Italië - Monti Sabini: een ongerept stukje Italië


8 dagen

6/05/2023 - 13/05/2023

prijs € 1570


Italië - Monti Sabini: een ongerept stukje Italië


8 dagen

6/05/2023 - 13/05/2023

prijs € 1570


Italië - Monti Sabini: een ongerept stukje Italië


8 dagen

6/05/2023 - 13/05/2023

prijs € 1570


Italië - Monti Sabini: een ongerept stukje Italië


8 dagen

6/05/2023 - 13/05/2023

prijs € 1570


Italië - Monti Sabini: een ongerept stukje Italië


8 dagen

6/05/2023 - 13/05/2023

prijs € 1570


prijs € 1570
8 dagen
Reisdatum: 6/05/2023 - 13/05/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 9
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23IT1MSA1
Al 9 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

46-554
56-651
65+4

Geslacht:

mannen4
vrouwen5
Waarvan 5 individueel ingeschreven
Groepsreis Italië
Op een steenworp van Rome liggen de Sabijnse heuvels, een maagdelijk mooie streek van middeleeuwse dorpjes en oude olijfgaarden in een oogstrelend heuvelachtig landschap. Je houdt het niet voor mogelijk dat je zo dichtbij de Italiaanse hoofdstad nog een dergelijk authentieke streek kan ontdekken. Deze 8-daagse doorgaande wandelreis, met overnachting in charmante verblijven, start bij Greccio in de vallei van Rieti. Vaak lopen we over Romeinse heirbanen en volgen we de bekende "strade bianche", te midden van een decor van verstilde dorpjes en machtige abdijen! Eindigen doen we bij de abdij van Farfa in de mooie gelijknamige vallei.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,1

16 Beoordelingen

reviews van klanten

Monti Sabini is een heel mooi wandelgebied. Vooral heel rustig, enorm mooie landschappen en een verscheidenheid aan bloeiende bloemen. De logies waren van diverse aard, maar alle zeer comfortabel en rustig gelegen. Kortom een reis die wij nog wel eens opnieuw willen doen.

Dirk G. -

Het is een pittige wandeling met veel en steile beklimmingen. Het uitzicht, de beloning is zeker de klim waard. Zeer goede begeleiding en gezelschap. En warm ontvangst van de eigenaars van de logies. Geen gebrek aan lekker en home made eten.

Nathalie L. -

Een mooie wandelreis in afwisselende landschappen: bos, heuvels, open vlaktes. En dat in heel fijn gezelschap, met lekker eten.

Liesbet A. -

Verrassend groen en mooi. Zeer aangename logeerplekjes en bijzonder lekker eten! Voldoende afwisseling. Enig minpuntje: zou goed zijn op de rustdag toch ook een (korte) wandelactiviteit te voorzien. Nu leek die dag iets te lang te duren.

Karen D. -

10/10 voor de mooie natuur/omgeving, het lekkere eten, de soms verrassende logementen en zeker ook voor de leuke groep en de goede begeleiding. Enkel de tochten waren op sommige dagen nét iets zwaarder dan gedacht, maar de voldoening nadien was telkens groot.

Sabine V. -

Zéér mooie reis. Zéér mooie, rustgevende natuur maar best uitdagend qua wandelingen.

Ann S. -

Een zeer toffe wandeltrip in een onbekende, toch supermooie streek.

Wim C. -

Deze reis is een absolute aanrader voor wie houdt van prachtige bergwandelingen, lekker eten, verrassende logementen en de warme Italiaanse zon. De eerste 2 dagen zijn het zwaarst met enkele pittige kuitenbijters. De logies zijn pareltjes die ervoor zorgen dat de batterijen snel weer opgeladen worden. Vooral die met zwembad! Deze reis was een perfecte mix van inspanning, ontspanning, goeie begeleiding, fijne medereizigers, lekkere keuken en ideale duurtijd. 10/10 voor deze reis!!!

Isabelle D. -

Een ontdekking van een nog authentiek Italië. Prachtig landschap, gastvrije bewoners, proeven van een lekkere Italiaanse keuken. Heerlijke wandelingen onder een stralende zon. Een weekje in het paradijs.

Gemma C. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis Brussel-Rome. Met openbaar vervoer en vervolgens taxi's reizen we verder naar Greccio.

Het ommuurde Greccio, met een uitzicht op de Valle Santa van Rieti, geeft meteen een goed beeld van wat deze wandelreis je gaat bieden: vriendelijke dorpjes en intieme stadjes waar toeristen nog zeldzaam zijn. We logeren er in een gerestaureerd historisch gebouw uit de 17de eeuw.

Dag 2

Op onze eerste wandeldag klimmen we omhoog langs een mooi steil pad tot aan een kapelletje waar Franciscus van Assisi zich terug trok om te mediteren. Waarom? Dat zal je snel begrijpen, je geniet hier van een grandioos zicht op de Valle Santa en de omliggende bergen. Langs een mooi beukenbos dalen we af naar Prati di Cottanello, een heerlijke plek van bergweilanden waar koeien, varkens, paarden en schapen grazen.

Dag 3

Over een oud pad trekken we naar Madonna di Collefonte. Hier krijgt de wandeling een meer bergachtig karakter. Ze voert langs bossen en bergweilanden met Maremmana koeien. Boven krijgen we een mooi panorama over de Tiber-vallei, de vulkanische bergen van Viterbo en de Soratteberg. Langs plattelandswegen dalen we af naar het historische Casperia, waar we voor de nacht te gast zijn in een klein palazzo uit 1500. 

Dag 4

Na de pittige tocht van gisteren, doen we het vandaag wat rustiger aan. We wandelen van Casperia naar Roccantica. Een klein versterkt dorpje, dat een verkenning en koffiepauze waard is. Vanaf hier vertrekken we licht klimmend in de Valle de Galantina naar een waterval en daarna naar de hooggelegen weiden rond Osteria Faducchi. De dag eindigt met een avontuurlijke afdaling langs koeienpaadjes naar je volgende overnachtingsplaats, Monte San Giovanni. Ons verblijf daar is een agriturismo met een zwembad - de ideale plek om even tot rust te komen!

Dag 5

We volgen een antiek pad dat Montenero met onze volgende verblijfplaats, Mompeo verbindt. Daar worden we verwelkomd door een enthousiast Belgisch/Italiaans echtpaar in hun schitterend gelegen agriturismo. Het zicht vanuit het zwembad is werkelijk enig en onze gastvrouw maakt de heerlijkste vegetarische gerechten klaar.   

Dag 6

Ons onderkomen in Mompeo is zo aangenaam, dat we hier een tweede nacht blijven slapen. Deze rustdag laat ons toe om de mooie vallei van Farfa te ontdekken. Stefano, onze gastheer, neem ons ook graag mee naar de ruïnes van een villa uit de Romeinse tijd. Toen Stefano zich hier kwam vestigen, hoorde hij vertellen over de 'grotten' bij een eeuwenoude olijfgaard. Bij een eerste bezoek aan deze plek, zag hij dat de grotten in werkelijkheid de resten waren van een meer dan 2000 jaar oude Romeinse villa. Sindsdien is hij samen met vrienden en bevriende archeologen bezig met de site stap voor stap te renoveren. Tijdens het bezoek krijg je al luisterend naar zijn verhaal het gevoel dat je de plek nog mee aan het ontdekken bent.

En er blijft natuurlijk nog tijd over om te genieten van het zwembad en het prachtig uitzicht.

Dag 7

Vandaag laat niets nog vermoeden dat de abdij van Farfa ooit de machtigste en rijkste van Europa was, de stilte is hier heer en meester. Deze abdij bezat de meeste landerijen in de streek en promootte de olijfbouw. Door de vele twisten tussen ridders en boeren ontstonden de ommuurde bergdorpjes van de Sabina, wat dit schitterende wandellandschap opleverde! 

Dag 8

Na het ontbijt worden we naar het station gebracht, vanwaar de trein ons naar Rome terugbrengt.

Terugvlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 1570
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 180
Voorschot: € 550 per persoon

Inbegrepen

 • lijnvluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • transfers ter plaatse, zoals voorzien in het dagprogramma
 • logies
 • bagagevervoer
 • alle maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 9 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  en . We wandelen meestal over goed begaanbare paden. We ondernemen 5 stevige dagtochten van 14 tot 19,5 km, met dagelijks hoogteverschillen tussen 520 en 1020 m stijgen en 580 en 1000 m dalen. Niet te onderschatten dus. Hoewel het weer geen criterium is in het bepalen van het niveau, kan een hoge temperatuur een wandeling wel zwaarder maken.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot .


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Tijdens deze reis overnachten we in charmante agriturismo's, hotels en in B&B ’s, niet zelden ondergebracht in historische gebouwen. Drie keer is er een zwembad, al kan het zijn dat die begin mei nog niet geopend zijn.


Maaltijden

We ontbijten in het logies. De lunch is een picknick. 's Avonds eten we in het verblijf, of op restaurant.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.

Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij ITA (AZ).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
AZ159Brussel 06/05/2023 11:35Rome 06/05/2023 13:40
AZ160Rome 13/05/2023 15:15Brussel 13/05/2023 17:30

We maken gebruik van openbaar vervoer en taxi's.

 


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Doorgaans aangenaam warm en zonnig. Regen/onweer is mogelijk. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • soepele reistas: is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • trui of fleece
 • hemden/T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short
 • zwemkledij.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor

Eet- en drinkgerei

 • drankfles
 • evt. (zak)mesje (kan handig zijn tijdens de picknick)
 • picknickbord en –bestek
 • lunchbox

Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. zwemhanddoek

Hier en daar vind je in Italië nog stopcontacten met 3 gaatjes (type L), waarin enkel een stekker met de dunnere pinnetjes past (type C). De meeste opladers voor telefoons zijn type C.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Italië volstaat je identiteitskaart.

Geld

De munteenheid is de euro. Je kan tijdens deze reis op verschillenden plaatsen met je betaalkaart terecht aan bankautomaten en/of betalen met de kaart. Het is aangeraden al wat cash geld van thuis mee te nemen.


Achtergrondinformatie

Ine Roox, De schaduwkant van een zonovergoten land - Italiëkenner Ine Roox reist door dat andere Italië en verwerpt  niet zozeer alle clichés, maar belicht ze van een andere kant of schenkt ze diepgang. Aan de hand van vijftien verhalen - over onder meer politiek, religie, gastronomie, emigratie en cultuur – schetst ze op meeslepende wijze een genuanceerd en rijkgeschakeerd beeld van een land dat het verdient om beter gekend te worden.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt 2 weken voor vertrek doorgemaild. 

 Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: