar São Jorge, het groenste eiland en een waar wandelparadijs. Ons hotel is gelegen in het sympathieke hoofdplaatsje Velas met mooie kerk en stadhuis, de oude stadspoort aan de haven, de resten van het oude fort.

Het eiland São Jorge wordt gekenmerkt door steile, tot 500 m hoge kusten. Kleine basaltplatformen ('fajãs') bevinden zich aan de basis van deze kliffen. De weinige huizen die op deze vruchtbare platformen staan, waren vroeger slechts langs steile ezelspaden te bereiken. De mooiste wandelingen op São Jorge zijn ongetwijfeld de afdalingen naar de 'fajãs', met adembenemende zichten op de steile kust.

Vandaag wandelen we wat rond in Velas of we kunnen ons naar de vuurtoren van Rosais begeven, met mooie uitzichten over Graciosa en, bij helder weer, zelfs Terceira. We klimmen even naar een uitkijkpunt waar, met een beetje geluk, al eens een walvis gespot kan worden.

Dag 5

De wandeling die we vandaag ondernemen geeft een mooi (en fotogeniek) beeld van het contrast tussen de hoger gelegen weiden en de kustdorpjes. Eerst kunnen er nog wat mistflarden hangen, maar naarmate we afdalen af naar Fajã da Caldeira do Santo Cristo (langs hortensia’s, voor de liefhebbers!), wordt het tropisch. We wandelen verder langs de kust naar Fajã dos Cubres. Onderweg is er zwemmogelijkheid in een stroom met waterval.

 • Tocht vanaf Pico das Caldeirinhas over de toppen van het eiland. Uiteindelijk dalen we af naar Norte Grande. Daar kunnen we een oud paadje naar beneden nemen om even te gaan zwemmen in de Oceaan.
 • Afdaling naar Fajã da Caldeira do Santo Cristo en verder langs de kust naar Fajã dos Cubres. Deze tocht geeft een mooi beeld van het contrast tussen de hoger gelegen weiden en de boeiende kustdorpjes. Zwemmogelijkheid onderweg.
 • Afdaling doorheen dichte, wilde begroeiing en langs watervallen van Fajã dos Vimes tot Loural, waar het landschap verandert en vanwaar we door een gecultiveerd gebied, rijk aan tuinen, tot Fajã de São João wandelen. Zwemmogelijkheid
 • Dag 6

  Vanaf Pico das Caldeirinhas wandelen we tussen vulkanische toppen en met uitzicht op de eilanden Pico, Graciosa en eventueel Terceira. Uiteindelijk dalen we af naar Norte Grande. Daar kunnen we een oud paadje naar beneden nemen om even te gaan zwemmen in de baai van Fajã do Ouvidor.

  Dag 7

  We vertrekken aan het kerkje van Fajã dos Vimes en volgen het kustpad dat slingerend langs de hellingen leidt. Tijdens het eerste deel van de wandeling wordt er sterk en lang gestegen. Daarna dalen we doorheen dichte, wilde begroeiing en langs watervallen af naar Loural, waar het landschap verandert en vanwaar we door een gecultiveerd gebied, rijk aan tuinen, tot Fajã de São João wandelen. Hier wacht een terrasje en kunnen we zwemmen in zee.

  Deze wandeling kan ook in omgekeerde richting ondernomen worden.

  Dag 8

  Met de ferry varen we naar het eiland Pico, dat ruig en een stuk minder toeristisch is. Alle aandacht hier gaat naar de vulkaan Pico, die met zijn 2351 m de hoogste berg van de Azoren én van Portugal is en quasi rechtstreeks uit de zee oprijst. Ons hotel is gelegen in havenstadje Madalena.

  Een mooie kustwandeling voert ons langs wijngaarden (met de typische 'verdelho'-wijndruiven) en naar St. Luzia, met zicht op São Jorge en op de Pico.

  Deze namiddag kan je kiezen om niet te wandelen, maar per zodiak-boot walvissen en dolfijnen te gaan spotten. (Tot in de jaren 1980 werd er van op Pico op walvissen gejaagd, maar gelukkig is de harpoen voorgoed opgeborgen en ingeruild voor de camera.) De excursie start om 15 u. en neemt 3 u. in beslag. 

  Het spotten van zeezoogdieren (dolfijnen, walvissen, zeeleeuwen, robben...) is erg leuk en interessant en wordt steeds populairder. Het komt er dus op aan om deze ontmoeting tussen mens en dier op een manier te laten verlopen die voor alle betrokkenen duurzaam is op lange termijn. Wij werken enkel met bedrijven waarvan wij denken dat ze een goeie kijk hebben op het zeezoogdierentoerisme, dus zowel op het sociaal-economische vlak als op het vlak van klantveiligheid, respect voor het milieu in het algemeen en het welzijn van de dieren in het bijzonder.

  Dag 9

  De liefhebbers van een stevige tocht - meer bepaald naar de top van de Pico - komen vandaag helemaal aan hun trekken. Per taxi rijden we tot op zo'n 1200 m, om vervolgens te voet en onder begeleiding van een lokale gids, de beklimming naar de kratertop aan te vatten. Geleidelijk ontplooit zich het grandioze eilandenpanorama. We dalen langs dezelfde weg terug af tot bij de taxi's.

  Voor wie niet meewandelt naar de top, zijn er voldoende wandelalternatieven. Je kan vandaag ook de walvisexcursie doen (zie dag 8) of een dagje relaxen bij het hotelzwembad of aan zee.

  In de vooravond nemen we de ferry naar Faial. Overnachting in Horta.

  Dag 10

  We nemen het vliegtuig naar Flores, het meest westelijke eiland van de Azoren. 'Flores' betekent 'bloemen' en het heeft zijn naam echt wel verdiend: het is heel groen en ongerept, telt prachtige kratermeren en baadt in een ware wilde planten- en bloemenweelde. Het eiland is bovendien de rust zelf.

  We logeren in een hotel in hoofdplaats Santa Cruz. Als de tijd het toelaat, maken we nog een wandelingetje naar Fajã de Lopo Vaz.

  Dag 11

  Een mooie kustwandeling brengt ons van Lajedo naar Fajã Grande, met prachtige zichten op de westkust en op de kleine buureilandjes. Op de terugweg van het eindpunt van de wandeling naar het hotel, kunnen we nog wat sightseeing doen langs de kratermeren.

  Dag 12

  Deze wandeling zou wel eens de mooiste van de hele reis kunnen zijn. Het is een kustwandeling, met heel veel hortensiastruiken langs het pad, die ons van Ponta Delgada naar Fajã Grande brengt. Hier bevindt zich de enige officiële badplaats van Flores, een lang kiezelstrand aan de voet van gigantische kliffen met watervallen. We kunnen hier uiteraard gaan baden.

  Deze wandeling kan ook in omgekeerde richting worden gedaan.

  Dag 13

  Vandaag is een optionele uitstap (met de hele groep) naar Corvo mogelijk. Corvo is het kleinste van de Azoren-eilanden, een 'groene druppel in de blauwe Oceaan'. De mooiste wandeling die je er kan ondernemen is die naar de krater en de afdaling erin.
  Indien er gekozen wordt om deze uitstap niet te doen, maken we een wandeling op Flores zelf. 

  Dag 14

  na het ontbijt maken we nog een mooie wandeling van Ponta Ruiva naar de baai van Alagoa.
  In de late namiddag vliegen we dan terug naar Faial, waarvan het binnenland schaars bewoond is; enkel langs de glooiende kusthellingen liggen wat bekoorlijke dorpjes genesteld in groene valleien. We logeren in de levendige hoofdstad Horta, dat eeuwenlang een belangrijke tussenstop was voor schepen op weg naar Amerika en waar zich in de 15de eeuw een grote groep Vlaamse kolonisten vestigden. Een korte wandeling doorheen de stad mag dan ook niet ontbreken.

  Dag 15

  Vandaag en evt. ook morgen, hebben we enkele opties:

  • Per lijnbus of taxi rijden we naar Capelinhos, een brok woest land die op de uiterste westpunt van het eiland ontstond door een vulkaanuitbarsting in 1957-'58. Het bezoek aan het museum wordt meestal zeer goed bevonden. Na het museumbezoek maken we een wandeling, al dan niet met een zwempartij in de 'piscinas naturais' in Varadouro.
  • Wandeling rond de 1000 m hoge 'caldeira' van Faial, met uitzicht op de kraterkom, het hele eiland en het naburige eiland Pico.
  • Wandeling door een bloemenlandschap van hortensia's en wilde roosjes: via de Vale dos Flamengos (de Vallei van de Vlamingen) naar het dorp Flamengos. Terug naar Horta wandelen of rijden.
  • Vanuit Horta is er mogelijkheid om een walvisexcursie te doen, in groep of individueel. Indien je hiervoor interesse hebt, kan je dit best melden bij inschrijving. (Wij werken voor dit soort activiteiten enkel samen met bedrijven waarvan wij denken dat ze een goeie kijk hebben op het zeezoogdierentoerisme, dus zowel op het sociaal-economische vlak als op het vlak van klantveiligheid, respect voor het milieu in het algemeen en het welzijn van de dieren in het bijzonder.)

  Dag 16

  Transfer naar de luchthaven van Horta en terugreis naar Brussel.

  Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief:

   
   

  Algemene reistips

  Jouw laatst bekeken reizen:

  Mail me deze reizen

  Prijs

  Basisprijs: € 2980
  Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 490
  Voorschot: € 1040 per persoon

  Inbegrepen

  • lijnvluchten
  • luchthaventaksen
  • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 31,04)
  • transfers
  • logies
  • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 tot ontbijt dag 17
  • Nederlandstalige begeleiding
  • BTW.

  Niet inbegrepen

  • optionele activiteiten (bv. walvisobservatie - ca. €  55, Pico-beklimming met gids - ca. € 60)
  • evt. inkomgelden van bezienswaardigheden, musea e.d. (ca. € 15)
  • dranken
  • evt. reisverzekering.

  Betalingsvoorwaarden

  1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
  2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
  3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
  4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

  Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief:

   
   

  Jouw laatst bekeken reizen:

  Mail me deze reizen

  Begeleiding:

  Leen De Keijser


  Aantal deelnemers

  Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

  Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
  1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
  2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
  3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
  In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

  Wandelniveau

  . Gezien het vulkanische karakter van de eilanden, zijn de wandelingen pittig te noemen, met quasi voortdurend klimmen en dalen, af en toe een flinke kuitenbijter en een steile afdaling. Je wandelt zowel over goede paden, als over rotsachtige ondergrond en losse lavakiezel. Tredezekerheid is absoluut vereist.

  De beklimming van de Pico Alto is niveau  maar optioneel. Het is een drie uur durende klim over groen en gestolde lava, soms over een pad, soms over 'sporen van een pad'. De afdaling duurt even lang en is zeker niet te onderschatten. Deze tocht is hoogtevreesgevoelig.

  Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


  Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

  Logies

  We logeren in goede, comfortabele hotels en ‘residenciales’, waarvan 2 met zwembad. Elders zijn er steeds natuurlijke zwembaden op loopafstand. 


  Maaltijden

  Het ontbijt nemen we in het hotel en naar Portugese normen is dat niet meteen het culinair hoogtepunt van de dag… De tweede maaltijd is een zelf aangekochte picknick of een snack. Het avondmaal gebruiken we in restaurants.


  Bagagevervoer

  Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak (incluis picknick). 


  Vervoer

  We vliegen met de luchtvaartmaatschappijen Air Portugal (TP) en Air Acores (S4).

  Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
  Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
  De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
   VertrekAankomst
  TP647Brussel 06/07/2023 11:45Lissabon 06/07/2023 13:35
  TP1863Lissabon 06/07/2023 17:05Ponta Delgada 06/07/2023 18:30
  S4150Horta 21/07/2023 10:25Lissabon 21/07/2023 13:55
  TP644Lissabon 21/07/2023 16:15Brussel 21/07/2023 20:00

  Ter plaatse maken we gebruik van lijnbus, -boot, -vlucht en taxi.

  Hou er rekening mee dat bij deze reis heel wat transport komt kijken, niet alleen tussen de eilanden onderling, maar ook naar het startpunt van de wandelingen en terug (nooit lang).


  Op goede voet

  op goede voet

  'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

  Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

  • Elke dag min. 3 uur wandelen
   (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
  • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
   Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
  • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
   Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).


  • Voor deze reis wijken we af van het criterium "max. 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen". Wil je de Azoren diepgaander leren kennen door meerdere eilanden te bezoeken, dan ben je genoodzaakt om van binnenlandse vluchten gebruik te maken. Sommige eilanden liggen te ver verwijderd en zijn niet of heel beperkt per boot te bereiken.

  Klimaat

  Op de Azoren daalt zelfs midden in de winter de gemid­delde dagtemperatuur zelden onder de 14°. Juli en augustus zijn ook daar de warmste maanden van het jaar, maar de temperatuur stijgt zelden boven de 25°. Men zou het kli­maat kunnen om­schrij­ven als vochtig-warm en met een beetje geluk kan je in de zomer elke dag zwemmen. Wind en verspreide wolken zijn typisch voor de Azoren, maar komen in juli en augustus het minst voor. Mist of regen zijn niet uitgesloten.

  Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


  Reisuitrusting

  Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

  Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

  Bagage

  • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
  • dagrugzak (met plaats voor picknick, regenvest en lichte trui).

  Schoeisel & kousen

  • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
  • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
  • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen
  • watersandalen of oude sportschoenen

  Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

  Kledij

  • soepele (wandel)broek(en)
  • wind- en waterdichte jas
  • trui/fleece
  • hemden en/of T-shirts
  • zonnehoed of –pet
  • short
  • zwemkledij (voorzie een oud exemplaar om te baden in de zwavelhoudende warmwaterbronnen)
  • handschoenen, sjaal en muts (voor de Pico-beklimming).

  Verzorging

  • toiletgerief
  • zonnecrème
  • zwemhanddoek

  Eet- en drinkgerei

  • drankfles of -zak
  • picknickbestek

  Diversen

  • evt. wandelstokken
  • zak- of hoofdlamp (voor de tunnel bij Sete Cidades)
   .

  EHBO

  Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

  • evt. middel tegen reisziekte
  • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
  • pijnstillend en koortswerend middel
  • middel bij maag- en darmklachten
  • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
  • middel tegen blaren
  • ontsmettende zalf
  • wondpleisters van verschillende breedte
  • verbanden (elastisch + niet elastisch).

  Reisdocumenten

  Voor reizen naar Portugal volstaat je identiteitskaart.


  Geld

  Op alle eilanden kan je met je betaalkaart geld afhalen bij een bankautomaat. Om geen tijd te verliezen, is het echter aangeraden al wat cash euro's van hieruit mee te nemen.


  Vertrekinfo

  De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild.   Wijzigingen

  Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

  Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

  De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
  • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
  • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
  • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
  • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
  • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
  Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

  Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief:

   
   

  Jouw laatst bekeken reizen:

  Mail me deze reizen