Finland - Bossen en meren in Zuid-Finland - singlereis


10 dagen

7/07/2023 - 16/07/2023

prijs € 2240


Finland - Bossen en meren in Zuid-Finland - singlereis


10 dagen

7/07/2023 - 16/07/2023

prijs € 2240


Finland - Bossen en meren in Zuid-Finland - singlereis


10 dagen

7/07/2023 - 16/07/2023

prijs € 2240


Finland - Bossen en meren in Zuid-Finland - singlereis


10 dagen

7/07/2023 - 16/07/2023

prijs € 2240


Finland - Bossen en meren in Zuid-Finland - singlereis


10 dagen

7/07/2023 - 16/07/2023

prijs € 2240


prijs € 2240
10 dagen
Reisdatum: 7/07/2023 - 16/07/2023
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23FI1ZDS1
Al 13 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

36-453
46-556
56-654

Geslacht:

mannen3
vrouwen10
Waarvan 13 individueel ingeschreven
Groepsreis Finland
In drie van de mooiste nationale parken die Zuid-Finland te bieden heeft, laten we alle stress achter ons. Geen adrenaline-kicks tijdens deze reis (of het moet van een duik in het ijskoude water zijn), wel wandelend genieten van oeroude bossen vol zuivere lucht, van de rust en de stilte en van een degelijke Finse sauna.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,9

93 Beoordelingen

reviews van klanten

Nog maar zelden me zo snel zo goed gevoeld in een groep. De reis was een zeer aangename ervaring. Het verblijf op de boerderij geeft je een huiselijke sfeer. De wandelingen zijn een afwisseling van natuurpracht, uitdagende hellingen, leuke vlonderpaadjes en heerlijk frisse meren, voor wie een duikje wil en durft nemen! Deze reis is een echte aanrader.

Inge G. -

Finland werd zen-land: Al wandelend door Finland werd ik ondergedompeld in een groen bad. Zoveel meren, zoveel kansen voor een verfrissende duik en af en toe de kans om te roeien. 's Avonds zweten in de sauna, alles bij elkaar gaf het een zalige mix van inspanning en ontspanning.

Nancy V. -

Finland, het land waar je tot rust komt. Waar je geniet van natuur, bos, sauna's en meren.

Ann B. -

Schitterende reis met een superleuke groep! Wandelingen variëren tussen 16 en 21 km per dag (6 wandeldagen). Elke dag relaxen in een sauna en afsluiten met een plons in één van de prachtige Finse meren. Dat is pas vakantie!

Els M. -

Deze reis naar Finland heeft me helemaal ontstrest. Het is er zo stil. Die stilte is net wat ik nodig had. De boslucht is er zo zuiver. Ik heb echt genoten. De groep en de reisleider waren top! Dank!

Jolanda V. -

Finland, heldere lucht, groene bossen, koele meren... herbronnen en tot rust komen in de sauna en tijdens het wandelen. Ook op sleeptouw genomen doorheen het groene Helsinki wat een ander soort citytrip-ervaring gaf. Een pure verwennerij ook op culinair niveau op de boerderij bij Irma en in Helsinki. En de muggen... tja die zijn er ook maar laat dit de pret niet drukken!

Karlien V. -

Een ideale bestemming om je lichaam en geest in een ander levensritme te laten komen. De natuur is altijd bij jou.

Patrik M. -

Het was een prachtige reis. Ideale combinatie van wandelen, ontspannen in de sauna en heerlijk eten!

Mieke S. -

Het was mijn eerste reis met Anders Reizen en ik wist niet wat ik kon verwachten. Ik ben verrast hoe goed de reis is meegevallen. Dit dankzij de medereizigers. We hebben ons allemaal goed geamuseerd. Het was voor mij ook leuk dat het allemaal singels waren. Dit schept een band met elkaar. De organisatie zelf is goed verlopen. De wandelingen waren mooi. Zeer mooie natuur daar. Ben zeer tevreden.

Butaye J. -

Stappen in en langs de bossen en meren van Finland is een aanrader voor wie van de natuur houdt en graag een actieve vakantie combineert met de nodige ontspanning. De tochten gaan door prachtige bossen met zuivere lucht, afgewisseld met mooie meren, finse sauna's, heerlijk eten en een fantastisch boerderijlogement!

Lot H. -

Ideale reis om te midden van de meren en de bossen rust te vinden.

Patrick V. -

Een prima vakantiebestemming om even tot rust te komen in de mooie, groene bossen en idyllische picknickplekjes aan de meren. Fijn om nieuwe medereizigers te leren kennen.

Annie D. -

Het was een heel fijne wandelreis. Aangenaam om een deel in Zuid-Finland en een deel in het boreaal bos door te brengen. Dat geeft afwisseling.

Frederik D. -

Heerlijke wandelreis in mooi merengebied Zuid Finland. Toffe groep, de wandelingen waren juist gedoseerd, begeleiding en organisatie 10 op 10! En wat een schitterende sauna's hebben ze daar bij de meren.…

Chris V. -

zeer mooi reis, waar ook ruimte was om vrije momenten zelf in te vullen. leuke locaties. Spijtig genoeg geen rendieren gespot. Zalige saunamomenten met verfrissing in het meer. Heerlijk rustgevend! Een aanrader voor wie van rust, stilte en bossen houdt.

Hilde D. -

Zeer mooie reisbestemming, afwisseling bossen en meren. Na de wandeling genieten van een Finse sauna en een plons in het meer.

George B. -

Prima reis die aan de verwachtingen voldeed. Mooie wandelingen, als hoogtepunt een aangenaam verblijf in een historische boerderij bij een kleine aangename familie en voor wie daar zin in heeft, iedere dag een sauna !

Jan M. -

Mijn eerste ervaring met Anders Reizen was al meteen een topper. Prachtige natuur, heerlijk eten, fijne momenten meegemaakt waaronder de echte Finse sauna, zwemmen in een fris meertje, een authentieke logeerplek op een boerderij (1652), lekker eten, maar vooral de heerlijke begeleiding maakte dit alles tot een Top ervaring. Ik zou zo willen teruggaan.

Koen F. -

Het was mijn allereerste groepsreis en die is geweldig goed meegevallen: een goede begeleidster en een hele toffe groep, meer was er niet nodig voor een geslaagde vakantie.

Nathalie H. -

Een mooie mix van natuur, wandelen en een beetje cultuur. Het waren prachtige wandelingen in de bossen van Finland waar het groen afgewisseld werd met uitgestrekte meren. Een zalig zwemmeke, een gezellige barbecue, een ontspannen sauna... het maakte de reis compleet.

Sophie D. -

Voor mijn eerste groepsreis was dit een aangename verrassing. Ik heb van elke minuut genoten. Van de wandelingen, van de mensen in de groep, van de fantastische begeleidint. Deze manier van reizen is zeker voor herhaling vatbaar.

Fanny V. -

De combinatie van de stille omvangrijke bossen en de mooie meren brengt je helemaal tot rust. Het leuke gezelschap en het lekkere eten waren de kers op de taart.

Tom D. -

Het was een reis om van te dromen: rust, stilte, bossen, meren, sauna, lekker eten,... kortom ik zou zo de reis opnieuw doen!

Leni G. -

Mijn eerste vakantie met Anders Reizen was een topervaring! Finland is een prachtland, de muggen buiten beschouwing gelaten. Zwemmen in prachtige meren, genieten van unieke wandelingen door fantastische bossen, logeren in een heel fijne B&B met elke avond heerlijk eten, vooral de zalm was onbeschrijflijk lekker! Deze reis moet je meemaken! De groep en begeleiding waren eveneens top! De lat werd zéér hoog gelegd voor mijn volgende reis, maar het wordt er zeker opnieuw eentje met Anders Reizen.

Saartje P. -

Prachtige reis, vele bossen, meren en..... muggen. Volop natuur, leven zonder stress.

Eva G. -

Algemene reistips

Dag 1

Vertrek vanuit Antwerpen naar Amsterdam voor de vlucht naar Helsinki. Bij aankomst transfer (35 km) naar Espoo in Nuuksio Nationaal Park. Espoo is een zeer uitgestrekte gemeente, nl. 312 km² (en dus 2 maal zo groot als het volledige Brussels Hoofdstedelijk Gewest).

Dag 2-4

Wandelingen in Nuuksio Nationaal Park, een heuvelachtig, dichtbegroeid gebied, doorsneden door kloven, rotsformaties, valleien en ravijnen. Drie dagen trekken we van hotel naar hotel in dit park dat ondanks zijn relatief kleine oppervlakte een enorme diversiteit kent aan flora, fauna, meertjes, moerassen en verschillende types woud. We ontdekken er de uitgestrektheid en rust die kenmerkend is voor Scandinavië.

Dag 5

Zo’n 300 km ten noordwesten van Helsinki ligt Ruovesi. We logeren er vier nachten in een traditionele boerderij die  sinds 1624 in de handen is van dezelfde familie.

Na aankomst nemen we de tijd om te relaxen: sauna, zwemmen, luieren op het strand van het meer. Dit wordt onze uitvalsbasis voor wandelingen in Helvetinjärvi en Seitseminen Nationale Parken. 

Dag 6

Wandeling door het Seitseminen Nationaal Park. Coniferenbossen en moerassen wisselen elkaar af en vormen een verrassend landschappelijk geheel. Typisch voor dit park is de wirwar van ‘eskers’, een soort van heuvelruggen gevormd door smeltwater en sediment die wat lijken op natuurlijke verlaten spoorwegbeddingen.

Dag 7-8

Wandelingen door Helvetinjärvi Nationaal Park, qua landschap één van de ruigste parken die  er in Finland te vinden zijn. Hoewel Helvetinjärvi op een boogscheut ligt van Seitseminen, heeft het een totaal verschillend karakter. Miljoenen jaren geleden spleet de aardkorst hier open en vormde talloze kloven, ravijnen en spleten, die nu vaak zijn opgevuld tot meertjes. De trekpleister bij uitstek in dit gebied is ‘Helvetinkolu’, de hellekloof, een geologische curiositeit die al sedert mensenheugenis bezoekers aantrekt.

Dag 9

We keren terug naar Helsinki, waar nog tijd rest om op eigen houtje de stad te verkennen. “De dochter van de Oostzee” is mooi gelegen op een schiereiland en verbonden door bruggen en ferry’s met de omringende eilandjes. Het is een groene en nette stad op mensenmaat, zeer aangenaam en interessant. Als museumliefhebber kom je hier uitgebreid aan je trekken.

Dag 10

Transfer naar de luchthaven voor de terugreis via Amsterdam naar Antwerpen.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 2240
Eenpersoonskamer behalve 4 nachten in Ruovesi (mits beschikbaar): € 230
Voorschot: € 790 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 17,00)
 • trein Antwerpen-Schiphol heen/terug
 • groepstransfers (echter niet in Helsinki)
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 10
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • transfers tijdens vrij stadsbezoek in Helsinki
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, ...
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Jan Habraken


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Singlereis

Dit is een reis gericht op singlereizigers. Goed om te weten is dat tijdens de reis de focus niet ligt op het vinden van een partner, wel op het samen reizen met andere alleenstaanden. In de praktijk betekent dit dat wij voor de samenstelling van de groep geen beperkingen opleggen wat betreft het aantal vrouwelijke en mannelijke deelnemers, of hun leeftijd. De groep is dus zoals bij al onze groepsreizen willekeurig samengesteld, met als enige verschil dat er geen koppels of mensen met een levenspartner aan deelnemen.

Ook hier deel je een kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Op aanvraag en mits betaling van een toeslag, kan je een eenpersoonskamer boeken.


Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  en . We maken dagtochten van 4 tot 6 uur / 15 tot 20 km effectief wandelen met hoogteverschillen tot 100 m. We wandelen steeds over paden die variëren van zeer goed tot rotsachtig en/of doorworteld. Bij regenweer worden sommige paden glad door de vele boomwortels; idem voor de plankenpaden.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • In Nuuksio Nationaal Park logeren we in 3 comfortabele en mooi gelegen hotels, telkens met sauna en meer of minder wellness-faciliteiten, in drie verschillende uithoeken van de gemeente Espoo.
 • In Ruovesi logeren we in een karaktervolle voormalige boerderij die zeer in de smaak valt omwille van het echte Finse karakter, het lekkere huisgemaakte eten en de vriendelijke uitbaters. Er zijn enkele boerderijgebouwen omgevormd tot gezellige gastenkamers voor 2 personen. Een ruime cabin kan 5 personen huisvesten (2 beneden en 3 boven) en hier deel je met z'n 5 gemeenschappelijk sanitair. 
 • In Helsinki logeren we in een standaard-toeristenhotel op wandelafstand van het centrum.
In alle hotels zijn er sauna’s aanwezig die ’s morgens en ’s avonds enkele uren open zijn. Mannen en vrouwen gaan apart en naakt in de sauna. In de gemeenschappelijke delen - zwembad, stoombad, etc. - is het met badpak. Het saunagebruik op de boerderij bepalen we zelf: wel of niet met de hele groep, vrouwen en mannen apart, naakt of in badpak.


Maaltijden

Het ontbijt nemen we steeds in het logies. Het middagmaal is een eenvoudige lunch (in Helsinki) of een picknick tijdens de wandelingen. Het warm avondmaal eten we hetzij op restaurant, hetzij in de logiesplaats. Weet dat alcohol zeer duur is in Finland.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

We nemen de trein van Antwerpen naar Schiphol en vliegen met luchtvaartmaatschappij KLM (KL) naar Helsinki.
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
KL 1169Amsterdam 07/07/2023 14:00Helsinki 07/07/2023 17:25
KL 1168Helsinki 16/07/2023 14:05Amsterdam 16/07/2023 15:35
Ter plaatse gebeuren de transfers met een minibus.

Klimaat

Finland heeft een continentaal klimaat. Wanneer je aan Finland denkt, komen al snel de woorden ‘koud’ en ‘sneeuw’ bij je op. Maar Finland is ook het land waar ’s zomers de nachten kort zijn en je vaak kan genieten van heerlijke temperaturen. In het zuidwesten zijn de zomers zelfs uitgesproken warm, dank zij de nabijheid van relatief warm zeewater en de afwezigheid van hoge bergpartijen die warmere luchtstromen vanuit het zuiden tegen kunnen  houden.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (die je zelf makkelijk kan hanteren omwille van de vele transfers) - liefst geen harde koffer want moeilijk stapelbaar in de minibus
 • dagrugzak (met ook voldoende plaats voor je picknick en regenkleidng) + waterdichte hoes

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • regenbroek
 • trui/fleece
 • hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen als bescherming tegen muggen)
 • zonnehoed of –pet
 • evt. badpak/zwembroek
 • short/bermuda 

Verzorging

 • toiletgerief
 • zwemhanddoek        
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • lunchbox

Diversen

 • evt. wandelstokken.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na muggen- en andere insectenbeten en huidirritaties in het algemeen *
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

* Hoe zit het met die muggen? Dat valt allemaal best mee! In september heb je er niet meer last van dan bij ons.


Reisdocumenten

Voor reizen naar Finland volstaat je identiteitskaart.


Geld

Finland maakt deel uit van de eurozone. Met betaalkaarten kan je in de plaatsen waar wij logeren terecht aan geldautomaten. Om geen tijd te verliezen, is het echter aangeraden om van hieruit cash mee te nemen.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele dagen voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: