Zonnige vulkaanwandelingen

Zonnige vulkaanwandelingen


Dat vind je op Sicilië! Vertrek op 27/09

op 22/09 in Mechelen

op 22/09 in Mechelen


samen met Joker

Steun onze wandelaars

Steun onze wandelaars


Sponsor of stap mee

Topnatuurervaring

Topnatuurervaring


Namibië & Botswana - Wild, water en woestijn. Afreis gegarandeerd.

Vietnam op maat

Vietnam op maat


De Hoge Kust

De Hoge Kust


Wandelen door Unesco Werelderfgoed in Zweden

Themareizen

Themareizen


Wandelen en...

BOOTZ jongerenreizen

BOOTZ jongerenreizen


Anders Reizen voor jongeren van 18 tot 34 jaar

Missie Formidabel

Missie Formidabel


Ontdek onze gezinsreizen op missieformidabel.be

Stuur jouw foto's, filmpjes en verslagen naar ons.

Stuur jouw foto's, filmpjes en verslagen naar ons.


En wie weet verschijnen ze op deze site!

Bedankt om dit jaar zo massaal mee te wandelen op onze zonnige wandeldag. Wij hebben er enorm van genoten!

Je kan de wandelingen, gps-tracks en kaartjes hier downloaden.

 

Locatie

Pachthof Stroykens (Merenstraat 19, 3080 Duisburg, deelgemeente van Tervuren) is de ideale locatie voor deze gezellige dag waar onze wandelaars getrakteerd worden op uitgestippelde wandelingen en een warm welkom door al onze medewerkers. Tussen pot en pint of tijdens één van de wandelingen leer je andere wandelaars kennen en zorgt een begeleider voor de nodige sfeer in de groep.

De wandelingen

De wandelingen lopen allemaal in een lus. De start en eindplaats is dezelfde. Elke wandeling biedt verschillende mogelijkheden om in te korten. Er is een noodnummer waarop je ons heel de dag kan bereiken.

Duisburg is een landelijke deelgemeente van Tervuren. Ze ligt tussen de valleien van de IJse en de Voer op een heuvelrug, die loopt van het Zoniënwoud tot Leuven. Vanaf eind 19de eeuw werden in de streek druiven gekweekt; op het hoogtepunt van deze activiteit telde Duisburg 3840 serres! In de streek waren er ook veel grote hoeves. Pachthof Stroykens - onze uitvalsbasis - is er daar één van.

De wandelingen lopen afwisselend door open weiland en bos. Duisburg grenst aan het Zoniënwoud, waar ook het mooie park van Tervuren deel van uitmaakt. Je wandelt over dreven waar ooit de koninklijke familie wandelde, en passeert het Museum voor Midden-Afrika, gebouwd door Leopold II om zijn volk te laten kennismaken met onze kolonie in Congo. 

Bereikbaarheid

Met de wagen

Adres: Merenstraat 19, 3080 Duisburg (deelgemeente van Tervuren)

Met de bus

Vanuit Leuven

De haltes Duisburg Kerk en Duisburg Kerkplaats bedienen de buslijnen 830 en 317 vanuit Leuven en omringende gemeenten. Kijk op Delijn.be voor de dienstregeling.

Vanuit Brussel

Je neemt best de trein naar Brussel Zaventem en van daaruit de bus 830 richting Groenendaal. Kijk op Delijn.be voor de dienstregeling.

Parking

Er is een parking aan het pachthof. Als deze vol staat, kan je vlakbij aan de kerk parkeren. Vind je ook daar geen plaats, dan kan je in de buurt zeker en vast ergens je wagen kwijt aan de kant van de weg.