België - Tervuren, lusttuin voor koningen, park voor allen


1 dag

23/10/2022 - 23/10/2022

prijs € 49


niet meer boekbaar

België - Tervuren, lusttuin voor koningen, park voor allen


1 dag

23/10/2022 - 23/10/2022

prijs € 49


niet meer boekbaar

België - Tervuren, lusttuin voor koningen, park voor allen


1 dag

23/10/2022 - 23/10/2022

prijs € 49


niet meer boekbaar

België - Tervuren, lusttuin voor koningen, park voor allen


1 dag

23/10/2022 - 23/10/2022

prijs € 49


niet meer boekbaar

België - Tervuren, lusttuin voor koningen, park voor allen


1 dag

23/10/2022 - 23/10/2022

prijs € 49


niet meer boekbaar
Groepsreis België
Tervuren, geen gewoon dorp. Hier hebben gedurende vele eeuwen hertogen, landvoogden en koningen verbleven. We ontdekken al wandelend hun invloed. Via het centrum volgen we de loop van de Voer tot haar bron in het Kapucijnenbos, een deel van het Zoniënwoud. Daar ontdekken we de bedelorde in het bos. Later kwam het in handen van Leopold I en daarna van Leopold II. Samen genieten we van hun plannen, het heraanplanten van dit bos en omvorming tot Geografisch Arboretum.  We wandelen door flora van verschillende continenten en streken, van de Amerikaanse westkust tot Japan. Leopold II heeft veel betekend voor Tervuren. Dat bekijken we met een kritische en genuanceerde blik. Van het prachtige Warandepark, waar hij en de vorige heersers hun lusttuin creëerden, kunnen wij nu samen ten volle van genieten.
prijs € 49
1 dag
Reisdatum: 23/10/2022 - 23/10/2022
Deelnemers: min. 5 - max. 15
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22BE3JEA1
Al 15 deelnemers
Wie gaat er mee?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

reviews van klanten

Leuke wandeling, met een combinatie van het Zonienwoud, het park van Tervuren en de landbouw rond Vossem

Robert C. -

Een heel fijne dagwandeling met een groep toffe, geïnteresseerde en gelijkgestemde mensen. De gids bracht ons door afwisselende landschappen en bezienswaardigheden met leuke verhalen naar gezellige lokale cafeetjes en een prima restaurant voor een heerlijke maaltijd om te eindigen. Een dagje om te onthouden. Met dank aan de toffe gids.

Rita V. -

Een bijzonder mooie wandeling door bos en langs de waters in Tervuren. Ondanks de voorspellingen waren ook de weergoden ons goedgezind. Afsluiten in bistro Tembo met een lekker gerecht en zicht op het Afrika museum maakte de dag perfect. Dank je wel Tjeu en medewandelaars!

Ann W. -

Eerste maal dat ik met "Anders Reizen" op dagtrip ging, mooie wandeling, toffe groep, uitstekende begeleider. Een gezellig afsluitend etentje maakte de dag compleet. Voor herhaling vatbaar!

Yves R. -

Ik vond het een leuke eerste kennismaking met Anders Reizen. Ik ga zeker nog eens deelnemen aan een wandeldag.

Marleen D. -

Dagwandeling met afsluitend etentje, super concept!

Katherine M. -

Het park en arboretum van Tervuren bieden een prachtig wandelparcours. Dank je wel Rik en medewandelaars voor deze mooie wandeldag.

Ann W. -

Een fijne wandeling met interessante uitleg. Heb mooie zondag gehad.

Katrien S. -

Ik heb genoten van deze wandeling. Goede afwisseling, eerst in het bos dan in het park met vijvers en de tuinen, plus uitleg over de beelden in de Franse tuin met geschiedenis en historiek over Tervuren. Ik heb veel geleerd van deze dag. Een dikke pluim voor de begeleider.

Carine D. -

Op stap gaan met Rik is altijd verrijkend en nooit vervelend. Tijdens de wandeling werden we getrakteerd op boeiende verhalen, wetenswaardigheden en anekdotes over het koloniale verleden van België. En dit op de authentieke, ongekunstelde manier die we van Rik gewend zijn.

Wim P. -

In Tervuren en doorheen het arboretum wandelen is steeds een waar genoegen onder de kundige begeleiding van Rik. De zon zorgde ervoor dat de kleurenpracht van de bomen hun herfstkruinen een streling voor het oog waren. Het was dus opnieuw een geslaagd wandeldagje. Dank jullie wel!

Ann W. -

Verrassende herfstwandeling in een zeer mooie omgeving, met zonnig herfstweer als toemaatje. En natuurlijk de altijd interressante uitleg van Rik. Top!

Erna S. -

Algemene reistips

Prijs

prijs € 49
Voorschot: gelijk aan de volledige reissom

Inbegrepen

 • Nederlandstalige begeleiding
 • warm avondmaal
 • BTW

Niet inbegrepen

 • dranken
 • middagpicknick (zelf meebrengen).

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Rik Nys


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 15 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

. We wandelen 21 km over vrijwel vlak terrein.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Vervoer

Afspraak om 10 uur voor het Afrikapaleis
Paleizenlaan - 3080 Tervuren

 • Tram en bus stoppen vlakbij de afspraakplaats
 • Met eigen wagen. Parkeren in Tervuren.
 • Carpool: je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt een week à 10 dagen voor vertrek doorgemaild. 

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: