Groot-Brittannië - De Kanaaleilanden: Jersey, Guernsey en Sark


9 dagen

26/04/2023 - 4/05/2023

prijs € 2120


Groot-Brittannië - De Kanaaleilanden: Jersey, Guernsey en Sark


9 dagen

26/04/2023 - 4/05/2023

prijs € 2120


Groot-Brittannië - De Kanaaleilanden: Jersey, Guernsey en Sark


9 dagen

26/04/2023 - 4/05/2023

prijs € 2120


Groot-Brittannië - De Kanaaleilanden: Jersey, Guernsey en Sark


9 dagen

26/04/2023 - 4/05/2023

prijs € 2120


Groot-Brittannië - De Kanaaleilanden: Jersey, Guernsey en Sark


9 dagen

26/04/2023 - 4/05/2023

prijs € 2120


prijs € 2120
9 dagen
Reisdatum: 26/04/2023 - 4/05/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23GB1KEA1
Al 4 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

36-451
46-551
56-652

Geslacht:

mannen0
vrouwen4
Waarvan 4 individueel ingeschreven
Groepsreis Groot-Brittannië
'Franse parels in zee gevallen en opgepikt door de Engelsen’, zo omschreef Victor Hugo de Kanaaleilanden. Kliffen en woeste kusten wisselen af met groene wegen, mooie baaien en stranden. Ze bieden een afwisselend kader voor mooie wandelingen vanuit comfortabele hotelletjes. Van de vijf bewoonde Kanaaleilanden is Jersey het grootst en het meest zuidelijk gelegen. We gaan ook wandelen op zustereilandje Guernsey, kleiner en rustiger en nog meer ‘eilandgevoel’, en op het bijzondere, grillige Sark.  Aan het begin en einde van de reis verkennen we de mooie Franse vestingstad Saint-Malo.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,3

4 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis naar Jersey en intrek in het hotel in 'hoofdstad' St. Helier.

Jersey is het grootste en meest zuidelijke van de zogenaamde Anglo-Normandische Eilanden. Het is gelegen in de baai van de Mont St. Michel, op 22,5 km afstand van het Franse vasteland.

Hotel op Jersey.

Dag 2

Jersey wordt gevormd door een granietplateau dat naar het zuiden toe zachtjes afloopt tot op zeeniveau. De noordwand is een steile rotskust, met slechts hier en daar inhammen met stranden en haventjes. Tegen de loodrechte wanden wonen en broeden  duizenden zeevogels. De zuid-, west- en zuidoostkusten bezitten prachtige uitgestrekte zandstranden, zoals dat van St. Aubin's Bay tussen St. Hélier en St. Aubin. De noord- en noordoostkusten daarentegen zijn gekenmerkt door steile kliffen en diepe uitsnijdingen, die beschutting bieden aan talrijke baaitjes, kreken en haventjes. We ontdekken het eiland Jersey tijdens 2 mooie wandelingen.

Vandaag brengt een kliffenwandeling ons langs de noordwestzijde van het eiland, St. Ouen’s Bay, Grosnez Castle, Plémont. We wandelen langs oude vestingen en bunkers van WOII. Bij helder weer zien we de eilanden Guernsey, Herm en Sark liggen.

Hotel op Jersey.

Dag 3

We wandelen langsheen de imposante baaien en zandstranden van Corbière lighthouse, Noirmont, St. Brelade Bay en St. Aubins Bay.

Hotel op Jersey.

Dag 4

In de voormiddag kuieren we wat rond in St. Helier. In de namiddag nemen we de ferry naar Guernsey (1 u.) en checken we in in het hotel in St. Peter Port. We maken een wandeling door de bovenstad met Victoriaanse en Regency-huizen en door het centrum, met ’s avonds het feeëriek verlichte Castle Cornet.

Hotel op Guernsey.

Dag 5

Guernsey is, na Jersey, het tweede grootste Kanaaleiland. Tot Guernsey behoren ook de eilandjes Alderney, Sark, Herm, Brechou, Jethou en nog wat klein grut.

Vandaag wandelen we langs de hoge zuidelijke kust met zijn green lanes, bossen en kliffen. We ontdekken Fermain Bay, Jerbourg Point, Moulin Huet Bay en Petit Bot Bay.

Hotel op Guernsey.

Dag 7

Met de boot naar Sark (45 min.) en dagtocht op dit groene eiland waar een middeleeuws sfeertje aanwezig blijft. Van de Normandische tijd tot enkele jaren geleden was Sark een feodaal staatje dat door de Seigneur werd bestuurd in naam van de Britse monarch. We wandelen er rond en genieten van de afwezigheid van gemotoriseerd verkeer. Via de natuurlijke brug La Coupée ontdekken we ook Little Sark, met mooie panorama’s en oude zilvermijnen.

Terug naar Guernsey.

Dag 6

Wandeling in het vlakkere noorden langs de baaien, zandstranden en de oude uitkijktorens. Bordeaux Harbour, L’Ancresse Bay en Ladies Bay en de 5000 jaar oude Déhus dolmen kruiden ons traject.

Hotel op Guernsey.

Dag 8

In de voormiddag is er nog wat vrije tijd om stad verder te verkennen en kan je bijv. een bezoek brengen aan het imposante Castle Cornet.

In de namiddag vertrek met de ferry naar St. Malo, waar we nog wat kuieren in de oude binnenstad. Ook een rondwandeling langs en op de stadsmuur en stadspoorten is aangenaam.

Hotel in St. Malo.

Dag 9

Terugreis.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 2120
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 230
Voorschot: € 740 per persoon

Inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • transfers ter plaatse 
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 9
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • overige maaltijden
 • evt. inkomgelden van bezienswaardigheden, musea, e.d.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

.We maken dagtochten van 4 tot 6 uur, meestal over kleinere paden. Zeker tijdens de klifwandelingen is het voortdurend dalen en stijgen.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in kleinschalige hotels.


Maaltijden

Ontbijt in het hotel, 's middags een picknick en avondmaal in het hotel of in een restaurant.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak. De bagage blijft in het logies.


Vervoer

We reizen met de Thalys en TGV van Brussel-Zuid, via Parijs en Rennes naar St. Malo. Op de terugreis moeten we in Parijs overstappen van station Paris Montparnasse naar Paris Nord. Voor de verplaatsing tussen beide stations in Parijs gebruiken we de metro.

De trein is een klimaatvriendelijk alternatief voor vliegen. En als je de vele uren wachten op de luchthaven meerekent, is de trein zelfs niet altijd zoveel trager dan het vliegtuig.
Met de trein reizen heeft nog andere voordelen. Waar je met het vliegtuig elk gevoel van afstand mist, merk je met de trein - zowel door de reistijd als door de verschillende streken die je doorkruist - écht hoe ver je van huis bent. 
De tijd die je aan boord doorbrengt, laat je toe om te lezen, kennis te maken met je reisgenoten, of gewoon weg te dromen bij het voorbijglijdende landschap. Hij helpt je te 'onthaasten' zodat je bij aankomst op de bestemming in 'relax mode' aan je vakantie kan beginnen.

Tussen St. Malo en de Kanaaleilanden, alsook tussen de Kanaaleilanden onderling, gebruiken we de overzetboot (3x). Op de eilanden zelf doen we beroep op het openbaar vervoer.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Onder invloed van de Warme Golfstroom doet de begroeiing op sommige plaatsen subtropisch aan. Voorzie je voor zowel warm & zonnig als fris & regenachtig weer. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • reistas of valies, bij voorkeur met wieltjes voor de verplaatsingen (te voet) van haven/station naar de hotels en voor de wisseling van stations in Parijs (metro)
 • dagrugzak met regenhoes

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende, waterbestendige wandelschoenen met goed zoolprofiel
 • lichte schoenen, voor binnen en ’s avonds

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • wind- en waterdichte overbroek
 • trui/fleece
 • T-shirts
 • evt. zwemkledij (om in zee te zwemmen)

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift
 • evt. lichtgewicht handdoek (indien je in zee wil/kan zwemmen)

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • lunchbox

Diversen

 • iets om op te zitten tijdens de picknicks
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • evt. wandelstokken 
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Een internationaal paspoort (reispas) is vereist. Een reispas vraag je aan bij de dienst burgerzaken van je woonplaats; reken hiervoor op een tiental kalenderdagen. De reispas moet geldig zijn voor de duur van de reis.


Geld

Je kan in de logiesplaatsen - en ook op de ferry trouwens - terecht aan bankautomaten. Het is handig om al wat cash Britse ponden op zak te hebben de eerste dag. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: