Marokko - Door de Anti-Atlas naar Tafraoute


8 dagen

13/02/2022 - 20/02/2022

prijs € 1220


niet meer boekbaar

Marokko - Door de Anti-Atlas naar Tafraoute


8 dagen

13/02/2022 - 20/02/2022

prijs € 1220


niet meer boekbaar

Marokko - Door de Anti-Atlas naar Tafraoute


8 dagen

13/02/2022 - 20/02/2022

prijs € 1220


niet meer boekbaar

Marokko - Door de Anti-Atlas naar Tafraoute


8 dagen

13/02/2022 - 20/02/2022

prijs € 1220


niet meer boekbaar

Marokko - Door de Anti-Atlas naar Tafraoute


8 dagen

13/02/2022 - 20/02/2022

prijs € 1220


niet meer boekbaar
Groepsreis Marokko
De Anti-Atlas (of ‘Kleine Atlas’ in het Arabisch) is het laatste bergmassief vóór de woestijn. Je vindt er dramatische landschappen met argan- en amandelbomen, prachtig groene valleien en palmoases, en afgelegen dorpen bewoond door de Chleuh-Berbers. Hier ondernemen we een vijfdaagse trekking, met als eindbestemming het prachtig gelegen Tafraoute.
prijs € 1220
8 dagen
Reisdatum: 13/02/2022 - 20/02/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22MA1TFA1
Al 2 deelnemers
Wie gaat er mee?

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Authentieke bergdorpen
 • Kennismaking met de Chleuh-Berbers
 • Adembenemende vergezichten
 • Groene oase-valleien

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

30 Beoordelingen

reviews van klanten

Een tent is wat het is: een tent. Het is de beleving die telt. Luxe hoef ik niet. Mijn tent was mooier dan de mooiste suite.

Sofie D. -

Het was een enige ervaring. Zonder enige luxe een weekje in de prachtige natuur. Kennismaking met de plaatselijke bevolking. Het was een fantastische, onvergetelijke reis!

Frans V. -

Een hele mooie reis. Al vele reizen gedaan met AR maar deze groep steekt er bovenuit. Hier zijn vriendschappen ontstaan.

Ann V. -

Thuiskomen na deze prachtige unieke (eerste) stapreis doet je nog meer beseffen hoeveel moois er overal ter wereld nog te zien valt. Mijn bucketlist wordt alleen maar langer!

Petra D. -

Een trektocht door Marokko in groep stond al lang op mijn Bucket list. Er waren vrienden mee, maar ik leerde ook nieuwe, heel fijne mensen kennen. De klemtoon van deze reis ligt op het stappen, toch is er veel ruimte voor een kennismaking met de vriendelijke Berberbevolking, zowel onderweg als op het einde, in Tafraoute. In dat dorp is een bezoekje aan de lokale hammam een ware belevenis na het stappen. Laat je vooral niet afschrikken door het slapen in tenten. Door de goede zorgen van de gidsen, koks en reisbegeleider, overtreft deze formule een viersterrenhotel!

Myriam C. -

Jaren geleden een canyoning gedaan, maar nu een eerste "echte" stapvakantie. Het was misschien wel een impulsieve beslissing, maar ik ben o zo content dat ik deze reis gedaan heb. Op bepaalde momenten wel zwaar voor een matige stapper als ik, maar mentaal zo ontspannend: prachtig wandelgebied (elke dag compleet verschillend van de vorige), alles goed verzorgd (tussendoortjes op de wandelingen, wondermooie slaapplekken), een fantastisch lokaal team dat ons echt in de watten legde (heerlijk eten, zetten onze tenten op tegen dat we aankwamen), vriendelijke motiverende begeleidster die rustig voorwandelde als het even niet meer ging... Kortom ... al bij landing in Zaventem op de site van Anders Reizen gaan kijken welke andere vakanties in aanmerking komen voor een volgende stapreis :)

An K. -

Het was mijn eerste kennismaking met het prachtige land 'Marokko'. Voorheen heb ik al meerdere individuele reizen van Anders Reizen gedaan. maar het reizen met een Anders Reizen-begeleiders en een lokale gids heeft een absolute meerwaarde aan deze reis gegeven.

Annemie P. -

Wat een fantastische reis! Helemaal ondergedompeld in de onbeschrijfelijk mooie natuur en cultuur van de Anti-Atlas. Super verwend geweest door de ploeg ter plaatse, wat voor lekkers zij toverden vanuit de kooktent was niet te geloven. De organisatie was top, onze begeleidster liet alles van een leien dakje lopen. Ik zou het zo opnieuw doen!

Sarah W. -

Een prachtige wandelreis door een fascinerend landschap, uitstekend begeleid, lekker eten (zelfs de picknick!).

Johan N. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Agadir en transfer naar het hotel.

Dag 2

Transfer (100 km) langs akkers en kleine dorpjes naar Ait Moussa, het startpunt van de trekking langs kleine oases en authentieke Berberdorpen, waarvan de huizen in frisse pasteltinten trapsgewijs tegen de terrasvormige bergflanken zijn gebouwd en gelijkenissen oproepen met de bergdorpen in Jemen. Behalve mannen op (weg naar) de akkers en gesluierde vrouwen in hun mooie, kleurrijke klederdracht, kom je overdag slechts weinig mensen tegen. Het is dan ook des te verrassender om te ervaren hoe het leven in deze verstilde dorpen pas na zonsondergang ontwaakt.

Kleine paden brengen ons stijgend en dalend van vallei tot vallei, waar cactussen en bloemen kleur brengen in een landschap van aardetinten. Onderweg zien we veel arganbomen, waarvan de vruchten de kostbare arganolie voortbrengen, maar vooral wilde amandelbomen, een belangrijke bron van inkomsten voor de bevolking hier.

Een eerste en meteen stevige wandeling van een uur of 5 brengt ons naar Targa N’Touchka (480 m), idyllisch gelegen bij een palmoase.

Dag 3

Vandaag wandelen we eerst verder door de vallei. De rivier moet een paar keer worden overgestoken via een brug of een droge bedding. Regelmatig kruisen we een ‘tegenligger’, een ezeldrijver met zijn ezel. We kijken regelmatig eens achterom om te genieten van het uitzicht over de prachtige vallei en gaan over de col Targa-n-Touchka (720 m). Na de picknick wordt het pad wat rotsig en nadien gaat het omhoog via een nauwe kloof met steile rotswanden. We wandelen afwisselend door de rivierbedding en over een pad dat langs oude verlaten terrassen voert.

Onze kampeerplaats Tagdicht ligt op 1100 m.

Dag 4

We wandelen op en af naar het dorp Inzgarn (1230 m), mooi gelegen tegen de flanken en met steil aangelegde akkers. Een mooi maar steil en rotsig pad brengt ons aan de rivier, waar we picknicken op een terras tussen de olijfbomen.

Via het dorpje Ighil Iblaghn klimmen we naar de kampeerplaats op ca. 1510 m.

Dag 5

Op en af, langs velden en dorpjes, bereiken we na een korte tocht de kampplaats op 1490 m. Na de lunch is er tijd om te relaxen, het nabijgelegen dorpje te bezoeken… 

Dag 6

Vroeg uit de veren voor een pittige tocht vandaag. We leggen in een rustig tempo de klim van een goeie 500 m tot onder de top van Jebel Lekst af en genieten er van het adembenemende zicht op de groene Ameln-vallei met een patchwork van dorpjes, velden en boomgaarden. Het hoogste punt dat we bereiken ligt op ca. 2030 m. Indien het weer het toelaat kunnen liefhebbers nog wat hoger gaan. We dalen langs de andere zijde weer af tot het dorpje Anergui (1650 m), waar we picknicken.

Dan volgt de vrij steile afdaling tot de kampplaats op 935 m, weliswaar over een goed begaanbaar pad maar een uitdaging voor sommige knietjes...

Dag 7

We lopen doorheen arganboomgaarden en klimmen door een mooie, woestijnachtige rivierbedding met bizarre rotsformaties, palmbomen, cactussen en oleanders tot aan de picknickplaats, waar de tocht eindigt en we afscheid nemen van de ploeg die ons heeft vergezeld.

Na de lunch worden we opgepikt en naar Tafraoute (1000 m) gebracht, waar we terug kunnen genieten van het comfort van bed en bad.

Dag 8

Transfer (160 km) naar Agadir  en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

prijs € 1220
Voorschot: € 370 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 tot ontbijt dag 8
 • begeleiding
 • Marokkaanse gids & ploeg
 • gebruik kampeergerief.

Niet inbegrepen

 • fooien (ca. € 30)
 • dranken
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d.
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau  à . Doe jij regelmatig aan sport en beschik jij over een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen? Dan is deze reis geschikt voor jou. 

We wandelen op dagen 3 tot 6 zo'n 5 à 6,5 u. per dag; op dagen 2 en 7 resp. 3 en 2.5 u. De hoogteverschillen zijn eerder beperkt maar de paden soms steil. Dag 6 neigt naar  met 870 m stijgen en 1425 m dalen.

Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.
Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

In Agadir slapen we in een hotel en in Tafraoute in een traditionele kasba met zeer eenvoudige kamers.

Tijdens de tocht slapen we in ruime tweepersoonstenten. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze de tenten zelf opzetten en afbreken. Uiteraard met initiatie door de begeleid(st)er, mocht je een beginneling zijn op dat vlak. 


Maaltijden

In Agadir en Tafraoute nemen we ontbijt en/of avondmaal in het logies.

Het eten tijdens de tocht wordt door een kok klaargemaakt en we eten het op in de eettent. 's Middags eten we een koude maaltijd  met groenten. ’s Avonds eten we soep, een hoofdgerecht en meestal ook een dessertje en thee. Je krijgt versnaperingen tijdens de tocht (dadels, vijgen, nootjes- en bij aankomst op de kampeerplaats wordt er steeds thee aangeboden.


Bagage

Het logies in Tafraoute ligt een stukje van de weg af. Auto’s kunnen er niet komen. Je zal bijgevolg zelf je bagage een kort stukje dienen te dragen. Hou daar rekening mee bij de keuze van je bagage en bij het pakken.

Tijdens de wandelingen wordt de bagage door terreinwagens vervoerd. Jij draagt enkel je dagrugzakje.


Vervoer

Het vervoer ter plaatse gebeurt per taxi’s en terreinwagens.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen buiten Europa en binnen 5.000 km afstand, wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 8 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 3 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

In deze periode kan je overdag temperaturen tussen 10 en 25° verwachten. ’s Nachts koelt het sterk af, zeker op de hoger gelegen kampplaatsen. Regen is niet uitgesloten. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • stevige reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak
 • regenhoes voor de dagrugzak

 Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende en waterafstotende wandelschoenen
 • lichte schoenen of sandalen (voor ’s avonds)
 • wandelkou­sen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én het spaart plaats in je bagage.

Kampeeruitrusting

 • slaapzak (comfortzone tot 0°)
 • slaapmatje (het agentschap ter plaatse voorziet matrasjes, maar we raden toch aan  om je eigen slaapmatje mee te nemen)

Kledij

 • soepele wandel)broek(en)
 • deglijke wind- en waterdichte jas
 • wind- en waterdicht broek of regebroek
 • warme truien of fleeces
 • T-shirts
 • ondergoed, ook een set thermisch
 • zonnehoed of –pet
 • muts, sjaal en handschoenen (om de periode tussen zonsondergang en het slapengaan te overbruggen)
 • evt. warme pyjama.

Tip: Wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden, noch door ons als reisorganisator, noch door de Marokkanen. Wij vragen enkel aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen schaarse of open kledij. Respecteer in je manier van kleden in de mate van het mogelijke de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen of aan mensen thuis. Het is bovendien veel aangenamer en veiliger om  kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon en tegen de kou beschermt.

Verzorging

 • handdoek
 • toiletgerief  (graag biologisch afbreekbare zeep en shampoo)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje (kan van pas komen tijdens de picknick)

Diversen

 • zak- of hoofdlamp & reservebatterijen
 • zonnebril
 • wc-papier of papieren zakdoekjes
 • enkele plastiek zakken
 • evt. wandelstokken 
 • evt. speelkaarten of reisspelletjes (voor ’s avonds)
 • evt. mobiel stoeltje (voor wie moeilijk op een tapijt kan zitten)
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na muggen- en andere insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • pleistertjes van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De Marokkaanse munt is de dirham. Je mag geen Marokkaanse dirhams in- en uitvoeren. Je kan cash euro's meenemen (best biljetten van 5, 10 en 20 euro) en ter plaatse wisselen. In de luchthaven en in Agadir kan je ook geld afhalen aan een bankautomaat.

Voorzie zo'n 50 euro voor bijkomende kosten ter plaatse (dranken, fooien, souvenirtjes...).

Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst" laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/


Formaliteiten

Reispas

Voor reizen naar Marokko heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet geldig zijn voor de duur van de reis. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 

Tip

Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.

Bijkomende informatie kan je vinden op: diplomatie.belgium (Op reis in het buitenland)


Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Marokko door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio).

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: ITG (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

Internet

Literatuur

 • T. Ben Jelloun             
  -Gebed voor de afwezige (roman)
  -Gewijde nacht (roman)
  -Met neergeslagen ogen (roman)
  -Een gebroken man (roman)
  -Duivelse Liefdes (roman)
 • M. Chafik - Imazighen, De Berbers en hun geschiedenis
 • D. Chraibi - De beschaving is mijn moeder (roman)
 • H. De Haas - Aroemi, aroemi, een vreemdeling in Marokko (roman)
 • E.W. Fernea - Een straat in Marrakech (roman)
 • E. & H. Jouad - Marrakech, culture populaire de la medina
 • L. Lalami - Hoop en andere gevaarlijke verlangens (roman)
 • R. Lamrabet - Vrouwland (roman)
 • A. Maalouf - Leo Africanus (historische roman)
 • F. Mernissi - Het verboden dakterras (sociologische roman)
 • C. Nooteboom - Het geluid van zijn naam, Reizen door de islamitische wereld
 • H. Obdeijn, P. De Man & P. Hermans - Geschiedenis van Marokko (met o.a. aandacht voor de betrekkingen tussen Marokko en de Lage Landen)
 • G. Riemersma - Het land van zijn vader, de schrijfster is een Nederlandse die gehuwd is met een Marokkaan en een realistische kijk geeft op de verhoudingen/verschillen tussen de Marokkaanse cultuur en gebruiken en deze van onze Westerse wereld
 • K. Strobbe - De Gazellen, Marokkaanse vrouwen vertellen (ervaringen van Marokkaanse vrouwen in België)
 • G. Van camp - Mijn Marokko (reisverhaal)
 • S. Venema - Een man met suikerhaar, verhalen uit Marokko (reisverhaal).

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Bijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: