Zweden - Winterpret in het hoge noorden - gezinsreis


8 dagen

26/02/2022 - 5/03/2022

prijs € 1990


niet meer boekbaar

Zweden - Winterpret in het hoge noorden - gezinsreis


8 dagen

26/02/2022 - 5/03/2022

prijs € 1990


niet meer boekbaar

Zweden - Winterpret in het hoge noorden - gezinsreis


8 dagen

26/02/2022 - 5/03/2022

prijs € 1990


niet meer boekbaar

Zweden - Winterpret in het hoge noorden - gezinsreis


8 dagen

26/02/2022 - 5/03/2022

prijs € 1990


niet meer boekbaar

Zweden - Winterpret in het hoge noorden - gezinsreis


8 dagen

26/02/2022 - 5/03/2022

prijs € 1990


niet meer boekbaar
Gezinsreis Zweden
In de regio Jämtland Härjedalen, waar Midden-Zweden noordelijke allures begint te krijgen, ligt het Juvuln-meer. Aan het noordelijkste puntje van het meer, in een overweldigend berglandschap, bieden wij een actieve, goedgevulde week aan. Overdag sneeuwwandelen (waarbij onderweg misschien wel een eland of een kudde rendieren te spotten valt), ijsvissen, langlaufen en lekker ouderwetse sneeuwpret. 's Avonds kampvuur, gezelschapsspelletjes, filmpje en op de uitkijk staan voor het noorderlicht. En wat dacht je van een meet & greet met husky’s?
8 dagen
Reisdatum: 26/02/2022 - 5/03/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22SE8MZW1
Al 13 deelnemers
Wie gaat er mee?

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Sledetocht met husky's
 • Sneeuwscootertocht
 • Wandelen en spelen in de sneeuw
 • Langlaufen
 • IJsvissen
 • Bezoek bevroren waterval
 • Noorderlicht en rendieren (met een beetje geluk)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,4

21 Beoordelingen

reviews van klanten

Voor ons was dit de 1e keer dat we op groepsreis gingen en is 200% meegevallen. Zeker voor herhaling vatbaar.

Patricia A. -

Deze reis maak je wellicht niet ieder jaar opnieuw, maar het zijn activiteiten die je toch één keer moet hebben beleefd. Voor de kinderen is de verblijfplaats op zich al een echt speelparadijs dankzij de metershoge sneeuwbergen. Voor ons was het een ontdekking die op elk vlak aan onze verwachtingen heeft voldaan.

Isabelle K. -

Prachtige reis met hele fijne activiteiten! Een aanrader voor gezinnen die een iets andere actieve wintervakantie willen.

Els C. -

Super georganiseerd, je hoeft je totaal geen zorgen te maken. De kinderen vonden elkaar zonder probleem. Prijs was echt all-in, in principe hoefde je niks extra uit te geven! Zeker voor herhaling vatbaar.

Linda M. -

Prachtvakantie. Voor zowel kinderen als volwassenen winterpret in het kwadraat, basic sneeuwplezier maar ook adembenemende landschappen en onvergetelijke ervaringen zoals husky sledetocht.

Sofie D. -

Het programma schept hoge verwachtingen en die worden zeker ingelost! Het prachtige zicht zodra je opstaat en de perfecte begeleiding zijn de kers op de taart.

Veerle V. -

Dankzij Missie Formidabel hebben wij genoten van een superleuke vakantie. Perfect georganiseerd, afgestemd op de kinderen, supertoffe groep en niet te vergeten onze geweldige reisleidster!! Wij hebben genoten van de eerste tot de laatste minuut!

Lieve T. -

Ik kan alleen maar zeggen: niet twijfelen en zeker doen! De reis is afwisselend, elke dag een nieuw hoogtepunt, leuk voor kids en voor volwassenen, sneeuwpret verzekerd, top begeleiding en gastvrij verblijf.

Sofie R. -

Hele leuke reis vol sneeuwpret op maat van kinderen.

Lies D. -

Missie Formidabel sprong er bij mij echt wel bovenuit om een keuze te maken tussen groepsreizen met kinderen. Dit vooral vanwege het all-in gedeelte, en het alles-is-geregeld gedeelte. Van begin tot eind een top reis, op een toplocatie, met topreisgenoten, een topbegeleider en topgastheer en -vrouw! Ken je dat gevoel dat je hart sneller gaat slaan en je borstkas kriebelt omdat je zo gelukkig bent dat je de stap hebt gezet om te komen.. Awel dat krijg je hier. Mijn zoontje wilde niet meer naar huis.

Liesbeth M. -

Winterwonderland ten volle, genieten 7/7 van de omringende natuur en stilte, voldoende actie en avontuur bij de activiteiten en veel gezelligheid bij Jurgen en Mariska in Kallsedet, een echte aanrader voor wie van sneeuw en natuur houdt.

Evi D. -

Plezier van begin tot eind!

Ann T. -

Leuke reis, goede reisbegeleiding, ook ter plaatse. Zeker aan te raden .

Rik S. -

Ik zocht een alternatief voor de klassieke ski/sneeuwvakantie en dit was ze ... zo kort bij de natuur leven in alle rust, toppie voor zowel ouders als kids, een zeer geslaagde vakantie!!

Hilde S. -

Het was een unieke en onvergetelijke ervaring! Geen grote luxe, wel puur genieten.

Liesbet G. -

Algemene reistips

Dag 1

We vertrekken met de bus of trein vanuit Antwerpen-Berchem naar Amsterdam. Namiddagvlucht van Amsterdam Schiphol naar het Noorse Trondheim. Dat ligt ongeveer op dezelfde noorderbreedte als ons logies, op een 2,5 uur rijden aan de andere kant van de Noors-Zweedse grens. Eens aangekomen gaan we eerst eten en dan installeren we ons in de stuga's. 

Wie zin heeft, kan daarna nog terecht in het Fjäll-café.

Dag 2

We meten ons elk een paar sneeuwschoenen aan, een soort tennisraketten die je onder je wandelschoenen bindt en die je verhinderen in de sneeuw te zakken, en trekken er op uit voor een korte, voornamelijk vlakke wandeling in het overweldigende Zweedse landschap in wintertooi.

Deze regio, die geografisch en landschappelijk tot Noord-Zweden behoort, is verrassend bergachtig en is dé wintersportstreek bij uitstek. Onderweg is een sneeuwballengevecht niet uitgesloten… Einddoel van de wandeling is een van de tienduizend meren, waar we een gat in het ijs boren om te ijsvissen.

Na het vissen keren we terug naar onze stuga's voor wat sneeuwplezier, een gezelschapsspelletje of een babbel in het Fjäll-café. En voor noorderlicht-spotten uiteraard.

Dag 3

Vandaag gooien we het alweer over een andere boeg. Een uurtje rijden en we bereiken Åre-Björnen, het mekka van de Noord-Europese wintersport. In het standaard programma gaan we langlaufen, de nationale wintersport der Zweden. Geen paniek als het de eerste keer is; de begeleider geeft tips om stabiel op de latten te blijven staan. Je kan kiezen uit trajecten van 1 tot 12 km én er zijn verlichte pistes voor maximaal langlaufplezier!

Optioneel kan je gaan alpijns skiën (de kosten hiervoor zijn niet inbegrepen).

 
gott nytt år
 
gott nytt år
 
gott nytt år

Dag 4

Vandaag brengen we door in de nabijheid van ons verblijf. In de voormiddag houden we het bij lekker ouderwetse sneeuwpret: een sneeuwman of een iglo bouwen, een sneeuwballengevecht en sleetje rijden.

Na het middagmaal kiezen we samen met de uitbaters enkele activiteiten uit voor een leuke namiddag. De uiteindelijke invulling laten we afhangen van de leeftijd van de kinderen. 

Vanavond is het (kinder)filmavond in het Fjäll-café.

Dag 5

Droom je van een ritje op een sneeuwscooter? Dan is vandaag het moment van de waarheid. De mama's of papa's kruipen achter het stuur, de kinderen gaan achterop (ook begeleider en plaatselijke gids kunnen kinderen achterop nemen en voor de kleinsten kan er evt. een slede achter de sneeuwscooter van de gids worden gehangen). Na een korte instructie en uitleg over het sneeuwscooteren gaan we op pad in het prachtige gebied van Åre. Met veel geluk spotten we ook enkele rendieren op de bergweide.

In de namiddag rijden we naar de Ristafallet, een waterval van 50 m breed en 14 m diep. De waterval behoort tot een van de mooiste van Zweden. Iedere winter bevriest de waterval anders. Afhankelijk van de temperatuur en omstandigheden kan je de bevroren waterval te voet oversteken én kan je zelfs achter een ijsgordijn kruipen. Je waant je in echte sprookjeswereld.

Dag 6

Vrije dag met optionele activiteiten. Je kan een extra sneeuwschoenwandeling maken, je geluk nog een keer beproeven bij het ijsvissen of een extra dagje in de sneeuw ravotten. 

In de namiddag maken we onze eigen houten mes of lepel, een leuk aandenken aan deze reis.

's Avonds genieten we van een lekkere bbq in de grillkåta (grill- & bbq-huisje).

Dag 7

We eindigen de week met een van de hoogtepunten: een tochtje met een team sledehonden. We rijden een uurtje naar Undersåker, waar we worden voorgesteld aan de husky’s, lieve en sterke honden die met hun dikke vacht perfect zijn uitgerust om sneeuw en kou te trotseren. We leren de honden stuk per stuk kennen en maken een korte sledetocht. 

Wist je dat de husky de intelligentste hond is die er bestaat?

Dag 8

Na het ontbijt kunnen we rustig inpakken. In de loop van de voormiddag zetten we aan richting Trondheim. Daar nemen we het vliegtuig dat ons naar Amsterdam Schiphol brengt.  Met de trein of bus reizen we verder naar Antwerpen-Berchem. We komen daar in de late avond aan. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: € 1990
Kinderen t.e.m. 11 jaar: € 1800
Voorschot: € 600 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 15)
 • vervoer ter plaatse
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal eerste t.e.m. lunch laatste dag
 • water, fruitsap, koffie en thee aan tafel
 • Nederlandstalige begeleiding
 • lokale Nederlandstalige gids 
 • gebruik materiaal voor vermelde activiteiten (behalve alpijns skiën)
 • luchthaventaksen
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • optioneel alpijns skiën (prijzen 2020: volw. ca. € 90, 8-15 j. ca. € 60 en 6-7 j. ca. € 50)  
 • optionele activiteiten op dag 6
 • overige dranken 
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Bart SpeltincxLeeftijd

Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Wandelniveau

 en . Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem.

De activiteiten op zich zijn niet echt zwaar, maar je moet in staat zijn enkele uren actief bezig te zijn in de winterkou (dus ook degelijke winterkleding is een must). Ervaring is niet nodig, wel een sportieve ingesteldheid.

Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je ter plaatse een rijbewijs B te tonen.


Logies

Het domein waar wij verblijven bestaat uit een kleine familiecamping van max. 25 plaatsen, enkele stuga´s, een hostel, een grill- en BBQ-huisje, een kleine supermarkt en het Fjäll-café.

Wij overnachten in de stuga´s (typisch Zweedse vakantiehuisjes) voor 3,4 en evt. 5 personen. Het zijn kleine bungalows, maar je bent er enkel om te slapen. Gezinnen van 2 personen delen een 4-persoonsstuga. Gezinnen van 3 en 4 personen hebben een eigen stuga. Aan gezinnen van 5 personen en meer willen we vragen om, vooraleer in te schrijven, contact op te nemen met Missie Formidabel.

De stuga's zijn voorzien van kussens en dekbedden. Alle bed- en badlinnen is ter plaatse voorzien en hoef je dus niet mee te nemen. Alle stuga´s beschikken over een woonkamer met tafel & stoelen, koelkast, oven, magnetron, koffiezetapparaat, waterkoker en broodrooster, en een badruimte met toilet, wastafel en douche. De 3-persoonsstuga's hebben 1 slaapkamer met 3 bedden, de 4-persoonsstuga´s hebben 1 slaapkamer met 2 stapelbedden. Een van de 4-persoonsstuga's is groter dan de rest en heeft 1 slaapkamer met 2 enkele bedden, 1 slaapkamer met 1 stapelbed en in de woonkamer kan 1 persoon op de slaapbank terecht. De families worden in de stuga's ingedeeld in functie van hun aantal leden. In geval van verschil tussen de ingenomen stuga's, wordt voorrang gegeven aan wie eerst was ingeschreven. 

In het Fjäll-cafe kan je boeken lenen in het Nederlands, Zweeds, Noors of Engels. De ruimte doet ook dienst als eetruimte en woonruimte waar we ’s avonds samenzitten. Er is mogelijkheid om DVD’s te kijken.

Sommige stuga´s en het Fjäll-cafe hebben WIFI.


Maaltijden

Ontbijt en avondmaal nemen we samen in het Fjäll-café en voor 's middags maken we een lunchpakket. 

De maaltijden worden in buffetvorm geserveerd in het Fjäll-cafe. Meestal gaat het om typisch Zweedse gerechten. Het ontbijt bestaat uit diverse soorten brood/broodjes, beleg (zoet  en hartig), yoghurt met (eventueel) muesli, gekookt ei, fruit, koffie/thee. Het avondmaal bestaat uit soep, hoofdgerecht en dessert. Water, fruitsap, koffie en thee zijn gratis.

Sommige dagen lunchen we ook buiten het domein en kunnen we met onze picknick terecht in een van de grillhutten die je her en der vindt en waarin 's morgens een vuurtje wordt aangestoken. Je zit er lekker warm én je kan je boterham boven het vuur omtoveren tot een croque. 

Frisdranken en bier (tot 3,5%) kan je in de winkel kopen. Indien je je eigen thermosfles meebrengt, kan je die in het Fjäll-café vullen met warme drank om mee te nemen op tocht.


Bagagevervoer

Op tocht draag je enkel je dagrugzak.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat zijn avontuurlijke vakanties waarin wandelen en buitensport centraal staan. Als een manier om te ontdekken en te beleven. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

We vliegen met KLM vanuit Amsterdam. De verplaatsing vanuit België naar Schiphol is voorzien per trein of bus.

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
KL1175Amsterdam 26/02/2022 14:25Trondheim 26/02/2022 16:40
KL1176Trondheim 05/03/2022 17:10Amsterdam 05/03/2022 19:35

Het vervoer ter plaatse gebeurt met een minibus en 2 huurauto's. De minibus en één huurauto worden bestuurd door de plaatselijke gids en onze eigen begeleider, voor de andere huurauto vragen we de medewerking van één van de ouders. Ben je bereid om het stuur te nemen, laat het ons dan bij inschrijving weten.

De rij-afstanden tijdens de week zijn:

 • ongeveer 2,5 uur van de luchthaven naar het logies
 • ongeveer 1,5 uur van het logies naar de langlaufpiste, sneeuwscooter en husky's

In Zweden spreekt men vooral in rijtijd en niet in aantal kilometers. De rijtijd is afhankelijk van de weersomstandigheden en kwaliteit van de wegen. Tijdens het rijden krijg je een mooi beeld van de omgeving.


Klimaat

Koning winter heeft deze regio over het algemeen in zijn greep van half december tot half mei. Verdere informatie over het lokale weer kan je vinden op SMHI en KLART.

Tijdens de krokusvakantie gaat de zon op rond 7 u. en onder rond 17u30. Na het avondmaal is het reeds donker en dalen de temperaturen snel. Hierdoor is buitenspelen 's avonds niet mogelijk, maar je kan de gezelligheid van het Fjällcafé opzoeken voor een gezelschapsspelletje, film of boek.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, niet alleen makkelijk te hanteren in functie van het bagagevervoer maar ook voor jezelf. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas
 • dagrugzak
 • waterdichte overtrek voor dagrugzak (of je stopt alles eerst in een plastiek zak)

Schoeisel & kousen

 • hoge en water/sneeuwbestendige wandelschoenen of ander type winterschoeisel waarin je enkele uren comfortabel kan rondhossen (maar geen type Uggs!)
 • schoenen/pantoffels voor binnen
 • wandel- of trekkingkousen

Tip: Trek je winterschoenen aan voor de heenvlucht. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast op stap buiten én het spaart plaats in je bagage.

Kledij

 • skibroek OF warme en soepele broek in combinatie met waterdichte overbroek of getten (waterdichte onderbeenbeschermers)
 • warme wind- en waterdichte jas, liefst met kap en opstaande kraag
 • wollen trui of fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • warme muts
 • sjaal
 • min. 2 paar handschoenen
 • warm ondergoed (evt. lange onderbroek)
 • een stel kleren voor ’s avonds.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • thermos
 • lunchbox

Diversen

 • rijbewijs B voor de sneeuwscootertocht
 • degelijke zonnebril
 • zak –of hoofdlamp
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Zweden volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.
Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

 • De munt in Zweden is de kroon.Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter.
 • Je kan overal met maestro- of kredietkaart betalen.
 • In het Fjäll-café kan je in euro's betalen.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
Missie Formidabel: winterpret in het hoge noorden

Zweden in 't kort

Zweden of eigenlijk het Koninkrijk Zweden is een land in Noord-Europa. Het land maakt samen met Noorwegen, Denemarken en Finland deel uit van Scandinavië. Het is het grootste land van Scandinavië en heeft ook de meeste inwoners.

De hoofdstad van Zweden is Stockholm. Andere grote steden in Zweden zijn Göteborg, Malmö en Uppsala. Zweden is één van de rijkste en welvarendste landen ter wereld. Zweden heeft ook een volkslied: Du gamla, Du fria

Zweden is lid van de Noordse Raad en sinds 1 januari 1995 ook lid van de Europese Unie. In Zweden betaalt men niet met de euro, maar met Zweedse kronen. Zweden is het land van Pippi Langkous, Astrid Lindgren, IKEA, H&M, Saab, Volvo en ABBA.

Video: Köttbullar of Zweedse gehakballetjes maken