Denemarken - Noordwest-Jutland


8 dagen

26/08/2023 - 2/09/2023

prijs € 1570


Denemarken - Noordwest-Jutland


8 dagen

26/08/2023 - 2/09/2023

prijs € 1570


Denemarken - Noordwest-Jutland


8 dagen

26/08/2023 - 2/09/2023

prijs € 1570


Denemarken - Noordwest-Jutland


8 dagen

26/08/2023 - 2/09/2023

prijs € 1570


Denemarken - Noordwest-Jutland


8 dagen

26/08/2023 - 2/09/2023

prijs € 1570


prijs € 1570
8 dagen
Reisdatum: 26/08/2023 - 2/09/2023
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23DK1JLA2
Al 8 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

36-451
46-552
56-652
65+3

Geslacht:

mannen1
vrouwen7
Waarvan 8 individueel ingeschreven
Groepsreis Denemarken
Tijdens deze reis verkennen we een stuk van het Deense schiereiland Jutland, een gebied met vele gezichten. Je vindt er kalme ingesloten fjorden vlakbij de veel woestere Noordzeekust en wandelt door golvend boerenland. Hier kom je niet voor de hoogste bergtop of de diepste kloof. Wel voor de rust van uitgestrekte heidevelden, de wind die over de duintoppen blaast, het licht op de golven, een rustende zeehond op het strand. Het eerste deel van deze reis brengen we door op het eiland Mors, bekend om zijn bijzondere kleikliffen en heerlijke vis en schaaldieren. Daarna verhuizen we naar het Nationaal Park Thy, een schitterend gebied met hoge duinen, meren, bossen en heide. We sluiten de reis af in het pittoreske Ribe, het oudste stadje van Denemarken.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,4

19 Beoordelingen

reviews van klanten

Deze reis is een absolute aanrader voor wie in een kleine groep een prachtig stukje van Denemarken wil leren kennen. De wandelingen zijn doenbaar voor iedereen die graag wandelt, amper hoogteverschillen, altijd in de buurt van de zee. Ook voor wie graag zwemt, is er de unieke ervaring om 's morgens vroeg even de zee in te gaan, en 's namiddags na de wandeling nog eens! Ook mensen die graag vogels spotten, komen helemaal aan hun trekken! Wij hadden het geluk dat het bovendien prachtig weer was, maar ik kan me voorstellen dat deze reis ook geweldig is als het weer wat minder is. Een weekje Jutland, zet het op je bucket list!

Els B. -

Voor mocht de perfecte reis niet bestaan dan komt deze toch wel zeer dicht nabij. Een onvergetelijke reiservaring viel mij ten deel. Gans de week volop zon met aangenaam warme temperaturen, een erg fijne groep, een Super begeleidster en op gastronomisch vlak werden we serieus verwend. Al deze positieve aspecten tilden de algemene reisbeleving tot ver boven het gemiddelde uit. Tijdens de wandelingen werden we getrakteerd op mooie vergezichten van zachtglooiende wuivende graanakkers, malse weiden met grazende koetjes. Idyllische taferelen. Het verblijf in Mors vlak aan zee was ongezien, prachtige zonsopgangen en mogelijkheid om te zwemmen. Het historische stadje Ribe is prachtig met zijn steegjes vol met oude vakwerkhuizen. Ook qua natuurbeleving was het Top met het nationaal park Thy. Soms ruig, onherbergzaam, mooie ongerepte kustlijnen en pittoreske vissersdorpjes zoals Stenbjerg maakten dit tot een onvergetelijke reis die me nog lang zal heugen.

Wim P. -

Wij vonden het een heel leuke wandelreis in Jutland. Alles was goed geregeld, En een zeer goede gids, maar dat wisten we al van vorige reizen!

Dirk G. -

Fijne formule met 8 deelnemers en 1 begeleider. De wandelingen waren afwisselend door bos en heide en strand. De musea (historisch en geologisch) gaven een verdieping aan de reis. De hersenen konden ontkoppelen en mijn conditie is weer op peil.

Lieve V. -

Deze reis was top. Mooie afwisselende wandelingen. De logementen waren zeer strategisch gelegen en zo de nodige historie van het land meegekregen. Leuke groep, goede begeleiding, veel bij geleerd, goed gelachen, samen gevat : fantastische vakantie gehad.

Gisela P. -

Algemene reistips

Dag 1

We rijden met onze eigen minibus, bestuurd door de begeleidster, 850 km naar Jelling midden in Jutland, een klein dorp met een grote geschiedenis. Voor de Denen is dit de plek waar hun land werd geboren.

Overnachting in een 'kro', een traditionele Deense herberg.

Dag 2

Na ons eerste ontbijt wandelen we door het bos naar de archeologische site van Jelling, Unesco-werelderfgoed, en met reden. Hier kan je grafheuvels van de eerste Deense heersers bewonderen. Op de beroemde runenstenen ontcijferen we het verhaal van de stichting van Denemarken. De site met de heuvels, stenen en de oude kerk vormt een bijzonder mooi geheel.

Wandeling van ongeveer 5 km.

Na de picknick rijden we nog 140 km noordwaarts, naar het eiland Mors in de Lymfjord. We overnachten 3 x in een comfortabele wandelherberg aan een rustig strandje in de fjord, met eigen zwemsteiger. 

Dag 3

Vandaag maken we kennis met de bijzondere Molerkliffen van Mors: gelaagde kleiwanden die steil de zee induiken. Ze doen een beetje denken aan de Engelse kliffen, maar zijn toch anders. Zodra we de kust verlaten, wandelen we tussen wuivende korenakkers en malse groene weiden. Er komt wat klimmen en dalen aan te pas, struinen over ruige keienstranden, en genieten van het uitzicht vanop de 60 meter hoge Hanklit.

Na de middag springen we binnen in het Molermuseum, dat indrukwekkende fossielen tentoonstelt die in de Molerklei werden gevonden. Aansluitend wandelen we langs een moerassig natuurgebied aan de oever van de Limfjord, vanwaar we misschien wel zeehonden kunnen spotten. 

In totaal ongeveer 16 km wandelen.

Dag 4

Het zuiden van het eiland Mors geeft een heel ander beeld. We wandelen over met heide en bos begroeide heuvels, met hier daar opnieuw een historische grafheuvel. Bij mooi weer is er na de wandeling zeker nog tijd voor een frisse duik vanaf de zwemsteiger bij onze herberg. 

Ongeveer 15 km wandelen.

Onze laatste avond op Mors brengen we door in de gezellige haven van Nykøbing, het kleine hoofdstadje van het eiland.

Dag 5

We verlaten Mors en rijden het nationaal park Thy binnen, aan de ruige Noordzeekust van Jutland. In dit prachtige gebied wisselen hoge duinen, dennenbossen en glinsterende vennen elkaar af. Een eerste wandeling brengt ons naar de oevers van twee karstmeren, ooit binnenzeetjes die geleidelijk aan van de Noordzee werden afgesloten. Wie graag vogels kijkt, kan hier zijn verrekijker bovenhalen. Wie graag zwemt of pootjebaad of zwemt, vergeet zeker z’n handdoek niet.

Ongeveer 14 km wandelen.

We overnachten 2 x in een hotel in het badplaatsje Stenbjerg.

Dag 6

Het kustdorp Nørre Voruppør is bekend voor de kleurrijke vissersboten die hier na hun vaart het strand worden opgetrokken. Van hieruit wandelen we een stuk over de Vestkyststien, een lange-afstandspad langs de westkust. Door een duinenbos en langs een beekmonding bereiken we opnieuw de Noordzee voor nog een laatste keer flink uitwaaien langs het strand.

Ongeveer 16 km wandelen.

Dag 7

We zetten onze rit richting België alvast in en rijden zo’n 3 uur zuidwaarts, voor een wandeling over de Askov Heide. Volgens de lokale legende zou hier onder het zand een schat verborgen liggen.

Voor onze laatste avond in Denemarken trekken we naar Ribe, het oudste stadje van het land. We maken een avondwandelingen langs de imposante kathedraal en door de knusse straatjes met vakwerkhuizen.

Ongeveer 13 km wandelen.

Overnachting in een comfortabel hostel bij de oude stad.

Dag 8

Verder naar België. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 1570
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 180
Voorschot: € 550 per persoon

Inbegrepen

 • transfers heen- en terug per minibus
 • transfer ter plaatse per minibus
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. inkomgelden van bezienswaardigheden, musea enz. 
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Katrien Boon


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

  Wandelingen over vrijwel vlak terrein. Voor de afstanden per dag: zie dagschema.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We overnachten in comfortabele, mooi gelegen hostels, in tweepersoonskamers met privé-sanitair.

Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies, 's middags eten we een picknick en ’s avonds gaan we samen uit eten.


Bagagevervoer

De bagage blijft in het logies. Tijdens de wandelingen draag je je dagrugzak met picknick.

Vervoer

Alle vervoer gebeurt met de eigen minibus.

Klimaat

Het weer is over het algemeen vergelijkbaar met dat van ons, maar aan de kust kan het wel waaien en, afhankelijk van de richting, kan dat ook in de zomer een koude wind zijn. 


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • reistas (wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is)
 • dagrugzak voor de spullen die je nodig hebt over dag + een picknick
 • regenhoes voor je dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte jas
 • regenbroek
 • zonnehoed of –pet
 • zwemgerief.

Verzorging

 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak.

Diversen

 • evt. wandelstokken.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munt in Denemarken is de kroon. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/

Tijdens de reis kan je met je betaalkaart geld afhalen. Je kan op de meeste plaatsen met de kaart betalen.


Formaliteiten

Voor deze reis volstaat je identiteitskaart.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: