La Réunion - Bergwandelen in de tropen


14 dagen

11/06/2023 - 24/06/2023

prijs € 3280


La Réunion - Bergwandelen in de tropen


14 dagen

11/06/2023 - 24/06/2023

prijs € 3280


La Réunion - Bergwandelen in de tropen


14 dagen

11/06/2023 - 24/06/2023

prijs € 3280


La Réunion - Bergwandelen in de tropen


14 dagen

11/06/2023 - 24/06/2023

prijs € 3280


La Réunion - Bergwandelen in de tropen


14 dagen

11/06/2023 - 24/06/2023

prijs € 3280


prijs € 3280
14 dagen
Reisdatum: 11/06/2023 - 24/06/2023
Deelnemers: min. 6 - max. 11
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23FR1RUA1
Groepsreis La Réunion
In de Indische Oceaan, tussen Madagascar en Mauritius, ligt het eiland La Réunion. Het is een van de Franse 'overzeese gebieden' en is gezegend met een fenomenale diversiteit qua geografie, fauna en flora. Op enkele uren van elkaar vind je er tropisch woud en lavavelden, ruige pieken en paradijselijke stranden. We ontdekken het eiland tijdens stevige wandelingen, met als ‘pièce de résistance’ de tocht naar de top van de Piton des Neiges (3069 m).

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Spectaculaire ‘cirques’
 • Creoolse cultuur en keuken
 • Weelderige vegetatie
 • Dag- en meerdaagse tochten
 • Relaxen aan de kust


Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9

36 Beoordelingen

reviews van klanten

Wat een super eiland, wat een fantastische groe, wat een super begeleider. De trip heeft de verwachtingen volledig ingelost, meer nog, omdat we het geluk hadden dat er een vulkaan actief was. Ook de walvissen tekenden present. Ik ben er alleen nog niet uit wie er het meeste kabaal maakte: de walvissen of de vulkaan?

Danny B. -

Deze wandelreis vormde voor mij een perfecte aanvulling op een eerdere rondreis op Ile de la Réunion. Dankzij een heel toffe groep en niet in het minst door de deskundige begeleider die steeds voor ons klaar stond, is dit op alle vlak een schitterende reis geworden. Beslist een aanrader voor echte natuurliefhebbers!

Chris V. -

Fantastische reis! La Réunion was meer dan verwacht . Klein eiland met gevarieerd landschap en zij heeft zich van haar beste kant laten zien. Prachtig weer, vulkaan uitbarsting, goed uitzicht op de hoge waterval en vrolijke walvissen. Teveel om op te noemen. Het zat ons erg mee en ik kijk erg voldaan terug. Mooie reis, toffe begeleiding en super sportieve, leuke en lieve medereizigers. Was een mooie tijd samen.. Dank jullie allen! :)

Marianne N. -

La Reunion is een prachtige bestemming met heel veel mooie en indrukwekkende natuur. De wandelingen zijn pittig maar je wordt steeds beloond met prachtige panorama's. Deze bestemming is een topper.

Katrien D. -

Een fantastische reis met een uiterst gezellige groep naar een aards paradijs! Met als hoogtepunten een vulkaaneruptie, een nachtelijke beklimming van de Piton des Neiges, en op de laatste dag een wervelende show van dolfijnen en walvissen op volle zee! Zeer aanbevolen!

Guido K. -

De trekking in La reunion is fantastisch. Het hoogte punt voor mij was de dag dat we om 3u zijn opgestaan om 600m hoger de zon te zien opgaan op de Piton des neiges en de dag aftesluiten 3000m lager met een apperitief op strand bij zonsondergang. Daarnaast hebben we nog een actieve vulkaan mogen aanschouwen en hebben we walvissen gespot. Dit alles met een groep fantastische reisgenoten onder begeleiding van ervaren reisleider. Beter kan het niet.

Kristin A. -

Fysiek best uitdagend (2.5 tot 3 stappers) met een paar pittige wandel/klimtochten. Maar een prachtig tropisch eiland met weelderige natuur (nevelwouden / vulkanen / rustige stranden / afgelegen bergdorpjes / ... ) en variatie door op vrije dagen avontuurlijke actieve excursies (canyoning / parapente / snorkelen) aan te bieden. Top vakantie, leuke reisgroep en super goede begeleidster.

Stefan H. -

Schitterende wandelreis. Fantastische vergezichten en mooie uitdagende beklimmingen.

Jos S. -

Fantastische tijd doorgebracht in de prachtige natuur en de canyoning was amazing! Heel veel lof voor onze reisbegeleidster!

Chris D. -

ik had een onvergetelijke reis. Ik kon in een hele fijne groep de prachtige, gevarieerde natuur hoofdzakelijk te voet beleven. De wandelingen waren zeker pittig en soms behoorlijk vermoeiend maar het was echt de moeite!

Marijke D. -

De deelnemers, de begeleiding, het weer, alles viel in de juiste plooi om er een topvakantie van te maken; geheel volgens mijn verwachtingen.

Geertrui V. -

Zéér geslaagd !

Francis A. -

Vulkanen, watervallen, bergen, tropische wouden en mooie stranden. Dit alles, samen met de uitstekende reisbegeleiding, lekker eten, mooi weer en een leuke groep, maakt van Réunion een ideale bestemming voor elke natuurliefhebber.

Fre D. -

Een verrassende actieve spannende vakantie die door de fijne groep en perfecte begeleiding zoveel mooier was dan ik had gehoopt!

Nadine D. -

Algemene reistips

Dag 1

Transfer naar Parijs per privé-bus en nachtvlucht naar La Réunion.

Dag 2

We landen in hoofdplaats Saint-Denis, gelegen aan de noordkust. We worden opgepikt en rijden het binnenland in naar onze gîte in het stadje Hell-Bourg, een traject van zowat een uur.

Nadat we ons wat hebben opgefrist, doen we een eerste verkenning van de cirques.  Hell-Bourg is indrukwekkend gelegen op net geen 1000 m hoogte in het Cirque de Salazie, een van de 3 ‘cirques’  of keteldalen die de vulkaan Piton des Neiges omringen. Bij aankomst kan je niet anders dan met verbazing staren naar de majestueuze bergwanden die Hell-Bourg omringen. Het plaatsje ontleent zijn naam aan de voormalige Franse gouverneur,  monsieur de Hell en is een gezellig dorpje waar je nog vele typische Creoolse huizen vindt.

7 km, 600 m stijgen en 600 m dalen

Dag 3

Tijdens de eerste dagtocht krijgen we al meteen een idee van de grootsheid van de natuur op La Réunion. We wandelen door het woud van Bélouve naar de rand van de Trou de Fer, een duizelingwekkend ravijn van 300 m diep. Het woud van Bélouve is een schitterend en ongerept oerbos dat heel wat exotische plantensoorten herbergt, waaronder de prachtige boomvaren.

18 km, 1000 m stijgen, 1000 m dalen.

Tweede overnachting in Hell-Bourg.

Dag 4

Een mooie rit brengt ons naar het oosten van het eiland. en naar de Plaine des Cafres, de hoogvlakte die de scheiding vormt tussen de massieven Piton des Neiges en Piton de la Fournaise en die zijn naam ontleent aan het vee dat graast op de uitgestrekte weiden. We bezoeken onderweg het charmante dorpje Sainte-Rose en passeren langs de uitgestrekte lavavelden, getuigen van de krachtige vulkaanuitbarstingen in het verleden. 

Overnachten doen we in gîte du Volcan, prachtig gelegen, letterlijk aan de voet van de vulkaan.

Dag 5

Van op een hoogte van 2250 m wandelen we naar de top van de Piton de la Fournaise (2630 m), een van de meest actieve en gesurveilleerde vulkanen ter wereld. Hoewel technisch eenvoudig, is de afdaling in de caldera en de wandeling naar de top van de Dolomieu-krater geen lachertje.
De activiteit van de vulkaan wordt zorvuldig opgevolgd door de autoriteiten. Indien de caldera niet toegankelijk is wegens vulkanische activiteit, maken we een mooie wandeling, via de rand van de caldera naar Piton de Berth.

19 km, 400 m stijgen en 400 m dalen.

In de vroege namiddag zijn we terug waar we begonnen, waarna we per minibus naar St-Gilles-les-Bains aan de westkust worden gebracht.

Overnachting in een hotel.

Dag 6-7

We rijden terug het binnenland in om na een uurtje de bergtop le Maido (2200 m) te bereiken aan de rand van het Cirque de Mafate. Hier vangt een driedaagse trekking aan in Mafate, de meest afgelegen van de 3 cirques rond de Piton des Neiges. Het is een geologisch en landschappelijk wonder en een droom voor wandelaars, met z'n spectaculair gelegen dorpjes, diepe kloven en spitse toppen. Mafate is overigens enkel bereikbaar te voet of per helikopter en dus zeer dun bevolkt.

7 km, 100 m stijgen en 1150 m dalen.

10 km, 900 m stijgen, 400 m dalen.

We overnachten achtereenvolgens in de dorpjes Roche-Plate en het hooggelegen Marla, telkens in een gîte.

Dag 8

Op dag 8 steken we de Col de Taïbit (2061 m) over, waar we genieten van een indrukwekkend zicht op de cirques Mafate en Cilaos. We wandelen helemaal naar het stadje Cilaos, waar we in de namiddag aankomen.

14 km, 1000 m stijgen, 1400 m dalen.

Overnachting in een Creoolse vakantiewoning.

Dag 9

Vandaag is vrij te besteden in Cilaos, een rustig stadje gelegen op 1220 m hoogte in het midden van het eiland. Je kan - onder lokale, professionele begeleiding - een canyoning ondernemen in de canyon du Bras Rouge en/of relaxen in de lokale thermen. In het dal van Cilaos zou de beste wijn van de Indische Oceaan geproduceerd worden.

Tweede overnachting in Cilaos.

Dag 10

Een korte rit en we komen bij het startpunt voor onze volgende tocht terecht, gelegen op een hoogte van 1357 m. We wandelen zeer fiks de hoogte in tot aan de gîte Dufour, gelegen aan de voet van de Piton des Neiges.

5 km - 1100 m stijgen, 50 m dalen.

Overnachting in een gîte.

Dag 11

Om 3 uur staan we op en een half uurtje later zijn we in het pikkedonker met onze hoofdlamp op weg om tegen 5.30 uur de top van Piton des Neiges (3070 m) te bereiken. We genieten van het prachtige kleuren- en schaduwspel van de opkomende zon. Bij een wolkenloze hemel ligt het hele eiland aan onze voeten en kunnen we misschien in de verte Mauritius ontwaren.

We keren terug naar de gîte, waar het ontbijt dubbel zo lekker smaakt, en verder naar het punt waar we gisteren zijn vertrokken.

12 km, 650 m stijgen, 1700 m dalen

Indien op dag 11 de weersvoorspelling ongunstig is, kan de beklimming al op dag 10 gebeuren. Dan zien we alles bij zonsondergang i.p.v. bij zonsopgang. De die-hards kunnen ze allebei doen!

Na de beklimming en het ontbijt nemen we afscheid van het prachtige binnenland. We keren terug naar St-Gilles-Les-Bains (waar we op dag 5 al geslapen hebben).

Dag 12-13

De laatste 2 dagen kan je een dagje genieten van zon, zee en strand en zijn optionele activiteiten mogelijk. Enkele voorbeelden:

 • dolfijnexcursie
 • vlucht per ULM of helikopter
 • tocht op zee met een catamaran
 • koralen en vissen kijken tijdens een tocht met een doorschijnende kajak.

De begeleid(st)er geeft tijdens de kennismakingsbijeenkomst meer uitleg.

In de namiddag van dag 13 vertrekken we naar de hoofdstad Saint Denis. Onderweg bezoeken we nog een vanilleplantage.

Overnachting in een hotel.

Dag 14

Transfer naar de luchthaven en dagvlucht naar Parijs.

Aankomst in Parijs en transfer naar België.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 3280
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 220
Voorschot: € 1150 per persoon

Inbegrepen

 • transfer naar Parijs en terug
 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 109,60)
 • logies
 • maaltijden vanaf lunch op dag 2 t.e.m. ontbijt op dag 13 (behalve de lunch op de vrije dagen in Cilaos en Saint Gilles, dag 9 en 12)
 • transfers
 • bagagevervoer
 • Nederlandstalige begeleiding
 • lokale Franstalige gidsen 
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • optionele activiteiten (bv. canyoning € 70, helivlucht € 210 à 320, dolfijnsafari € 30 - prijzen o.v.).
 • de lunch op de vrije dagen in Cilaos en Saint Gilles, dag 9 en 12
 • dranken
 • fooien
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 11 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

  en . De klim naar de Piton des Neiges is een volle . Voor de precieze afstanden en hoogteverschillen: zie dagschema.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We overnachten 5 x in een hotel. We willen vermelden dat de kamers in het hotel in St-Gilles eerder klein zijn. Daartegenover staat de mooie palmentuin met zwembad.

We overnachten ook 6 x in eenvoudige gîtes in meerpersoonskamers (soms met stapelbedden) met gemeenschappelijk sanitair, waarbij de gîte op dag 10 zeer basic is.


Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies. ’s Middags eten we een picknick. Het avondmaal nemen we in het logies of op restaurant. Het eten in de gîtes is lekker, maar je krijgt variaties op hetzelfde thema. 


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je beperkte bagage (incluis lakenzak) op dagen 6 tot 8, en op dag 10 en 11. Elders draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
UU974Parijs CDG 11/06/2023 19:30Saint Denis 12/06/2023 08:25
UU975Saint denis 23/06/2023 20:15Parijs CDG 24/06/2023 05:30

We verplaatsen ons met privé-busjes en taxi’s. Gezien de kleine oppervlakte van het eiland (311 km²) zijn de afstanden die we afleggen allemaal kort. Hou wel rekening met veel kronkelende wegen, dus als je snel wagenziek wordt neem je hiervoor best de nodige medicatie mee.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen op meer dan 5.000 km afstand wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens 40% van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 14 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 4 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

De beste periode om La Réunion te bezoeken is van juni tot oktober. De kans op regen is dan een stuk kleiner dan in de maanden december tot en met maart en de temperaturen liggen doorgaans boven de 20°. In de bergen is het sowieso koeler. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas of rugzak
 • dagrugzak (voor de spullen die je nodig hebt tijdens een dagwandeling, maar ook groot genoeg voor persoon­lijke bagage op dagen 6-8 en 10-11: lakenzak, beperkte kledij, wat toiletgerief, handdoek, fototoestel, geneesmiddelen)

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen
 • indien je een canyoning wil doen: sportschoenen met goed zoolprofiel die nat mogen worden

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepel (wandel)broek(en)
 • lichte wind- en waterdichte vest
 • lichte trui/fleece
 • warme trui/fleece
 • T-shirts/hemden
 • zonnehoed of –pet
 • badpak/zwembroek 
 • short.

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoek (niet ter beschiking in de gites, wel in de hotels, die van het sneldrogende type zijn licht en nemen weinig plaats in)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak (min. 1,5 L)

Diversen

 • lakenzak
 • evt. wandelstokken
 • hoofd- of zaklamp.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar La Réunion volstaat je identiteitskaart.


Geld

De munteenheid van La Réunion is de euro. Het is aangeraden om cash geld van hieruit mee te nemen.


Gezondheid

Aangezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Kennismakingsbijeenkomst

p>De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat door in een van de ViaVia Reiscafés of online. Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen en je maakt kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.

 Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: