Groot-Brittannië - Devon en Cornwall


9 dagen

15/07/2023 - 23/07/2023

prijs € 2320


Groot-Brittannië - Devon en Cornwall


9 dagen

15/07/2023 - 23/07/2023

prijs € 2320


Groot-Brittannië - Devon en Cornwall


9 dagen

15/07/2023 - 23/07/2023

prijs € 2320


Groot-Brittannië - Devon en Cornwall


9 dagen

15/07/2023 - 23/07/2023

prijs € 2320


Groot-Brittannië - Devon en Cornwall


9 dagen

15/07/2023 - 23/07/2023

prijs € 2320


prijs € 2320
9 dagen
Reisdatum: 15/07/2023 - 23/07/2023
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23GB1DCA1
Al 8 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

46-552
56-656

Geslacht:

mannen1
vrouwen7
Waarvan 8 individueel ingeschreven
Groepsreis Groot-Brittannië
Schouwtoneel van deze reis is de prachtige natuur van Devon en Cornwall, in het zuidwesten van Engeland. We wandelen door de nevelen van Dartmoor en langs de woeste kust over het Cornish Coast Path. Ook op ons pad liggen kastelen, tuinen, prehistorische cirkels en menhirs, met als rode draad de legende van koning Arthur en zijn ridders. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

47 Beoordelingen

reviews van klanten

Deze reis biedt veel afwisselende wandelingen in de Moors en langs de kust over het South West Coast Path. Aanrader voor als je Het Zoutpad las. We bezochten ook Exeter, St Ives en Mount st Michael. Gezellig logement op 2 plaatsen en heel lekker eten in de lokale inn's. En er was ook zwemgelegenheid in zee. We reden met het busje naar het begin/eindpunt van de wandelingen, ook tof. Smaakt naar meer!

Lutgart M. -

Het was een wandelvakantie die zeker in mijn top 3 komt. De pracht van de ruwe kusten, en de natuur van de Moors hebben me niet onberoerd gelaten.

Patrick D. -

Het was een fantastisch mooie reis, in een prachtige omgeving, met een superleuke groep. Heel gevarieerde wandelingen, goede logies, en lekker eten. Dit was mijn eerste (maar zeker niet laatste) groepsreis en ik vond het een geweldig mooie ervaring!

Olga C. -

Eerste keer met Anders Reizen en dit smaakt naar meer. Hele mooie wandeltochten in de natuur, perfecte reisbegeleiding, goede logies en lekker eten. Bovendien een heel fijn reisgezelschap. Kortom een aanrader. Ook een pluim voor onze reisbegeleider die alles perfect geregeld had en met leuke alternatieven kwam bij slecht weer.

Johan D. -

Mooie reis met een reisbegeleider die alles voor je regelde. Het enigste dat je dient te doen is wandelen en aan niets anders denken.

Peter B. -

Tweede kennismaking met Anders Reizen : opnieuw héél aangename en intensieve wandelvakantie + nieuwe vrienden erbij. Wat wil je nog meer ?

Hans G. -

Gevarieerde wandelingen in mooie natuurgebieden met als hoogtepunt de wandelingen langs de prachtige rotskusten van Cornwall. Gezellige dorpjes/stadjes en lekker eten in de lokale pubs tegen een historische achtergrond. Een aanrader !

Katleen D. -

Supermooie wandelingen (vooral langs de rotsachtige kliffen), voldoende afgewisseld met bezoekjes aan kastelen, tuinen, enz. Heel lekker en veel eten (vooral in de plaatselijke pubs), goede praktische verblijfplaatsen en een bont allegaartje van reisgenoten. Een authentieke actieve vakantie die veel mooie foto's & superveel herinneringen oplevert.

Sabine B. -

Algemene reistips

Dag 1

Vanaf een nog nader af te spreken plaats ergens in Vlaanderen rijden we naar Calais, waar we de ferry nemen naar Dover. Vandaar gaan we op weg naar Clyst St. Mary.

We nemen voor 4 nachten onze intrek in 2 comfortabele cottages met een ruime keuken en eetplaats in het dorpje Clyst St. Mary.

Dag 2-4

In functie van het weer en de mist over de Moors, kiezen we uit de volgende uitstappen:

 • Wandeling in het Dartmoor National Park.
 • Wandeling door de Moors, in de streek waar zich het boek en de verfilming van 'The hound of the Baskervilles' van Arthur Conan Doyle afspeelt. We bezoeken de Haytor, de veelbezochte heuvel die gekroond is met een massieve granieten rots, en gaan op zoek naar de wilde Dartmoor pony’s.
 • Tocht langsheen de  prehistorische cirkels en menhirs in de buurt van Merryvale en Widecombe-on-the-Moor.
 • Wandeling langs de zuidelijke Jurassic Coast en het Otter Estuary natuurreservaat, in combinatie met een bezoek aan het centrum Exeter, met haar mooie kathedraal en gezellige binnenstad.

Dag 5

Op weg naar Cornwall ondernemen we een wilde kustwandeling rond de ruïnes van Tintagel, een indrukwekkende historische bezienswaardigheid die, door de associatie met de legende van koning Arthur, ook een van de beroemdste is. Maar de geschiedenis van deze raadselachtige plaats dateert al van eeuwen voordat de eerste verhalen van de legendarische koning het slot in de nevelen van de romantiek hebben gehuld.

Ons logies is een authentieke Cornish 'inn', een knap gelegen B&B aan het water in de baai van Hayle, vlakbij St-Yves.

Dag 6-8

Een korte transfer brengt ons dagelijks naar het startpunt van de wandelingen over het Cornish Coast Path, in het uiterste westen van Cornwall. Dit zijn de mogelijkheden:

 • Naar Land’s End met ronduit prachtige wandeling aan de uiterste westelijke kliffen van England.
 • Wandeling vanuit Marazion over de oude stenen weg die 2 maal per dag onder water staat en dus alleen bij eb te bewandelen is, naar het eiland St Michaels Mount, de Engelse tegenhanger van de Mont St. Michel. We bezoeken er het kasteel en oude abdij.
 • Bezoek aan het pittoreskehavenstadje St Yves.
 • Naar het vissersdorp Mevagissey en wandeling naar the 'Lost Gardens of Heligan'.  De tuinen van het landhuis Tremayne Estate werden gecreëerd in de tweede helft van de 18de eeuw en werden gedurende 150 jaar uitgebreid en verfraaid. Vanaf WO I werden ze verwaarloosd tot ze in 1990 herontdekt werden en in de daarop volgende jaren volledig hersteld.
 • Wandeling naar de prehistorische cirkel van 'The Nine Maidens' en naar de 'Men-an-Tol', een holle menhir met geneeskundige krachten, aldus de legende. Wie er 9 keer doorheen kruipt in de richting van de zon, wordt genezen van reuma en aandoeningen van de ruggengraat.
 • Evt. op zoek naar het mijnverleden van Cornwall. Zeker n.a.v. het succes van de serie Poldark, quasi volledig gefilmd in Cornwall, kan een bezoek aan een van de oude tinmijnen interessant zijn. 

Dag 9

We vatten de terugreis naar Dover aan. Onderweg krijgen we zicht op Stonehenge.

Ferry Dover-Calais en terug naar België.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 2320
Voorschot: € 810 per persoon

Inbegrepen

 • ferry Calais-Dover-Calais
 • transfers per minibus
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 9
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • inkomgelden van bezienswaardigheden (o.v.).: Castle Drogo £14, Exeter Cathedral (optioneel) £7.50, Mount St Michael £15 en Lost Gardens of Heligan £22,50
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Nele Beys


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

. We maken dagtochten van 4 tot 6 uur, meestal over kleinere paden, soms flink heuvelend op het Cornish Coast Path, soms door vochtig gebied (vergelijkbaar met onze Hoge Venen) in de Moors. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad. 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We overnachten 8 x in comfortabele vakantiehuisjes; 4 x op een mooi domein nabij Exeter en 4 x in de tuin van traditionele, Cornish 'inn', gelegen aan een baai en natuurreservaat. Telkens in tweepersoonskamers met privé sanitair.


Maaltijden

Voor het ontbijt in het logies in Devon worden alle ingrediënten voorzien om in de gemeenschappelijke ontbijtruimte van een 'continental breakfast' te kunnen genieten, maar er is geen service (dat wil zeggen dat we dus niet bediend worden, maar zelf de tafel klaarzetten en weer afruimen). In het tweede logies is er wel ontbijtservice, eveneens 'continental'. Verwacht in beide logiesplaatsen dus geen uitgebreide 'English breakfasts'.
De lunch is meestal een picknick. Het avondmaal nemen we in een lokale pub of in het restaurant van het logies.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

We verplaatsen ons gedurende de ganse reis met onze eigen minibus. Deze wordt bestuurd door de begeleider, waarbij op de langere trajecten ook deelnemers die zich hiervoor aanbieden, het stuur kunnen overnemen. Ben je hiertoe bereid, meld het dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Het Britse klimaat heeft de faam grillig en veranderlijk te zijn, maar "there is no such thing as bad weather, only unsuitable clothing". Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk hoofdbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak).

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak (met ook plaats voor je picknick)

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen, voor binnen en ’s avonds

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • wind- en waterdichte overbroek
 • trui/fleece
 • hemden en/of T-shirts
 • evt. zwemkledij (om in zee te zwemmen)

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift
 • evt. lichtgewicht handdoek (indien je in zee wil/kan zwemmen)

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • lunchbox

Diversen

 • iets om op te zitten tijdens de picknicks
 • evt. verrekijker
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • evt. wandelstokken 
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Een internationaal paspoort (reispas) is vereist. Een reispas vraag je aan bij de dienst burgerzaken van je woonplaats; reken hiervoor op een tiental kalenderdagen. De reispas moet geldig zijn voor de duur van de reis.


Geld

Je kan in de logiesplaatsen met je bankkaart terecht aan bankautomaten. Ook op de ferry zijn geldautomaten aanwezig. Je kan quasi overal in winkels en horeca met de kaart betalen. 

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: