Spanje - Lente in de Alpujarras - met bezoek aan Granada


8 dagen

1/04/2023 - 8/04/2023

prijs € 1770


Spanje - Lente in de Alpujarras - met bezoek aan Granada


8 dagen

1/04/2023 - 8/04/2023

prijs € 1770


Spanje - Lente in de Alpujarras - met bezoek aan Granada


8 dagen

1/04/2023 - 8/04/2023

prijs € 1770


Spanje - Lente in de Alpujarras - met bezoek aan Granada


8 dagen

1/04/2023 - 8/04/2023

prijs € 1770


Spanje - Lente in de Alpujarras - met bezoek aan Granada


8 dagen

1/04/2023 - 8/04/2023

prijs € 1770


prijs € 1770
8 dagen
Reisdatum: 1/04/2023 - 8/04/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 12
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23ES1APA1
Al 2 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

56-652

Geslacht:

mannen0
vrouwen2
Waarvan 2 individueel ingeschreven
Groepsreis Spanje
Op de zuidelijke flanken van de machtige bergketen Sierra Nevada ligt de Alpujarra, een prachtige, van traditie doordrongen agrarische bergstreek. Tussen ruige en beboste bergflanken, kloven, valleien en terrasvormige akkers liggen de witte bergdorpen waar deze regio bekend voor is. Wij trekken van dorp naar dorp en proeven zowel van de gezellige dorpssfeer, het rijke historisch verleden als van de eindeloos gevarieerde natuur. De reis eindigt in de levendige cultuurstad Granada. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

10 Beoordelingen

reviews van klanten

Heel ontspannende en mooie wandelreis in een groep waarin elkeen aan bod kwam en op zijn/haar eigen manier een plaats had! Puur genieten zonder zorgen!

Saskia C. -

Mooie wandelstreek. Gezellige dorpjes en stadjes, enkel 's avonds niet zo veel te beleven. Mooi slot in Granada.

Jo V. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Granada met aankomst net na de middag. Transfer naar het hotel en start van het bezoek aan deze mooie stad die zich uitstrekt aan de voet van de Sierra Nevada. Ze was het laatste bolwerk van de Spaanse Moren en hun nalatenschap is overal te vinden: in de alomaanwezige hoefijzerbogen, de kruidige aroma's die oprijzen uit de straatstalletjes, de 'teterías' (theehuizen), de historische Arabische wijk. Een wandeling in het Albaicín, het oudste stadsdeel van Granada met zijn nauwe straatjes, gezellige pleinen en mooie patio's, staat op het programma.

Overnachting in Granada.

Dag 2

Verder bezoek aan de stad. De grootsheid en het raffinement van de Moorse beschaving gaan we bewonderen in het Alhambra, het schitterende bouwwerk op de rode heuvel. Naast het Alhambra liggen de terrasvormige, Spaans-Arabische tuinen van het paleis van El Generalife, eertijds het buitenverblijf van de koningen van Granada.

Transfer naar de Alpujarra en de vallei van Lanjarón (660 m), bekend om haar geneeskrachtig bronwater. 

Het meest opvallende geografisch kenmerk van deze streek is ongetwijfeld de Sierra Nevada ('besneeuwde bergketen'), die de noordelijke grens vormt van de Alpujarra. Niet alleen de bergen zelf zijn impressionant, maar ook de architectuur van de bergdorpen (en dan vooral de dorpen van de Poqueira-streek). De straatjes zijn smal, kronkelend en steil; de platte daken of 'terraos' worden in de herfst en winter gebruikt om maïs en pepers op te drogen en de ronde schouwtjes zijn bijzonder origineel.

Overnachting in Lanjarón.

Dag 3

Na het ontbijt begint onze semi-doorgaande voettocht over smalle weggetjes en bredere (ezels)paden langsheen de zuidelijke uitlopers van de Sierra Nevada en langs schilderachtige dorpen. De natuur is hier gevarieerd: we doorkruisen ruwe landschappen en kloven met kastanjebomen en populieren, lieflijke valleien met subtropische fruitsoorten en gecultiveerde vlakte, het resultaat van eeuwen hard labeur door de landbouwers.
De eerste tocht is meteen ook de langste: 23 km van Lanjarón naar Pampaneira (1060 m). Dit dorp, het laagstgelegen van de bekende Poqueira-vallei, werd in z'n geheel als historisch-cultureel patrimonium geklasseerd.

Na de wandeling worden we naar Capileira gebracht voor de overnachting. 

Dag 4

Het mooie Capileira, hoog gelegen op 1436 m, is een perfecte uitvalsbasis voor een lusvormige tocht in de Poqueira-kloof of richting Sierra Nevada.

We overnachten een tweede maal in Capileira.

Dag 5

Langs ezelspaden, via Bubión en over een kam bereiken we een hogerop gelegen vallei waar zich de laatste 'witte dorpen' bevinden. Het plaatsje waar we vannacht logeren - Mecina - vormt samen met enkele  andere gehuchtjes de gemeente La Tahá de Pitres. Stilaan zien we het landschap veranderen: daar waar de Poqueira ruw en bergachtig was, is de 'Tahá' zachter en meer beschut. 10 km wandelen.
Vanuit Mecina maken we nog een luswandeling (6 km) naar het feërieke watervalletje Paola en het bronnetje 'La Gaseosa' met helend bruiswater.

Overnachting in Mecina.

Dag 6

Via de pittoreske dorpjes Ferreirola en Busquístar bereiken we het prachtige Trevélez. Het is het hoogst gelegen dorp van Spanje (1500 m) en ligt aan de voet van de in wolkenslierten gehulde Mulhacén, met zijn 3480 m de hoogste top van het Iberisch schiereiland. 19 km wandelen.

Overnachting in Trevélez.

Dag 7

Eén van de mogelijkheden vandaag is een dagwandeling vanuit Trevélez naar de top van El Peñabon (2017 m). Hierboven heb je een schitterend uitzicht op de Sierra de Contraviesa en de vallei van Trevélez met daarboven de Siete Lagunas (7 meren). Aansluitend kunnen we een bezoek brengen aan een hamdrogerij.

Tweede overnachting in Trevélez.

Dag 8

Transfer naar de luchthaven voor de terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 1770
Voorschot: € 620 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • transfers
 • overnachtingen
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • bagagevervoer
 • begeleiding
 • gegidst bezoek Alhambra
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • overige inkomgelden
 • dranken
 • fooien
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 12 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

. Voor het aantal km per dag: zie dagschema. Je wandelt elke dag voortdurend over stijgend en dalend terrein, waarvan dag 6 de zwaarste is met 650 m stijgen + dalen. Enige tredzekerheid is dus aangeraden. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • Centraal gelegen hotel (met panoramisch dakterras) in Granada
 • Mooi hotel (met binnen- en buitenzwembad in Lanjaron
 • Sfeervol hotel in Capileira, Mecina en Trevélez.

Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies. Het middagmaal is een zelfbereide picknick onderweg. Het avondmaal nuttigen we in het logies of in een restaurant in de buurt. Je houdt er best rekening mee dat de Spanjaarden laat eten (’s middags vanaf 14 uur en ’s avonds vanaf 21.30 uur). Enkel in de ‘toeristenrestaurants’ kan je vroeger aan eten komen. 


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij Iberia (IB).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
IB 3207Brussel 01/04/2023 06:55Madrid 01/04/2023 09:20
IB 8932Madrid 01/04/2023 12:00Granada 01/04/2023 13:10
IB 8933Granada 08/04/2023 13:40Madrid 08/04/2023 14:50
IB 3214Madrid 08/04/2023 16:45Brussel 08/04/2023 19:10

Zowel privé- als openbaar vervoer.


Klimaat

Meestal aangenaam voorjaarsweer, frisser naarmate je hoger gaat. Regen is mogelijk. 

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak (met ook plaats voor de picknick en voldoende drank)

Schoeisel & kousen

 •  enkelomsluitende, waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen)wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Kledij

 • wandelbroek
 • wind- en waterdichte jas
 • trui of fleece 
 • hemden of T-shirts
 • zonnehoed of –pet 
 • short
 • zwemgerief (bij mooi weer).

Verzorging

 • toiletgerief 
 • zonnecrème 
 • zwemhanddoek (enkel nodig als het warm genoeg is om te zwemmen)
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • lunchbox

Diversen

 • evt. wandelstokken.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.


Geld

Je kan ter plaatse terecht aan bankautomaten en je kan vooral in Granada ook met de kaart betalen. Het is aangeraden om al wat cash euro's van hier mee te nemen om geen tijd te verliezen aan het begin van de reis.


Achtergrondinformatie

 • Duende, een bericht over Andalucía, flamenco en zigeuners van Ivo HERMANS is een meeslepend cultuurhistorisch reisverhaal door Zuid-Spanje, waarbij de complexe flamencowereld ontrafeld wordt. Het is een ideale aanvulling op de klassieke reisgidsen voor wie meer wil weten over de diepe ziel van het Spaanse Zuiden. Wie al in de stemming wil komen, ook culinair, kan in Ivo’s “Koerier van Navarra”  terecht.
 • De Gouden Eeuw van Andalusië van M.R. MENOCAL: Een verleidelijk geschreven geschiedenis, een testament van voorbije tolerantie. 

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: