Georgië - Europa's best bewaarde geheim


17 dagen

1/07/2023 - 17/07/2023

prijs € 2890


Georgië - Europa's best bewaarde geheim


17 dagen

1/07/2023 - 17/07/2023

prijs € 2890


Georgië - Europa's best bewaarde geheim


17 dagen

1/07/2023 - 17/07/2023

prijs € 2890


Georgië - Europa's best bewaarde geheim


17 dagen

1/07/2023 - 17/07/2023

prijs € 2890


Georgië - Europa's best bewaarde geheim


17 dagen

1/07/2023 - 17/07/2023

prijs € 2890


prijs € 2890
17 dagen
Reisdatum: 1/07/2023 - 17/07/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23GE1AAA1
Al 6 deelnemers, als jij boekt is de afreis gegarandeerd
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

36-451, waarvan 1 in optie.
46-552, waarvan 1 in optie.
56-652
65+1

Geslacht:

mannen2
vrouwen4, waarvan 2 in optie.
Waarvan 4 individueel ingeschreven
Groepsreis Georgië
Een complexe geschiedenis heeft Georgië een prachtig erfgoed van kunst en architectuur geschonken. Maar het is ook een land dat voluit de 21ste eeuw is ingedoken. Tijdens deze reis gaan wij op zoek naar de cultuur met grote C, maar ook naar de mensen. De gulheid van de - helaas vaak arme - bevolking uit zich onder meer in de overvloed aan voedsel en drank die je overal te beurt valt. Een derde troef van Georgië is de natuur. Het land is gelegen in het zuiden van de machtige Kaukasus. Panorama’s met besneeuwde bergtoppen, dorpen waar de tijd geen vat op heeft, kleurige bloemenweides, ruwe gletsjers en onverwacht felblauwe bergmeren liggen op ons pad. We gaan wandelen in 2 verschillende gebieden, die elk een ander gezicht van Georgië laten zien: dagtochten in het Nationaal Park Kazbegi en een trekking in Svaneti, de eigenzinnige streek in het noordwesten. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,5

43 Beoordelingen

reviews van klanten

Prachtige en indrukwekkende reis door een land in opbouw. De wandelingen bevatten meerdere trajecten waar over relatief korte afstand veel hoogtemeters overwonnen moeten worden. Dat zijn zonder meer pittige trajecten. Het verblijf in de (eenvoudige) guesthouses in de verschillende dorpjes is een mooie ervaring.

Theo F. -

De reis is een mooie mix van wat het land te bieden heeft: natuur, cultuur, lekker eten, ambachten en kennismaking met de gastvrije Georgische bevolking. Wacht echter niet te lang meer om Georgië te bezoeken want de unieke kleine bergdorpjes verliezen mogelijk spoedig hun charisma met de opkomst van het toerisme - al zal dat geen afbreuk doen aan de natuurpracht dat de Kaukasus te bieden heeft !

Ingrid P. -

Terug van een heel gezellige, indrukwekkende reis door Georgië. Van de hippe stad Tbilisi ver terug in de tijd in Svaneti. In Svaneti hebben we een geweldig mooie en pittige trekking gemaakt door prachtige natuur met veel bloemen, besneeuwde toppen om je heen, vervallen dorpen en koeien en varkens onderweg. Even helemaal weg van hier …

Anke v. -

Georgië, tot op vandaag een authentiek land(schap) met een vriendelijke bevolking. Ga er nu heen want deze authenticiteit zal geleidelijk aan verdwijnen door het moderne toerisme.

Patrick V. -

Georgië wordt het onbekende Europa genoemd! En dat is het land in alle opzichten! De reis was dan ook een ware ontdekking! Onbeschrijfelijke natuur in de Kaukasus met een zee van bloemen als een tapijt voor de besneeuwde bergtoppen! Een rijke cultuur met schitterende orthodoxe kerkjes en kloosters en een mooie hoofdstad Tbilisi. Een niet te onderschatten tocht door de Svaneti-vallei maar de beloning bestond telkens uit een overvloedig gedekte tafel met enorme hoeveelheden lekkere dingen! Daarnaast straalt het land echter ook een verloederde indruk uit! Veel vervallen gebouwen en vergane glorie uit de Sovjettijd. En het blijft vreemd om al die loslopende koeien op straat te zien! Zoals je ziet een land dat nog heel authentiek is maar toch stilletjes de moderne tijd binnen stapt!

patrick r. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar hoofdstad Tbilisi. Transfer naar het hotel.

De stad heeft een mooie ligging in de vallei van de  Mtkvari-rivier (een tongbreker, de Georgische taal!).

Dag 2

Stadsbezoek met o.a. een wandeling door het oude, Euraziatische centrum met vele religieuze gebouwen, 19de-eeuwe huizen met kleurrijke houten balkonnetjes en het 4de-eeuwse Narikala-kasteel van waarop je een mooi zicht krijgt op de stad. Maar je vindt hier ook hypermoderne gebouwen en een zeer levendig cultuur- en uitgaansleven.

Dag 3

We verlaten Tbilisi en gaan op weg naar het Nationaal Park Kazbegi. De rit er naartoe gaat over de ‘militairy highway’ en is landschappelijk op zich al de moeite waard.

Op ons pad ligt Mtskheta, het religieuze hart van Georgië. Godsdienst is alomaanwezig in dit land, dat de wieg van het christendom beweert te zijn (net zoals buurland Armenië trouwens) en het christendom werd hier al in het jaar 337 tot staatsreligie uitgeroepen. We bezoeken 2 Werelderfgoed sites, het Jvari-klooster en de kathedraal van Svetitskhoveli. We houden halt aan het Zhinvali stuwmeer bij het Ananuri fort. Dit fort is in de 17e eeuw gebouwd en is eigenlijk een klooster. De ligging van dit klooster is uniek.

Veder noordwaarts, even buiten de stad Stepantsminda (ook bekend als Kazbegi), wandelen we naar we de 14de-eeuwse Gergeti Drievuldigheidskerk ). Met het prachtig zicht op de berg Kazbegi (5047 m) is dit misschien wel een van de mooist gelegen kerken ter wereld. 

We rijden verder en, na een kleine klim te voet met bagage voor 2 nachten, installeren ons in eenvoudige chalets, in de buurt van het kleine, oude dorp Juta (2165 m).

Ca. 2.5 u. wandelen - hoogteverschil 500 m.

Dag 4

In de regio van het Nationaal Park Kazbegi voel je de enorme geologische krachten waaraan deze regio zijn dramatisch landschap te danken heeft. We maken een inloopwandeling op een boogscheut van zwaar bewaakte Russische (Tsjetsjeense) grens naar de voet van de berg Chaukhebi (2550 m). We kunnen eventueel nog verder en hoger stappen.

Tweede overnachting in de chalets bij Juta.

Ca. 5 u. wandelen - hoogteverschil 400 m. We kunnen evt. nog een eind verder wandelen.

Dag 5

Verdere verkenning van Kazbegi. Een tweede wandeling brengt ons door de wondermooie Truso-vallei waar de rivier de Tergi ontspringt. De Tegri-rivier oogt mysterieus met de vele zwavelplekken. Onderweg zien we roestbruine koolzuurbronnetjes die over de piste de rivier instromen, We passeren een borrelend mineraal meertje waar we even halt houden.

We wandelen naar Albano, tot aan een nonnenkloostertje met kleine kloosterkerk en keren terug langs de rivier. Aan het eindpunt staat onze bus ons op te wachten en rijden we naar het wintersportoord Gudauri (2200 m) voor de overnachting.

Ca. 6 u. wandelen - hoogteverschil 350 m.

Dag 6

We rijden helemaal westwaarts voor een veelzijdige culturele dag. We bezoeken de indrukwekkende ruïnes van Uplistsikhe, ooit het centrum van een grote pre-christelijke sekte van zonne-aanbidders. Helemaal over een andere boeg gooien we het bij een onvermijdelijk bezoek in Gori aan het museum van Stalin, Georgië’s bekendste zoon.

Eindpunt van de dag is Kutaisi. Hier staat de Bagrati-kathedraal die, sinds ze recent gerestaureerd werd, een voorwerp is van controverse. Moet ze wel of niet op de lijst van Unesco-sites blijven? Oordeel zelf maar. De stad Kutaisi zelf werd ook recent in een nieuw jasje gestoken na jaren van post-Sovjetverval.

Guesthouse in Kutaisi.

Dag 7

Een eindje buiten de stad ligt het 12de-eeuwe kloostercomplex van Gelati, met zeer mooie muurschilderingen en mozaïeken. (We bezoeken het vandaag of op dag 16 tijdens de terugreis). Even verder, in Tskaltubo, kunnen we evt. een bezoek met gids brengen aan de Prometheus-grot, een indrukwekkend grottenstelsel waar we getrakteerd worden op een klank- en lichtspel.

Een goeie drie uur rijden naar het noorden brengt ons in Becho en dat is het vertrekpunt voor de tweede trekking door Svaneti, meer bepaald boven-Svaneti, het meest onherbergzame berggebied in Georgië (en misschien wel in heel Europa). Omwille van zijn landschappelijke schoonheid en socio-culturele authenticiteit, staat het gebied sedert 1996 in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst. Het is een fantastische aaneenschakeling van gletsjers en hoge toppen (sommige +5000 m). Je voelt je hier ver van de wereld en komt door dorpen waar de tijd niet alleen lijkt stil te staan, maar lijkt af te brokkelen. Voor wie niet beter kijkt, kan dit net zo goed oorlogsgebied zijn, dorpen met vervallen huizen en overal de vaak al even vervallen wachttorens naast de huizen. Dat Georgiërs geen belang hechten aan hoe ze wonen, horen we hier, als het maar warm is, gezellig voelt en er eten op tafel staat. 

Guesthouse in Becho.

Dag 8

De eerste tocht is een heen- en weerwandeling vanuit Becho en leidt langs 2 watervallen met mooie zichten op de berg Ushba (4700 m). 

Tweede overnachting in Becho.

Ca. 8 u. wandelen - hoogteverschil 900 m (2de waterval 1000 m). 

Dag 9

Zwaarste dag van de hele reis, met een klim van meer dan 1300 m naar de Guli-pas (2960 m), maar met lonend uitzicht op de Zagaro- pas die de verbinding vormt tussen Boven- en Onder-Svaneti. We dalen vervolgens 1500 m af tot in het dorp Mestia.

Guesthouse in Mestia.

Ca. 10 u. wandelen -  hoogteverschil 1550 m stijgen, 1700 m dalen.

Dag 10

Voor we aan de tocht beginnen, bezoeken we het mooie historisch en etnografisch museum in Mestia (wat eventueel ook op dag 14 kan).

Vandaag liggen enkele van de wachttorens op ons pad. Ze zijn tussen de 900 en 1300 jaar oud en  Unesco werelderfgoed en dus blijven ze staan zoals ze zijn, als ritmische uitroeptekens, bescheiden kijkend naar de besneeuwde bergtoppen van de Kaukasus.

We slapen in Zhabeshi.

Ca. 6 u. wandelen - 800 m op en 570 m af.

Dag 11

Een landschappelijk erg mooie tocht brengt ons naar het pittoreske dorp Adishi, waar de tijd is blijven stilstaan. Onderweg passeren we een plaats waar we langs alle kanten omringd zijn door witbesneeuwde toppen.

In Adishi bestaat de kans dat we over meerdere huizen worden verdeeld om te overnachten.

Ca. 6 u. wandelen - 800 m stijgen, 400 m dalen.

Dag 12

We gaan op weg naar Iprali. Al snel roepen we de hulp in van paarden om ons veilig over de snelstromende rivier te voeren. We wandelen door een landschap waarin de bergen en gletsjers steeds dichterbij lijken te komen.

Guesthouse in Iprali.

Ca. 8 u. wandelen - 735 m stijgen en 845 m dalen.

Dag 13

Het doel van onze laatste volledige dagtocht is het hoogst gelegen permanent bewoonde dorp van Europa. Ushguli, in het hart van Boven-Svaneti, is een cluster van 4 dorpen die bewoond worden door 70 families. Het is spectaculair gelegen, nl. met als achtergrond Georgië’s hoogste berg de Skhara, waarvan de hoogte niet exact vast staat, maar het getal 5.201 wordt genoemd. Een mooiere plaats om onze laatste trekkingnacht door te brengen is er niet.

Ca. 5 u. wandelen - 500 m stijgen en 200 m dalen.

Dag 14

We wandelen in de richting van de Skhara, langs de Enguri-rivier tot aan de voet van de gletsjer. Terug naar Ushguli, waar we worden opgepikt naar Mestia (zie dag 9) rijden voor de overnachting. We bezoeken er historisch en etnografisch museum (wat evt. ook op dag 10 kan).

Ca. 5,5 u. wandelen - 550 m stijgen en weer dalen.

Dag 15

Transfer naar Kutaisi voor de overnachting.

Dag 16

Terugkeer naar Tbilisi, met eventueel eerst nog een bezoek aan het Gelatiklooster (zie dag 7). We stoppen nog in Mtshketa (jawel! 5 medeklinkers na elkaar) voor de lunch.

De namiddag is vrij. De liefhebbers kunnen een weldadig bad gaan nemen in de zwavelrijke warmwaterbronnen die al eeuwenlang deel uitmaken van de stad.

Dag 17

Transfer naar de luchthaven en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 2890
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 220
Voorschot: € 1010 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 33,95)
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 17
 • bagagevervoer
 • Nederlandstalige begeleiding
 • lokale berggids tijdens de Svaneti-trekking.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • inkomgelden (ca. € 20)
 • fooien
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Peter Gailliaert


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 en 
De wandelingen in Kazbegi NP zijn : 4 à 6 u. wandelen met hoogteverschillen tot 400 m stijgen en dalen.
De wandelingen in Svaneti zijn  en : 5 à 6 tot 8 à 9 u. wandelen met dagelijks grote hoogteverschillen.
Dag 9 is een volle  met 1550 m stijgen en 1700 m dalen. 

In het dagschema vind je de duur van de wandelingen (voor een 'gemiddelde' groep) en de hoogteverschillen.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

In Tbilisi overnachten we in een eenvoudig hotel met privé-sanitair.

Elders slapen we in guesthouses met wisselend comfort en af en toe meerpersoonskamers. In de dorpjes in Svaneti is het soms primitief logeren, met basic sanitair. In Adishi worden we mogelijks verspreid over meerdere huizen (maar we eten wel samen). Overal is er op z'n minst lauw water. Handdoeken zijn niet steeds voorzien, wel overal fris en proper beddengoed.

In de bergdorpen leeft men met en van de dieren, wat maakt dat er overal in de ongeplaveide straatjes mest ligt. Er is weinig straatverlichting...

Maaltijden

Ontbijt en avondmaal nemen we in het logies. Het middagmaal is een picknick. 

Uit het reisverslag van onze begeleidsters Nancy en Lieve: "Eten en koken zijn er een nationale sport. Ook dat hebben we gemerkt. Het zijn scènes die bij blijven. In dat ene gasthuis in Becho bijvoorbeeld, waar we uren in de keuken zaten, in stilte, terwijl drie zussen en hun moeder al van 's ochtends vroeg bezig waren met het snijden van aubergines, fijnhakken van vlees, waar deegkommen vol brood in wording stonden te geuren, nog steeds in stilte. Het leek een scène uit de film Festen, een voorbereiding voor een feestmaal met dertig verschillende gerechten. Maar in Georgië bleek het alledaags tafelen. Geen spel van de ene gang die de andere opvolgt, wel een tafel vol met bordjes, schotels en de nationale trots, khachapuri, brood gevuld met gesmolten kaas of aardappelen. Onze favoriet was pkhali, een notenmengeling die zowat overal in gestopt wordt. En de lokale wijn, ook die was er in overvloed in dit wijnland. Het was vaak met een lichte gène dat we van tafel gingen. Telkens opnieuw. Niet alles opgegeten, alweer. Tot we van een local hoorden dat er geen reden tot gène was. Niemand eet hier ooit alles op. Het is een ritueel, een volle tafel. "


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak. 


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
LO234Brussel 01/07/2023 19:35Warschau 01/07/2023 21:35
LO725Warschau 01/07/2023 22:45Tbilisi 02/07/2023 04:25
LO724Tbilisi 17/07/2023 04:10Warschau 17/07/2023 06:05
LO235Warschau 17/07/2023 07:20Brussel 17/07/2023 09:30

We verplaatsen ons met een privé-busje met chauffeur. Hou rekening met heel wat km rijden.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Het bergachtige landschap en de hoogteverschillen zorgen voor een gevarieerd klimaat met warme tot zeer warme zomers en koude winters. In het gebergte wordt het frisser naarmate je hoger gaat, koelt het ‘s nachts sterk af en zijn buien mogelijk. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas: een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen.
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • trui/fleece
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • bermuda (liever geen korte shorts)
 • handschoenen
 • muts
Tip: Het Georgische platteland is conservatief. Daarom respecteer je in je manier van kleden best de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • handdoek (een sneldrogende handdoek is handig en compact)

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak (min. 1,5 liter)
 • lunchbox

Diversen

 • lakenzak
 • evt. wandelstokken.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een identiteitskaart. Maar opgelet: ze moet 6 maanden geldig zijn op de laatste dag van de reis.


Geld

 • De munt in Georgië is de lari (GEL). Voor een recente koers, verwijzen we je naar Currency converter
 • In steden als Tbilisi en Kutaisi kan je met je betaalkaart (Maestro, Cirrus) terecht aan de geldautomaat. Er zijn echter vaak pannes en daarom is het aangeraden ook cash euro's mee te nemen die je ter plaatse kan omwisselen.
 • Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.

Gezondheid

Aangezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Achtergrondinformatie

Wij raden alvast het boek "Het achtste leven" van Nino Haratischwili aan, een monumentaal familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu en je tevens inwijdt in de dramatische geschiedenis van het 20ste-eeuws Georgië.


Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat door in een van de ViaVia Reiscafés of online. Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen en je maakt kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: