Frankrijk - Kanotrekking door de Gorges du Tarn - gezinsreis


7 dagen

16/07/2023 - 22/07/2023

prijs € 690


Frankrijk - Kanotrekking door de Gorges du Tarn - gezinsreis


7 dagen

16/07/2023 - 22/07/2023

prijs € 690


Frankrijk - Kanotrekking door de Gorges du Tarn - gezinsreis


7 dagen

16/07/2023 - 22/07/2023

prijs € 690


Frankrijk - Kanotrekking door de Gorges du Tarn - gezinsreis


7 dagen

16/07/2023 - 22/07/2023

prijs € 690


Frankrijk - Kanotrekking door de Gorges du Tarn - gezinsreis


7 dagen

16/07/2023 - 22/07/2023

prijs € 690


7 dagen
Reisdatum: 16/07/2023 - 22/07/2023
Deelnemers: min. 15 - max. 25
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23FR8GTA1
Al 2 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

111, waarvan 1 in optie.
46-551, waarvan 1 in optie.

Geslacht:

mannen0
vrouwen2, waarvan 2 in optie.
Gezinsreis Frankrijk
Dwars door de zonovergoten Languedoc loopt de grillige rivier de Tarn, die een spectaculaire, soms honderden meters diepe kloof heeft uitgesleten. Hier kan je deelnemen aan een week van kanovaren, zwemmen, wandelen en avontuurlijke spelletjes in en rond het water. We kamperen op de oever van de Tarn, het is dus in alle opzichten een echte natuurbeleving. Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Globetrotters – Kano & Avontuur. 

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Avontuur op en langs het water
 • Eén van de mooiste canyons van Europa
 • Weekje buiten leven & plezier maken
 • Halve dag paardrijden

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,3

11 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Je wordt verwacht om 14 u. ten laatste op de camping in de buurt van Sainte-Enimie, gelegen in het noorden van het Nationaal Park van de Cevennen. We maken kennis met elkaar en met Bert, Harald en Koen, de kerels die van de komende dagen een onvergetelijk avontuur zullen maken.

We krijgen uitleg over het verloop van de tocht en de taakverdeling en bekijken het materiaal, en vooral dan de tweepersoonskano's die de komende week ons vervoermiddel zullen zijn. Vervolgens is het tijd voor de instructies over hoe je met zo'n kano moet varen en dan... (tromgeroffel) beleven we één voor één onze rivierdoop! Tijdens het eerste avondmaal hebben we dus al heel wat te vertellen.

Wist je dat de eerste kanovaarders de Midden-Amerikaanse Indianen waren? En de eerste kanotoerist was de Schot John McGregor die in de tweede helft van de 19de eeuw de Europese rivieren afvoe

Dag 2

De begeleiders staan ons met raad en daad bij voor het inpakken van de bagage voor de komende drie dagen. Die stoppen we in waterdichte tonnetjes (1 per persoon) en de rest van de bagage blijft (tot op dag 4) in de auto's. We breken de tenten op, laden de kano's in en dan is het zover: we vertrekken voor ons eerste traject.

Om het niet te moeilijk te maken, houden we het kort. Maar ook omdat we vlakbij Sainte-Enimie zijn. En laat dat nu toevallig het mooiste dorp van Frankrijk zijn! Na een terrasje zetten we aan voor de rest van het traject, weliswaar onderbroken door onze eerste 'kanopicknick', dat ons in St. Chély du Tarn brengt. Om de honger op te wekken, kunnen de liefhebbers vòòr het avondeten nog een stevig wandelingetje maken en de kinderen kunnen zich volop overgeven aan waterpret in de Tarn.

Dag 3

Vandaag maken we een langere kanotocht. Eens aangekomen op de kampplaats, is er tijd voor een bezoekje aan La Malène, waar je een mooi kasteel kan gaan bewonderen.

Dag 4

Ondertussen hebben we het kanovaren al goed onder de knie. Maar goed ook, want vandaag moeten door 'Les Détroits', het smalste stuk van de canyon en niet meer dan een kloof tussen de rotswanden. Bij de 'Pas de Souci' is de Tarn versperd door grote rotsblokken.

Die zijn in de rivier terechtgekomen na een hevige strijd héél lang geleden tussen de Merovingische prinses Enimie en de duivel. Enimie heeft gewonnen en werd heilig verklaard, en de duivel zit sindsdien braafjes terug in de hel.

In alle geval moeten de kano’s het water uit en op de aanhanger geladen worden om een eind over land vervoerd te worden. Indien de omstandigheden het toelaten, kunnen de liefhebbers de rest van het traject wandelend, klimmend en springend afleggen, gedeeltelijk door de rivier. Maar dit is voor de kleinsten niet haalbaar en dus wandelen ze - samen met de groteren die niet wensen mee te klauteren - langs de weg via het Belvedère du pas de Soucy (waar je de rivier en de rotsblokken van bovenaf kan bekijken) naar de plaats waar de kano’s terug in de rivier gelegd worden. Daarna is het nog 500 m varen, met onderweg een mooie schuifaf, tot aan de camping in Les Vignes.

De auto's worden gehaald, zodat we vuile was kunnen achterlaten en schone kleren in onze tonnetjes kunnen stoppen.

Dag 5

'Verandering van spijs doet eten', zegt een oud Vlaams spreekwoord. Na het ontbijt rijden we met de jeep en enkele auto’s langs de vele haarspeldbochten tot bovenop het plateau van de Causse Méjéan. Tijdens de rit kunnen we 'genieten' van de mooie uitzichten over de Tarn diep beneden ons en de tegenoverliggende Causse de Sauveterre.

Op het uitgestrekte plateau van de Causse Méjéan waan je je in de Aziatische steppe, waar elk moment Djenggis Khan kan voorbij galopperen. We dwalen rond in deze 'grand espace', al dan niet met paarden (ouders te voet en de kinderen te paard). 

Na de wandeling rijden we terug naar de camping waar we ons op het late middagmaal kunnen storten. De rest van de namiddag is iedereen vrij om te zwemmen, zonnen,te wandelen, een bezoekje te brengen aan de winkeltjes of terrasjes van Les Vignes,...

Dag 6

Het traject vandaag is ronduit prachtig. Aan een hoog tempo varen we langs mooie stroomversnellingen en over vaak onstuimig water naar Le Rozier. Onderweg leren we nog enkele nieuwe technieken. In Le Rozier zetten we 's avonds voor de laatste keer onze tentjes op of je kan er voor kiezen om onder de blote sterrenhemel te slapen.

Dag 7

Voor het laatste stukje varen we over de steeds breder wordende rivier tot in Peylerade Plage.

Daar genieten we nog één keer van een kanopicknick en worden we terug naar de wagens gebracht.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 690
Basisprijs kind tot en met 15 jaar: € 540
Voorschot: € 240 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. picknick dag 7
 • drank bij het eten
 • gebruik materiaal voor de activiteiten
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • het vervoer heen en terug
 • overige dranken
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, enz.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Leeftijd

Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Fysiek niveau

Dit is een reis met wandel/activiteitenniveau . Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem.

Je hebt geen voorafgaande kano-ervaring nodig. Wel moet je kunnen zwemmen en op z'n minst wat avontuurlijk en sportief ingesteld zijn. Ook moet je in staat zijn om 4 tot 4,5 uur per dag effectief te peddelen in tweepersoonskano’s.

Logies

We kamperen op eenvoudige campings, met douches en toiletten. Er zijn geen kampeerstoelen of –tafeltjes aanwezig; je bagagetonnetje is ook je stoel. 

Op de eerste dag worden de tenten verdeeld. Elke tent heeft een nummer en je blijft de gehele reis over dezelfde tent beschikken. We streven er naar om ten laatste om 17 uur de kampplaats van de dag te bereiken, dus hoe vroeger we ’s ochtends van wal steken, hoe vroeger we arriveren.  Eerst zet iedereen zijn eigen tentje op. Daarna is er ruimschoots tijd om te douchen. Intussen wordt de mobiele keuken opgezet en worden de voorbereidingen voor het avondmaal getroffen, waarbij helpende handen altijd welkom zijn.


Maaltijden

De begeleiders koken gevarieerde maaltijden in grote kookpotten. Je kan kiezen tussen wel of niet vegetarisch. Ook bij het ontbijt is er een ruim aanbod en voor ’s middags wordt een picknick aan de waterkant voorzien. 

Het zou heel fijn zijn moest iedereen een handje toesteken bij het koken, afwassen, opruimen...


Bagagevervoer

De tenten, het kampeer- en kookmateriaal e.d. gaan niet mee in de kano's, maar worden per ‘bezemwagen’ naar de kampeerplaats van de dag gebracht. Ook de slaapmatjes worden met die wagen vervoerd.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat zijn avontuurlijke vakanties waarin wandelen en buitensport centraal staan. Als een manier om te ontdekken en te beleven. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

Voor het vervoer heen en terug sta je zelf in. De mogelijkheden zijn:

Met openbaar vervoer

Je geraakt per trein tot Bagnols-Chadenet met 1 overstap, een traject van ca. 9.5 u. reizen. Van Bagnols-Chadenet is het nog ca. 45 km tot Ste. Enimie (per taxi).

Met eigen wagen

De afstand vanaf Brussel bedraagt ongeveer 918 km. (Hou rekening met het ecovignet.) Je laat je wagen achter op de eerste camping. Halverwege de reis wordt een transfer geregeld om de wagens naar Les Vignes te brengen en hier worden ze op het einde van de tocht terug opgehaald. Kleine gezinnen kunnen ook kostendelend samen rijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof en eventuele andere kosten (zoals tol). Je kan bij inschrijving aangeven of je plaats aanbiedt of zoekt.

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Klimaat

In de zomer is het hier warm tot zeer warm. Maar je zit altijd op, in of nabij het water, dus verfrissing is er genoeg. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Elke deelnemer krijgt een waterdicht tonnetje (inhoud 50 l) in bruikleen. Je persoonlijke bagage en je slaapzak gaan in dat tonnetje mee in de kano.De rest van je bagage blijft in je wagen. Op dag 4 is er gelegenheid om schone kleren op te pikken.

Bagage

 • rugzak of reistas (blijven achter in je wagen)
 • klein dagrugzakje

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen (voor de wandelgedeeltes)
 • watersandalen, of beter: (oude) sportschoenen die nat mogen worden (om te dragen tijdens de kanotrekking; geen slippers of crocs)
 • sandalen of sportschoenen of slippers voor ‘s avonds
 • wandelkousen.

Kampeeruitrusting

 • slaapzak
 • slaapmatje
 • keukenhanddoek.

Tenten en gemeenschappelijk kampeermateriaal worden door Globetrotters voorzien.

Kledij (de ‘normale’ outfit voor een zonnige vakantie)

 • soepele broek
 • short/bermuda
 • warme pull
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • evt. sjaaltje (om hals tegen de zon te beschermen)
 • ondergoed
 • zwembroek/badpak
 • regenjas

Verzorging

 • toiletgerief (graag biologisch afbreekbare zeep en shampoo)
 • handdoeken (sneldrogende handdoeken nemen minder plaats in dan een gewone handdoek in badstof) 
 • degelijke zonnecrème + after sun
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles
 • gamel (liefst) of picknickbord
 • picknickbeker 
 • picknickbestek 

Breng liever geen wegwerpmateriaal mee.

Diversen

 • wc-papier
 • 1 grote ‘vuilniszak’ per persoon (om je bagage eerst in te verpakken alvorens je ze in het tonnetje stopt)
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wasdraad en -spelden
 • evt. kleine gezelschapsspelletjes (voor ’s avonds)
 • evt. oordopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

Je zorgt er best voor cash geld bij te hebben bij de start van de reis.

Samenstelling van de groep

Aan deze reis kunnen ook gezinnen deelnemen die niet via Anders Reizen zijn ingeschreven.  

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: