Griekenland - Wandelweek op Rhodos - singlereis


8 dagen

1/10/2022 - 8/10/2022

prijs € 1350


niet meer boekbaar

Griekenland - Wandelweek op Rhodos - singlereis


8 dagen

1/10/2022 - 8/10/2022

prijs € 1350


niet meer boekbaar

Griekenland - Wandelweek op Rhodos - singlereis


8 dagen

1/10/2022 - 8/10/2022

prijs € 1350


niet meer boekbaar

Griekenland - Wandelweek op Rhodos - singlereis


8 dagen

1/10/2022 - 8/10/2022

prijs € 1350


niet meer boekbaar

Griekenland - Wandelweek op Rhodos - singlereis


8 dagen

1/10/2022 - 8/10/2022

prijs € 1350


niet meer boekbaar
Groepsreis Griekenland
In het vroege najaar, wanneer het massatoerisme op z'n einde loopt, gaan we in deze verste uithoek van het Griekse eilandenrijk bij aangename, mild-warme temperaturen te voet op ontdekking. We beginnen in de mooie en veelzijdige hoofdstad, vanuit het charmante dorp Archangelos wandelen we in het bosrijke binnenland en derde logiesplaats Pefkos biedt een ruime blik op zee. 
prijs € 1350
8 dagen
Reisdatum: 1/10/2022 - 8/10/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22GR1RDS1
Al 13 deelnemers
Wie gaat er mee?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,5

55 Beoordelingen

reviews van klanten

Zalige wandelreis in de natuur en ook een klein snuifje cultuur. De zee is nooit veraf en in zeer aangename temperaturen krijg je een mooi overzicht van het eiland dat in deze periode erg groen en vooral rustig is. Ik heb erg genoten van mijn eerste wandelreis met Anders Reizen en kan dat alleen maar iedereen aanraden !

Anne A. -

Ik heb een fanatische tijd gehad. Het was een relaxte vakantie met een goede balans tussen wandelen en tijd die je voor en na op je eigen manier kon indelen om bijvoorbeeld een duik te nemen in de zee of om wat sightseeing te doen. De wandelingen waren zeer gevarieerd. De ene dag in de stad, de volgende door het bos en dan weer langs de mooie kusten van Rhodos. En dat alles met een leuke groep van mensen. Ik kon me geen beter vakantie voorstellen !

Mark V. -

Het was een wandelreis met veel afwisseling in de wandelroutes. De groepsleden hingen heel goed samen, we hadden aandacht voor ieder zijn beperkingen en er waren veel ondersteunende handen!

Germaine T. -

Het was prachtig weer en de groep was divers en interessant, dat zijn natuurlijk twee factoren die 'Anders Reizen' niet in de hand heeft en die een volgende keer helemaal anders kunnen uitvallen. De trektochten waren wondermooi en perfect begeleid. De drie locaties waren super en we werden vriendelijk onthaald en kregen prachtig ontbijt. Wat mij betreft was de accommodatie soms wat minder. In de eerste twee locaties waren de douches koud, maar daar klaag ik nu niet echt van. De derde locatie was schitterend gelegen aan de zee, de mooiste locatie van allemaal dus, maar niet zo proper.

Patrick G. -

Over deze reis kan ik alleen maar zeer positief zijn . Alles was zogoed als perfect. Over de begeleider alleen maar goeie dingen en de groep was geweldig. We hebben wat afgelachen. Pure ontspanning zoals het hoort. Ook organisatorisch was alles picco bello.

Kris H. -

Een idyllisch landschap doorkruisen, ontspannen en culinair genieten...ideaal om alle zorgen even los te laten en de fysiek weer op peil te brengen!

Ingrid I. -

Rhodos, een mooi eiland waar het heerlijk vertoeven is. Alles om een mens te verwennen: het weer, de rust, de natuur, de wijn, het bier, het voortreffelijke eten,... Een reisleider die ons van dit alles liet genieten. En als kers op de taart een toffe groep die veel plezier heeft gemaakt.

Kris C. -

Het was de eerste maal dat ik een wandelvakantie ondernam, iets dat ik al lang wilde doen. Ik had weinig ervaring dus af en toe was het wel zwaar maar met veel voldoening achteraf. Je komt op een heel intense manier in contact met de natuur. Het was een prachtige reis en zeker vatbaar voor herhaling.

Sandra D. -

Algemene reistips

Dag 1-2

Heenreis van Brussel naar Rhodos en transfer naar het hotel.

De eerste twee nachten brengen we door in hoofdstad Rhodos, die bestaat uit drie delen: de moderne, de middeleeuwse en de antieke stad. We kuieren door de Turkse wijk met haar wirwar van straatjes, betegelde fonteinen en mooie pleintjes en proeven van de typische sfeer. In het haventje Mandraki en in de Joodse Wijk met Zeepaardjesfontein en schaduwgevende platanen is het aangenaam wandelen. De liefhebbers bezoeken het archeologisch museum en het grootmeesterpaleis.

Dag 3

Lijnbus zuidwaarts naar Archangelos, waar zich ons hotel bevindt voor de komende 3 nachten. Archangelos is het grootste dorp van Rhodos. Het trekt de laatste jaren steeds meer toeristen aan, maar heeft desondanks zijn authentieke sfeer bewaard. Qua bezienswaardigheden bevinden er zich de 19de-eeuwse kerk van de aarstengel Michaël (met mozaïekvloer en ikonostase), de Agios Ioannis Podromos-kapel (met 14de- een 15de-eeuwse fresco’s) en de ruïnes van een Johannieterburcht uit 1457.

Vandaag wandelen we naar Epta Piges (of Zeven Bronnen), een waterrijk gebied dat we bereiken via een kleine tunnel. We stappen verder naar Archipoli, een dorp gelegen tegen een bergflank. Voornamelijk over piste en door olijfboomgaarden keren we terug naar Archangelos.

Dag 4

We wandelen door Archangelos en bezoeken er de acropolis. Nadien trekken we verder oostwaarts naar Stegna, aan de kust. Vandaar zoeken we ons een weg naar Charaki met geregeld unieke zichten vanop de rotsranden van de kusten van Rhodos.

Vanuit Charaki gaan we terug naar het hotel met de bus.

Dag 5

Transfer via het bergdorpje Elousa, met een door vervallen Italiaanse burgerwoningen omzoomd plein en een grote fontein, naar Agios Nikolaos Fondoukli. Liefhebbers kunnen er het 600 jaar oude kerkje met muurschilderingen bezoeken.

Een slingerend woudpad brengt ons naar het bergdorp Salakos. Vandaar wandelen we over een mooi en beschaduwd ‘monopathi’ naar de top van de Profitis Ilias (798 m). Flanken en top zijn bedekt met ceder- en pijnboombossen. Ook Mussolini hield van deze fraaie en in de zomer koele omgeving, want hij liet er zich een villa bouwen in Alpenstijl, die gerenoveerd is tot hotel. De eigenlijke top wordt helaas ontsierd door een militaire antenne.

Dag 6

Ons volgend logies ligt ten zuiden van Lindos, net buiten het toeristische centrum van Pefkos en vlak naast de zee. Nadat we de bagage hebben afgezet, bezoeken we uiteraard Lindos, de ‘Parel van Rhodos’, gedomineerd door een imposante middeleeuwse citadel die gebouwd werd rond een antieke acropolis. Nadien wandelen we doorheen een kloof waarvan de bodem bezaaid is met oleanders en dragon.

Dag 7

Voor de laatste wandeldag gaan we vanuit Kiotari aan de kust naar het bergdorpje Asklipeiou, met een bezoek aan het prachtig kerkje en het kasteel, en via een prachtig pad terug richting Kiotari.

Dag 8

Transfer naar de luchthaven en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

prijs € 1350
Voorschot: € 470 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 25,72)
 • transfers ter plaatse, zoals in het dagschema voorzien
 • logies
 • alle maaltijden (vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8)
 • begeleiding
 • bagagevervoer
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • fooien
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, e.d. (ca. € 30)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Kris Van Loo


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Altero

Dit is een reis van Altero, een platform voor singles dat voor een ‘andere’ aanpak gaat. Altero biedt concreet een totaalpakket aan van relatiebemiddeling, reizen en activiteiten, coaching en advies, gebaseerd op 3 fundamenten: Matchmaking – Beleving – Coaching.

In de tak ‘beleven’ biedt Altero reizen aan om, vrij van de dagelijkse beslommeringen, écht te genieten van spontane nieuwe contacten. De stap naar een samenwerking met Anders Reizen was snel gezet. Reizen waarbij wandelen centraal staat, als middel om te beleven, te ontdekken, grenzen te verleggen. 

Als single kan jij deelnemen aan een Altero/Anders Reizen-reis zonder lid te worden van Altero. Goed om te weten is dat tijdens de reis de focus niet ligt op het vinden van een partner, wel op het samen reizen met andere singles. In de praktijk betekent dit dat Anders Reizen bij het inschrijvingsproces geen rekening houdt met de man/vrouw-verdeling, noch met leeftijd. Net zoals bij al onze groepsreizen, deel je een kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Op aanvraag en mits betaling van een toeslag, kan je een eenpersoonskamer boeken.


Wandelniveau

Dit is een reis met wandelingen van niveau  én .

Het terrein is soms ruw met keien, rotsen en oneffen ondergrond; op enkele korte stukken is er zelfs geen pad en wandelen we cross country. We ondernemen dagtochten van 10 tot 16,5 km, 4 tot 6 uur wandelen. Het gaat regelmatig op en neer, met op zich geen grote niveauverschillen, maar door de opeenvolging van meerdere stijgingen en afdalingen kan dit toch vermoeiend zijn.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in eenvoudige, kleinschalige hotels in Rhodos-stad en Archangelos en in appartementjes met terras/balkon in Pefkos. 

Maaltijden

Ontbijten doen we in het logies. 's Middags verorberen we een – al dan niet zelfbereide - picknick. ‘s Avonds eten we een warme maaltijd op restaurant, hetzij in het hotel, hetzij erbuiten.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij TUI Fly (TB).Op de heenvlucht is er een tussenstop in Karpathos. Bij een tussenstop hoef je je bagage niet op te halen en opnieuw in te checken. In sommige gevallen kun je in het vliegtuig blijven zitten, bijvoorbeeld als de stop wordt gemaakt om bij te tanken. In andere gevallen word je verzocht het vliegtuig tijdelijk te verlaten en kun je je handbagage meenemen, bijvoorbeeld als het toestel moet worden schoongemaakt. Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
TB 2435Brussel 01/10/2022 13:30Rhodos 01/10/2022 19:45
TB 2435Rhodos 08/10/2022 20:10Brussel 08/10/2022 23:20
Ter plaatse maken we gebruik van openbaar en privé-vervoer.

Klimaat

Meestal aangenaam en zonnig wandelweer. Een regenbui is niet uitgesloten.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor ’s avonds)
 • wandelkousen
 • evt. watersandalen (voor een traject door een tunneltje - dit kan ook op blote voeten)
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte jas
 • wollen trui of fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short
 • zwemgerief

Verzorging

 • toiletgerief
 • badhanddoek (als je kan/wil gaan zwemmen)
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1 liter)
 • evt. (zak)mesje (kan van pas komen tijdens de picknick)
 • picknickbord, -beker en –bestek.

Diversen

 • evt. studenten- of lerarenkaart
 • evt. verrekijker
 • evt. oorstoppen
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Griekenland volstaat je identiteitskaart.


Geld

De munteenheid van Griekenland is de euro. In de steden en grotere plaatsen kan je met je betaalkaart terecht aan bankautomaten. Het is makkelijk als je van hieruit al wat euro’s meeneemt.


Achtergrondinformatie

 • N. Cage, Eleni, over de burgeroorlog in Noord-Griekenland, een meeslepende roman. Geeft een zicht op de Griekse burgeroorlog, in 1948, en beschrijft ook het harde leven in de bergen toen. De naar de VS uitgeweken zoon van ‘Eleni’ gaat letterlijk en figuurlijk op zoek naar zijn moeder en haar geschiedenis
 • L. De Bernières, Kapitein Corelli's mandoline, verhaal rond het leven van de dochter van een arts op een Grieks eilandje gedurende de Tweede Wereldoorlog en haar geliefde Italiaanse officier
 • K. Held, Trefpunt Plato, filosofische reis door de antieke wereld
 • L. Ross, Tourist kwam naar ons dorp, een jonge Nederlander komt min of meer bij toeval op Kreta terecht en raakt in de ban van Griekenland en de Grieken, het Grieks, het Griekse lied, de Griekse dans. Zijn dagboek wordt een liefdeslied voor Griekenland. Maar het loopt mis…
 • M. Stahlie, Honderd deuren, de gebeurtenissen spelen zich af op een Grieks eiland rond een Nederlands artsengezin dat daar een half jaar een praktijk waarneemt. De tragische gebeurtenissen met een oude Griekse boer, geplaatst tegen de achtergrond van de legende van de honderd deuren, vormt de rode draad in het verhaal. Bekroond met de Multatuliprijs
 • P.Storace, Ontmoeting in Griekenland, Vol passie, humor en oog voor detail verweeft de schrijfster in haar boek het dagelijks leven in Griekenland met mythen van de Klassieke Oudheid, de politiek en het indrukwekkende landschap
 • Eilandliefde, Bloemlezing van moderne Griekse verhalen door diverse auteurs die zich op verschillende eilanden afspelen
 • Griekenland, verhalen van een land, verhalen en gedichten van Griekse en andere schrijvers over Griekenland, met o.a. ‘Mystra’ van Nikos Kazantzakis.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: