Spanje - Mallorca: het Tramuntana-gebergte


8 dagen

6/04/2022 - 13/04/2022

prijs € 1840


niet meer boekbaar

Spanje - Mallorca: het Tramuntana-gebergte


8 dagen

6/04/2022 - 13/04/2022

prijs € 1840


niet meer boekbaar

Spanje - Mallorca: het Tramuntana-gebergte


8 dagen

6/04/2022 - 13/04/2022

prijs € 1840


niet meer boekbaar

Spanje - Mallorca: het Tramuntana-gebergte


8 dagen

6/04/2022 - 13/04/2022

prijs € 1840


niet meer boekbaar

Spanje - Mallorca: het Tramuntana-gebergte


8 dagen

6/04/2022 - 13/04/2022

prijs € 1840


niet meer boekbaar
Groepsreis Spanje
Hou je van afwisseling? Dan is deze reis ongetwijfeld iets voor jou. Op acht dagen verkennen we het Spaanse Tramuntana gebergte van zuid naar noord. We wandelen via de befaamde GR221 over machtige bergtoppen, langs paradijselijke strandjes en door vergeten dorpjes, steeds met uitzicht op de Middellandse Zee. We beklimmen de Coll d l’Offre (Unesco werelderfgoed) en de Talaia, en trekken door Europa’s tweede diepste canyon. We sporen door sinaasappelvalleien, varen langs de kustlijn en eindigen met een stadsbezoek in Palma de Mallorca, de parel van de Middellandse Zee. En wees maar zeker dat Mallorca je zal verrassen.
prijs € 1840
8 dagen
Reisdatum: 6/04/2022 - 13/04/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22ES1MLA1
Al 12 deelnemers
Wie gaat er mee?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,9

53 Beoordelingen

reviews van klanten

Pittige maar doenbare tochten in een geweldig landschap. Het vervoer met de privé-busjes was perfect geregeld, zo konden we telkens een ander stuk van de Serra de Tramuntana ontdekken. De boottocht, het oude trammetje en het bergtreintje vormden dan weer een leuke afwisseling qua vervoer. De sauna in het hotel in Sóller deed enorm veel deugd s' avonds na de bergtochten. Ik wist niet dat Mallorca zo mooi was ! En het ruikt er heerlijk door alle bloesems en kruiden.

Birgit D. -

Mallorca is een prachtig wandeleiland, maar de zwaarte van de wandelingen mag niet onderschat worden. Het was voor mij weer een unieke ervaring.

Erna S. -

Ik heb deze reis grenzen verlegd. Ik ben erg blij dat ik minstens 2x per week aan cardio training deed, en geen voorafgaande blessures had waardoor ik de tochten heb kunnen uitstappen. De wandeltrip aan de kustweg op woe vond ik genieten, meer zen. Je kreeg hier meer de tijd om te stoppen en foto's te nemen, de natuur en haar pracht echt te zien. Dit heb ik tijdens de andere wandelingen minder kunnen doen omdat ik me moest focussen op de grond, de keien, de putten,... Het middagmaal vind ik elke keer opnieuw schitterend. Een basic "buffet". Puur in de natuur!

Nad D. -

Prachtig landschap, uitdagende wandelingen, goed logies, lekker eten, aangenaam gezelschap.

Gert B. -

Mijn eerste kennismaking met Anders Reizen en het proeft naar meer. Het was een hele fijne week, met een toffe groep mensen en een geweldige begeleidster. De wandelingen zijn voldoende gevarieerd door prachtige landschappen met mooie vergezichten en weidse panorama's. Het tempo lag goed, de moeilijkheidsgraad niet te hoog, enkel de vele stenen paden, die soms nog al eens glad konden zijn door de vocht of regen. Hier komen wandelstokken zeker goed van pas. Deze reis zal nog even nazinderen in het collectief geheugen van de groep, want we hebben toch wel veel gelachen en plezier gehad.

Steffen K. -

Een reis die me steeds zal bijblijven!

Sophie P. -

Opnieuw een leuke wandelvakantie met een enthousiaste reisleidster en een super toffe groep.

Lie D. -

Mallorca is een prachtig land met schitterende natuur. Ik kon dat ontdekken in een hele leuke groep met een toffe reisleidster. Pittige wandelingen, lekker eten, een heerlijk weertje..... een aanrader !

Marijke D. -

Dank je wel voor deze mooie reis. Het was mijn eerste keer in Mallorca. Een mooi eiland. Een fijne groep mensen. Top.

Rik B. -

Mallorca ontdekken per boot, fiets, tram en te voet,...Een prachtig eiland met wonderbaarlijke landschappen en dit alles samen met fantastische reisgenoten en TOP-begeleidster beleven ... Kortom het was een heerlijke reis!

Nathalie C. -

Prachtig landschap en heel mooie wandelingen. Goed eten en goed gezelschap. Alleen de vele muggen waren stoorders maar algemeen: 10 op 10 voor deze reis.

Luc B. -

Het was een zeer goed georganiseerde wandelreis. Wel pittig maar zeker aan te bevelen.

Patrick V. -

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht naar Palma de Mallorca, verkozen als beste Europese stad om in te leven. Het stadsbezoek houden we voor later, want we trekken onmiddellijk richting bergen en zee. Per trein sporen we door tunnels en bergen naar de sinaasappelvallei van Soller. We bezoeken het sfeervolle centrum en de haven. Bij voldoende tijd maken we een mooie zonsondergangwandeling.

Dag 2

Topdag! Bij het bergmeer Cuber vatten we onze tocht aan en genieten we al redelijk snel van prachtige uitzichten. Geen wonder dat dit Unesco-werelderfgoed is. Evenwijdig met de Serra de Son Torrellas wandelen we naar de Coll d l’ Offre. In de verte zie je de Middellandse Zee en achter ons de Puig Major (Mallorca's hoogste). Via het magnifiek aangelegde pelgrimspad trekken we door de Barranc de Biniaraix, de nagenoeg ongerepte ravijnkom ten oosten van Soller. Dit laatste deel volgt het GR221-pad, de beroemde pelgrimsroute. Indien het geregend heeft, zie je hier de watervallen in de kloof storten. We dalen af door de kloof en in Biniaraix wacht ons een verdiend terrasje, waarna we verder wandelen tot het gezellige plein van Soller.

17 km, ca. 800m dalen. De wandeling kan ingekort worden.

Dag 3

Weinigen weten het, maar Mallorca herbergt met de Torrent de Pareis, de tweede diepste kloof van Europa. We beginnen onze wandeling vanuit de haven. Langs de bergflanken en tussen de sinaasappelplantages trekken we naar de Mirador des Barques en zo de vallei van Balitx d Avall in. We stoppen even bij het enige gebouw in de wijde omgeving, een ecoboerderij waar we verse sinaasappelsap kunnen nuttigen. Daarna klimmen we uit het dal en komen we op de “Sa Costera” een prachtig pad dat hoog boven de Middellandse zee zweeft, memorabele uitzichten gegarandeerd. Het laatste stuk brengt ons naar het rustige strandje Cala Tuent voor een verpozing.
Daarna klimmen we over de bergwand richting Sa Calobra waar de machtige Torrent de Pareis uitmondt in de zee. We nemen wat tijd om door de kloof te wandelen, en verbazen ons over de natuurpracht. Daarna keren we per boot (1h, vlakke zee) naar de haven van Soller. Lange maar wonderbaarlijke dag.
's Avonds dineren we bij één van de vele restaurants op de verkeersvrije boulevard aan de haven. Vakantie!

20 km, ca. 400 m stijgen en 700 m dalen. De wandeling kan ingekort worden.

Dag 4

Vandaag trekken we meer het binnenland in. We starten bij het bergmeer Gorg Blau en dalen via de oerbossen af naar het dal van Tossal Verds. Hier begint een een lange (maar gematigde) klim naar de voet van de Massanella. Optioneel (weersafhankelijk) kunnen we tot de hoogste bereikbare top van het eiland klimmen.
Daarna dalen we, met prachtige vergezichten, naar het klooster van Lluc dat de cultuurliefhebber kan bezoeken. De bus brengt ons terug naar het logies in Soller.

16 km, ca. 300 m stijgen en 600 m dalen.

Dag 5

Op deze dag volgen we grotendeels de bekende Dry Stone route (Gr221, 10 km) die je van Deia naar Soller brengt. Het pad is vrij makkelijk in vergelijking met de voorbije dagen, maar de uitzichten zijn niet minder mooi. Het bloemen- en kunstenaarsdorp Deia biedt je inzicht waarom zoveel artiesten hier wonen, het bijbehorende strandje behoort tot de mooiste van Europa. We volgen de kustroute via LLucalcari langs de finca’s en kleine kerkjes, steeds met zicht op zee. De wandeling eindigt bij de Muleta, in Port Soller.

In de late namiddag brengt een busje ons naar Alcudia waar we inchecken in onze nieuwe logies.

10 km, ca. 100 m stijgen en 100 m dalen.

Dag 6

Alcudia dus! We wandelen dwars over het schiereiland van de Baai van Pollensa naar de Baai van Alcudia. Door berg en dal trekken we naar Coll Baix, een verborgen strandje, via het hoogste punt van het schiereiland, La Talaia (495m). Prachtige uitzichten met aan twee zijden de Middellandse Zee en in de verte het eiland Menorca.
De onbekende kustroute van Alcanada brengt ons langs de vuurtoren en de rustige wateren in de baai naar de gezellige haven van Port d’Alcudia.

15 km, ca. 600 m stijgen en 700 m dalen.

Dag 7

We maken een mooie kust- en klifwandeling in El Mal Pas en Manresa.

In de namiddag is er vrije tijd:

 • bezoek aan voormalige hoofdstad Alcudia met ommuurd centrum, kathedraal en Romeinse ruïnes, rondstruinen op de lokale markt
 • relaxen op het strand en/of een terrasje
 • met de begeleider mee voor een fietstocht van 30 km door het achterland en natuurpark S’ Albufera
 • individuele wandeling naar de Vall de Boquer of Mirador Penya

‘s Avonds lekker eten in de oude stad.

Dag 8

Per trein of bus naar Palma. Hier hebben we nog halve dag om de oude stad en de befaamde kathedraal aan een onderzoek te onderwerpen. Aansluitend is er nog vrije tijd voor een museum, souvenirshoppen, terrasje aan zee of een typisch Spaanse 'menu del dia'. Afsluiten in de koning van de Mediterrane steden, als dat geen winner is… Gracias, Mallorca!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

prijs € 1840
Voorschot: € 640 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8
 • transfers in functie van het programma
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, e.d.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Katrien Van Hamme


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 en . De wandelingen duren van 4 tot 6,5 uur, gaan van gemakkelijk tot stevig en lopen meestal over rotspaden. Sommige wandelingen kunnen facultatief worden uitgebreid met trajecten zijn zeer ‘avontuurlijk’, maar facultatief. Voor details: zie dagschema.

Je hebt best geen last van hoogtevrees. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

In Port Sóller logeren we in een duurzaam hotel met zwembad op 1 minuut van het strand en in Alcudia in een hotelletje in de verkeersvrije oude stad, omringd door gezellige terrasjes en restaurants.


Maaltijden

We ontbijten in de logies en nemen een picknick mee voor onderweg. 's Avonds dineren we bij sfeervolle restaurants op typische pleintjes in de oude steden van Soller en Alcudia of aan de haven van Port Soller. 


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij Air Europa (UX).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
UX 1172Brussel 06/04/2022 10:45Madrid 06/04/2022 13:10
UX 6067Madrid 06/04/2022 14:35Mallorca 06/04/2022 15:55
UX 6048Mallorca 13/04/2022 12:25Madrid 13/04/2022 13:50
UX 1173Madrid 13/04/2022 15:15Brussel 13/04/2022 17:35
Ter plaatse maken we gebruik van (privé-)bussen, trein, tram en boot.

Klimaat

Meestal is het aangenaam voorjaarsweer met dagtemperaturen van 15° en minder in de bergen (soms vrij winderig en laaghangend wolkendek) tot 25° aan zee. Regen is mogelijk. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor ’s avonds)
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte jas en (indien de weersvoorspellingen slecht zijn) regenbroek
 • wollen trui of fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • short
 • zwemgerief (bij mooi weer).

 Verzorging

 • toiletgerief
 • badhanddoek (als je kan/wil gaan zwemmen)
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1 liter)
 • evt. (zak)mesje (om bv. een stuk fruit te schillen)
 • picknickbord, -beker en –bestek.

Diversen

 • enkele plastiek zakjes
 • evt. verrekijker
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig (bv. bij bezoek aan een kerk).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.


Geld

Je kan in Soller en Alcudia terecht aan bankautomaten. 

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: