Italië - Toppen in Trentino


8 dagen

2/07/2023 - 9/07/2023

prijs € 990


Italië - Toppen in Trentino


8 dagen

2/07/2023 - 9/07/2023

prijs € 990


Italië - Toppen in Trentino


8 dagen

2/07/2023 - 9/07/2023

prijs € 990


Italië - Toppen in Trentino


8 dagen

2/07/2023 - 9/07/2023

prijs € 990


Italië - Toppen in Trentino


8 dagen

2/07/2023 - 9/07/2023

prijs € 990


prijs € 990
8 dagen
Reisdatum: 2/07/2023 - 9/07/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23IT1TRA1
Al 2 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

46-551
56-651

Geslacht:

mannen2
vrouwen0
Waarvan 2 individueel ingeschreven
Groepsreis Italië
Aan de zuidkant van het Ortler-massief loopt de groene Val di Peio vanuit de Val di Sole omhoog tot in het hart van de bergen. Een verzorgd wandelhotel is de uitvalsbasis voor 6 sportieve bergtochten die ons telkens naar een mooie top leiden, onder de deskundige begeleiding van gastheer/berggids Giulio. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in het hotel in het dorpje Cogolo in de Val di Peio, een zijvallei van de grote Val di Sole.

Avondmaal en kennismaking met elkaar en met Giulio en Orianna, de uitbaters die als gediplomeerd berggidsen de streek als hun broekzak kennen. Belangrijk om weten is dat onze begeleider Giulio enkel een klein beetje Duits en een heel klein beetje Engels spreekt. Maar we hebben in de vele jaren dat we hier komen ondervonden dat zijn enthousiasme en professionaliteit dit gebrek aan talenkennis ruimschoots compenseert.

Je kan vanavond – en alle andere avonden– gaan relaxen in het kleinschalige wellness-center van het hotel, waar sauna, Turks bad, jacuzzi en fitness gratis ter beschikking zijn voor Anders-reizengasten.

Gedurende 6 dagen maken we stevige tochten in de Val di Peio en de omringende valleien. 
Het prachtige gebied maakt deel uit van het Parco Nazionale dello Stelvio, met zijn bijna 1000 km² het grootste Italiaanse nationaal park. In het zuiden wordt het begrensd door de wild-romantische Val di Sole, met in het centrum de machtige toppen en gletsjers van het Ortler-massief en de Cevedale (3768 m). Dit authentiek alpengebied wordt gekleurd door groene bergweiden, wouden, naakte toppen, kammen en afgelegen meertjes. Onderweg kan je gemzen, herten en ander wild kruisen.
De volgorde van onderstaande wandelingen kan worden aangepast aan weers- en andere omstandigheden.

Dag 2

We beginnen met de oversteek via het stuwmeer Lago Pian Palù van de Passo del Tonale.

1130 m stijgen en 650 m dalen, maximale hoogte 2680 m.

Dag 3

Naar de top van de Monte Zeledria (2430 m).

900 m stijgen en weer dalen.

Dag 4

Naar top van de Monte Vioz (3645 m). Het uitzicht op de Forni-gletsjer en de '13 toppen' is adembenemend. Ook een bezoek aan het Punta Linke-museum is mogelijk.

900 m stijgen en 1300 m dalen.

Dag 5

Naar de top van de Monte Vegaia (2980 m).

930 m stijgen en weer dalen.

Dag 6

Naar de toppen van de Vese (2400 m) en Lainert (2462 m) in de Val di Rabbi.

1050 m stijgen en weer dalen.

Dag 7

Naar de top van de Cima Nera (3030 m) en de meren van Cevedale.

1050 m stijgen en wer dalen.

Laatste avondmaal.

Dag 8

Einde van het programma na het ontbijt.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 990
Eenpersoonskamer: € 120
Eenpersoonskamer superior (mits beschikbaar): € 220
Voorschot: € 350 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • 6x gebruik van de de wellness
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • transfers in het kader van de wandelingen
 • begeleiding door professionele berggids
 • BTW. 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • evt. optionele transfers en activiteiten
 • toeristentax + Card val di Sole (lift) in hotel te betalen: € 40
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Lokale gids


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

. Tochten van 5 tot 8 uur. Zie dagschema voor de hoogteverschillen. Ervaring met bergwandelen is aangeraden.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Verblijf in een nostalgisch maar zeer verzorgd en rustig gelegen ***-hotel voorzien van een klein wellness-center met sauna, Turks bad en jacuzzi. De kamers zijn eenvoudig maar comfortabel en hebben een privé-badkamer. Alle kamers zijn voorzien van een haardroger, safe, tv, telefoon, wifi.


Maaltijden

 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Lunchpakketten tijdens de wandelingen
 • Warm 3-gangen avondmaal incl. groentenbuffet

Vervoer

Bij deze reis is het vervoer heen en terug niet inbegrepen in de prijs. Je hebt ter plaatse geen auto nodig.

Met openbaar vervoer

Trein tot Malé en verder per bus of taxi (25 km) tot Cogolo. De bus doet ongeveer 50’ over de rit, er is een regelmatige verbinding tussen Malè en Cogolo di Peio. Het hotel verzorgt een transfer voor € 40 per persoon, vooraf te reserveren en ter plaatse te betalen. Dienstregelingen van bussen en treinen kan je vinden op de website van Deutsche Bahn of via Google Maps.

Met eigen wagen

Afstand Brussel – Cogolo di Peio: 1100 km. Er is parkeergelegenheid bij het hotel.

Kostendelend met een medereiziger (je kan bij inschrijving aangeven of je plaats aanbiedt of zoekt). Via de deelnemerslijst, die je enkele weken voor vertrek krijgt toegestuurd, kan je concreet afspreken om kostendelend samen te rijden.

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Klimaat

Bij mooi weer kan de temperatuur in de vallei behoorlijk oplopen terwijl het op grotere hoogte dan een stuk frisser is. Bovendien is er een groot verschil in temperatuur tussen zon en schaduw en kan het weer in de bergen snel omslaan. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • reistas of koffer
 • dagrugzak (voor de spullen die je nodig hebt tijdens een dagwandeling + drank + picknick
 • waterdichte overtrek voor je dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen
 • schoenen (voor 's avonds en binnen)
 • wandelkousen
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • degelijke wind- en waterdichte jas
 • waterdichte broek of overbroek
 • warme pull/fleece
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda
 • zwemgerief

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. verrekijker
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. zitmatje voor tijdens de picknick
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Italië volstaat je identiteitskaart. Tip: Maak een kopie of foto van je identiteitskaart en bewaar deze apart.


Geld

Je kan met de kaart betalen in het hotel en in het dorp zijn bankautomaten. Neem toch altijd wat cash mee van thuis.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de afspraakgegevens, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 

 Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: