Noorwegen - De magische Lofoten


10 dagen

4/06/2023 - 13/06/2023

prijs € 2890


Noorwegen - De magische Lofoten


10 dagen

4/06/2023 - 13/06/2023

prijs € 2890


Noorwegen - De magische Lofoten


10 dagen

4/06/2023 - 13/06/2023

prijs € 2890


Noorwegen - De magische Lofoten


10 dagen

4/06/2023 - 13/06/2023

prijs € 2890


Noorwegen - De magische Lofoten


10 dagen

4/06/2023 - 13/06/2023

prijs € 2890


prijs € 2890
10 dagen
Reisdatum: 4/06/2023 - 13/06/2023
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23NO1LFA1
Al 12 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

36-452
46-553
56-656
65+1

Geslacht:

mannen4
vrouwen8
Waarvan 12 individueel ingeschreven
Groepsreis Noorwegen
Vanaf Narvik aan de Noorse kust, zo’n 200 km ten noorden van de poolcirkel, strekt zich in zuidwestelijke richting een langgerekte eilandengroep uit. Het laatste stuk van deze archipel rijst indrukwekkend tot 1000 m boven de zee uit, is ingesneden door fjorden en bezaaid met kleurrijke vissersdorpjes: welkom op de Lofoten, paradijs van rust en ruimte en decor voor pittige wandeltochten. Het arctische licht, de nooit ondergaande zon en de adembenemende uitzichten geven dit wondermooie stuk Europa een magisch tintje.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,2

82 Beoordelingen

reviews van klanten

De magische Lofoten, de titel dekt de lading. Je wandelt er van het ene schilderij in het andere. De witte stranden doen je soms afvragen of je wel zeker in Noorwegen bent, of in Hawai (we hadden natuurlijk het geluk om prachtig weer te hebben). Alles ademt rust en dat voel je tot in het diepst van je lichaam. De stilte in de dorpjes, de rust van de natuur, het rustig kabbelen van het water onder het huis waar je verblijft, zorgen dat je in slaap wiegt en zachtjes wakker wordt. GENOTEN van de eerste seconde tot de laatste... en nog steeds. Dankzij het mooie filmpje dat onze begeleider gemaakt heeft, kan ik het keer op keer opnieuw beleven. Top bestemming!

Christel S. -

Dit is een topreis, onbeschrijfelijk mooie natuur, magisch inderdaad, goede balans in de wandelingen en het programma, unieke logies,... Het koken in groepjes van 3 viel absoluut mee en werkte groepsvormend. Je moet echter wel van klauteren houden, want dat maakte de wandelingen zwaarder dan een gewone bergtocht. De weergoden maakte van deze reis een ongelooflijk cadeau.

Monique N. -

Zeer pittige wandelingen brengen je naar bergtoppen, kliffen langs de kust, meren met onvergetelijke vergezichten op ruige bergen te midden van de zee. Moe maar zeer tevreden terug naar huis gekeerd!

Jurgen L. -

Ik ben eerder reeds 15 keer met Anders Reizen meegeweest maar tot nu toe was dit de beste reis ever. Alles aan de reis was top, zowel de Lofoten zelf, de logies, het gezelschap, het zelf eten maken olv de chef-kok als het klimmen en klauteren over de duizende rotsen.

Sonja G. -

Mogen de Lofoten nog lang zo ongerept blijven, zalige en wondermooie plek om tot rust te komen in onze hectische wereld.

Peter V. -

De Lofoten was de max!! De onbeschrijfelijk mooie en ongerepte natuur, de stilte en de rust. De fijne, vrolijke (dansende) groep deelnemers, de aangename logies, het lekker zelfgemaakt eten en niet te vergeten onze top-gids maakten van de reis een pracht-reis!!

Annick R. -

Uitgelezen bestemming voor gelukkige wandelvoeten/-benen in een overweldigend landschap. Mooi gelegen logies en fijne 'samen' kookervaring.

Gerrit V. -

Kick je op wandelen in natuur met grote N? Klimmen en dalen geen probleem? Boeken zonder aarzelen dan! Stel je open voor eventuele wisselende weersomstandigheden, neem je favoriete receptjes voor makkelijke maaltijden mee en vertrek. (Zelf koken schrikt je misschien af, maar werkt eigenlijk als maïzena in een groep - wij begonnen de eerste dagen in groepjes en kookten de laatste maaltijden met zowat iedereen samen.) Ik ga zeker nog terug naar Noorwegen en wie weet ook terug naar de Lofoten. Ongetwijfeld bij de mooiste natuur in Europa. Topreis.

Goedele K. -

Alweer een erg geslaagde wandelvakantie met Anders Reizen. Fenomenaal mooie landschappen. Veel humor met de aangename groep en begeleider die ook nog elke avond een lekkere maaltijd wist te bereiden.

Tom D. -

Leg de Alpen aan zee en je krijgt de Lofoten. Prachtig weer maakte deze reis helemaal TOP. En een chef-kok als begeleider doet ook wel wonderen...

Luc C. -

Wondermooie bestemming. Warme groep. Unieke ervaringen (middernachtzon, arctisch klimaat). Ook het samen koken en eten schepte een sfeer van gezelligheid. Prachtig gelegen logementen. Onbeschrijfelijke vergezichten tijdens de wandelingen. Eigenlijk is deze reis niet in woorden te vatten.

Kathleen B. -

Prachtige reis, je wordt deel van een indrukwekkend landschap. Regelmatig pittige beklimmingen/afdalingen en veel modder, je bent gewaarschuwd! Hoog culinair niveau dankzij de kookkunsten van begeleider en een groepslid.

Lineke S. -

We hebben een prachtige reis beleefd, ten volle genoten van de Lofoten wat je niet kan via een cruise tocht. En een pluim voor onze begeleider!

Martine S. -

Uitzonderlijke ervaring waar de variërende tochten je leiden naar adembenemende uitzichten op berg en zee.

Koen O. -

Een echte wandelvakantie, prachtige natuur. Het weer was wisselvalig, maar met genoeg warme kleren en een goeie instelling van de groep kwam dat in orde. Al bij al hadden we geluk dat we altijd goed zicht hadden op de uitzichtpunten en nooit in de mist zaten. De samenhorigheid tijdens de wandelingen was ook heel groot, de sterkeren hielpen diegenen die het wat moeilijker hadden. De wandelpaden waren vaak technisch en moeilijk te vinden zonder een ervaren gids, soms best uitdagend, maar een mooie sportieve uitdaging. Het samen koken kan een uitdaging zijn voor een groep, maar ondanks wat onzekerheid in het begin is dat uitstekend gelopen dankzij verschillende goede koks en goede samenwerking in de groep. Een aanrader voor wie geen schrik heeft van wisselvalig weer en houdt van technisch wandelparcours.

Raf R. -

Een geweldige reis met een fijne groep en een sublieme, grappige reisleider. Hij hield met iedereen rekening en zorgde uitstekend voor alle praktische zaken. Een reis die zal blijven hangen bij mij. Mooie natuur en uitdagende wandelingen. De wandeling rond het meer, vond ik persoonlijk, iets minder qua uitzicht. De rest...zoals ik er van droomde…

Franky V. -

Mooie wandelingen in een prachtige omgeving. Soms wat pittig, maar zeer goed te doen. Goed gevulde dagen dagen met weinig vrije tijd. Reisgenoten waren erg aardig, kleine groep en dat is ook erg prettig. Als Nederlandse moest ik in het begin wennen aan de Belgische reisgenoten, maar dat is helemaal goed gekomen :-)

Iris v. -

De Lofoten zijn onbeschrijflijk mooi, de natuur, de stilte. Leuke logies op prachtige locaties, een ervaren begeleider die ieders mening respecteert. Ik zou zo teruggaan, maar eerst wat uitrusten.

Christine V. -

Een prachtige reis! De info op de website gaf al een heel goed beeld van een mogelijks indrukwekkende reis, maar in realiteit was het nog veel mooier: prachtige natuur, geweldig mooie dorpjes en lokaties, heel diverse wandelingen, verscheidene vervoermiddelen, samen gezellig koken,.....kortom een reis die me nog heel lang zal bijblijven!

Krista S. -

De Magische Lofoten is een prachtig landschap. De paden zijn geen echte paden, rotsblokken en modder zorgen voor het avontuurlijk aspect. Eenmaal de top bereikt wacht een schitterend uitzicht. De regen en mist kan wel is een spelbreker zijn. Het verblijf in de vissershuisje net aan het water is sfeervol!

Claire M. -

Het was een fantastische reis in de Lofoten.Wie van magische landschappen houdt gecombineerd met stevige wandelingen is op de juiste plaats.

Peter S. -

De Lofoten is een uniek stukje natuur die je zeker eens moet verkennen.

Tom D. -

Een zeer mooie natuurreis. Aangenaam door het samenzijn en koken in de gezellige rorbuer. Mooie locaties aan het water. Een gids met veel humor.

Lieve M. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Leknes en transfer naar Stamsund, het gezellige vissersdorpje waar we de komende 3 nachten verblijven in een gezellige 'rorbu'. Rorbuer zijn de houten vissershuisjes die oorspronkelijk als accommodatie voor seizoensvissers werden gebouwd onder koning Øystein in de 12de eeuw.

Dag 2

Wandeling rond de baai van Unstad, een geïsoleerd en mooi gelegen dorpje aan de noordkust van het eiland Vestvagoy.

11 km - weinig hoogteverschillen

Dag 3

Dagwandeling naar de Justadtinden, met 738 m een van de hoogste toppen op het eiland Vestvagoy, een ideale kennismaking met de typische Lofoten-landschappen. Het is een lange, maar relatief gemakkelijke klim over goed begaanbaar terrein. Het 360 graden uitzicht op de top biedt spectaculaire panorama's. Bij mooi en windstil weer vormt de top een pracht van een picknickplek. We keren langs dezelfde weg weer terug.

12,5 km / 5 à 6 u. / 750 m stijgen en weer dalen

Dag 4

In overleg met de groep is een pittige ochtendwandeling van 2 à 2,5 u. vanuit het logies door Stamsund naar Manfellet mogelijk. Deze wandeling is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees en kan enkel doorgaan bij goed weer.

Wél zeker is de wandeling naar en aan de prachtige stranden van Uttakleiv en Haukland.

2 à 2,5 u. / 350 m stijgen en dalen

Na de wandeling verplaatsen we ons naar het ruige eiland Moskenesoya, waar Fredvang onze verblijfplaats is voor de komende 3 nachten.

Dag 5

Vandaag maken we een kustwandeling van de kleine nederzetting Nesland naar Nusjford, het oudste en best bewaarde vissersdorpje van de Lofoten, dat nog in zijn oorspronkelijke vorm te bewonderen is. De huisjes en werkplaatsen zijn intact en dateren van eind 1800. Hier vonden archeologen de eerste sporen van ‘industriële visserij’. Het uitzicht op de mooie rode vissershuisjes ingeklemd in de rotsen levert alweer mooie foto’s op.

5 km / ca. 3 u. / 350 m stijgen en dalen. De wandeling is qua afstand niet lang, maar verloopt over niet altijd evident terrein. Er dient hier en daar geklauterd te worden over rotsen, waarbij op de moeilijke passages kabels en ladders zijn aangebracht. 

De liefhebbers kunnen vanuit het logies een avond- of middernachtzonwandeling maken naar het strand Ytresand.

Dag 6

Kvalvikka is een van de mooiste stranden van de Lofoten. Gelegen in een geïsoleerde baai en enkel te voet te bereiken, voelt het aan als het einde van de wereld. Turquoise golven storten zich op het witte strand en verticale wanden rijzen honderden meters hoog, de Lofoten alweer op hun best. De baai werd tot 1930 effectief bewoond en sporen hiervan zijn nog steeds te vinden. Na de middag brengt een pittige beklimming ons naar de top van de Ryten (543 m), die ons trakteert op spectaculaire uitzichten. Met wat geluk baadt de baai waar we vanmorgen waren in het gouden zonlicht, een beeld dat je niet snel zal vergeten.

13 km / 5 à 6 u. / 730 m stijgen en dalen. Sommige stukken zijn drassig en nat.

Dag 7

Transfer naar het zuidelijkste eiland Moskenesoya, waar we de 4 laatste nachten verblijven. Wanneer je het nadert, lijkt het uitsluitend te bestaan uit scherpe bergpieken. Toch wonen hier al eeuwen mensen, omwille van de rijke visgronden. Moskenesoya heeft de wildste en ruigste berglandschappen, en biedt zonder meer de spectaculairste wandelmogelijkheden.

In Reine, door de Noren verkozen tot mooiste dorp van Noorwegen, nemen we de ferry door de prachtige Reinefjord naar het kleine gehuchtje Vindstad, vanwaar we een mooie wandeling maken naar het strand van Bunes, een makkelijke wandeling van een tweetal uur met weinig hoogteverschillen. Wie het wat pittiger wil, kan doorwandelen naar de top van de Brunakseltinden (513 m). 

Terug met de ferry naar Reine en transfer naar het logies.

Dag 8

Bezoek aan Å, het zuidelijkste dorpje van de Lofoten en een oud vissersdorp met 250 inwoners. We maken een wandeling rond het meer Agvatnet, dat fungeert als waterreservoir voor het dorp. Nadien verkennen we het dorp zelf en is er de mogelijkheid tot bezoek aan een van beide dorpsmusea, het ‘Fiskevaersmuseum’ (over het leven in een vissersdorp ) of het ‘Torrfiskmuseum’ (over de stokvis, een belangrijk voedings- en exportproduct van de Lofoten).

7 km / 220 m stijgen en dalen. De wandeling is niet erg lang, maar kan heel wat tijd in beslag nemen wegens vele drassige stukken en meerdere rotsachtige passages waar kettingen zijn aangebracht.

Dag 9

Dagtocht naar de top van de Munkan (797 m), het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de reis. Het is een prachtige bergtocht door één van de ruwste en wildste berggebieden van de Lofoten. Het uitzicht boven vat nog eens alles samen wat de Lofoten aan moois te bieden hebben: fjorden, bergen, en zee in alle richtingen.

17 km / 8 u. / 1100 m stijgen en dalen met topbeklimming, waarvan het laatste stuk mogelijks door de sneeuw. Wie niet naar de top wenst te gaan, kan 2 uurtjes wachten in de berghut Munkebu (400 m).

Dag 10

Transfer naar Leknes en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 2890
Voorschot: € 1010 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 10
 • transfers
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. inkomgelden van musea (bv. Vikingmuseum in Borg)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Joseph Cuvelier


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 en . Voor details over afstand, hoogteverschillen en specifieke moeilijkheden: zie dagschema. Zoals je daar kan lezen, zijn de tochten niet altijd zo lang qua km, maar wandel je vaak op niet zo'n goeie tot slechte paden (of helemaal geen paden), met soms drassige ondergrond en geklauter over rotsblokken. Behalve over een behoorlijke fysieke conditie, die je ook te beschikken over een goede tredzekerheid.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad. Hoewel het weer niet meespeelt als criterium in het bepalen van het zwaarteniveau, kunnen regen en/of wind een wandeling wel zwaarder maken.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Klimaat

Door de Warme Golfstroom is de temperatuur vrij mild (in vergelijking met andere gebieden op deze breedtegraad), met in de zomer een gemiddelde dagtemperatuur van 12°, hoewel het op zonnige dagen warmer kan worden. Het weer kan erg wisselvallig zijn, met zon, regen, sneeuw en sterke wind, of een combinatie van dit alles op 2 dagen. In combinatie met het type terrein, maakt dit dat wandelingen soms moeten aangepast worden. Dat gebeurt uiteraard in overleg met de groep, maar het is de begeleider die de doorslag geeft.

Hou er rekening mee dat in deze periode de zon niet ondergaat

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Logies

 • Stamsund: tweepersoonskamers in gemoderniseerde, traditionele rorbu met groot comfort en mooi gelegen in het waterfront in haventje.
 • Fredvang: meerpersoonskamers (max. 3 personen per kamer) in gemoderniseerde, traditionele rorbu met basis comfort (te vergelijken met een berghut), gelegen op een schiereiland, weg van bewoonde wereld.
 • Sorvagen: tweepersoonskamers in gemoderniseerde, traditionele rorbu met groot comfort en mooie ligging in een pittoresk baaitje.
Hou er rekening mee dat de badkamers meestal met 4 à 5 personen gedeeld moeten worden.

Maaltijden

Eten en drinken is zeer duur in Noorwegen, zowel bij aankoop in de winkel en zeker in restaurants. Daarom beperken we ons tot 2 avondlijke restaurantbezoeken en maken de rest van de maaltijden samen zelf klaar. Van iedereen wordt verwacht om - naar beste vermogen - een handje toe te steken bij het voorbereiden, koken en afwassen.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SK4744Brussel 04/06/2023 11:55Oslo 04/06/2023 13:45
SK4116Oslo 04/06/2023 19:00Bodo 04/06/2023 20:25
WF818Bodo 04/06/2023 22:35Leknes 04/06/2023 23:00
WF809Leknes 13/06/2023 11:45Bodo 13/06/2023 12:10
SK4111Bodo 13/06/2023 12:45Oslo 13/06/2023 14:10
SK4745Oslo 13/06/2023 16:25Brussel 13/06/2023 18:20

2 binnenlandse vluchten, 1 x ferry en verder privé-busjes.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar.

Bagage

 • reistas: een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige, hoge wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Schoenen die de enkel omsluiten zijn een must, niet alleen omdat ze meer steun geven maar ook omwille van het soms drassige terrein. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen.
 • getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én het spaart plaats in je bagage.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • wind- en waterdichte (over)broek
 • warme wollen trui of fleece
 • lichte trui
 • enkele hemden en/of T-shirts
 • handschoenen
 • muts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda
 • zwemgerief (als je kan zwemmen in ijskoud water)

Verzorging

 • zonnecrème
 • handdoek

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • lunchbox.

Diversen

 • lakenzak
 • keukenhanddoek
 • evt. energierijke snacks
 • evt. wandelstokken
 • evt. verduisterend oogmasker of buff (het blijft 24 u. licht).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen (muggen zijn niet echt een probleem op de Lofoten)
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Noorwegen volstaat je identiteitskaart.


Geld

De Noorse munt is de kroon. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/

Je kan enkel in Bodø terecht aan bankautomaten. Maar in de meeste winkels en horeca kan je ook betalen met de kaart. Je hebt enkel geld nodig voor dranken, persoonlijke uitgaven en evt. een klein sommetje voor een museum.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: