Spanje - Andaloesië: Sevilla, Córdoba, Cádiz en Málaga


8 dagen

18/03/2023 - 25/03/2023

prijs € 1590


Spanje - Andaloesië: Sevilla, Córdoba, Cádiz en Málaga


8 dagen

18/03/2023 - 25/03/2023

prijs € 1590


Spanje - Andaloesië: Sevilla, Córdoba, Cádiz en Málaga


8 dagen

18/03/2023 - 25/03/2023

prijs € 1590


Spanje - Andaloesië: Sevilla, Córdoba, Cádiz en Málaga


8 dagen

18/03/2023 - 25/03/2023

prijs € 1590


Spanje - Andaloesië: Sevilla, Córdoba, Cádiz en Málaga


8 dagen

18/03/2023 - 25/03/2023

prijs € 1590


prijs € 1590
8 dagen
Reisdatum: 18/03/2023 - 25/03/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23ES1SVA1
Al 13 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

36-451
46-553
56-655
65+4

Geslacht:

mannen2
vrouwen11
Waarvan 11 individueel ingeschreven
Groepsreis Spanje
Een Spaans spreekwoord zegt: 'wie Sevilla niet heeft gezien, heeft een wonder gemist'. We bezoeken in deze betoverende stad prachtige Moorse en christelijke bouwwerken, maar slenteren evenzeer door karakteristieke volkswijken en gaan tapas smaken in authentieke barretjes. Maar we houden het niet bij Sevilla, want op een uurtje sporen ligt Córdoba, nog zo'n pareltje! En we trekken  naar de minder bekende, maar misschien wel mooiste stad van Andalusië, Cádiz. Met onderweg de sherry bodegas van Jerez en een nachtje op het platteland. Afsluiten doen we in Malaga, inclusief de befaamde Caminito del Rey.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,1

20 Beoordelingen

reviews van klanten

Hoewel ik de streek kende en op individuele basis al uitgebreid bezocht had, koos ik opnieuw voor deze bestemming, nu met een Anders Reizen groepsreis, omdat ik zeer positieve ervaringen had met deze formule. De reisbegeleider kende de streek zeer goed, het programma was zeer afwisselend, niets was verplicht en alternatieven werden continu aangereikt of het programma licht aangepast in functie van het verloop van de dag. Geen strak keurslijf; met iedereen werd rekening gehouden. Enkele randvoorwaarden die de reis nog aangenamer maakten : zeer goede en samenhangende groep, prachtig weer en een inspirerende omgeving. Top reis en top begeleider!

Karin D. -

Prachige reis langs verschillende hoogtepunten van Andalusia , Sevellia, Cordoba, Rhonda en voor mij als topper de Caminito de Rey. Alles was weer zeer goed geregeld door jullie.

Rita V. -

Zeer gevarieerde reis met prachtige culturele hoogtepunten maar evengoed de overweldigende natuur tijdens de Caminito del Rey...en doe daarbij een hele week aangename zomerse temperaturen mét toffe compagnie...heerlijk!

Karlien E. -

Het was een zeer mooie, aangename reis. Een uitstekende mix van cultuur en natuur. Een toffe groep en een goede begeleider met oog voor wat leeft in de groep. Ik kijk al uit naar een volgende reis.

Christel D. -

Een combo van cultuur, lekker eten & drinken, natuur en het aangename weer maakt Andalusië ideaal om in het voorjaar te bezoeken. De sfeer in Sevilla is top: bezoek aan o.a de kathedraal, het koninkrijk paleis maar zeker ook genieten van lekkere tapas en sangria op een zonnig terrasje. Córdoba, Cadiz en Ronda vallen eerder onder de noemer "blitsbezoek", waarna een nachtje op een hacienda op het platteland voor aangename afwisseling zorgt. Het absolute hoogtepunt is ongetwijfeld de Caminito de Rey! Prachtige wandeling met adembenemende uitzichten. Afsluiten deden we in het verrassende Malaga. Een topper onder de groepsreizen!

Jocelyne G. -

Het was een korte maar intense reis naar 3 prachtige steden, die alle de moeite waard zijn om te bezoeken. De feria in Sevilla en de bloemenfeesten in Cordoba geven bovendien dat tikkeltje extra, waardoor deze reis naar Andaloesië mij steeds zal bijblijven. Een echte aanrader, olé!

Ria A. -

Ik heb enorm genoten van van deze reis. Toffe mensen ontmoet, leuk gevarieerd programma, heerlijk weertje.... Zero stress door aangename en goede begeleiding. Vakantie die klopt met mijn definitie van vakantie.

Alice G. -

Voor mij is het minder nodig om het maximum uit de tijd te halen, nog wat meer tijd om te genieten zou nog iets beter zijn.

Nele V. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenvlucht naar Malaga en trein naar Sevilla. Bij aankomst nemen we intrek in ons gezellig en authentiek pension in het oude centrum. We vatten de stier bij de horens, en trekken er onmiddellijk op uit voor een kennismaking met de stad. De Metropol Parasal (aka de paddestoel), de paseo, de Macarena-wijk en Torre del Oro passeren de revue. Om daarna in lokale stijl een van de topattracties van Sevilla te ervaren: lekker eten!

Overnachting in Sevilla.

Dag 2

In de voormiddag maken we een stadswandeling langs de verschillende volkswijken. We verkennen de oude stad, en zoeken de authentieke sfeer op tussen de rivier, parken, paleizen en kerken. Een aangename rivierwandeling brengt ons daarna naar het uitgestrekte Parque Maria Luisa en het bijhorende mooiste plein van Spanje: Plaza España. Vervolgens duiken we de smalle witte straatje in van de Joodse wijk Santa Cruz. Dit is ook de uitgelezen plek om heerlijk te lunchen.

In de namiddag bezoeken we dé twee hoogtepunten van Sevilla: het koninklijk paleis met zijn tuinen, en de kathedraal met zijn Giralda-toren en het graf van Columbus. Deze liggen naast elkaar dus je kan zelf je tijd indelen voor een bezoek. De liefhebbers kunnen de avond afsluiten met een zwoel streepje authentieke flamenco.

Overnachting in Sevilla.

Dag 3

Op slechts een uurtje treinen van Sevilla ligt die andere Unesco-stad: Córdoba met zijn wereldbefaamde Mezquita. We laten ons betoveren door dit stukje Moorse pracht en pikken ook nog even de gezellige drukte van de Joodse wijk mee. . Bloemenliefhebbers vinden hun gading in de prachtige patio’s.

In de late namiddag sporen we terug richting Sevilla, met mooie zichten op de uitgestrekte natuur rond de Andaloesische hoofdstad.

Overnachting in Sevilla.

Dag 4

Je kan deze vrije dag zelf invullen met tips en hulp van de begeleidster. Voor museumliefhebbers zijn er het Museum van Schone kunsten, Casa Pilates of de Iglesia del Salvador. Geschiedenisadapten nemen een kijkje in de Fábrica de Tabacos of de Archivos de India. En gastronomen kunnen een kookworkshop volgen. Ook een bezoekje aan het vlakbij gelegen Itálica, de voormalige hoofdstad van het Iberisch schiereiland, is aanbevolen. En wie de wandelschoenen even wil uitlaten, is een fietstocht met een lokale gids mogelijk. Voor elk wat wils dus.
‘s Avonds sluiten we af met een toprestaurant.

Overnachting in Sevilla.

Dag 5

Vandaag laten we Sevilla opnieuw achter en trekken zuidwaarts naar misschien wel de mooiste stad van Andalusië: Cadiz. Deze havenstad, gelegen op een schiereiland, heeft niet alleen gezellige pleintjes en straatjes maar ook een prachtige kathedraal (die met de gouden koepel), de oudste markthal van het land, en de Torre Tavira. Daarnaast is de hele stad omgeven door parken en stranden met zicht op de Atlantische Oceaan. Dit is het hart van de Costa de la Luz, nergens is het licht feller dan hier… We verlaten Cadiz en bezoeken Jerez de la Frontera met zijn bekende sherry-bodegas.

We keren niet terug naar Sevilla maar verblijven vannacht in een landelijke hacienda nabij het witte dorpje Zahara de la Sierra.

Dag 6

We starten met een wandeling bij het uitzichtpunt op de meren en witte dorpjes van het natuurgebied Grazalema. Ronda, bekend om zijn historische brug, is onze lunchplaats. En daarna rijden we met ons busje naar de bijzonderste wandeling van Spanje, El Caminito del Rey. Google dat maar eens… Verder naar Malaga, waar we de dag afsluiten met tapas de Malagueños.

Overnachting in Malaga.

Dag 7

We worden wakker in Malaga, de stad die zich de laatste jaren helemaal heeft heruitgevonden. We verkennen de
binnenstad met zijn mooie pleinen en Alcazaba. Kunstliefhebbers komen aan hun trekken in het Picasso-museum, vlakbij
zijn geboortehuis. Een optionele fietstocht brengt ons naar vissersdorpjes en stranden.

Overnachting in Malaga.

Dag 8

In de voormiddag hebben we nog tijd voor een laatste bezoek aan de binnenstad van Malaga met de 
overdekte markt of de gezellige boulevard aan de haven. Of de winkelstraat natuurlijk. Als het weer meezit, kunnen de liefhebbers de voormiddag doorbrengen aan het strand, met of zonder duik in de Middellandse Zee. In
de namiddag keren we huiswaarts. Adios Andalucia.

 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 1590
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 340
Voorschot: € 560 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • logies
 • ontbijten vanaf dag 2
 • groepstransfers
 • inkomgelden van bezienswaardigheden zoals vermeld in het programma
 • stadsrondleiding
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden (richtprijs ca. € 160)
 • evt. optionele inkomgelden en activiteiten
 • fooien (ca. € 20)
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Kevin Maes


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een stadswandelreis van niveau . Hou er rekening mee dat er een hele dag effectief gewandeld wordt en dat ook wandelen in een stad behoorlijk vermoeiend kan zijn. De Caminito del Rey is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We overnachten in goed gelegen, kleinschalig logies, op wandelafstand van de bezienswaardigheden.


Maaltijden

We ontbijten in de buurt van het logies. ’s Middags eten we een broodje of een kleine hap. ‘s Avonds proeven we van de gevarieerde lokale keuken. Hou er rekening mee dat er in Zuid-Spanje laat gegeten wordt 's avonds.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines (SN).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN 3735Brussel 18/03/2023 09:50Malaga 18/03/2023 12:35
SN 3738Malaga 25/03/2023 15:30Brussel 25/03/2023 18:20

Bus, trein en privé-vervoer.

 


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Het voorjaar is de beste tijd om Andaloesië te bezoeken. De temperaturen zijn aangenaam, bloemen en planten staan in bloei en de avonden zijn al wat langer. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, licht en makkelijk draagbaar.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes)
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen:

 • comfortabele wandelschoenen waarmee je een hele dag kan wandelen
 • wandelkousen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • wandelbroek
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece/trui
 • enkele hemden en/of T-shirts

Verzorging

 • toiletgerief.

Diversen

 • drankfles- of zak.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.


Geld

Je kan overal terecht aan bankautomaten en ook vaak betalen met de kaart.


Achtergrondinformatie

 • Duende, een bericht over Andalucía, flamenco en zigeuners van Ivo HERMANS is een meeslepend cultuurhistorisch reisverhaal door Zuid-Spanje, waarbij de complexe flamencowereld ontrafeld wordt. Het is een ideale aanvulling op de klassieke reisgidsen voor wie meer wil weten over de diepe ziel van het Spaanse Zuiden.
 • Het Alhambra van Robert IRWIN: Het Alhambra, gebouwd door duizenden slaven, stille getuige van moord en politiek geweld, herberg voor illustere gasten. De auteur slaagt erin het mysterie te ontrafelen.
 • De Gouden Eeuw van Andalusië van M.R. MENOCAL: Een verleidelijk geschreven geschiedenis, een testament van voorbije tolerantie

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt 2 weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
Deze reis in een notendop
Groepsreis 2019