België - Nationaal Park Hoge Kempen en de Maasvallei


3 dagen

28/04/2023 - 30/04/2023

prijs € 340


België - Nationaal Park Hoge Kempen en de Maasvallei


3 dagen

28/04/2023 - 30/04/2023

prijs € 340


België - Nationaal Park Hoge Kempen en de Maasvallei


3 dagen

28/04/2023 - 30/04/2023

prijs € 340


België - Nationaal Park Hoge Kempen en de Maasvallei


3 dagen

28/04/2023 - 30/04/2023

prijs € 340


België - Nationaal Park Hoge Kempen en de Maasvallei


3 dagen

28/04/2023 - 30/04/2023

prijs € 340


prijs € 340
3 dagen
Reisdatum: 28/04/2023 - 30/04/2023
Deelnemers: min. 5 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23BE3CTA1
Al 13 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

36-454
46-555
56-653
65+1

Geslacht:

mannen2
vrouwen11
Waarvan 9 individueel ingeschreven
Groepsreis België
Soms moet je niet ver reizen om een buitenland-gevoel te krijgen. De Hoge Kempen, het grootste natuurgebied van Vlaanderen én het enige Nationale Park van ons land, geeft je zo'n gevoel. Je vindt er gevarieerde landschappen zoals paarse heides, zandduinen en groene heuvels. Dit alles ver weg van wegen en bebouwing.  Ook water is volop aanwezig, met blauwe meren, grindplassen, kabbelende beken en natuurlijk onze grensrivier de Maas. De wandelingen op deze reis maken deel uit van de Nationaal Park Trail, die in december 2022 met het Europese Kwaliteitslabel werd bekroond en daarmee tot de 25 mooiste wandelingen van Europa behoort! We verblijven in een belle époque-hotel vol nostalgische charme aan een pittoreske kanaaloever.

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • National Park Trail is onderdeel van "Best 25 hikes of Europe"!
 • het enige Nationale Park van België
 • Connecterra: wandelen tussen heuvels en rivieren
 • multicultureel Limburg
 • inkijk in de eigenaardigheden van de grensstreek
 • het Limburgs mijnverleden
 • Rivierpark Maasvallei - Mooiste wandeling van de Benelux

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,1

43 Beoordelingen

reviews van klanten

Voor mij een primeur, mijn eerste reis. Een prima primeur die van mij een heel tevreden klant maakt. Alles picco bello in orde: natuur, comfort en cultuur gekregen zoals vermeld. Dus secundo, ik kijk al uit naar mijn 2e reis ... .

Karina S. -

Mooi uitgewerkt weekend in een prachtig wandelgebied en heel lekker eten in het hotel.

Greet V. -

Prachtige wandelreis, leuke groep, goede sfeer en een fantastische AR-begeleidster. Het was GENIETEN.

Jeanne D. -

Voor de wandelliefhebber is dit weekend ideaal! Slapen in een heel mooi en goed hotel,wandelen in de prachtige natuur.

Chris V. -

Sympathieke groep, heel fijne reisbegeleider die oog had voor iedereen en voor de specifieke wensen van de deelnemers, heel open en communicatief. Mooi en gevarieerd landschap waar we doorgingen, ik wist niet dat er zo mooie plekjes waren in Vlaanderen.

Tine C. -

Tof weekend in een leuk hotelletje met lekkere keuken. Mooie wandelingen, die wel wat zwaarder uitvallen dan aangekondigd.

Robert C. -

Ik voelde me heel goed tijdens deze reis. Er werd ook rekening mee gehouden dat de dagen niet te vol zaten; ook eens een uurtje of twee vrije tijd. Dat vind ik zeer belangrijk om ook te kunnen bijkomen van de rush van het leven.

Gisela D. -

Weer opnieuw een heerlijke belevenis, inspirerend en zeer fijn gezelschap, een enthousiaste gids verbonden met het leven en de natuur van de streek, zijnde een pracht van een natuurgebied en het boeiend verhaal van mensen en mijnen, gezellig hotel en lekker eten. Een weekend om niet te vergeten, een echte aanrader.

Rita V. -

Het Anders Reizen wandelweekend België Nationaal Park Hoge Kempen en Maasvallei is een echte aanrader en hopelijk doet Anders Reizen dit weekend nog in meerdere seizoenen want deze bestemming is met de auto vlot bereikbaar en ieder seizoen heeft zijn charme lees zijn prachtige verschillende natuurkleuren. Wederom veel pluspunten.

Patrick D. -

Het was een aangenaam verblijf op een zeer mooie locatie. Vooral de wandeling door het Nationaal Park was uitzonderlijk mooi en zeer afwisselend.

Emmy S. -

Een zeer fijne reis , zeer mooi hotel en maaltijden zeker voldoende en smakelijk. Reisbegeleiding zeer efficient wegens zeer goed op de hoogte van de lokale gebruiken. Een absolute aanrader.

Tineke L. -

Het deed deugd om 'na' Corona en met al het thuiswerk even een weekend weg te zijn, in gezelschap, in natuur, met comfort, zalig zorgeloos wandelen!

Lutgart M. -

Deugddoende, mooie wandelingen gedaan in deze streek. Genieten in eigen land! Fijne mensen ontmoet.

Lena W. -

Heerlijk wandelweekend vanuit een mooi en charmant hotel doorheen een stukje verrassend Limburg aan de grens met Nederland. Een aanrader!

Ann W. -

Algemene reistips

Dag 1

Afspraak in het hotel vanaf 18 uur. We verblijven in een Belle-epoque-hotel aan het water. Het logies ligt pal in het midden tussen het Nationaal Park Hoge Kempen en Rivierpark Maasvallei.

We maken een korte wandeling aan de Zuid-Willemsvaart en de historische scheepvaartsite Tivoli en maken kennis met de multiculturele keuken van Maasmechelen.

5 km wandelen, geen hoogtemeters

Dag 2

Na een heerlijk ontbijt trekken we de natuur in. Een lange gevarieerde wandeling leidt ons door het Nationaal Park Hoge Kempen, het enige Nationaal Park in België, 12.000ha natuurpracht! We trekken eerst even op pad met een 'ranger' (boswachter) die ons vertelt over het mijnverleden en de fauna & flora. We beklimmen de lange terril bij Connecterra/Terhills voor het mooiste panorama's van Vlaanderen, over de heuvels, bossen en meren. Daarna wandelen we het bekende stuk van de National Park Trail. Na de Mechelse Heide trekken we omhoog voor uitzichten over de grindplassen, en keren we terug via de erfgoedroute van de Eisdense Tuinwijk om af te sluiten in het Nationaal Park Visitor Center.

25 km - 220 hoogtemeters

Dag 3

Water staat centraal op deze wandeling tussen 2 kanalen, een rivier en vele plassen en meren. We wandelen een stuk van de (137 km lange) lange-afstandswandeling die in 2021 gekozen is tot mooiste wandeling van de Benelux.

In de namiddag is er nog de mogelijkheid om in het mijnwerkersverleden te duiken; met een voormalige mijnwerker op bezoek in de enige mijnwerkerswoning die ons land nog rest. Of een bezoek aan een ambachtelijke wijnmakerij.

14 km - geen hoogtemeters

 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 340
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 60
Voorschot: € 120 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden van diner op dag 1 t.e.m. lunch op dag 3
 • ranger / boswachter Nationaal Park Hoge Kempen
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • evt. optionele activiteiten/inkomgelden.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Karin Middel


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

à. We wandelen resp. 5, 25 en 14 km op vlak tot soms licht glooiend terrein. De beklimming van de terril is kort maar krachtig. Dag 2 neigt hier dus meer naar een dag van .

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in een Belle Epoque-hotel in het dorpje Lanklaar. Het is gelegen aan het natuurreservaat met uitzicht op de kanaaloever. Het hotel heeft een mooi restaurant en tuinterras. 

Twee- of eenpersoonskamer (op aanvraag en mits toeslag) met eigen badkamer.


Maaltijden

We nemen 2x ontbijt en 2x viergangendiner in het hotel. Voor de middagpicknick doen we samen inkopen in de supermarkt.


Vervoer

 • Met eigen wagen
 • Carpool: je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof.
 • Met de trein naar Genk waar een medereiziger je kan oppikken (af te spreken in mailwisseling vooraf).

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor dit weekend. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • reistas of kleine koffer
 • dagrugzak met waterdichte overtrek (voor de spullen die je nodig hebt tijdens een dagwandeling + picknick en drank)

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • schoeisel voor binnen
 • wandelkousen of -sokken

Kledij

 • wind- en waterdichte jas
 • evt. wind- en waterdichte (over)broek
 • wandelbroek
 • fleece

Check het weerbericht voor je pakt, maar voorzie best kledij voor zowel nat als droog weer.

Verzorging

 • toiletgerief (douchezeep is aanwezig)
 • zonnecrème

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • brooddoos

Diversen

 • evt. verrekijker
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
  .

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt een week à 10 dagen voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
Nationaal Park Hoge Kempen
Rievierpark Maasvallei
Groepsreis Nationaal Park Hoge Kempen