Groot-Brittannië - De 'woeste hoogten' van Yorkshire: wandelen in de Dales en de Moors


10 dagen

22/05/2023 - 31/05/2023

prijs € 1990


Groot-Brittannië - De 'woeste hoogten' van Yorkshire: wandelen in de Dales en de Moors


10 dagen

22/05/2023 - 31/05/2023

prijs € 1990


Groot-Brittannië - De 'woeste hoogten' van Yorkshire: wandelen in de Dales en de Moors


10 dagen

22/05/2023 - 31/05/2023

prijs € 1990


Groot-Brittannië - De 'woeste hoogten' van Yorkshire: wandelen in de Dales en de Moors


10 dagen

22/05/2023 - 31/05/2023

prijs € 1990


Groot-Brittannië - De 'woeste hoogten' van Yorkshire: wandelen in de Dales en de Moors


10 dagen

22/05/2023 - 31/05/2023

prijs € 1990


prijs € 1990
10 dagen
Reisdatum: 22/05/2023 - 31/05/2023
Deelnemers: min. 5 - max. 8
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23GB1YSA1
Al 8 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

46-552
56-655
65+1

Geslacht:

mannen3
vrouwen5
Waarvan 6 individueel ingeschreven
Groepsreis Groot-Brittannië
In Yorkshire vind je twee nationale parken die elkaar prachtig aanvullen: de Dales met groene weiden met heggen, kleine bossen en stenen muurtjes, en de Moors met zijn ruige heidevlakten waar wind en mist vrij spel hebben. De dorpen zijn er schilderachtig, de kastelen eeuwenoud: dit is het Engeland uit de films en boeken. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9

15 Beoordelingen

reviews van klanten

Zeer mooie reis, vooral door de landschappen en de gezellige dorpjes en hotels, voor mij een droom die uitkwam!

Erna S. -

Ik heb een fantastische reis gehad! De prachtige wandelingen in de natuur gaven me de rust en de bewondering voor deze streek. De wandelingen waren niet te zwaar en er waren zeker voldoende rustpauzes. Alles was ook héél goed georganiseerd en de groep was fantastisch. Een topreis en een topbegeleidster!!!

Tanja S. -

Het werd een prachtige reiservaring met ontzettend veel humor en amusement. De bestemming was adembenemend mooi en bovendien heerste er een optimale sfeer onder al onze reisgenoten! Het was onze eerste reis met Anders Reizen, maar zeker niet onze laatste. Een pluim voor de organisatie!

Greet P. -

Algemene reistips

Dag 1

Transfer naar Rotterdam, waar we de comfortabele nachtboot naar Hull nemen.

Dag 2

Na de ontscheping op dag 2, brengen we eerst een bezoek aan York. Deze stad, met haar prachtige kathedraal, heeft haar oude centrum erg goed weten te bewaren. We gaan zeker wandelen over de omwalling rond de stad en door het oude centrum, en brengen een bezoek aan de beroemde Minster. 

Als avondactiviteit zou het leuk zijn om een 'Ghost Hunt of York'-toer te boeken, een humoristische, maar toch ook wel spannende rondgang in de oude stad onder de begeesterde begeleiding van een 'storyteller'.

Dag 3-5

Transfer naar het Yorshire Dales National Park, een rit van ongeveer 100 km of anderhalf uur. Al wandelend maken we kennis met het typische, groene landschap van de Dales.  De weilanden zijn afgeboord met stenen muurtjes, die in vervlogen tijden werden gebouwd om het hoeden van schapen te vergemakkelijken. Prehistorische sites wisselen af met vredige gehuchtjes van een handvol huizen, een kruidenier, een pub en een kerk. 

 • Wandeling van 11,3 km (3 tot 4 uur) vanuit Buckden
 • Wandeling van 12 km (4 uur) vanuit Mukden
 • Wandeling van 17 km (5,5 uur) vanuit het hotel
 • Wandeling van 11,5 km vanuit Malham.

Dag 6

Transfer naar de oostelijker gelegen Yorkshire Moors. Onderweg brengen we een bezoek aan het rijkelijk gemeubileerde en nog bewoonde Castle Howard, ook weer een filmlocatie ('Brideshead Revisited').

Daarna nemen we onze intrek in een knus hotel in het dorpje Goathland op de Moors. De huizen liggen schilderachtig verspreid rond de centrale ‘village green’ waar de schapen vrij rondlopen; niet verwonderlijk dat dit dorp als locatie voor diverse films en series heeft gediend. 

Dag 7-8

De uitgestrekte, lichtglooiende heidevlakten van de Moors ontdek je het best te voet. De kleuren van de heide harmoniëren prachtig met het groen van de smalle valleien en rivierbeddingen die verrassend diep in het plateau uitgesneden zijn. Hier en daar ligt een afgelegen boerderij, overal zie je schapen. Dit is het land uit de boeken van de zusters Brönte, desolaat en onherbergzaam. 

 • Wandeling van 14 km (5 uur) vanuit Rosedale Abbey
 • Wandeling van 13 km (5,5 uur) vanuit Chop Gate

Dag 9

Wandeling over de kliffen bij Withby. Dit is een spectaculaire wandeling die echter enkel mogelijk is bij goed weer. In het slechtse geval wijken we uit naar het kasteel Burton Constable in Skirlaugh (East Yorkshire), niet ver van Hull.

Transfer naar Hull en inschepen op de nachtboot.

Dag 10

Aankomst in Rotterdam en transfer naar België. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 1990
Eenpersoonskamer (3 nachten) (mits beschikbaar): € 315
Voorschot: € 670 per persoon

Inbegrepen

 • minibus naar Rotterdam en terug 
 • nachtboot Rotterdam-Hull en terug
 • transfers ter plaatse
 • logies
 • maaltijden vanaf picknick dag 2 t.e.m. ontbijt dag 10
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. inkomgelden van bezienswaardigheden, musea, e.d.
 • evt. ghost tour in York
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 Voor de exacte afstanden en hoogteverschillen per dag: zie dagschema. Hoewel het weer geen criterium is in het bepalen van het niveau, kunnen regen of een hoge temperatuur een wandeling wel zwaarder maken. Bij of na regenweer kunnen de paden drassig zijn.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We slapen 2 nachten op de boot in een standaard binnenhut met twee slaapplaatsen, douche, toilet, handdoeken en beddengoed.

In York slapen we in een luxueus hotel in het centrum.

Elders overnachten we in kleinschalige en comfortabele hotels. Ze zijn in of vlakbij een centrum gelegen, dus 's avonds is er altijd de mogelijkheid om de dag af te sluiten in de pub.


Maaltijden

Ontbijt en avondmaal worden genomen op de boot en in het logies en/of op restaurant. Voor 's middags maken we een picknick klaar.


Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak tijdens de wandelingen.


Vervoer

De transfers gebeuren met een eigen minibus. Deze wordt bestuurd door de begeleider, waarbij op de langere trajecten ook deelnemers die zich hiervoor aanbieden, het stuur kunnen overnemen. Ben je hiertoe bereid, meld het dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Voorzie kledij voor zowel warm & zonnig als fris & regenachtig weer. Want: “there is no such thing as bad weather, only unsuitable clothing”. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • reistas (flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer)
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen
 • getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • degelijke wind- en waterdichte jas
 • waterdichte (over)broek
 • fleece
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème 

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak 

Diversen

 • matje om op te zitten tijdens de picknick
 • wereldstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • evt. wandelstokken.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen*
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Er zijn bankautomaten in de plaatsen waar wij overnachten en waar je met je betaalkaart Britse ponden kan afhalen. Je kan in zowat alle winkels en horeca met de kaart betalen.


Formaliteiten

Een internationaal paspoort (reispas) is vereist. Een reispas vraag je aan bij de dienst burgerzaken van je woonplaats; reken hiervoor op een tiental kalenderdagen. De reispas moet geldig zijn voor de duur van de reis.


Achtergrondinformatie

'Het herdersleven' van James Rebanks; weergaloze lectuur over het herdersbestaan in het Engelse Lake District. Een verhaal over overleven - over een kudde, een landschap en een manier van leven die aan het verdwijnen is.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: