Denemarken - De Faeröer-eilanden


11 dagen

16/06/2023 - 26/06/2023

prijs € 3950


Denemarken - De Faeröer-eilanden


11 dagen

16/06/2023 - 26/06/2023

prijs € 3950


Denemarken - De Faeröer-eilanden


11 dagen

16/06/2023 - 26/06/2023

prijs € 3950


Denemarken - De Faeröer-eilanden


11 dagen

16/06/2023 - 26/06/2023

prijs € 3950


Denemarken - De Faeröer-eilanden


11 dagen

16/06/2023 - 26/06/2023

prijs € 3950


prijs € 3950
11 dagen
Reisdatum: 16/06/2023 - 26/06/2023
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23DK1FAE1
Al 6 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

46-551
56-655

Geslacht:

mannen2
vrouwen4
Waarvan 6 individueel ingeschreven
Groepsreis Denemarken
Tussen IJsland, Schotland en Noorwegen rijzen de Faeröer-eilanden op uit de Atlantische Oceaan. Je waant je er een ontdekkingsreiziger, overgeleverd aan de grillen van Moeder Natuur. Alles valt er te beschrijven met ‘veel’: schapen, wind, fjorden, grasdaken, knappe uitzichten en kliffen. De 18 eilanden verschijnen en verdwijnen regelmatig even mysterieus in de mist als de trollen, elfen en zeehondenvrouwen. We ontdekken 5 eilanden, zwervend over de oude wandelwegen die dorpen en baaien, maar ook mensen met elkaar verbonden.

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Uniek en ongerept landschap
 • Rust en veel frisse lucht
 • Grillen van de natuur
 • Eigenzinnige eilandsfeer

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

15 Beoordelingen

reviews van klanten

Prachtige reis! De grootsheid van de natuur en zijn wispelturigheden zijn hier aanwezig. Soms maak je unieke ervaringen mee, die de reis nog mooier maken. Flexibel moet je wel zijn. Maar de mooie natuur, de rust, het lekkere eten, de vriendelijke mensen, de mooie wandelingen... maken van deze reis een fantastische bestemming.

Micheline G. -

Een fantastische bestemming voor wie zich flexibel kan opstellen (vb. weersomstandigheden zijn zeer onvoorspelbaar). Frisse lucht, mooie wandelingen, lekkere zalm, vriendelijke bevolking. Ik heb een hele leuke reis gehad!

Erna V. -

Ik ben blij dat ik via Anders Reizen een unieke stukje natuur op de Faeröer-eilanden heb mogen leren ontdekken. Het was een mooie wandelvakantie met een aangename groep en gids.

Tom D. -

De Faeroer eilanden is een top bestemming. Geschikt voor mensen die houden van wandelen in een desolaat, verlaten landschap. Voor liefhebbers van Ijsland, Schotland en Noorwegen maar dan veel minder toeristisch.

Herwig B. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar het eiland Vágar. Als de archipel zijn geheimen wenst prijs te geven, word je getrakteerd op spectaculaire zichten bij de landing.

Korte transfer naar ons hotel in Sørvágur.

Dag 2

In de voormiddag rijden we naar het meest westelijke dorpje van het eiland, Gásadalur. Door zijn ligging in een groene vallei omsloten door hoge bergtoppen, was dit lange tijd het meest afgelegen dorpje van de Faeröer. Tot 1983 wandelde de postbode drie keer per week van Bøur de bergpas over naar Gásadalur. Met de komst van de helikopter verdween zijn functie, maar het duurde tot 2004 voor het verbonden werd met de buitenwereld via een tunnel. We bezoeken er de Múlafossur-waterval, die zich 60 m lager in de Oceaan stort. Er staat nog een tweede waterval op onze planning, nl. de Bøsdalafossur. We wandelen langs het Sørvágsvatn, het grootste meer van de Faeröer, naar de Trælanípa-klif. Vanaf deze 142 m hoge klif lijkt het meer boven de zee te zweven en stort de Bøsdalafossur zich in de Oceaan. Ze heeft als bijnaam ‘slavenklif’, omdat de Vikingen gestrafte Ierse slaven er af duwden.

10 km - 3 u. - 256 m stijgen en dalen

Tweede overnachting in Sørvágur.

Dag 3

Vandaag beklimmen we de hoogste bergtop van de Faeröer, de Slaettaratindur (880 m). Bij goed weer heb je zicht op de volledige archipel en zelfs de Vatnajökull-gletsjer in IJsland, wat hem in het Guinness Book of World Records dee belanden als bergtop met het verst reikende uitzicht ter wereld. Op 21 juni, de langste dag van het jaar, is het een traditie om op de top van Slættaratindur te staan en de zon te zien onder- en weer opgaan.

Na de wandeling rijden we verder naar het vissersdorpje Gjógv, waar we de komende 3 nachten verblijven. Het ligt aan een 200 m lange fjord, waar de bewoners een beschutte haven bouwden. Ondanks de afname van de vissersactiviteiten, blijft het zijn charme als vissersdorp behouden, met huizen in kleurrijke Faeröerse stijl  en vaak met grasdaken.

6 km - 3 u. - 550 m stijgen en dalen

Dag 4

In de voormiddag trekken we naar Elduvik voor een wandeling naar Oyndarfjørður en weer terug.

In de namiddag kan je kiezen voor een optionele wandeling of er een rustnamiddag van maken. Vanuit ons logies wandelen we naar de Ambadallur-vallei. Het pad volgt de steile kliffen langs de rotskloof. Via een trap bereiken we de flank van de Fjallið, van waaruit we een fantastisch uitzicht hebben over Gjógv en de omliggende bergen. We wandelen rond de bergtop terug naar ons logies.

6 km - 3 u. - 440 m stijgen en dalen
Optionele wandeling: 8 km - 2,5 u. - 145 m stijgen en dalen

Tweede overnachting in Gjógv.

Dag 5

We rijden naar het dorpje Tjørnuvík op het eiland Streymoy, met zijn zijn brede strand en hoge golven een waar surfersparadijs. Van op het strand heb je zicht op de Slaettaratindur-top, die we op dag 5 beklommen, alsook op de rotsformatie ‘Risin og Kellingin’ (reus en heks). Van Tjørnuvík start de wandeling over de bergkam naar Saksun. Vanuit Saksun nemen we een privé-bus terug.

7 km - 4 u. - 522 m stijgen en dalen

Derde overnachting in Gjógv.

Dag 6

In de voormiddag trekken we naar het noordelijke eiland Vidoy met een steile klim naar de top van de Villingadalsfjall (841 m). 

4 u. - 750 m stijgen en dalen.

In de namiddag wandelen we de Klakkur op, een heuvel van 413 m hoog met een uitzicht over Klaksvik en de omgeving dat je nooit zal vergeten . Deze wandeling is optioneel. Je kan er ook een rustnamiddag van maken en in het logies blijven of wat rondkuieren in het stadje.

8.5 km - 2 u. - 413 m stijgen en dalen.

We verblijven de volgende 3 nachten in Klaksvik.

Dag 7

We starten de dag met een ferry-overzet (20 min.) naar het eiland Kalsoy. De 4 dorpen van dit schaars bewoonde eiland – net geen 100 inwoners – zijn verbonden met donkere tunnels, in totaal 5,5 km lang. Een belevenis op zich. Onder leiding van onze lokale gids Jóhannus ondernemen we de wandeling naar de Kallur-vuurtoren op het noordelijkste punt van het eiland. Dramatische vergezichten en kliffen worden afgewisseld met smalle schapenpaden en grasvlaktes.
Op de terugweg naar de ferry houden we halt in Mikladalur voor een bezoek aan het standbeeld van Kópakonan, de zeehondenvrouw en een tragische figuur uit een van de Faeröerse volkssagen.

7 km - 3u30 - 300 m stijgen en dalen

Tweede overnachting in Klaksvik.

Dag 8

De wandeling van vandaag neemt ons mee in het verleden van het eiland Kunoy. Vroeger telde het 3 dorpen: Kunoy, Haraldssund en Skarð. In dit laatste sloeg op kerstavond 1913 het noodlot toe en verdronken op 2 na alle mannen uit het dorp tijdens een ongeluk met hun vissersboot. De barre omstandigheden, afgelegen ligging en gebrek aan voedsel dwongen de vrouwen en kinderen om te verhuizen naar Haraldssund. 
Met enkel het geluid van de golven, een waterval en de vogels als begeleiding, banen we ons een weg van Haraldssund naar Skarð. We volgen de kust en kruisen regelmatig een kleine beek of rivier. Bij aankomst in Skarð bezoeken we de ruïnes van het ooit zo bloeiende vissersdorp, waarna we de wandeling terug aanvatten.

14 km - 5 u. - quasi niet stijgen en dalen

Derde overnachting in Klaksvik.

Dag 9

Het laatste eiland dat we verkennen is Streymoy, ook het grootste en dichtstbevolkte. De wandeling vanaf het dorpje Leynar naar het landbouwcentrum in Kollfjardardalur brengt ons langs het meer Skælingsvatn, waar volgens de legende een groot wezen leeft dat er uitziet als een paard. Goed uitkijken dus! Een omweg van een paar honderd meter naar het zuiden brengt ons bij het rotsachtige plateau Stórareyn met een bijzondere geologische structuur. We gaan er even bij zitten om het uitzicht, de stilte en de warmte van de miljoenen jaren oude rotsen te laten doordringen.
Een van de populairste toeristische attracties op de Faeröer is de boottocht naar de Vestmanna-kliffen en -grotten. We varen de grotten in, door smalle zee-engtes en dicht bij de meer dan 600 m hoge verticale kliffen, waar papegaaiduikers, zeekoeten, stormvogels en drieteenmeeuwen elke zomer nestelen. 

6 km - 2 u. - 260 m stijgen en dalen

Overnachting in ‘hoofdstad’ Torshavn.

Dag 10

Vanuit ons verblijf wandelen we naar het mooie dorpje Kirkjubøur, het meest zuidelijke dorp op Streymoy en de belangrijkste historische plek van de archipel. Hier bevinden zich de ruïnes van de middeleeuwse Magnus-kathedraal en Sint-Olavskerk uit de 12de eeuw, de oudste kerk in de Faeröer en nog steeds in gebruik.
Onderweg wandelen we langs steenhopen, twee kleine meren en met uitzicht op Sandoy, Hestur, Koltur en Vágar. Op ons pad ligt ook Reynsmúlalág, een natuurlijk amfitheater dat in het verleden een vergaderplaats in open lucht was. In Kirkjubøur nemen we de bus terug naar Tórshavn, waar nog tijd rest voor vrij bezoek. 

7 km - 2 u. - 230 m stijgen en dalen

Tweede overnachting in Torshavn.

Dag 11

Transfer naar de luchthaven op het eiland Vágar en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 3950
Voorschot: € 1380 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 11
 • transfers met minibus
 • ferry's
 • boottocht Vestmanna-kliffen
 • tolgelden
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. inkomgelden van musea
 • evt. optionele excursies
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Willy Paquay


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

. Dagtochten van 2 tot 6 uur, vaak op niet zo'n goede tot slechte paden, met soms drassige ondergrond en geklauter over rotsblokken. Bij een aantal wandelingen loopt het traject door open grasvlakten, waarbij steenmannetjes en schapenpaden de enige houvast zijn. Sommige passages langsheen de kliffen zijn niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.

Hoewel het weer niet meespeelt als criterium in het bepalen van het niveau, kunnen regen en/of wind een wandeling wel als zwaarder doen aanvoelen. Hou er rekening mee dat er bij slecht weer omwille van de veiligheid kan geopteerd worden voor om sommige wandelingen niet te doen of te vervangen door een alternatief.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We slapen in 7 nachten in moderne en comfortabele hotels in tweepersoonskamers met privaat sanitair.

In Gjógv logeren we 3 nachten in een typisch vakantiehuis met 3 slaapkamers: 1 vierpersoonskamer en 2 tweepersoonskamers, met gedeeld sanitair. Het vakantiehuis is idyllisch gelegen met uitzicht over de vallei. Het beschikt over een keuken, living en 1 badkamer met douche en toilet.


Maaltijden

Ontbijt en avondmaal nemen we in het logies. Voor ’s middags nemen we een zelf aangekochte picknick mee.

Alle maaltijden zijn inbegrepen, maar het is goed om weten dat uit eten op de Faeroër duur is. En gezien slechts een klein percentage van de oppervlakte geschikt is voor landbouw, zijn verse groenten niet echt in overvloed aanwezig. Schapen- en lamsvlees en vis daarentegen wel. Vegetarische alternatieven zijn dus eerder beperkt.


Bagagevervoer

Blijft in het logies. Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
TGVBrussel 16/06/2023 13:17Parijs CDG 16/06/2023 14:53
RC425Parijs CDG 16/06/2023 16:50Vagar 16/06/2023 18:30
RC424Vagar 26/06/2023 09:00Parijs CDG 26/06/2023 12:35
TGVParijs 26/06/2023 16:06Brussel 26/06/2023 17:43

We hebben twee grote personenwagens ter beschikking. Eentje wordt bestuurd door de begeleider en eentje door kandidaat-bestuurders uit de groep. men. Ben je hiertoe bereid, meld het dan bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.

Het wegennetwerk op de Faeröer-eilanden wordt - omwille van de extreme weersomstandigheden -  regelmatig onderhouden, waardoor de wegen in prima staat zijn. In sommige, meer afgelegen plaatsen, zijn er geen geasfalteerde wegen.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Door zijn ligging te midden van de Atlantische Oceaan is het weer op de Faeröer zeer onvoorspelbaar. Zon, regen en mist kunnen elkaar in sneltempo afwisselen. Het is vaak zeer winderig. De zomerse gemiddeldes liggen rond de 12 graden. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (is beter stapelbaar dan een harde koffer)
 • dagrugzak met regenhoes

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • wind- en waterdichte (over)broek
 • fleece
 • handschoenen
 • muts
 • zonnehoed of –pet
 • zwemkleding

Verzorging

 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • lunchbox

Diversen

 • evt. wandelstokken
  .

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Je identiteitskaart volstaat.


Geld

Op de Faeröer wordt betaald met de Faringse króna. De waarde is gelijk aan de Deense kroon. De Faeröer drukken eigen bankbiljetten, de munten zijn Deens. Overigens worden Deense bankbiljetten ook geaccepteerd. In de meeste winkels en restaurants kan je betalen met de kaart. je hebt enkel geld nodig voor dranken en persoonlijke uitgaven. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/


Achtergrondinformatie

Google Street View weigerde beelden te maken op de Faeröer waarna de toeristische dienst besliste om een eigen initiatief op te starten, nl. Google Sheep View. Met behulp van camera’s op kano's, boten en hun meer dan 80.000 vrij rondzwervende schapen brachten ze de eilanden in beeld om Google te overtuigen dat ze een kans lieten liggen. En met succes: Google lanceerde toch Street View.

Windvlinders - poëzie van de Faerøer
Boeken en schrijvers van en over de Faeröer


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: