Nepal - Door de Everest-regio naar de top van Pokalde Peak (5775 m)


23 dagen

15/10/2023 - 6/11/2023

prijs € 4590


Nepal - Door de Everest-regio naar de top van Pokalde Peak (5775 m)


23 dagen

15/10/2023 - 6/11/2023

prijs € 4590


Nepal - Door de Everest-regio naar de top van Pokalde Peak (5775 m)


23 dagen

15/10/2023 - 6/11/2023

prijs € 4590


Nepal - Door de Everest-regio naar de top van Pokalde Peak (5775 m)


23 dagen

15/10/2023 - 6/11/2023

prijs € 4590


Nepal - Door de Everest-regio naar de top van Pokalde Peak (5775 m)


23 dagen

15/10/2023 - 6/11/2023

prijs € 4590


prijs € 4590
23 dagen
Reisdatum: 15/10/2023 - 6/11/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Ja
Reisnummer: 23NP1THA1
Al 1 deelnemer
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

36-451

Geslacht:

mannen1
vrouwen0
Waarvan 1 individueel ingeschreven
Groepsreis Nepal
Deze uitdagende '3 passen & 3 toppen-trekking' voert je door het majestueuze Everest-gebied. Ten zuiden van de Everest lopen 4 valleien ongeveer evenwijdig van zuid naar noord. Om van de ene in de andere te geraken, moet je telkens naar hun begin terugkeren, ofwel de grootse bergruggen die hen van elkaar scheiden, oversteken. Wij kiezen voor deze laatste optie, wat resulteert in een uitdagende trekking waarin 3 passen van dik 5000 m dienen overwonnen te worden. Als kers op de taart voegen we er nog 3 vijfduizenders aan toe: Gokyo Ri (5360 m), Kala Patar (5550 m) en tenslotte Pokalde Peak (5775 m), toppen die optioneel kunnen beklommen worden. Stappend door steeds kleiner wordende Sherpa-dorpen, raak je steeds meer in de ban van de indrukwekkende Himalaya-reuzen die je omringen. Een pracht van een trekking, letterlijk en figuurlijk van hoog niveau. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

6 Beoordelingen

reviews van klanten

De Everest regio is wat Nepalese cultuur betreft niet de meest authentieke regio maar de zichten op het dak van de wereld vanop de Kala Pathar en Pokalde peak waren verbluffend en beschouw ik als een 'once in a lifetime experience'. Pittige tocht die van de deelnemers verondersteld over de nodige conditie te beschikken om deze trekking tot een goed einde te brengen. De begeleiding van Naga en zijn team als van Betty waren top.

Nick V. -

Het was een heel mooie, maar zware reis. De begeleiding van zowel Anders Reizen (Betty) als van de lokale ploeg was top.

Bruno D. -

Een zware maar heel mooie trekking , heel goed qua opbouw .

Erik M. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis Brussel – Kathmandu.

Dag 3

Verder bezoek aan Katmandu. Rond de middag transfer van Kathmandu naar Ramecchap, een rit van 135 km, een vijftal uur rijden. (Sinds oktober 2022 vertrekken de vluchten naar Lukla niet langer in Kathmandu maar in Ramecchap.)

Overnachting in een lodge.

Dag 2

Aankomst in de vroege ochtend en transfer naar het Via Via Boutique Hotel.

Na wat te hebben gerust, brengen we een bezoek aan de stad. In Kathmandu en haar vallei vind je nog een eeuwenoude culturele rijkdom die tot op heden in het dagelijkse leven van de bewoners is geïntegreerd: van uiterst fijn gebeeldhouwde tempels, vergulde pagoden en paleizen tot marktjes, kleine winkeltjes en middeleeuws aandoende straatjes. Een bonte wereld waar je niet zomaar aan voorbij mag gaan.

Dag 4

Vandaag begint de trekking, rustig dalend om te beginnen. Onze eerste halteplaats is Phakding, gelegen op 2652 m hoogte.

Dag 5

Door een bebost gebied gaat het bijna onmerkbaar naar boven. Nadat we de Dudh-Kosi rivier (of Witte Rivier) over een hangende kettingbrug zijn overgestoken, volgen we een steil zigzagpad omhoog. Na de middag bereiken we Namche Bazar (3446 m), het belangrijkste dorp voor de Sherpa's. Dit Nepalese volk - aanhangers van het boeddhistische geloof - leeft voornamelijk in dit gebied, genaamd Solu Khumbu, aan de voet van de Everest. Dank zij hun taai karakter en doorzettingsvermogen worden ze reeds lang ingezet als dragers bij hooggebergte-expedities; de benaming 'sherpa' is dan ook haast synoniem voor 'drager' geworden, hoewel lang niet alle Nepalese sherpa's (met kleine beginletter) Sherpa's (met hoofdletter) zijn. Talrijke winkeltjes en kleine eet- en drankgelegenheden maken van Namche Bazar een aangename plaats om te verblijven.

Dag 6

Acclimatisatiedag. Naast vele soorten accommodatie, beschikt Namche over drie kleine musea, een stupa, een klooster, verschillende bakkerijen en vele winkeltjes. We kunnen een wandeling maken naar het mooie uitzichtpunt Everest View Hotel en naar Khumjung (3790 m), het grootste dorp van Solu Khumbu waar zich een klooster bevindt dat ook een yetiscalp zou bezitten en die we misschien wel  te zien krijgen. We wandelen langs de school waar het borstbeeld staat van Sir Edmund Hillary (die samen met de Nepalees Norgay Tensing als eerste de top van de Everest bereikte) en bekijken een waterproject dat in samenwerking met de Belgische organisatie “Bikas” is opgericht.

Dag 7

Vanuit Namche Bazar stappen we in enkele uren naar Khumjung (3790 m), waar we een fraai zicht hebben op het prachtig gelegen klooster van Thyangboche, met de Ama Dablam op de achtergrond. Vanaf hier volgen we een alternatieve, minder belopen route, die ons de Thame-vallei binnenleidt. Via Thamo (3493 m) bereiken we Thame (3800 m).

Dag 8

We beklimmen de steile morene en vervolgen onze trektocht, langs de oude route die door de handelaren wordt gebruikt om goederen over Tibet over te brengen via de pas Nangpa-La. We volgen de rivier Bhote Koshi stroomopwaarts en passeren verschillende kloosters en de kleine dorpjes Tarnga, Marulung en Dinjung. Einddoel vandaal is Lungden (4350 m).

Dag 9

Een lange maar erg lonende dag vandaag, langs steile paden en enkele gletsjermeren in de richting van de Renjo-La, met een absoluut adembenemend uitzicht op o.a. Cho Oyu (8201 m), Everest (8848 m), Lhotse (8516 m), Cholatse (6440 m), Taboche (6367 m). Ook krijgen we hier al zicht op de smaragdgroene Gokyo-meren en de Ngozumpa-gletsjer, de langste gletsjer in de Himalaya. We stappen verder naar de hoge pas Renjo-La (5340 m), wat op zich geen moeilijk traject is. Nadat we volop van het verbluffende vergezicht hebben genoten, dalen we af naar het derde, Gokyo-meer, waarachter het kleine dorpje Gokyo (4790 m) ligt. 

Dag 10

Klim naar de top van de Gokyo Ri (5360 m). Als je dacht dat het zicht gisteren al spectaculair was… Deze top heeft de reputatie het allerbeste uitzicht te geven op het Everest-massief. Nadat we al dit moois voor eeuwig op ons netvlies en oze camera hebben vastgelegd, dalen we terug af tot het jakherdersdorpje Dragnag (4750 m).

Dag 11

Alweer een lange dag vandaag, hoewel de oversteek van de Chola-pas (5420 m) technisch gezien eerder eenvoudig is. We zitten hier werkelijk in het hart van het Everest-massief. Na een vrij steile afdaling, komen we terecht in Dzongla (3830 m).

Dag 12

Een uitdagende klim over de pas Cho-La brengt ons in het plaatsje Lobuche (4910 m), niet meer dan enkele hutten en een kampplaats temidden van een stenen woestenij.

Dag 13

Door de brede Khumbu-vallei trekken we verder omhoog en bereiken de uitlopers van de Khumbu-gletsjer. Tussen een maanlandschap van stenen gaat het traag stijgend verder. Tenslotte houden we halt op 5140 m, op een zanderige vlakte die de naam Gorak Shep draagt. 

Liefhebbers kunnen in de namiddag naar het Everest Base Camp gaan, een pittige tocht over morenen. Ook al zie je vanaf hier de top niet, toch geeft het een speciaal gevoel om op deze plaats te zijn waar al zoveel mensen vol goede moed de beklimming van 's werelds hoogste hebben aangevat. 

Dag 14

Vandaag klimmen we naar het hoogste punt van de Kala Patar (5545 m). Deze 'kleine' bergtop biedt één van beste uitzichten op de Everest (8848 m) himself. In de diepte zien we het basiskamp van de Everest liggen. Via dezelfde route keren we terug via Gorak Shep en Lobuche.

Dag 15

Eerst een makkelijke wandeling in het dal, gevolgd door een steile klim naar de diepe vallei van Pokalde Peak. We klimmen naar de Kongma La (5535 m), een temidden van rotsen gelegen bergrug van de Nuptse. Deze route is niet te onderschatten en kan vooral in sneeuwomstandigheden behoorlijk zwaar zijn. Je geniet van een spectaculair uitzicht op Pumori en Nuptse.

Geen lodge vandaag, wel overnachting in tenten.

Dag 16

Over een rotsachtig pad klimmen we naar de top van de Pokalde Peak (5775 m). Boven is het zicht niet min: de bergen Lhotse, Everest, Nuptse, Makalu, Pumori, Ama Dablam en nog vele andere reuzen van de Khumbu-regio. Na een tijdje op de top te hebben doorgebracht, dalen we weer af naar Kongma La BC en verder naar de Imja-vallei en het kleine dorp Chhukung (3910 m). 

Dag 17

Nagenietend van onze prestatie, dalen we verder af naar Dingboche en Pangboche (3930 m). Terugkijkend zullen we Pokhalde Peak nog lang kunnen bewonderen. 

Dag 18-19

Afdaling via Namche Bazar naar Lukla. We nemen vanavond afscheid van de fantastische ploeg die het ons mogelijk hebben gemaakt heeft deze trekking te ondernemen.

Dag 20

Vlucht van Lukla naar Ramecchap en verder over land naar Kathmandu.

Overnachting in het Via Via Boutique hotel.

Dag 21-22

Vrij bezoek aan Kathmandu en haar vallei: 

 • Swayanbunath: tempelcomplex gelegen op een heuvel. De stupa of graftombe wordt omringd door tientallen gebedsmolentjes. Deze tempel wordt ook wel de apentempel genoemd;
 • Bhodnath: een stupa van 2000 jaar oud, achthoekige van constructie. Het is een belangrijk bedevaartsoord.
 • Patan: deze oude koninklijke stad ligt op 5 km van Kathmandu. Bezoek aan paleis, tempels, pagodes en vele andere bezienswaardigheden. De stad heeft de bijnaam van "stad met de duizend gouden daken".
 • Bhaktapur: van de 14de tot de 16de eeuw de hoofdstad van de Kathmandu-vallei met oude straten en pleinen, tempels en pagodes.
 • Pashaputinath: het nationale en belangrijkste Hindoe-heiligdom van Nepal, waar dagelijks tientallen lijkverbrandingen plaatsvinden.

Dag 23

Terugvlucht naar Brussel

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 4590
Voorschot: € 1600 per persoon

Inbegrepen

 • internationale vlucht
 • internationale luchthaventaksen
 • 2 binnenlandse vluchten
 • trekking volgens programma
 • transfers volgens programma
 • logies
 • alle maaltijden behalve middag- en avondmalen in Kathmandu
 • drinkwater tijdens de trekking
 • begeleiding
 • Engelstalige Nepalese gids
 • dragers voor de bagage
 • gemeenschappelijk kampeergerief
 • Sagarmatha National Park Permit Fee
 • Rural Municipality Entry Permit Fee

Niet inbegrepen

 • overige dranken
 • middag- en avondmalen in Kathmandu
 • fooien (ca. € 80)
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden in en rond Kathmandu (€ 50)
 • persoonlijke uitgaven
 • visumkosten (50 USD)
 • taxi's of andere vervoermiddelen bij vrije uitstappen in en rond Kathmandu.
 • evt. reisverzekering - een verzekering die opsporing en redding per helikopter dekt is verplicht.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Betty Moureaux


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau


Dit is een hooggebergte-trekking die gericht is op ervaren bergwandelaars. Het terrein is ruw en de paden niet altijd in goede staat. Geen technische ervaring nodig, wel een stevige fysieke conditie en het nodige uithoudingsvermogen. De duur van de trekking, het dicht op elkaar leven in groepsverband, de beperkte privacy en het gebrek aan comfort vereisen bovendien een flexibele instelling. De drie topbeklimmingen zijn optioneel.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

In Kathmandu logeren we in het comfortabel en centraal gelegen Via Via Boutique ho­tel.

Tijdens de trekking slapen we in eenvoudige lodges met beperkt sanitair. Doorgaans slaap je in een kleine kamer met 2 of 3 britsen, waarop een (soms dunne) matras ligt. Het (gemeenschappelijk) sanitair is vaak beperkt tot een hurktoilet en een wasbekken met water van de bron. Soms is er een douche, al dan niet met warm water. Dit wordt meestal met zonneenergie opgewarmd, maar als meerdere gasten douchen is dat gauw opgebruikt. Soms kan je een emmer warm water kopen om je te wassen.
Enkele recentere lodges hebben kamers met privaat sanitair. In principe hebben deze warm stromend water, maar ook hier is het niet ongebruikelijk dat dit niet voorhanden blijkt.

Eenmaal slapen we in tenten.


Maaltijden

Tijdens de dagen in Kathmandu ontbijten we in het hotel. Over de lunch en het diner wordt ter plaatse beslist (dit verschaft je ook meer vrijheid in het stadsbezoek).

Tijdens de trekking nemen we ontbijt en avondmaal in de lodge. Je kan kiezen uit een beperkte selectie van gerechten, vaak eenpansgerechten op basis van aardappelen, rijst of noedels, aangevuld met groenten, ei,... Vlees is slechts beperkt beschikbaar. ’s Middags eten we meestal in een 'tea house' of een picknick. De basisgerechten in veruit het hele land zijn ‘dal bhat’ en ‘tarkari’. Dal bhat is een combinatie van een kommetje linzensoep met rijst en enkele bijgerechten op basis van groenten, curry of vlees/kip. Tarkari is een currie van één of meerdere groenten die wordt klaargemaakt op diverse manieren. In gebieden waar rijst schaars is of helemaal niet voorkomt (bv. in hooggelegen streken), eet men ‘thiro’, gekookte granen of gierst.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen wordt jouw bagage (max. 13 kg) gedragen door dragers. Jij draagt enkel je dagrugzak

De dragers dragen de bagage op hun rug. Door het gewicht van hun lading, lopen dragers soms trager dan de rest van de groep en komt de bagage soms later aan op de logiesplaats dan de groep. 


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
TK1944Brussel 15/10/2023 14:50Istanbul 15/10/2023 19:15
TK726Istanbul 15/10/2023 20:20Kathmandu 16/10/2023 06:00
TK727Kathmandu 06/11/2023 12:30Istanbul 06/11/2023 18:20
TK1941Istanbul 06/11/2023 20:15Brussel 06/11/2023 21:55
 • Voor het vervoer tijdens de uitstappen in en rond Kathmandu kan gebruik worden gemaakt van lokaal of gecharterd transport. Behalve de transfer tussen luchthaven en hotel, is dit vervoer niet inbegrepen.
 • Het vervoer tussen Kathmandu en Ramecchap gebeurt met privé-vervoer.
 • Binnenlandse vlucht Ramecchap-Lukla-Ramecchap.
Wij wijzen de reiziger die zich inschrijft voor een reis naar Nepal met Anders Reizen erop dat de maatschappijen die binnenlandse vluchten in Nepal uitvoeren (zoals Tara Air, Yeti,..) niet voldoen aan alle vereisten die de Europese Unie stelt voor vluchten binnen het Europese luchtruim. De reiziger verklaart door zijn inschrijving hiervan kennis genomen te hebben.

Klimaat

Het weer in Nepal is over het algemeen vrij stabiel en voorspelbaar. Of was... Ook hier speelt de klimaatverandering het weer parten. Onderstaande info staat dus niet in steen gebeiteld.
Door het bergachtige karakter van het land zou je denken dat Nepal een ‘koud’ land is, maar het tegendeel is waar. Tenzij je in de maanden december-januari-februari reist, kan je zelfs meestal in T-shirt rondlopen in Kathmandu, de omliggende valleien en in de bergen rondom Pokhara. Daar heersen gemiddelde tot warme temperaturen. In Kathmandu, op 1310 m, heerst een subtropisch klimaat met een gemiddelde dagtemperatuur van 16° in januari tot 27° in juli. Je mag ervan uitgaan dat, naarmate je hoger gaat, de temperatuur ongeveer 0,7° per 100 m daalt in vergelijking met Kathmandu en vanaf 4000 m kan je spreken van een hooggebergteklimaat. De zuidelijke vlaktes grenzend aan India, dus ook Chitwan National Park, hebben aangename tot tropisch hete temperaturen. Hieronder vertellen we je meer over de verschillende reisperiodes.

Voor- en najaa

Maart-april & oktober-november zijn de beste reisperiodes voor trekkings in Nepal (en daarom ook de duurste, helaas). De kans op een goed zicht op de Himalaya-toppen en een aangename temperatuur is heel groot. Vooral in oktober-november kan het dus druk worden op de bekende trekkingroutes en in de lodges. 
In maart en april staan de rhododendrons in bloei en is het een tikkeltje rustiger wat aantal toeristen betreft. Tot begin maart is nog koud, met veel sneeuw op de hogere passen. 's Ochtends en 's avonds is de lucht helder; overdag vaak betrokken. Vanaf deze periode kunnen trekkings naar hoger gelegen gebieden aangevat worden. 
Het is warmer in april; mei is al behoorlijk warm. In de lager gelegen gebieden is het warm en vochtig. De luchtvochtigheid is in het voorjaar beduidend hoger dan in het najaar waardoor de lucht soms minder helder is. In april durft er in de namiddag al wel eens een regenbui passeren, wat er echter voor zorgt dat je de volgende ochtend een klaar zicht hebt op de bergtoppen.
De moessonregens eindigen normaal gezien half september, soms de eerste week of uitzonderlijk de tweede week van oktober. Het weer in oktober en november is droog; de lucht is helder en de bergzichten zijn fantastisch. Hogere passen zijn in oktober en november het makkelijkst te overschrijden. Begin november brengt vaak hevige sneeuwval op grotere hoogte, die kan duren tot half november. Binnenlandse vluchten naar afgelegen vliegvelden kunnen dan vertraging oplopen. Vanaf half november (tot half december) betrekt de lucht overdag; de temperatuur ligt heel wat lager.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage  

 • stevige reistas of kitbag (beter dan een rugzak)
 • dagrugzak+ regenhoes
 • zak/tas om de spullen die je tijdens de trekking niet nodig hebt in te stoppen en achter te laten in het hotel in Kathmandu

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Tijdens de trekking zelf mag je max. 13 kg meenemen (naast je eigen dagrugzak). Je kan het deel van de bagage dat niet meegaat op trekking in het hotel in Kathmandu achterlaten.

Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen + reserveveters
 • lichte schoenen (voor ’s avonds en om in Kathmandu te dragen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen.
 • reserveveters
 • product voor onderhoud van je wandelschoenen.
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kampeeruitrusting

 • warme slaapzak (tot –15°; kan bij het trekkingagentschap gehuurd worden)
 • evt. binnenslaapzak (hygiëne en koude) - zeker meenemen indien je een slaapzak huurt
 • degelijk slaapmatje

Kledij

 • lichte en soepele wandel- of trekkingbroek
 • warme en soepele broek
 • wind- en waterdichte jas
 • donzen jas (kan bij het trekkingagentschap gehuurd worden)
 • wind- en waterdichte broek
 • wollen trui of fleece
 • lichte trui
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • muts + sjaal + handschoenen
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed, ook thermisch
 • evt. short

Verzorging

 • toiletgerief van weinig plaats en gewicht
 • handdoek (handig zijn sneldrogende handdoeken)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

Diversen

 • goede zonnebril
 • kleine paraplu
 • evt. oordopjes
 • alarmfluitje (moet aan dagrugzak bevestigd worden zodat je het snel kan gebruiken)
 • wc-papier
 • zak- of hoofdlamp (+ reservebatterijen)
 • evt. energierijk snoepgoed/tussendoortjes (druivensuiker, chocolade, minute-soep, bouillonblokjes, snoep, gedroogd fruit, ...)
 • pasfoto (in handbagage stoppen)
 • evt. wandelstokken
 • zakdoeken (stof/papier)
 • evt. waspoeder
 • enkele stevige veiligheidsspelden.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel (vloeibaar en zalf)
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • darmflora-herstellend middel
 • middel bij zware diarree
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • warme zalf bij spierpijnen
 • breedspectrum antibioticum
 • middel tegen blaren
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch)
 • evt. knieband en/of evt. patellabandje
 • kleefband
 • steri-strip
 • oogdruppels
 • keeltabletten of –spray
 • inhaler (type Vicks) of neusdruppels (verstopte neus)
 • vaseline.

Geld

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter. De Nepalese munt is de roepie (NPR.) Je mag onbeperkt euro's binnenbrengen, maar moet deze aangeven bij aankomst. Geld wisselen doe je in Kathmandu; voorzie hiervoor best biljetten van 20 en 50 euro. Je kan ook geld afhalen aan bankautomaten, maar hou er rekening mee dat er vaak pannes zijn.

Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.


Reisdocumenten

Reispas

Voor Nepal heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet  6 maanden geldig zijn.Een reispas vraag je aan op de dienst burgerzaken van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 

Visum

Je hebt eveneens een visum nodig, zijnde een toelating om voor een beperkte periode in een land te verblijven. Bij reizen naar Nepal hoeft hiervoor vooraf niets te worden geregeld. Bij aankomst in de luchthaven van Kathmandu koop je voor $ 50 een visum voor een reis van 15 tot max. 30 dagen. Hiervoor heb je ook een pasfoto nodig.

Trekking permit

Voor de aanvraag van de trekking permit (de toelating vanwege de Nepalese overheid om in een bepaalde regio een trekking te ondernemen) is een kopie van je reispas nodig en ook een pasfoto. Hiervoor dien je ons een scan/kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas te bezorgen, alsook een pasfoto.


Gezondheid

Aangezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

Hoogteziekte

Kan optreden vanaf 2000 m en is een reëel gevaar tijdens trekkings in Nepal. Het treedt op ten gevolge van een slechte aanpassing van je lichaam aan de lage zuurstofdruk op grote hoogte. Het heeft niets te maken met de graad van fysieke training, noch met het aantal keren dat je al op grote hoogte verbleef. Wie er in het verleden al last van had, loopt grote kans er blijvend last van te ondervinden. Het geneesmiddel Diamox (enkel te verkrijgen op doktersvoorschrift) zorgt voor een snellere acclimatisatie en kan evt. worden meegenomen op trekking (zeker aangeraden indien je al hoogteziek bent geweest). Onze Nepal-begeleiders, alsook de Nepalese gidsen, zijn op de hoogte van de gevaren van hoogteziekte. Ze geven raad op het vlak van preventie en weten ook wat te doen in geval hoogteziekte de kop opsteekt.


Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat door in een van de ViaVia Reiscafés of online. Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen én je maakt kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: