Ijsland - Confrontatie van water en vuur


14 dagen

2/09/2023 - 15/09/2023

prijs € 4890


Ijsland - Confrontatie van water en vuur


14 dagen

2/09/2023 - 15/09/2023

prijs € 4890


Ijsland - Confrontatie van water en vuur


14 dagen

2/09/2023 - 15/09/2023

prijs € 4890


Ijsland - Confrontatie van water en vuur


14 dagen

2/09/2023 - 15/09/2023

prijs € 4890


Ijsland - Confrontatie van water en vuur


14 dagen

2/09/2023 - 15/09/2023

prijs € 4890


prijs € 4890
14 dagen
Reisdatum: 2/09/2023 - 15/09/2023
Deelnemers: min. 5 - max. 8
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23IS1AAB2
Al 8 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

36-451
46-554
56-653

Geslacht:

mannen3
vrouwen5
Waarvan 6 individueel ingeschreven
Groepsreis Ijsland
Tijdens deze reis laten we je het beste zien dat binnen een reis van 14 dagen mogelijk is: vuur en ijs, watervallen en warmwaterbronnen, groene valleien en zwarte zandwoestijnen, wildstromende gletsjerrivieren en steile rotskliffen. Om ons toe te laten de hoofdwegen te verlaten en afgelegen gebieden te bezoeken, verplaatsen we ons per 4x4. Maar dit is zoveel meer dan een rondreis per jeep. We leggen in totaal zo'n 150 km te voet af - tijdens lange en korte tochten - en ontdekken dit deel van IJsland op de manier die ons het nauwst aan het hart ligt: al wandelend. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,1

17 Beoordelingen

reviews van klanten

Surrealistisch gekleurde berglandschappen, sneeuwwitte gletsjers, mosgroene rotsformaties, machtige watervallen, zwarte zandstranden..., IJsland laat zich niet in één beeld vatten! Deze avontuurlijke reis bracht ons met een 4x4 minibus via off-road wegen naar desolate, bijna onherbergzame gebieden, weg van het massatoerisme. Dankzij mooie en pittige wandelingen ontdekten we de complexe pracht van dit land. Elke stap, elke bocht, elke klim toonde ons een specifiek facet: altijd anders, altijd verbluffend. Het was zweten, bezinnen en genieten tezelfdertijd en als je deze ervaringen kon delen met sympathieke reisgenoten en een goede begeleider, dan wenste je je op die fantastische momenten niets meer!!

Sofie V. -

Ik werd overtuigd door de Oekraïense video op de website van AR om deze reis te boeken. De natuurpracht was er overweldigend, de vormen en kleuren van de bergen, de vulkanen, gletsjers, watervallen, ik was direct verkocht. Nu dat we zelf door deze immens prachtige natuur hebben gelopen, ze hebben beleefd en gevoeld, genoten van de uitzichten, kan ik alleen maar beamen dat we deel hebben uit gemaakt van een geweldig uniek avontuur. Inclusief het off-road rijden, rivieren doorkruisen, niet evident maar wel heel spannend!

Ilse S. -

Visueel de meest indrukwekkende reis die ik ooit maakte. M'n ogen en de camera hebben overuren gedraaid, schitterend!

Wouter D. -

Het was mijn eerste kennismaking met IJsland en het was echt overweldigend. De kleurenpracht van de natuur is echt uniek. Doordat AR opteert om zoveel mogelijk de natuur off road op te zoeken, kom je op ongelooflijk mooie en voor de 'gewone' toerist niet toegankelijke ongerepte natuur.

Monique T. -

Zeer afwisselende, prachtige landschappen en een uitstekend programma (grotendeels) weg van de toeristische paden, dat toeliet om dit land op een rustige manier te leren kennen. IJsland is overdonderend mooi!

Ludo V. -

Het stuk van zuid-west IJsland dat we bezocht hebben geeft een mooi beeld van de indrukwekkende natuur (vulkanen, gletsjers, watervallen, ...) waarover het land beschikt. Prima begeleiding en een aantal mooie wandelingen. Wees ook voorbereid op slechte weersomstandigheden!

Filip M. -

Deze reis heeft een bijzondere indruk op mij achtergelaten. Elke dag veel variatie: gletsjers, watervallen, panoramische uitzichten, lava formaties, ravijnen en kloven. Op en top geslaagd.

Freddy J. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Keflavík, de luchthaven van Reykjavik.

Transfer (132 km) over het zuidelijke schiereiland van Reykjanes richting Hveragerði, met enkele korte  stops onderweg, als de tijd het toelaat.

Overnachting in Hveragerði. 

Dag 2

Kennismaking met de geothermische krachten van IJsland. En wat voor één! We worden al meteen (ook bijna letterlijk) ondergedompeld in het gebied rond vulkaan Hengill met gestolde lava, stomende fumarolen en dampende warmwaterbronnen. Uiteraard is er mogelijkheid tot baden in de warme rivier Grænidalur. 

14 km wandelen, 480 m stijgen en dalen.

Tweede overnachting in Hveragerði.

Dag 3

Vandaag rijden we 200 km in noordoostelijke richting naar Kerlingarfjöll. Het is een 'scenic route' om u tegen te zeggen met tussenstops en kleine wandelingen bij enkele beroemde IJslandse natuurfenomenen: het natuurpark Þingvellir, de ‘gouden waterval’ Gulfoss en het indrukwekkende geothermische veld Haukadalur met de spuitende Strokkur,... We komen ogen tekort.

In totaal 10 km wandelen.

Overnachting in het exclusieve, prachtig gelegen Kerlingarfjöll Mountain Resort.

Dag 4

Zware dagtocht in het massief Kerlingarfjöll (Reuzengebergte), een keten van bergen en gletsjers die het Kjölur-gebied omlijsten. We steken enkele keren een riviertje over. Het ontleent zijn naam aan een enkele, 25 m hoge en donkere pilaar (Kerling) die oprijst uit het lichtgekleurde puin van de piek Kerlingartindur. Ook dit is geothermische gebied met kleine dampende warmwaterbronnen, modderpoelen en waterfonteinen, een echt wandelparadijs.

20 km wandelen, 1100 m stijgen en dalen.

Tweede overnachting in Kerlingarfjöll.

Dag 5

We krijgen niet genoeg van de bergen van Kerlingarfjöll, maar gaan vandaag wandelen in een ander deel. Hveradalir, een kleine vallei van rode ryolietbergen, dampende schoorstenen en borrelende rivieren is zo mogelijk nog wonderlijker dan waar we gisteren waren. Ryoliet is een op graniet lijkend vulkanisch stollingsgesteente. Het koelt ongewoon traag af, waardoor prachtige kleurschakeringen ontstaan.

12 km wandelen, 600 m stijgen en dalen.

Derde overnachting in Kerlingarfjöll.

Dag 6

Een transferdag vandaag, 205 km waarvan 130 km over onverharde wegen. We rijden zuidwaarts naar Landmannalaugar, zo'n 4,5 uur rijden, met onderweg een stop aan de Hjálparfoss, een kleine waterval die in twee delen 20 m naar beneden stort, en de Hekla (1491 m), de beroemdste en actiefste vulkaan van IJsland.

Overnachting in de berghut van Landmannalaugar.

Dag 7

Landmannalaugar is een grotendeels met lava bedekt dal, omgeven door geel, rood, groen en grijsblauw gekleurde ryolietbergen, een streling voor het oog. Het ongeveer 2,5 km lange lavaveld, Laugahraun, bestaat voor een groot deel uit obsidiaan, een halfedelsteen, afkomstig uit verschillende kraters.

Hier zijn verschillende tochten mogelijk, van 5 tot 18 km. De langere tochten brengen je langs en over de roodgekleurde berg Brennisteinsalda, de top van de Bláhnukur en over het mooie Sudurnamur panoramapad.

Tweede overnachting in Landmannalaugar.

Dag 8

In de voormiddag is er nog tijd voor een wandeling in Landmannalaugar. Na de lunch zetten we aan richting zuidoosten (42 km). Onderweg maken we een korte tocht in de diepst ingesneden en langste kloof van IJsland, de Eldgja, ook de grootste vulkanische kloof ter wereld. Behoorlijk indrukwekkend. Erg mooi hier is de waterval Öfaerufoss die in twee etappes naar beneden valt.

Overnachting in de berghut van Hólaskjól.

Dag 9

We zetten onze tocht verder, eerst zuid- en dan oostwaarts naar Hof, in totaal 238 km rijden waarvan 130 km onverhard. Uiteraard rijden we niet gewoon van A naar B. Even voorbij het dorpje Kirkjubaejaklaustur nemen we de piste in de richting van de gletsjer Vatnajökull. Deze piste van 45 km lang en voert ons naar en langs Lakagigar, een van de prachtigste natuurverschijnselen van IJsland: een 40 km lange vulkanische kraterrij, bestaande uit ongeveer 100 afzonderlijke kraters. We maken hier 2 korte wandelingen van resp. 4 en 3 km. Terug naar de hoofdweg en verder naar Hof, een kleine boerengemeenschap voor de helling van het massief Oræfajökull, waarvan de 2119 m hoge
Hvannadalshnukur de hoogste berg van IJsland is.

Overnachting in Hof.

Dag 10

Het nationaal park Skaftafell is een groen en bebost natuurgebied aan de voet van de Vatnajökull. Je vindt er een aaneenschakeling van ogenschijnlijk onmogelijke natuurcontrasten: torenhoog oprijzende bergen, imposante gletsjers, ravijnen met heldere beekjes en prachtige watervallen, berkenbossen, een wilde bloemenpracht en een weelderige vegetatie. Een wandeling doorheen deze natuurpracht brengt ons langs de bekende Svartifoss-waterval tot aan de top van de Kristinartindar en terug langs de rand van de gletsjer. Het is een zware wandeldag. Als de omstandigheden het toelaten gaan we met de liefhebbers naar de top. 

18 km wandelen, 980 m stijgen en dalen (zonder de top)

Tweede overnachting in Hof.

Dag 11

Een wandeling van 2 km bij het Jökulsárlón geeft ons voldoende gelegenheid om deze 160 m diepe
gletsjerlagune te bewonderen. Het decor van dit betoverende landschap wordt gevormd door de 20 km brede Breidamerkurjökull, die 5 m per dag het meer inglijdt. Door het voortdurend afkalven van deze tong ontstaan de prachtig gevormde ijsbergen die in het meer ronddrijven.

Daarna rijden we naar de voormalige Jöklasel hut gelegen op het einde van de F985, hoog in de bergen  en aan de rand van de Vatnajökull. De rit op zich is een ware belevenis. We wandelen terug langs dezelfde piste richting ring en worden opgepikt door het busje na de afgesproken tijd, 10 km à 15 km.

Derde overnachting in Hof

Dag 12

Vandaag zetten we terug aan in westelijke richting, een rit van 225 km maar ook een pittige wandeldag. Eerst ontdekken we Þakgil, een pracht van een canyon met de torenhoge, met mos bedekte rotswanden die al vaak als te zien was in films en series. Vervolgens brengt een korte tocht ons naar de top van de de berg Reynisfjall (340 m) en tenslotte bezoeken we Dyrhólæy, het meest zuidelijke punt van IJsland. Het is een 120 m hoge kaap die boven het zwarte strand uitsteekt waar op de rotsen duizenden vogels zitten te broeden. Het zijn vooral de mooie papegaaiduikers die de show stelen.

In totaal 14 km wandelen.

Overnachting in Vik.

Dag 13

Onherroepelijk gaat het verder richting hoofdstad (191 km), een mooie rit langs de zuidkust. We stoppen bij twee mooie watervallen, de Skógafoss, waaronder volgens een oude legende een kist met goud is verborgen, en de Seljalandsfoss.

Overnachting in Reykjavik.

Dag 14

Transfer naar de luchthaven en de terugvlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 4890
Voorschot: € 1710 per persoon

Inbegrepen

 • lijnvluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 22.28)
 • transfers
 • huur terreinwagen
 • logies
 • alle maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. avondmaal dag 13
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • evt. inkomgelden van bezienswaardigheden, musea, etc.
 • evt. optionele activiteiten
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Geert Leysen


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een rondreis met wandelingen van niveau  en . Voor de precieze afstanden en hoogteverschillen: zie dagschema. Het terrein is niet altijd evident: in de morene van een gletsjer, op oneffen terrein, over kiezel en af en
toe klauterend over rotsblokken. Tredzekerheid is dus een must. Bepaalde keuzetochten op dag 7 
zijn niet geschikt voor mensen met zware hoogtevrees. 

Hoewel we de verplaatsingen evenwichtig hebben verdeeld, wordt er onvermijdelijk heel wat gereden, voor een deel ook over onverharde piste. Wie snel wagenziek wordt, waagt zich best niet aan deze reis. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad. Hoewel het weer niet meespeelt als criterium in het bepalen van het wandelniveau, kan slecht weer een wandeling wel zwaarder maken.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We overnachten op verschillende plaatsen: in hotels, guesthouse en farmhouse, zowel in twee- (meestal) als in meerpersoonskamers (3 nachten), zowel met privé- als soms gedeeld sanitair. In IJsland heb je vaak de keuze tussen een kamer met opgedekt bed, of een gelijkaardige kamer maar met je eigen slaapzak. Wij kiezen 3 nachten voor deze 'slaapzakaccommodatie'.


Maaltijden

IJsland is zéér duur wat eten betreft, zowel in de aankoop en zeker op restaurant. We nemen 10 x ontbijt in het logies en schuiven 's avonds 10 x onze voeten onder tafel op restaurant of in het logies (vast menu). 3 x maken we ontbijt en avondmaal zelf klaar. Het middageten is een picknick.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje. 


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
FI555Brussel 02/09/2023 13:55Reykjavik 02/09/2023 15:15
FI554Reykjavik 15/09/2023 07:40Brussel 15/09/2023 12:55

Om ons toe te laten de hoofdwegen te verlaten en afgelegen gebieden te be­zoeken, gebeuren alle verplaatsingen met een 4x4-minibus of -terreinwagen (afhankelijk van het uiteindelijke aantal deelnemers) die bestuurd wordt door de begeleider. We leggen een goeie 1200 km af, verdeeld over 10 reisdagen, met 285 km als maximum af te leggen dagafstand.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).

 • Voor deze reis wijken we af van het criterium over de beperking van de lengte van de transfers. Door de staat van de wegen duren verplaatsingen vaak langer dan elders, hoewel het niet over grote afstanden gaat,

Klimaat

Door zijn noordelijke ligging is het weer in IJsland onstabiel en fris. Zon, wolken, regen, mist en sneeuw kunnen elkaar snel afwisselen, maar zorgen voor intense kleurschakeringen. Hoewel de neerslag het geringst is van mei tot augustus en de zon regelmatig schijnt, moet men dus wel degelijk rekening houden met buien en motregen. De gemiddelde dagtempera­tuur bedraagt in de zomer 15°. Slechts uitzonderlijk daalt de temperatuur 's nachts tot het vriespunt. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg.

Bagage

 • soepele reistas (een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer)
 • dagrugzak + regenhoes

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende en waterdichte wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • wandel- of trekkingkousen
 • getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Eet- en drinkgerief

 • drinkfles of -zak
 • kleine thermos (1/2 )
 • picknickbord, - bestek en -beker
 • lunchbox
 • keukenhanddoek

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • wind- en waterdichte (over)broek
 • warme trui/fleece
 • lichte trui/fleece
 • hemden en/of T-shirts
 • muts
 • handschoenen
 • 1 set warm ondergoed (evt. lange onderbroek)
 • zwemkledij
 • evt. short

Verzorging

 • basic toiletgerief
 • sneldrogende handdoek
 • sneldrogende badhanddoek
 • zonnecrème met hoge factor
 • bescher­mende lippenstift

Diversen

 • slaapzak
 • degelijke zonnebril
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Formaliteiten

Voor reizen naar IJsland volstaat je identiteitskaart.


Geld

 • De munteenheid is de IJslandse kroon. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter
 •  Je kan in de grotere centra met je betaalkaart terecht aan de geldautomaat.
 • Je kan euro's in contanten meenemen en ter plaatse wisselen of je kan kronen van hieruit meenemen.
 • Je kan in horeca en winkels vaak betalen met de kaart. 

Achtergrondinformatie

 • H. Laxness, Het visconcert (roman): Nadat de jonge Alfgrimur door zijn moeder is verlaten, wordt hij opgevoed door een ouder echtpaar met een kleine boerderij in Brekkukot.
 • M. Otten (red.), Verhalen uit de Vikingtijd: Prachtige verhalen van literair-historisch belang over de avonturiersdrang van de IJslanders en de Noren en de manier waarop ze in betrekkelijk korte tijd de halve wereld ontdekten.
 • M. Otten (red.), De saga van Grettir: De laatste grote IJslandse saga, waarschijnlijk geschreven rond 1325.
 • M. Otten (red.), Edda: Wat de Ilias is voor de Grieken, is de Edda voor de Noordse volken.
 • De IJslandse topseries Ófærð (Trapped) en Katla van Baltasar Kormákur.

Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat door in een van de ViaVia Reiscafés of online. Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen en je maakt kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
Anders Reizen wandelaars in beeld op 6’30”.