Kroatië - Dinarische Alpen: kustgebergte en eilanden


10 dagen

2/06/2023 - 11/06/2023

prijs € 1890


Kroatië - Dinarische Alpen: kustgebergte en eilanden


10 dagen

2/06/2023 - 11/06/2023

prijs € 1890


Kroatië - Dinarische Alpen: kustgebergte en eilanden


10 dagen

2/06/2023 - 11/06/2023

prijs € 1890


Kroatië - Dinarische Alpen: kustgebergte en eilanden


10 dagen

2/06/2023 - 11/06/2023

prijs € 1890


Kroatië - Dinarische Alpen: kustgebergte en eilanden


10 dagen

2/06/2023 - 11/06/2023

prijs € 1890


prijs € 1890
10 dagen
Reisdatum: 2/06/2023 - 11/06/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23HR1DAA1
Al 3 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

36-452
56-651

Geslacht:

mannen1
vrouwen2
Waarvan 3 individueel ingeschreven
Groepsreis Kroatië
De Dinarische Alpen strekken zich uit langs de kust van de oostelijke Adriatische Zee. Het is een ongerept kustgebergte, vol watervallen, prachtige bloemen en eindeloze beukenbossen. En vanaf haast elke Dinarische top zie je het diepe blauw van de zee. Een geweldig kader voor een wandelvakantie die de nationale parken van het vasteland combineert met de mooiste paden van het grootste eiland, Brac.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

24 Beoordelingen

reviews van klanten

De Dinarische Alpen zijn fascinerend betoverend. Een vleugje mystiek omhult deze ongekende streek. Leuke tochten, boeiend en vermoeiend.

Luc S. -

Een fantastische reis met heel mooie landschappen, prachtige en soms pittige wandelingen die de groep nog meer samenbrengt. Heel goed georganiseerd. Kortom een aanrader.

Luc B. -

Het was een mooie intensieve wandelvakantie in Kroatië. Een uitstekende begeleidster en een fantastische groep hebben mijn vakantie meer dan doen slagen. Het eiland Brac was voor mij de kers op de taart.

Tom D. -

Een mooie wandelvakantie in Kroatië! Zeer gevarieerd, mooie natuur ontdekt, nieuwe leuke mensen leren kennen. De groep viel zeer goed mee. Kijk al uit naar een volgende reis.

Annie D. -

Algemene reistips

Dag 1

Vanuit Brussel reizen we naar Zagreb. Transfer naar Plitvice selo (een goeie 2 u. rijden).

We verblijven hier in een sfeervol en rustig gelegen pension met comfortabele kamers, nabij de Plitvice-meren. We worden welkom geheten met een traditioneel Kroatische diner. 

Dag 2

We beginnen al meteen met een topper: een luswandeling vanuit het logies in het meest paradijselijke van alle Kroatische nationale parken: Plitvice Nationaal Park. Duizenden jaren van ononderbroken erosie en afzetting van kalksteen en krijt zorgden hier voor de vorming van grotten en poelen. Bijzonder hier is dat de kleine en grote meertjes verbonden zijn door spectaculaire watervallen. Je kan je inbeelden dat we hier niet de enige bezoekers zullen zijn, maar wij stippelden een circuit uit dat de drukte ontwijkt en ons toch langs de mooiste uitzichtpunten leidt. 

14.5 km - 450 m stijgen en dalen

Tweede overnachting in Plitvice selo.

Dag 3

Na het ontbijt worden we opgepikt en rijden we in anderhalf u. naar het Velebit-gebergte. Hier verblijven we in hotel in een pension in Baske Ostarije.

Op een kleine 10 min. rijden van het logies begint een luswandeling door een ander Nationaal Park: het dramatische landschap van het Velebit-gebergte. De tocht voert afwisselend door bossen en over bergweiden. Waar het landschap opentrekt, krijgen we vaak een prachtig zicht op de glinsterend blauwe Adriatische zee. We wandelen naar de top Veliki Sadikovac en dalen vervolgens af naar Baske Ostarije.

Ook maken we nog een kort tochtje door de befaamde Dabarski Kukovi, een verzameling fotogenieke rotspieken die ook wel eens het 'stenen hart van Velebit' genoemd worden.

14 km - 800 m stijgen en dalen

Overnachting in Baske Ostarije.

Dag 4

We zakken een stuk verder af naar het zuiden. We dalen af voor een rondwandeling in de kloof van de rivier de Krupa. Als het warm genoeg is en je hebt geen koudwatervrees, dan behoort een zwempartij tot de opties.

6.5 km - 325 m stijgen en dalen

Vervolgens rijden we nog een stukje verder naar de hoofdingang van Paklenica Nationaal Park. We laten onze grote bagage in de bus en stoppen het hoognodige voor 2 nachten in onze dagrugzak. Dan wandelen we naar de oergezellige berghut Ivancev dom. Hier zijn we te gast bij de markante familie Parici, die al meer dan 7 eeuwen op deze plek woont.

6 km - 450 m stijgen

Dag 5

Het 4000 ha grote park strekt zich uit rond Velika en Mala Paklenica (letterlijk Groot en Klein Paklenica), twee diepe kloven met hoogteverschillen tot 400 meter. De bergen geven vanaf de kust nogal een kale indruk, maar dieper in het park zorgen talloze bronnetjes voor een ongewoon uitbundige vegetatie. Ongeveer de helft van het park is bedekt met bossen, voornamelijk beuken en sparren. 

Vanuit de hut maken we een wandeling door bossen en over de top Crni vrh. We krijgen prachtige uitzichten, o.a. op de zee en de indrukwekkende kloven.

14 km - 800 m stijgen en dalen

Tweede overnachting in de berghut.

Dag 6

We verlaten de berghut en trekken terug richting de bewoonde wereld. De wandeling voert onderlangs de piek Bojin kuk naar Vaganac.

12 km wandelen - 700 m stijgen en 850 m dalen

In Vaganac worden we opgepikt door de bus en rijden we naar Starigrad (waar we onze grote bagage terugvinden). Verder zuidwaarts naar het piratennest Omis, waar we 1 nacht verblijven in een hotel gelegen boven op een rots aan de rivier Cetina. 

Dag 7

Wandeling vanuit Omis naar de Omiska Dinara, de berg die boven het stadje uittorent. We klimmen vanaf ons hotel algauw de hoogte in blijven daar ook een poosje. Tijdens het wandelen kijken we regelmatig uit op de Dalmatische eilanden beneden ons. Dan dalen we af naar de rivier Cetina, waar we eindigen op het terras van een restaurant.

11,5 km - 700 m stijgen en dalen

Na de wandeling varen we de rivier af richting zee. Daar aangekomen, stappen we over op een andere boot om naar Brac te varen, een van de grootste eilanden in de diepblauwe Adriatische Zee. We arriveren bijna aan de deur van ons verblijf in het schilderachtige vissersdorpje Pucisca, gelegen in een erg mooie baai. 

Dag 8

Korte transfer naar het mooie historische stadje Skrip, dat prat gaat op een geschiedenis die 5000 jaar teruggaat. Vanaf hier wandelen we naar Postira aan zee, een eenvoudige en rustige wandeling door het pittoreske platteland over oude karrenwegen en langs olijfboomgaarden. Met de bus terug naar Pucisca.

De namiddag is vrij: slenteren door de straatjes, zwemmen, zonnebaden, snorkelen,...

Tweede overnachting in Pucisca.

Dag 9

Transfer naar het klooster van Blaca. Het heeft een rijk verleden en is sinds het vertrek van de laatste monnik in 1963 open voor het publiek. Hier vertrekt de wandeling langs de prachtige kustlijn vol baaien die alleen per boot bereikbaar zijn, om uiteindelijk weer terug omhoog te klimmen via het oude dorp Obrsje, naar het klooster.

15 km – 620 m stijgen en dalen. 

Derde overnachting in Pucisca.

Dag 10

Transfer naar de haven van Supetar, boot naar Split en transfer naar de luchthaven van Split voor de terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 1890
Eenpersoonskamer (behalve nacht 3, 4 en 5) (mits beschikbaar): € 195
Voorschot: € 660 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • transfers over land en water
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 10
 • Nederlandstalige begeleiding
 • inkomgelden nationale parken
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • inkomgelden van andere bezienswaardigheden e.d.
 • evt. reisverzekering.

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • transfers over land en water
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 10
 • Nederlandstalige begeleiding
 • inkomgelden nationale parken
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • inkomgelden van andere bezienswaardigheden e.d.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Nele Beys


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 en . Voor de dagelijkse afstanden en hoogtemeters: zie dagschema. Af en toe moeilijkere, rotsige paden.

Hoewel het weer niet meespeelt als criterium in het bepalen van het niveau, kan een eventuele hoge temperatuur een wandeling wel als zwaarder doen aanvoelen. We wandelen veel in de nabijheid van de zee, waar de wind  verkoeling brengt. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • 2 x sfeervol en rustig gelegen pension in tweepersoonskamers met privé-sanitair, nabij de Plitvice-meren
 • 1 x in een goed gelegen pension in meerpersoonskamers met gemeenschappelijk sanitair
 • 2 x in berghut Ivancev dom in kamers van 4 personen en gemeenschappelijk sanitair
 • 1 x hotel gelegen boven op een rots aan de rivier
 • 3 x hotel aan de baai, in tweepersoonskamers met privé-sanitair.

Handdoeken, lakens en dekens zijn overal aanwezig.


Maaltijden

We ontbijten in het logies, ’s middags picknicken we en het avondmaal nuttigen we in het logies of in restaurants.


Bagagevervoer

Op dagen 4 en 6 draag je in je dagrugzak je bagage voor 2 overnachtingen in de berghut; enkel je persoonlijke spullen (bed- en badlinnen zijn ter plaatse aanwezig).

Tijdens de overige wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatchappij Croatian Airlines (OU).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
OU 457Brussel 02/06/2023 09:45Zagerb 02/06/2023 11:45
OU 659Split 11/06/2023 13:50Zagreb 11/06/2023 14:35
OU 4456Zagreb 11/06/2023 17:30Brussel 11/06/2023 19:45

Ter plaatse maken we gebruik van privé-bus en -boot en ferry.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

De kust en de eilanden van Kroatië hebben een mediterraans klimaat. In deze periode is het warm (maar normaalgezien nog niet té). Een occasionele regen- of onweersbui is mogelijk. Langs de kust wordt de warmte sowieso getemperd door wind en in de bergen is het enkele graden frisser.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas: een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak (groot genoeg voor persoonlijke bagage voor 2 overnachtingen in berghut)

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen
 • watersandalen of  wandelsandalen die nat mogen worden (ze kunnen van pas komen bij het zwemmen en bij de bootexcursie)

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece of pull
 • hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
  .

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. zakmesje
 • lunchbox

 Diversen

 • evt. wandelstokken.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Kroatië volstaat je identiteitskaart.


Geld

De Kroatische munt is de euro. Je kan met je betaalkaart terecht aan de geldautomaat of je kan cash euro's wisselen.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: