Frankrijk - Névache: bergen en meren bij de Mont Thabor


8 dagen

22/07/2023 - 29/07/2023

prijs € 920


Frankrijk - Névache: bergen en meren bij de Mont Thabor


8 dagen

22/07/2023 - 29/07/2023

prijs € 920


Frankrijk - Névache: bergen en meren bij de Mont Thabor


8 dagen

22/07/2023 - 29/07/2023

prijs € 920


Frankrijk - Névache: bergen en meren bij de Mont Thabor


8 dagen

22/07/2023 - 29/07/2023

prijs € 920


Frankrijk - Névache: bergen en meren bij de Mont Thabor


8 dagen

22/07/2023 - 29/07/2023

prijs € 920


prijs € 920
8 dagen
Reisdatum: 22/07/2023 - 29/07/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23FR1MTA1
Al 3 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

36-451, waarvan 1 in optie.
46-551, waarvan 1 in optie.
56-651

Geslacht:

mannen1, waarvan 1 in optie.
vrouwen2, waarvan 1 in optie.
Waarvan 3 individueel ingeschreven
Groepsreis Frankrijk
Tussen de Vanoise en de Ecrins situeert zich de vallei van Névache. In dit vrijwel onaangetast berggebied maken we een doorgaande tocht van hut naar hut. Onderweg moeten we meerdere bergpassen oversteken en bij goed weer kunnen we zelfs de klim wagen naar de top van de Mont Thabor (3178 m) om uit te kijken over de hele Hautes Alpes tot aan het Massief van de Mont Blanc. Een rugzaktocht voor sportief ingestelde mensen op zoek naar pure natuur, met overnachting in gezellige berghutten.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,1

20 Beoordelingen

reviews van klanten

De Nevache is een wat afgelegen gebied in de Alpen waar de pure natuur nog primeert (geen aanwezigheid van ski-infrastructuur). Prachtige beklimming van de Mont Thabor (3178 meter).

Stefan V. -

Ik kijk met veel tevredenheid terug op deze tocht met schitterende landschappen! We waren een goeie, sportieve groep met een open geest! Zware eerste dag! De meesten kwamen recht uit de "lage landen". Veel kilometers en veel hoogtemeters. Jammer dat we na zo'n tocht terug over asfalt en autoparking naar de hut stapten. Ik vind dat iedereen tijdens de tocht voor een zeer sportieve uitdaging is gegaan en ik hou er een voldaan gevoel aan over! Dankjew!

Gerd W. -

Dit was mijn eerste huttentocht van 6 dagen. Alles viel super goed mee : de andere deelnemers, de begeleider, het parcours, het weer, ... Er was ook een grote solidariteit tussen de deelnemers onderling. Ik zal nog lang met veel plezier aan deze reis terugdenken !

Christophe D. -

Een redelijk pittige zesdaagse huttentocht door een prachtig, ongerept bergwandelgebied, met een mooie afwisseling aan weiden, bossen, water, rotsen en bergtoppen. Dit was voor mij persoonlijk een voltreffer en ik denk voor de meeste andere groepsleden ook.

Eric L. -

Deze reis heeft al de verwachtingen ingelost en zelfs overtroffen. Prachtig gebied , goed georganiseerd en begeleid.

Wim D. -

De reis was een sportieve uitdaging, maar op alle vlakke geslaagd. Mooie bergwandelingen in een aangenaam gezelschap met telkens een warm onthaal in de berghutten.

Joris V. -

De tocht door de Alpen was een geweldige ervaring. De uitzichten en de groepservaring zijn om nooit meer te vergeten. Voor wie graag wat avontuur wil, veel natuur, sociaal contact met de groep en prachtige uitzichten is dit de perfecte reis.

Karolien N. -

Mijn eerste maal in groep met backpack van hut naar hut. Wonderlijke ervaring: aangename groep, prima gids en machtige natuur! Voor herhaling vatbaar!

Els L. -

Algemene reistips

Dag 1

Afspraak om 18.30 uur in het hotel in Névache, gelegen op 1600 m hoogte en zo’n 20 km voorbij Briançon. Van op het zonneterras kijk je uit op de vallei van de Clarée, een rivier die gevoed wordt met het smeltwater uit de bergen.

Avondmaal en briefing over de tocht.

Het is belangrijk om weten dat we ons zo veel mogelijk aan het hierna vermelde wandelschema trachten te houden. Onvoorziene omstandigheden, zoals het weer, kunnen aanpassingen echter noodzakelijk maken. Wijzigingen gebeuren steeds in overleg met de deelnemers en vooral na overleg met de 'gardiens' in de refuges, maar het is de begeleider die de uiteindelijke beslissing neemt.

Dag 2

We verlaten Névache en al vlug ook de Vallée de la Clarée via de GR du Pays (Streek-GR) van de Mont Thabor. Bij goed weer kunnen we die GR even verlaten om op zoek te gaan naar enkele prachtige bergmeren op zo'n 2450 m hoogte, waar het goed rusten is. We volgen dan de GR en dalen af naar de refuge de Laval (2000 m).

Ca. 20 km. - ca. 1000 stijgmeters

Dag 3

Het serieuze klimwerk komt er aan. We steken de Clarée over en beginnen aan de klim naar het prachtige Lac des Béraudes en nog hoger naar de gelijknamige kam op 2800 m.  Dan volgt een afdaling en weer een klim om over de Col du Chardonnet (2640 m) naar de mooie en mooi gelegen refuge du Chardonnet (2222 m) af te dalen. 

Ca. 13 km - ca. 1000 stijgmeters

Dag 4

Goed wakker voor een volgende klim? Het gaat naar de Col de Roche Noire op bijna 2700 m, die omgeven is door spectaculaire rotsmassieven in allerlei vormen en kleuren en met zicht op de Ecrins. We dalen af naar de bron van de Moulette (2200m) en nog wat lager om dan over de Col de Buffère (2427 m) naar de 400 m lager gelegen Chalets de Buffère te stappen.

Ca. 15 km - ca. 1000 stijgtemeters

Dag 5

We wandelen terug de vallei in en komen op nieuw in Névache terecht. Dit geeft ons de mogelijkheid om vuile was achter te laten en propere kleding in onze rugzak te stoppen. We steken de Clarée over en dan volgt een klim naar het onvergetelijk mooie Lac Chavillon bij de Col des Thures (2194 m).  Eerst gezapig en dan steil dalen we af naar de Vallée Etroite. We gaan overnachten in de Italiaanse refuge I Re Magi (1765 m) onder de bergtoppen Kaspar, Melchior en Balthazar. 

Ca. 17 km - ca. 800 stijgmeters

Dag 6

Meteen bergop door de Vallée Etroite en naar de col des Méandes op 2727 m. Afhankelijk van het weer en de goesting, klimmen de liefhebbers - zonder rugzak - naar de top van de Mont Thabor (3178 m) en weer terug. Daarna gaan we samen verder naar de refuge du Mont Thabor (2508 m). Vlakbij liggen enkele mooie meren waar we eerst nog naartoe kunnen wandelen en waarin het heerlijk zwemmen is (bij goed weer).

Ca. 16 of 19 km - 1100 of 1500 stijgmeters

Dag 7

We dalen af door de mooie en lieflijke Vallée Etroite en vervolgens naar en over de Col du Vallon. Daarna wandelen we dalwaarts naar Névache en zit de tocht er op. We overnachten opnieuw in het hotel.  

Ca. 21 km - ca.  800 stijgmeters

Dag 8

Na het ontbijt nemen we afscheid.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 920
Voorschot: € 320 per persoon

Inbegrepen

 • logies 
 • maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 8
 • begelei­ding 
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen en terugreis
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Marc Nous


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een doorgaande tocht van wandelniveau , waarvoor een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen vereist zijn. 

Voor de afstanden en hoogteverschillen: zie dagschema. We wandelen over vaak steile bergpaden met veel losse stenen, soms ook wel eens een sneeuwveld. Ervaring met bergwandelen is aangeraden. Op dag 3 is een klein stuk van het traject minder aangenaam voor mensen met hoogtevrees (een alternatief is echter mogelijk).

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • 2 x in tweepersoonskamers in een comfortabel en gezellig berghotel met sauna (gratis).

 • 5 x in meerpersoonskamers in gezellige refuges (berghutten). Overal zijn warme douches aanwezig. In de laatste refuge zijn er enkel lavabo's. Dekens zijn overal aanwezig; je dient zelf een lakenzak mee te brengen. Hou er rekening mee dat je het niet-organisch afval dat je meebrengt (bv. verpakkingen van snoep enzo) ook weer moet mee terugnemen.

Maaltijden

Ontbijt en avondmaal nemen we in het logies. Voor ’s middags krijgen we een lunchpakket mee.

Bagagevervoer

Je draagt je eigen rugzak (incl. picknick en lakenzak), waarvan het gewicht kan beperkt blijven tot 10 kg. Aangezien we op dag 5 door Névache wandelen, kan je dan vuile was achterlaten en propere oppikken.

Vervoer

 • Met eigen wagen (Brussel --> Névache = 1000 km). Je kan de wagen achterlaten bij het hotel.
 • Kostendelend met een medereiziger (je kan bij inschrijving aangeven of je plaats aanbiedt of zoekt). Via de deelnemerslijst, die je 2 weken voor vertrek krijgt toegestuurd, kan je concreet afspreken om kostendelend samen te rijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof en eventuele andere kosten (zoals tol). 
 • Met openbaar vervoer: trein tot het station van La Bardonnechia (Modane) en verder per privé-taxi of shuttle naar het hotel in Névache.

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).
Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden.
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

In deze periode mag je je verwachten aan mooi weer. Aangename dagtemperaturen en een stralend blauwe hemel zijn eerder regel dan uitzondering. Maar…in de bergen kan het weer vrij snel omslaan en kan de temperatuur nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw. Hevige wind en onweer kunnen altijd voorkomen, zij het eerder meestal in de avond. ’s Avonds en ’s nachts kan het sterk afkoelen. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • degelijke rugzak (min. 50 liter)
 • waterdichte hoes voor je rugzak

Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen
 • licht schoeisel/slippers (voor 's avonds)
 • wandel- of trekkingkousen
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers, die uiteraard overbodig zijn als het niet regent)

Kledij

 • 2 soepele (wandel)broek (handig is het afritsbare type) of 1 lange broek + 1 short
 • wind- en waterdichte jas + regenbroek
 • warme pull/fleece
 • 3 lichte hemden/T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • handschoenen & muts (bij slecht weer kan het ook in de zomer op 2000 m hoogte enorm afkoelen)
 • zwembroek/badpak (sauna & zwemmen in meer)

Tip: kleding in sneldrogend materiaal is makkelijker om (te wassen en) te drogen. 

Verzorging

 • basic toiletgerief (tandpasta, tandenborstel, zeep, kam/borstel, shampoo) 
 • 2 sneldrogende handdoeken (in microvezel; is dunner dan de gewone badstoffen handdoek)
 • 2 washandjes
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

Diversen

 • lakenzak (in de refuges zijn voldoende warme dekens aanwezig)
 • kussensloop
 • enig wc-papier
 • hoofd- of  zaklamp
 • energierijke tussendoortjes (aangeraden om deze van thuis mee te brengen)
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.


Geld

Het is het makkelijkst indien je van thuis uit geld meeneemt.

Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat door in een van de ViaVia Reiscafés of online. Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen en je maakt kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: