Groot-Brittannië - Zuidoost-Engeland in een notendop


5 dagen

14/06/2023 - 18/06/2023

prijs € 950


Groot-Brittannië - Zuidoost-Engeland in een notendop


5 dagen

14/06/2023 - 18/06/2023

prijs € 950


Groot-Brittannië - Zuidoost-Engeland in een notendop


5 dagen

14/06/2023 - 18/06/2023

prijs € 950


Groot-Brittannië - Zuidoost-Engeland in een notendop


5 dagen

14/06/2023 - 18/06/2023

prijs € 950


Groot-Brittannië - Zuidoost-Engeland in een notendop


5 dagen

14/06/2023 - 18/06/2023

prijs € 950


prijs € 950
5 dagen
Reisdatum: 14/06/2023 - 18/06/2023
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23GB1KTA2
Al 8 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

36-454
56-654

Geslacht:

mannen2
vrouwen6
Waarvan 8 individueel ingeschreven
Groepsreis Groot-Brittannië
Bloeiende kasteeltuinen, glooiende heuvels, krijtrotsen en pittoreske dorpen; dat zijn de trefwoorden van onze korte, maar gevarieerde reis in de graafschappen Kent en Sussex.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,9

61 Beoordelingen

reviews van klanten

Zuidoost-Engeland ontdekken met Anders Reizen was een leuke ervaring. Zowel op cultureel als culinair vlak werden we verwend. De mooie natuurwandelingen maakten het helemaal compleet.

Hilde D. -

Een heel toffe groep in een mooie omgeving met zeer haalbare wandelingen en prachtige kastelen/tuinen om te bewonderen.

Yolande M. -

5 Dagen Engeland is perfect om er even helemaal uit te zijn : prachtige kasteeltuinen, mooie wandelingen in schitterend weer, heerlijk English breakfast en superlekker en gevarieerd eten in de gezellige pubs. En niet te vergeten de gastvrije en vriendelijke bevolking.

Sabine B. -

Toffe korte trip met leuke pubs, lekker eten en drinken, gezellig in de minibus een stukje van Engeland verkennen.

Patricia V. -

Wondermooie streek, ondanks het slechte weer toch zeer de moeite waard.

Maria S. -

Het was mijn eerste keer met Anders Reizen maar zeker niet mijn laatste keer !

Marina A. -

De eerste keer met Anders Reizen is mij zeer goed bevallen. Aangenaam reisgezelschap,en zeer mooi weer voor Engeland. Dit is voor herhaling vatbaar.

Wim P. -

Het was een zeer aangename reis, met een leuk groepje en een bekwame reisbegeleider. Een heerlijke bestemming om de zomer in te zetten en te genieten van al de bloemenpracht die de omgeving te bieden heeft.

Karin V. -

De wandelreis in Kent is zeer leuk en een echte aanrader.

Alois V. -

Na 18 jaar eindelijk nog eens op reis met Anders Reizen en in groep. Wat een energie heb ik opgedaan!!

Greta D. -

Zuidoost-Engeland was fantastisch! Op 5 dagen tijd hebben we zoveel gezien. Prachtige kastelen en tuinen, lieflijke landschappen, mooie logies, gezellige pubs en dit met een leuke groep en een topbegeleider!

Véronique N. -

Deze reis was beter dan ik had gehoopt. Prachtige wandelingen, mooie tuinen en kastelen en dat alles onder begeleiding van een ervaren gids! Ik had het geluk dat er een heel leuke dynamiek was in onze groep, de sfeer was altijd opperbest! Onze begeleider had voor het avondeten altijd leuke restaurantjes uitgekozen en buiten enkele regenbuien was de zon steeds van de partij. Prachtig stukje Engeland met een groep fijne mensen. Een meer dan geslaagde vakantie!

Isabelle V. -

Voor mij was het de eerste keer en ik ben van plan om nog mee te gaan. Vond het zooooo goe. Gevarieerde wandelingen. De groe: gezellig,met veel humor, heerlijk. Ben altijd aeen Engeland liefhebber geweest en nu nog meer.

Lut B. -

Een perfecte korte wandelreis, niet te zwaar, om te genieten van het mooie Engelse landschap en de gezellige pubs, én met de mogelijkheid twee mooie tuinen te bezoeken. Jammer dat wij tijdens dat bezoek pech hadden met het weer.

Erna S. -

Prachtige landschappen.gezellige pubs. Kent was schitterend.

Sonja B. -

Zuid-Oost Engeland: een prachtige streek om samen met een groep fijne mensen te ontdekken. Een echte aanrader voor wie 'er even tussenuit wil', zeker wanneer de reis tot in de puntjes verzorgd is!

Liliane S. -

Eerste ervaring met Anders Reizen is super meegevallen: toffe groep, prachtige wandelingen en 's avonds lekker eten. Ik kijk al uit naar nieuwe reis !

Hans G. -

De reis is een aanrader, wandelen en cultuur in een prachtig landschap. Goed georganiseerd en in een heel vriendschappelijke sfeer.

Gemma C. -

Voor mij was het een uitstekende mengeling van wandelen en bezoeken. Op vijf dagen hebben we heel wat gezien.

Ariane C. -

Algemene reistips

Dag 1

De minibus vertrekt ’s ochtends vroeg op een nog nader af te spreken, vlot bereikbaar punt in Vlaanderen of Brussel. We rijden naar de ferryhaven van Calais voor de overzet naar Dover.

Om te beginnen maken we een lusvormige wandeling in de Marshes tussen Rye en Winchelsea. Ooit kwam de zee tot hier, nu is het een paradijs voor honderden schapen. We wandelen langs de vele kreken, over de heuvel van Winchelsea met zijn Normandische kerk en vele riddergraven.

Transfer naar ons logies in Winchelsea.

Dag 2

Vanuit Cranbrook maken we een wandeling naar Sissinghurst, waar we de beroemde Castle Garden bezoeken. Sissinghurst is vooral gekend om zijn rozen- en kleine, gespecialiseerde tuinen, ontworpen in de jaren 1930 door de schrijfster Vita Sackville-West en haar man. Vanuit de kasteeltoren heb je een geweldig zicht over deze wondermooie tuin en de groene heuvels van The Weald Country.

Dag 3

In de omgeving van Ashford wandelen we een stukje van de eeuwenoude North Downs Way, op de pelgrimsroute naar Canterbury, en maken we kennis met de lieflijk glooiende landschappen rond de Stour Valley en de Crundale Downs.  

Dag 4

Vanuit het middeleeuws plaatsje Chiddingstone start onze wandeling via het woud naar Hever Castle & Gardens, dat werd gebouwd in de 13e eeuw en waar Anne Boleyn woonde, een vrouw van Hendrik VIII. De Waldorf-Ast familie bouwde het om in Tudor-stijl en legden er tuinen aan. De Italiaanse tuin met rozenplantsoenen, kruidenborder en beeldhouwwerken is fabelachtig mooi. De liefhebbers kunnen er ook verdwalen in het Yew Hedge doolhof.

Dag 5

'The White Cliffs of Dover'... Vera Lynn bezong ze in WOII en wij bewandelen ze vandaag, met de wind in de haren en een prachtig zicht op de haven van Dover en de Noordzee.

Transfer naar Dover, overzet naar Duinkerken en verdere terugreis.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 950
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 260
Voorschot: € 330 per persoon

Inbegrepen

 • ferry Calais-Dover-Duinkerken
 • transfers per minibus
 • logies
 • ontbijt en avondmaal vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 5
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken, behalve koffie en thee bij het ontbijt
 • middagmalen (ca. £ 40)
 • inkomgelden van bezienswaardigheden, musea, e.d. (ca. £ 30)
 • fooien (£ 5)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Steven Andries


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau . We wandelen 3 tot 5 uur per dag over goed begaanbare paden.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Comfortabel hotel in Winchelsea, een dorp nabij Rye, gelegen in The High Weald, het groene hart van Kent.


Maaltijden

Typisch Engels ontbijt in het hotel. De lunch is een picknick of lichte lunch in een pub of visitor's centre (breng zelf een lunchpakket mee voor de eerste dag). Het avondmaal nemen we de eerste avond in het hotel; de overige avonden eten we in de pub of op restaurant.


Bagagevervoer

Je draagt je dagrugzak tijdens de wandelingen.

Vervoer

We hebben een eigen minibus ter beschikking gedurende de ganse reis. Deze wordt bestuurd door de begeleider, waarbij op de langere trajecten ook deelnemers die zich hiervoor aanbieden, het stuur kunnen overnemen. Ben je hiertoe bereid, meld het dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Het Britse klimaat heeft de faam grillig en veranderlijk te zijn. Net zoals bij ons, is het 'geklaag' over het weer een favoriet gespreksonderwerp. Het credo is: voorzie kledij voor zowel warm & zonnig als fris & regenachtig weer. Want: “there is no such thing as bad weather, only unsuitable clothing”.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk hoofdbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). 

Bagage

 • reistas; een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende en waterbestendige wandelschoenen
 • lichte schoenen, voor binnen en ’s avonds
 • getten (waterdichte onderbeenbeschermers; handig bij regen en drassig terrein)

Kledij

 • wandelbroek
 • wind- en waterdichte jas
 • evt. wind- en waterdichte overbroek
 • trui/fleece
 • hemden en/of T-shirts.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
  .

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • lunchbox

Diversen

 • matje om op te zitten tijdens de picknicks
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • evt. wandelstokken.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Een internationaal paspoort (reispas) is vereist. Een reispas vraag je aan bij de dienst burgerzaken van je woonplaats; reken hiervoor op een tiental kalenderdagen. De reispas moet geldig zijn voor de duur van de reis.


Geld

Je kan met je betaalkaart terecht aan bankautomaten en in zowat alle winkels en horeca met de kaart betalen.

Voor een recente wisselkoers van de Britse pond, verwijzen we je naar: Currency/converter/


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de deelnemerslijst en de afspraakgegevens, wordt ongeveer 2 weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: