Griekenland - Cycladen: Naxos en Iraklia


10 dagen

7/05/2023 - 16/05/2023

prijs € 1620


Griekenland - Cycladen: Naxos en Iraklia


10 dagen

7/05/2023 - 16/05/2023

prijs € 1620


Griekenland - Cycladen: Naxos en Iraklia


10 dagen

7/05/2023 - 16/05/2023

prijs € 1620


Griekenland - Cycladen: Naxos en Iraklia


10 dagen

7/05/2023 - 16/05/2023

prijs € 1620


Griekenland - Cycladen: Naxos en Iraklia


10 dagen

7/05/2023 - 16/05/2023

prijs € 1620


prijs € 1620
10 dagen
Reisdatum: 7/05/2023 - 16/05/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23GR1NIA1
Al 13 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

36-453
46-553
56-654
65+3

Geslacht:

mannen3
vrouwen10
Waarvan 11 individueel ingeschreven
Groepsreis Griekenland
De Cycladen, we kunnen er niet genoeg van krijgen. Ditmaal gaan we naar het grootste Cycladen-eiland Naxos: groen en waterrijk is het een buitenbeentje tussen de droge, rotsachtige buureilanden, met citrusbomen en weiden vol koeien met zicht op de azuurblauwe zee. Het piepkleine, sfeervolle Iraklia is schitterend in zijn eenvoud en hier ervaar je het ‘eilandgevoel’ te volle. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

16 Beoordelingen

reviews van klanten

Een reis die, als introvert met hoogtevrees, buiten mijn comfortzone ligt. But great things never come from comfortzones! Super genoten van het lekkere eten, mooie wandelingen, cultuur, het fijne reisgezelschap en de kennis van de gids. Een echte aanrader voor elk niveau!

Sofie W. -

Deze reis was mijn eerste kennismaking met Griekenland en ik vraag me af waarom ik daar niet eerder was. Puur genieten, dankzij de fantastische reisbegeleiding.

Ann D. -

Prima reis voor 'stappers', maar die toch wat ervaring hebben. Goed voorbereide wandelingen en zeer aangenaam door het uitstekende gidswerk. De 2 volle dagen,wel afgewisseld, aan transport mogen niet onderschat worden. Iraklia is een paradijs van rust met een mooi verblijf met een uitstekende keuken bij Nico.

Ronald G. -

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Athene. Transfer naar de haven van Piraeus, waar we logeren in een goed hotel.

Dag 2

We nemen de ferry naar het eiland Naxos, het grootste en groenste eiland van de Cycladen. Afhankelijk van het effectieve aankomstuur en van de busuren, kunnen we nog een wandelingetje maken.

We logeren in een kleinschalig hotel in het centrum nabij de haven.

Dag 3

Eerste wandeldag van Potamia naar het dorp Melanes waar we in een antieke marmergroeve 2 kouros-beelden kunnen bekijken in Naxisch marmer. Naxos stond nl. al in de oudheid bekend vanwege zijn marmer en ook nu nog wordt er marmer ontgonnen.

Dag 4

Vandaag maken we een luswandeling rondom Chalki, de vroegere hoofdstad van het eiland. Hier bezoeken we een distilleerderij van citron, de lokale likeur van Naxos. We bezoeken ook de oudste (orthodoxe) kerk op het eiland: de Panagia Drosiana (eind 6de eeuw).

Dag 5

We beklimmen vandaag de hoogste top van het eiland: de berg Zas (1004 m). Daarna bezoeken we een van de mooiste bergdorpen van het eiland: Filoti. De Chora (centrale plaats) en het archeologisch museum staan zeker op het programma.

Dag 6

We verlaten Naxos en nemen de boot naar het kleine Cycladen-eiland Iraklia, waar we onze intrek nemen in een heerlijke B&B met zicht op zee.

Dag 7

Iraklia telt 150 inwoners voor een oppervlakte van 18 km². Er zijn twee dorpjes: Agios Georgios, waar de boten aanmeren en waar wij logeren, en Panagia, een traditioneel Cycladen-dorp in de heuvels.

Verkenning van het eiland Iraklia en bezoek aan de grot van Agios Ioannis, de grootste grot van de Cycladen.  

Dag 8

Zondag rustdag? Toch een beetje. Vandaag bezoeken we enkele verlaten strandjes en genieten van de natuur, de rust en de stilte.

Dag 9

De ferry brengt ons terug naar Piraeus. We reizen door naar het centrum van Athene waar we een avondwandeling rond de Akropolis maken en de gezellige Plaka induiken voor ons laatste avondmaal.

Overnachting in een centraal gelegen hotel bij het Syntagma-plein.

Dag 10

In de voormiddag is er nog tijd voor een kort bezoek aan de Akropolis of het Nationaal Archeologisch Museum, Athene's twee topattracties.

Terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 1620
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 170
Voorschot: € 570 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • transfers, zoals in het dagschema voorzien
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 10
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Steven Vertommen


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

. De ondergrond is rotsachtig en bij elke wandeling zijn er niet te onderschatten hoogteverschillen te overwinnen (max. 500 m stijgen).

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Eenvoudige, comfortabele en mooie gelegen hotelletjes, in tweepersoonskamers met privé-sanitair.


Maaltijden

Ontbijten doen we in ons logies, ‘s middags genieten we van een picknick. ‘s Avonds eten we een warme maaltijd in het hotel of op restaurant.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je je dagrugzak.


Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines (SN).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN 3245Brussel 07/05/2023 10:30Athene 07/05/2023 14:40
SN 3246Athene 16/05/2023 15:35Brussel 16/05/2023 17:55

Ter plaatse verplaatsen we ons met taxi's en ferry's.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

In deze periode kan je meestal genieten van een heerlijk wandelweertje en is de natuur op z'n mooist. regen is uiteraard nooit uitgesloten.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer en handiger in gebruik tijdens de transfers
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen of sandalen (voor 's avonds)
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte vest
 • trui/fleece
 • lichte hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda
 • zwemkledij.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zwemhanddoek (er zijn handdoeken in de logiesplaatsen, maar niet om mee buiten te nemen)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • picknickbox
 • (zak)mesje.

Diversen

 • zaklamp
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Griekenland volstaat je identiteitskaart.


Geld

Je kan in de logiesplaatsen met je betaalkaart terecht aan bankautomaten. Het is aangeraden al wat cash euro's van thuis mee te nemen.

Achtergrondinformatie

 • N.Cage, Eleni, over de burgeroorlog in Noord-Griekenland, een meeslepende roman. Geeft een zicht op de Griekse burgeroorlog, in 1948, en beschrijft ook het harde leven in de bergen toen. De naar de VS uitgeweken zoon van ‘Eleni’ gaat letterlijk en figuurlijk op zoek naar zijn moeder en haar geschiedenis
 • L. De Bernières, Kapitein Corelli's mandoline, verhaal rond het leven van de dochter van een arts op een Grieks eilandje gedurende de Tweede Wereldoorlog en haar geliefde Italiaanse officier
 • K. Held, Trefpunt Plato, filosofische reis door de antieke wereld
 • L. Ross, Tourist kwam naar ons dorp, een jonge Nederlander komt min of meer bij toeval op Kreta terecht en raakt in de ban van Griekenland en de Grieken, het Grieks, het Griekse lied, de Griekse dans. Zijn dagboek wordt een liefdeslied voor Griekenland. Maar het loopt mis…
 • M. Stahlie, Honderd deuren, de gebeurtenissen spelen zich af op een Grieks eiland rond een Nederlands artsengezin dat daar een half jaar een praktijk waarneemt. De tragische gebeurtenissen met een oude Griekse boer, geplaatst tegen de achtergrond van de legende van de honderd deuren, vormt de rode draad in het verhaal. Bekroond met de Multatuliprijs
 • P.Storace, Ontmoeting in Griekenland, Vol passie, humor en oog voor detail verweeft de schrijfster in haar boek het dagelijks leven in Griekenland met mythen van de Klassieke Oudheid, de politiek en het indrukwekkende landschap
 • Eilandliefde, Bloemlezing van moderne Griekse verhalen door diverse auteurs die zich op verschillende eilanden afspelen
 • Griekenland, verhalen van een land, verhalen en gedichten van Griekse en andere schrijvers over Griekenland, met o.a. ‘Mystra’ van Nikos Kazantzakis
 • B. Tersago, Groeten uit Griekenland.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: