Frankrijk - Wandelen in de Vercors vanuit vast verblijf


8 dagen

27/05/2023 - 3/06/2023

prijs € 970


Frankrijk - Wandelen in de Vercors vanuit vast verblijf


8 dagen

27/05/2023 - 3/06/2023

prijs € 970


Frankrijk - Wandelen in de Vercors vanuit vast verblijf


8 dagen

27/05/2023 - 3/06/2023

prijs € 970


Frankrijk - Wandelen in de Vercors vanuit vast verblijf


8 dagen

27/05/2023 - 3/06/2023

prijs € 970


Frankrijk - Wandelen in de Vercors vanuit vast verblijf


8 dagen

27/05/2023 - 3/06/2023

prijs € 970


prijs € 970
8 dagen
Reisdatum: 27/05/2023 - 3/06/2023
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23FR1VCA1
Al 8 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

46-555
56-653

Geslacht:

mannen5
vrouwen3
Waarvan 8 individueel ingeschreven
Groepsreis Frankrijk
Het ongerepte massief van de Vercors vormt een soort trede tussen de Rhône-vallei en de Alpen. Het gebied wordt doorsneden door indrukwekkende canyonachtige dalen die voor het merendeel in noord-zuidrichting lopen met  daartussen uitgestrekte kale hoogvlakten. De combinatie van steile rotswanden en glooiende plateaus is een karakteristiek kenmerk van het landschap. Vanuit een rustig gelegen hotelletje aan de voet van de Mont Aiguille maken we sportieve dagtochten naar mooie uitkijktoppen.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

17 Beoordelingen

reviews van klanten

Leuke groep. Gids Top. Ik heb enorm genoten en ga zeker nog mee met Anders Reizen!

Dirk D. -

Een geslaagde reis, mede door het mooie weer en de samenstelling van de groep. Er stonden elke dag matige tot vrij zware tochten gepland. Daarom is ze vooral een uitdaging voor de beter geoefende wandelaar. Veel bergtoppen in de Vercors zijn haalbaar zonder alpinisme, en doordat het een erkend natuurgebied is, wordt het landschap niet ontsierd door infrastructuur voor wintersport.

René P. -

Ik had een heerlijke vakantie met een superleuke groep. De wandelingen waren erg gevarieerd en sommige zeker pittig vanwege het terrein. Maar de omgeving is zo prachtig en de groep viel zo goed mee.... het was gewéldig!

Marijke D. -

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst vanaf de namiddag in het hotel in Chichilianne, letterlijk aan de voet van de Mont Aiguille. We komen samen voor het avondmaal om 18 u.

Dag 2

De tocht vanuit het hotel naar de top van de Platary (1586 m) is een ideale inloopwandeling. De hoogtemeters die moeten worden overbrugd zijn eerder beperkt en je maakt kennis met de streek. De Platary staat bekend als een echte uitkijktop. Je hebt er een cirkelrond panorama: Alpentoppen in het oosten, Mont Aiguille in het noorden, Hauts Plateaux du Vercors in het westen en Haut Diois in het zuiden.

5 uur wandelen, 700 m klimmen & dalen.

Dag 3

De ‘Hauts Plateaux du Vercors’, 17.000 ha wilde natuur met een gemiddelde hoogte van 1500 m dat sedert 1985 beschermd wordt, is een ongerept gebied waar ’s zomers duizenden schapen rondzwerven. Hier begrijp je waarom de Vercors lang tot Frankrijks minst toegankelijke gebieden behoorde. Ook nu nog vormen de plateaus als het ware oninneembare vestingen die enkel via kleine, verborgen paden bereikbaar zijn. We trekken over de hoogvlakte, omgeven door spectaculaire rotsformaties naar een smalle en zeer steile piste die ons opnieuw naar het hotel brengt.

6 uur wandelen, 900 m klimmen & dalen

Dag 4

‘Tour du Mont Aiguille’ vandaag. Deze kolossale berg van 2068 m hoog maakt geen deel uit van de aaneengesloten rij van kalkwanden die de Vercors in het oosten afsluiten, maar staat er buiten. Hij bestaat rondom uit enorme verticale kalkwanden en de top is een plateau. De hele dag kunnen we genieten van de spectaculaire zichten op de honderden meters hoge rotswanden. Om volledig rond de berg te wandelen moeten we 4 keer klimmen en dalen (50 m, 150 m, 400 m, 550 m). Lichtlopende stukken wandelpad worden afgewisseld met steile stukken.

7 uur wandelen, 1100 m klimmen en dalen

Dag 5

Vandaag is er de keuze tussen een gemoedelijke wandeling of een rustdag: een boek lezen in de tuin, een passage in de wellness van het hotel...

Dag 6

Van op de Col de Ménée trekken we naar de Mont Barral (1903 m) en verder over een berggraat naar Le Jocou (2051m). Deze uitkijktoppen, die deel uitmaken van de Haut-Diois, liggen geklemd tussen de Vercors en de Drôme Provençale. Bij mooi weer kijk je uit over de Drôme Provençale in het zuiden en de hoogste toppen van de Devoluy (Obiou en Grand Ferrand).

6 uur wandelen, 800 m klimmen en dalen.

Dag 7

De beklimming van de Grand Veymont (2341 m), de hoogste top van de Vercors, is een laatste en pittige uitdaging. Het zicht van op de top op de Mont Aiguille, vlak voor ons, behoort ontegensprekelijk tot de allermooiste van de streek! De klim naar de top zelf is facultatief. Deze is steil maar bevat geen technische moeilijkheden.

8 uur wandelen, 1400 m klimmen en dalen.

Dag 8

Na het ontbijt, vertrek naar huis.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 970
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 230
Minibus buitenland (mits beschikbaar): € 200
Voorschot: € 340 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis - indien met AR-minibus: €200
 • dranken
 • (beperkte) transfers ter plaatse
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Georg Brandt


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Heen- en terugreis

De eerste 8 deelnemers kunnen meerijden met de minibus; de toeslag hiervoor bedraagt € 200. Vanaf de 9de deelnemer: openbaar of eigen vervoer.

Minibus

De eerste 8 deelnemers kunnen meerijden met de minibus, die 's ochtends vroeg vertrekt op een makkelijk bereikbare plaats. Deze wordt bestuurd door de begeleider, waarbij op de langere trajecten ook deelnemers die zich hiervoor aanbieden, het stuur kunnen overnemen. Ben je hiertoe bereid, meld het dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.

Eigen wagen

Je wordt om 18 uur ten laatste in het hotel in Chichilianne verwacht. De afstand vanaf Brussel bedraagt  890 km.

Carpool

Je kan bij inschrijving aangeven of je plaats aanbiedt of zoekt. Via de deelnemerslijst, die je 2 weken voor vertrek krijgt toegestuurd, kan je concreet afspreken om kostendelend samen te rijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof en eventuele andere kosten (zoals tol). 

Openbaar vervoer

Indien je graag per trein reist, kan dat. Hou er echter rekening mee dat ter plaatse ook enkele korte transfers nodig zijn. Vooraf dien je dus te checken of er ter plaatste een deelnemer is die plaats heeft in de wagen.
Trein tot Clelles-Mens, gevolgd door een privé-tarnsfer (5.5 km). 

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).
Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden.
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.

Wandelniveau

 en . De eerste tocht en deze op de rustige dag zijn , de 4 overige dagtochten zijn . Voor details: zie dagschema. We wandelen op vaak steile bergpaden met veel losse stenen, dus tredzekerheid is vereist. Eén passage op weg naar de Mont Barral kan moeilijk zijn voor hoogtevreesgevoelige wandelaars. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We verblijven 7 nachten in een aangenaam en mooi gelegen hotel met een zonnig terras, een grote tuin en een kleine wellness (ter plaatse te betalen). Er is WiFi in het restaurant en op het terras, maar niet in de kamers.


Maaltijden

Het ontbijt en avondmaal nemen we in het logies. Het hotel heeft een goeie, traditionele keuken met veel streekspecialiteiten. ’s Middags verorberen we een picknick tijdens de wandelingen.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Zuiders bergklimaat met aangename dagtemperatuur. Regen-en onweersbuien zijn niet uitgesloten en in de bergen kan het weer vrij snel omslaan. De temperatuur kan nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • rugzak, reistas of koffer (als je meerijdt met de minibus, is een soepele reistas aangewezen wegens makkelijk stapelbaar)
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen
 • lichte schoenen voor 's avonds
 • wandel- of trekkingkousen
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • regenbroek
 • warme trui of fleece 
 • T-shirts
 • hoed of pet tegen de zon

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • lunchbox voor de picknick

Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstopjes 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. energierijke tussendoortjes.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.

Geld

In Clelles kan je met je betaalkaart terecht aan bankautomaten. in het hotel kan je met de kaart betalen. Het is aangeraden al wat cash geld van thuis mee te nemen.

Vertrekinfo

De vertrekinfo en een deelnemerslijst krijg je enkele weken voor vertrek toegestuurd.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: