Ierland - Dublin


7 dagen

1/05/2023 - 7/05/2023

prijs € 1350


Ierland - Dublin


7 dagen

1/05/2023 - 7/05/2023

prijs € 1350


Ierland - Dublin


7 dagen

1/05/2023 - 7/05/2023

prijs € 1350


Ierland - Dublin


7 dagen

1/05/2023 - 7/05/2023

prijs € 1350


Ierland - Dublin


7 dagen

1/05/2023 - 7/05/2023

prijs € 1350


prijs € 1350
7 dagen
Reisdatum: 1/05/2023 - 7/05/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 11
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23IE1DBA1
Al 11 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

46-553
56-655
65+3

Geslacht:

mannen6
vrouwen5
Waarvan 3 individueel ingeschreven
Groepsreis Ierland
Dublin is een stad van uitersten. Enerzijds tref je er nog ongeveer alles wat “traditional Irish” maar kan inhouden, anderzijds loop je rond in een multiculturele stad en wordt de skyline beheerst door ultramoderne architectuur. Musea met kunstschatten uit de Keltische glorietijden, bezoekerscentra voor de typisch Ierse 'lekkernijen' (Whiskey, Guiness), gezelligheid & ambiance in de pubs,.. moeilijk om er ’s avond een punt achter te zetten. Door haar ligging aan de Ierse Zee en de nabijheid van de Wicklow Mountains is de keuze aan wandelrecreatie in de regio zeer divers. Uitwaaien doen we tijdens flinke wandelingen langs de kliffen van Howth en in de Wicklow Mountains, waar een bezoek aan het Keltische kloostercomplex Glendalough een hoogtepunt is.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,5

18 Beoordelingen

reviews van klanten

Dublin is vooral een mooie en aangename stad en de in het programma vermelde bezoeken waren heel interessant; verder zijn de landschappen in de Wicklow Mountains bewonderenswaardig. De reis was in ieder geval een aanrader !

Dirk V. -

Het was een fantastische reis: prachtig land, schitterend weer, heel goede begeleider en supertoffe groep!

Martien C. -

leuke, verrassende en gezellige stad met veel groen.

Rita V. -

Het was een zeer geslaagde reis. Ik heb onmiddellijk de andere reizen voor Ierland bekeken. Ik ga zeker nog terug naar Ierland !

Johan O. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Vlucht  van Brussel naar Dublin en transfer naar het centraal gelegen hotel.

Een wandeling langs het Grand Canal voert ons naar het hypermoderne Docklands waar we even pauzeren. Vervolgens verkennen we nog een aantal bezienswaardigheden in het centrum zoals het herdenkingsmonument voor "The Great Famine” (de grote hongersnood die Dublin en heel Ierland midden 19de eeuw zwaar getekend heeft), het standbeeld van James Joyce, de Spire, het General Post Office, … en geven daar telkens de historische achtergrond bij.

Na het avondmaal a pint of Guinness voor de liefhebbers en dan naar bed na deze lange dag. 

Dag 2

We volgen het Grand Canal nu in de andere richting en bezoeken het Guiness Storehouse. Daar leren we alles over het succesverhaal van Ierlands bekendste exportproduct en sluiten het bezoek af met een consumptie op de bovenste verdieping met een panoramisch zicht op de stad.

Na de lunch gaan we naar Kilmainham Goal, de gevangenis waar de leiders van de Paasopstand in 1916 gefusilleerd werden. Het museum zullen we zeker kunnen bezichtigen, een geleid bezoek is nooit een garantie. Daarna stappen we naar en door het enorme Phoenix Park. Met de bekende dubbeldekker rijden we terug naar het hotel.

Deze dag wordt afgesloten met een Celtic Night. Toeristisch? Ja, maar de klanken van de 'bodhrán', een droevig lied in het Gaeltacht en het ritmisch gebonk van de schoenen van de Irish dancers laten niemand onberoerd. 

Dag 3

Deze ochtend staat Trinity College op het programma, met het befaamde Book of Kells en de schitterende Long Room, een van de mooiste bibliotheken ter wereld.

Daarna nemen we de Dart (stadstrein) naar Howth, het kuststadje waar de Dubliners graag genieten van de frisse zeelucht. We maken een flinke kliffenwandeling en sluiten af met een lekker diner in een visrestaurant.

Dag 4

De Dart brengt ons naar het kasteel Malahide, waarvan de geschiedeis teruggaat tot 1185 toen koning Hendrik II aan Richard Talbot het land en de haven van Malahide schonk voor bewezen diensten aan de kroon. Het oorspronkelijke gebouw was een houten fort, dat vervangen door een stenen structuur waaraan door de eeuwen heen kamers en vestingwerken werden toegevoegd, aangepast en versterkt totdat het kasteel zijn huidige vorm kreeg. Het kasteel bleef in het bezit van de Talbot-familie tot ze het in 1975 verkochten aan de Ierse staat. Sinds dan is het kasteel en zijn tuinen een geliefde bezienswaardigheid.

We keren terug naar Dublin, waar je de rest namiddag vrij bent, evt. voor een museumbezoek: Irish Whiskey Museum, het Irish Writers Museum, het James Joyce Museum, het Irish Emigration Museum,.. We treffen elkaar alleszins 's avonds om samen gaan te eten in het populaire Temple Bar-district.

Dag 5

We zoeken verdere horizonten op en nemen de lijnbus richting Wicklow Mountains, om even te gaan proeven van de  Wicklow Way, Ierlands oudste en best onderhouden langeafstandspad. De Wicklow Mountains zijn glooiende groene heuvels uit graniet met hier en daar wat leisteen die zorgt voor een zilverachtige schijn. In een drietal uur wandelen we naar Johnnie Fox’s Pub, de hoogst gelegen pub van Ierland waar we lunchen.

Daarna pikt een privé-bus ons op en voert ons langs de Military Road naar onze afgelegen B&B in Roundwood, het hoogste dorp van Ierland (238 m), gelegen naast het donkere, verzonken meer Lough Dan. Hier maken we nog een mooie avondwandeling van ca. 2 u.

Dag 6

Transfer naar het vroegchristelijke kloostercomplex van Glendalough, een van Ierlands belangrijkste en aantrekkelijkste historische plaatsen. Het klooster werd gesticht door St. Kevin in de 6de eeuw en is gedurende vele eeuwen het centrum van het Ierse christendom geweest. Na het bezoek maken we een wandeling van ca. 4 u. en keren dan terug naar Roundwood voor de overnachting. 

Dag 7

Op weg naar de luchthaven brengen we een bezoek aan Russbourough House, een landgoed uit de 18de eeuw met prachtige tuinen.

Terugvlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

Basisprijs: € 1350
Eenpersoonskamer Dublin (4 nachten) (mits beschikbaar): € 240
Voorschot: € 480 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological 
 • transfers met openbaar vervoer en 1x privé-bus
 • logies
 • 6 ontbijten
 • avondmaal & Irish dancing dag 2
 • inkomgelden Guinness Storehouse & Glendalough 
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • middagmalen en overige avondmalen (richtprijs: € 305)
 • dranken
 • optionele activiteiten en inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 11 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een stadswandelreis van niveau , waarvoor een normale fysieke conditie volstaat. Hou er rekening mee dat ook stadswandelingen behoorlijk vermoeiend kunnen zijn en dat er tijdens de wandelingen buiten de stad ook enkele uren gewandeld wordt op heuvelend terrein.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Goed gelegen middenklassehotel in Dublin en afgelegen B&B in Roundwood. 


Maaltijden

Uitgebreid ontbijten doen we in het hotel. De lunches nemen we in de omgeving in functie van de wandelingen. Het avondmaal gebruiken we in restaurantsof in het logies. 


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak. Op dag 5 wordt de bagage vervoerd.


Vervoer

Voor deze reis doen we beroep op de luchtvaartmaatschappij Air Lingus (EI).

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
EI631Brussel 01/05/2023 10:20Dublin 01/05/2023 11:05
EI638Dublin 07/05/2023 18:30Brussel 07/05/2023 21:15
We gebruiken een 'leap card' die ons doorlopend de mogelijkheid biedt om gebruik te maken van het efficiënte openbaar vervoer. Op dag 5 worden we na de wandeling opgepikt door een privé-bus voor de transfer naar het logies.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Het weer is in Ierland net zo onvoorspel­baar als in België. Maar even snel als de lucht loodgrijs kan worden, kan ze ook weer opklaren. Regen, zon, mist... het kan allemaal. Je voorziet je qua kleding dus best op zowel regenweer als zonnig weer.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • reistas die je makkelijk zelf kan hanteren
 • dagrugzakje, evt. met waterdichte hoes

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Schoeisel & kousen

 • comfortabele, regenbestendige wandelschoenen
 • wandelkousen

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • degelijke wind- en waterdichte jas
 • evt. wind- en waterdichte broek
 • pull/fleece
 • hemden en/of T-shirts

Verzorging

 • toiletgerief

Diversen

 • drinkfles
 • universeelstekker (in Ierland tref je stopcontacten met 3 rechthoekige gaatjes aan; klik hier voor meer info)
 • evt. verrekijker
 • evt. oorstoppen  
 • evt. verduisterend oogmasker

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen(*)
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Ierland volstaat je identiteitskaart.


Geld

De munteenheid van Ierland is de euro. In Dublin zijn er geldautomaten en je kan op vele plaatsen met de kaart betalen.


Achtergrondinformatie

 • McCarthy's Bar: A Journey of Discovery in Ireland 
 • R. DOYLE, The Barrytown Trilogy (The Commitments, The Snapper, The Van), schitterende verhalen over de Rabbitt-familie in Dublin;
 • R. DOYLE, De Ster Henry Smart, Een op zichzelf aangewezen jongenman komt op veertienjarige leeftijd terecht in de Paasopstand (1916) en vecht in het hoofdpostkantoor van Dublin mee voor de vrijheid van de Ieren.
 • J. JOYCE, Dubliners en Ulysses;
 • L. URIS, Trinity, een historisch verhaal over de Ierse vrijheidsstrijd in de periode van 1840-1916;
 • E. O’BRIEN, De Buitenmeisjes, Huis van volmaakte eenzaamheid en Bij de rivier, romans;
 • Ierse sprookjes;
 • T. HAWKS, Door Ierland met een koelkast; een knotsgek verhaal van een Engelsman die als weddingschap met een koelkast al liftend door Ierland trekt.
 • L. POLDERS, Als een God in Ierland, een bundel van de leukste verhalen uit Ierland van o.a. Frank O’Connor, Edna O’Brien, John B. Keane, Eric Newby, Arv Jassies, Patrick Kavanagh;
 • T. CAHILL, Dank zij de Ieren (of hoe een klein volk de beschaving redde), een verfrissende en boeiende kijk op de middeleeuwse Ieren en hun bijdrage aan de westerse cultuur.
 • F. Mc COURT, Angela’s Ashes, aangrijpende roman over de miserabele jeugd van de auteur in het Limerick van de jaren 1930 en ’40.
 • BRENDAN GRAHAM, Sneeuwwitte bloem, het verhaal van Ellen Rua O’Malley die halverwege de negentiende eeuw met haar gezin getroffen wordt door de catastrofe van de aardappelziekte;
 • RON LANGENUS, Ierland Ingebeeld, onze landgenoot vertelt over zijn fascinerende kennismaking met “een ruig maar onweerstaanbaar land waar de natuur nog adem heeft”.
 • RON LANGENUS, Een ander Ierland,  een ontmoeting met dichters, schilders, vertellers, beeldhouwers, zangers, presidentens en “gewone” Ieren.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen