Frankrijk - Wandelen en yoga in de Vogezen


7 dagen

7/05/2023 - 13/05/2023

prijs € 980


Frankrijk - Wandelen en yoga in de Vogezen


7 dagen

7/05/2023 - 13/05/2023

prijs € 980


Frankrijk - Wandelen en yoga in de Vogezen


7 dagen

7/05/2023 - 13/05/2023

prijs € 980


Frankrijk - Wandelen en yoga in de Vogezen


7 dagen

7/05/2023 - 13/05/2023

prijs € 980


Frankrijk - Wandelen en yoga in de Vogezen


7 dagen

7/05/2023 - 13/05/2023

prijs € 980


prijs € 980
7 dagen
Reisdatum: 7/05/2023 - 13/05/2023
Deelnemers: min. 5 - max. 12
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23FR1VGY1
Al 12 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

46-556
56-654
65+2

Geslacht:

mannen2
vrouwen10
Waarvan 12 individueel ingeschreven
Groepsreis Frankrijk
Verscholen in de plooien van de lage Vogezen en omringd door weilanden en bossen, ligt een plaats waar tijd en ruimte vertragen. Een  unieke locatie waar je vakantie kan houden in de echte zin van het woord: afstand nemen van de dagelijkse dingen en nieuwe ruimte scheppen, intens genieten van nieuwe heerlijkheden en mogelijkheden. Snuif de lucht van de Vogezen op tijdens ontspannende wandelingen en verdiep je in de edele kunst van yoga. Genieten voor gevorderden!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

29 Beoordelingen

reviews van klanten

Zonder eerdere yoga-ervaring was dit een zeer aangename reis. Het was een leuke variatie met yoga en wandelingen.

Ilse G. -

Ik heb van alles genoten. Onze yogadocente was geweldig en diepgaand deskundig. Het was fantastisch om het leven van deze bijzondere gemeenschap mee te maken. Ze zijn zeer gastvrij, een bont gezelschap en koken heerlijk. De wandelingen waren zonder uitzondering sprookjesachtig mooi. Wij hadden een superfijne groep.

Mathilde G. -

Fijne combinatie van yoga en wandelen, in een goed evenwicht, met een super begeleidster. Genieten van de rust en de natuur, lekker eten, gezellig kader, fijne groep, ... kortom alle ingrediënten voor een deugddoende vakantie.

Heidi P. -

Yoga, wandelingen, begeleidster en medereizigers, verblijf, lunch, diner, en zelfs het weer in de lage Vogezen, ... het was allemaal super in orde. Klein minpuntje: te eenzijdig ontbijt.

Nancy L. -

Het was een mooie reis op een mooie locatie. Onze reisleidster had zeer veel aandacht voor iedereen waardoor je je van in het begin direct op je gemak voelde.

Erica M. -

Een ontspannende vakantie met een fijne groep. Goede combinatie van yoga en wandelen.

Ellen V. -

Wat een boeiende combinatie van yoga in de voormiddag en wandelen in de prachtige natuur van de Vogezen in de namiddag. Dat alles in een unieke setting van Ecolonie, onder begeleiding van An, die onze vakantie super begeleid heeft (en de beste yoga lerares!)

Lore D. -

Op deze rustige locatie én door de professionele yoga ervaring kom je zen terug. De mooie natuur met prachtige herfstkleuren maakt het perfect.

Marina A. -

Een heel goede combinatie van yoga en wandelen. Een heel mooie omgeving om te wandelen. Een zeer ontspannende reis!

Kaat B. -

Ik heb enorm genoten van deze reis. Dit had zowel te maken met de unieke plek waar we verbleven, de overheerlijke maaltijden, als mijn eerste ervaring met yoga. Deze sessies werden enorm goed gegeven en begeleid. Ook de wandelingen waren prachtig. Je kon er de natuur nog volledig inademen. Een reis waar niets moest; waar je vooral jezelf mocht en kon zijn... innerlijk tot rust komen en genieten.

Eva R. -

Top vakantie op een prachtige locatie! Omgeven door prachtige bomen, planten, bloemen en kruiden. Het eten is niet alleen super vers maar ook ook nog eens super lekker. De kamers zijn proper en knus. Ann is een geweldige yoga-instructrice en begeleidster. In de Vogezen is het prachtig wandelen.

Sara W. -

Algemene reistips

Dag 1

We ontmoeten elkaar om 16 uur op het vakantiedomein.

Het is een bijzondere plek, een verblijf gerund door vaste uitbaters én door vrijwilligers die voor korte of langere tijd meehelpen. Wat hen bindt is dat ze samenwerken aan bepaalde aspecten van het leven, zoals ecologie, kunst en spiritualiteit. Er is een veelheid aan projecten: gastenverblijf, geitenhouderij & kaasmakerij, groenten- & kruidentuin, bakkerij, kunstatelier, naaiatelier. Er zijn verschillende voorzieningen waar je als gast gebruik van kunt maken: winkel, kunstatelier, zwemplas, oranjerie en bibliotheek. Voeg daar het lekkere biologisch eten (90% producten van eigen kweek) en de prachtige tuinen aan toe en als vakantieganger krijg je gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.

Rond 18.30 u. gaan we aan tafel.

Dag 2-6

De komende vijf dagen staan in het teken van 'ontspanning door lichamelijke inspanning'. We beginnen de dag met een sessie van anderhalf uur actieve yoga. Na een pauze van een uur werken we rond de beheersing van de ademhaling ('pranayama'). Iedereen – ook zonder yoga-ervaring – kan hieraan deelnemen.

Eens ons lichaam door de yoga wakker en fris is voor de nieuwe dag, gaan we te voet op stap. Wandelen biedt een andere manier om van ons lichaam en onze zintuigen te genieten. In de mooie, bosrijke omgeving dompelen we ons onder in de groene, weldadige natuur van de lage Vogezen, die in deze periode van het jaar barst van levenslust. Het mooie groen van de bomen, de kleuren van de lentebloemen, het uitbundig zingen van de vogels, het geeft ons energie in overvloed. De wandelingen zijn niet zwaar, maar houd er rekening mee dat het een heuvelrijk gebied is en we dus vaak omhoog en omlaag gaan.

Na de wandelingen is er tijd om te genieten van de rust op een van de stille plekjes die je op het domein kan vinden.

Dag 7

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar, van de bijzondere plek waar we gedurende zes dagen samen geleefd hebben, en van de rust die deel van ons is geworden. Hopelijk kunnen we daar een stukje van meenemen bij onze terugkeer naar het leven van alledag. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 980
Eenpersoonskamer privé sanitair (mits beschikbaar): € 145
Eenpersoonskamer gedeeld sanitair (mits beschikbaar): € 65
Voorschot: € 340 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 7
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • activiteiten buiten de wandelingen en yoga
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Ann Brosens


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 12 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelingen van niveau  en . Het gaat om wandelingen op heuvelachtig terrein. Voor de yoga is geen voorafgaande ervaring nodig.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • We verblijven in een mooie 'hôtellerie' die deel uitmaakt van een gemeenschap die zich als volgt laat omschrijven: een eigentijdse samenlevingsvorm die op een vernieuwende, concrete wijze vorm tracht te geven aan datgene wat bewoners en vrijwilligers belangrijke aspecten van het leven noemen: ecologie, kunst en spiritualiteit. 
 • We logeren in eenvoudig ingerichte kamers. Beddengoed is aanwezig; voor handdoeken dien je zelf te zorgen.
 • Er zijn eenpersoonskamers ter beschikking, mits toeslag en op aanvraag.
 • De overige kamers zijn twee- of driepersoonskamers.
 • Het sanitair is voor de meeste kamers gemeenschappelijk; er bevinden zich douches en toiletten op de gang. Het logies heeft een ecologisch/biologisch filtersysteem voor het afvalwater. Daarom mag er alleen gebruik gemaakt worden van biologisch afbreekbare zeep en shampoo. Je kan dit ter plaatse kopen of meebrengen van thuis.

Maaltijden

 • Lekker vegetarisch eten.
 • Gebruik van biologische groenten, fruit en kruiden uit eigen tuinen in de bereiding van de maaltijden.
 • Eigen productie van biologische geitenmelk, -kaas, -yoghurt en andere geitenmelkproducten.
 • Gebruik van regionale producten zoals brood uit eigen bakkerij, honing uit de buurt, enz.

Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje. 


Vervoer

 • Per trein tot Nancy en verder per bus (1,5 u.) naar Vittel. In Vittel kan je worden opgehaald (€ 15).
 • Met eigen wagen. Het domein ligt op ca. 450 km van Brussel. 
 • Carpool: je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof.. 

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).
Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden.
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • rugzak, reistas of koffer
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • regenjas
 • warme trui of fleece 
 • T-shirts
 • ondergoed 
 • soepele kledij voor de yoga-sessies

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoek
 • biologisch afbreekbare zeep en shampoo (ter plaatse te verkrijgen)
 • biologisch afbreekbare tandpasta (ter plaatse te verkrijgen)

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

Diversen

 • evt. oorstopjes 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. wandelstokken
 • dekentje (om te gebruiken tijdens de yoga-sessies).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.

Geld

In Frankrijk kan je overal met je betaalkaart terecht aan bankautomaten. Het is aangeraden al wat cash geld van thuis mee te nemen.

Vertrekinfo

De vertrekinfo en een deelnemerslijst krijg je enkele weken voor vertrek toegestuurd.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: