Kom jij ook?


Op zondag 15 ging onze jaarlijkse Wandeldag door.

Bedankt aan wie er samen met ons een fantastisch mooie dag van heeft gemaakt. 

Je kan hier een kaartje, wandelbeschrijvingen en GPS bestanden downloaden om op eigen houtje (nog eens) te gaan wandelen in het gebied rond het Klein Schietveld.

Dit keer trekken we naar domein "Het Klein Schietveld' in Brasschaat, het is Europese topnatuur en krijgt daardoor ook de bescherming van Europa als Natura 2000 gebied.

Klein in naam, maar groots in natuur. Het Klein Schietveld wordt ‘klein’ genoemd omwille van de nabijheid van grotere broer Groot Schietveld. Naar Vlaamse normen is het echter allesbehalve klein; een aaneengesloten stuk natuur van bijna 900 hectare is in Vlaanderen eerder uitzondering dan regel.

Het militair domein is deels toegankelijk en je kan er prachtig wandelen, fietsen en ruiteren. En wie wil kan met de spoorfietsen het gebied op een andere manier ontdekken.

Perron Noord is de ideale locatie voor deze gezellige dag waar onze wandelaars getrakteerd worden op uitgestippelde wandelingen en een warm welkom door al onze medewerkers. Tussen pot en pint of tijdens één van de wandelingen leer je andere wandelaars kennen en zorgt een begeleider voor de nodige sfeer in de groep.

De wandelingen lopen allemaal in een lus. De start en eindplaats is dezelfde. Je kan kiezen voor een individuele wandeling, waarbij je aan de hand van een beschrijving en kaart op eigen houtje op stap gaat. Of je neemt deel aan één van de vele begeleide wandelingen in groep.

Deze wandelingen voeren je door natuurschoon, dure wijken en loopgraven. We zochten de meest memorabele wandelpaden in de buurt uit en verwerkten ze tot 4 wandelingen van 10km, 14km, 21km en 24,5km. Er zijn amper hoogteverschillen. We doorkruisen de natuurgebieden: het Klein Schietveld, het Mastenbos, de Uitlegger en het gebied langs de antitankgracht. We doen 2 forten aan. Dat van Brasschaat en dat van Ertbrand.

Eten en drinken
Bij de wandelingen van 21 en 24km passeer je een brasserie waar je iets kan kopen.
Het start- en eindpunt van alle wandelingen is Perron Noord. Een grote en gezellige brasserie waar je veel lekkers kan eten en drinken.

Vervoer en parking
Er is een ruime parking op 100 meter van Perron Noord.
De bushaltes Brasschaat Struikenlaan en Brasschaat Maria Ter Heide Kerk liggen beide op zo'n 3km van Perron Noord. Je doet er vanuit Antwerpen Centraal 42 minuten over tot de halte.