De Kanaaleilanden: Jersey, Guernsey en Sark

De Kanaaleilanden: Jersey, Guernsey en Sark


Groepsreis van 9 dagen met vertek op 26/04

Portugal - Alentejo, Evora & Lissabon

Portugal - Alentejo, Evora & Lissabon


Groepsreis van 9 dagen met vetrek op 8/04

groepsreis Mexico - afreis gegarandeerd

groepsreis Mexico - afreis gegarandeerd


19 dagen met vertrek op 20/03

Mallorca Magica! Een magische gezinsreis

Mallorca Magica! Een magische gezinsreis


Een zot avontuur van 8 dagen, samen met andere gezinnen. Vertrek op 8/04.

Groepsreis Oman - Afreis gegarandeerd

Groepsreis Oman - Afreis gegarandeerd


11 dagen met vertrek op 3/03

La Gomera

La Gomera


Woest en grillig vs. weelderig en groen. Verken dit kleine eiland op eigen houtje.

Tenerife: GR131

Tenerife: GR131


spectaculaire trekking dwars over de hoogste pieken! Op eigen houtje.

Naar Nepal met vrienden of familie

Naar Nepal met vrienden of familie


Als dé reisexpert voor Nepal bieden we hier 6 diverse programma's aan.

Beaujolais: Zuid-Bourgondië

Beaujolais: Zuid-Bourgondië


Rustig gelegen landhuis met zwembad als uitvalsbasis. Vertrek op eigen houtje.

De Lechweg

De Lechweg


Wandelen in een Oostenrijkse idylle

Op goede voet!

Op goede voet!


Reizen organiseren vanuit passie en engagement. Hoe doen wij dat?

Stap een andere wereld binnen

Even ontsnappen aan de drukte. De tijd nemen om mooie plekken te verkennen, in contact te komen met de mensen ter plaatse, je op te laden aan de geuren en kleuren van de natuur rondom. Dat kan je met Anders Reizen.

Heel bewust maken wij van wandelen de rode draad in onze reizen. Niet als doel op zich, maar als een middel om te beleven. Door te wandelen kies je voor de meest natuurlijke manier om je te verplaatsen. Een natuurlijk ritme, dat je lichaam weer oplaadt. Je komt op plaatsen die anders moeilijk bereikbaar zijn en geniet dankzij het tragere tempo volop van de omgeving.  Op een actieve manier verken je de prachtige natuur en de culturele schatten en eigenheid van een land of volk.

Verscheidenheid

Anders Reizen richt zich tot elke wandelliefhebber. Binnen ons aanbod vind je zowel lichte wandelreizen - waarbij genieten, cultuur en wandelen hand-in-hand gaan - als zeer sportieve trekkings en expedities, waarvoor een topconditie en ijzeren wil onontbeerlijk zijn. Bij sommige reizen komt de cultuur van het gebied sterk aan bod, bij andere ligt het accent op de natuur. 

Duurzaam reizen

Vanuit het besef dat elke reiziger sporen nalaat in het land en bij het volk waar hij komt, was Anders Reizen van bij de start begaan met 'verantwoord' of 'duurzaam' toerisme. Dit houdt in dat wij er voortdurend zorg voor dragen de negatieve gevolgen van onze buitenlandse aanwezigheid maximaal te beperken, zowel op ecologisch, economisch als sociaal vlak
Lees meer over onze visie rond duurzaam reizen.

Ook voor kinderen en jongeren

Voor gezinnen met kinderen die een originele vakantie zoeken, heeft Anders Reizen een apart aanbod van actieve gezinsvakanties in groep. Geen standaard zon-en-zeevakanties, maar actieve formules waarbij elke leeftijd volop aan zijn trekken komt.

In theorie mogen kinderen deelnemen aan alle individuele reizen, maar in de praktijk blijken niet alle reizen even geschikt. Daarom dragen de wandelvakanties die omwille van de kindvriendelijkheid van de tochten en/of van de accommodatie méér dan andere geschikt zijn voor kinderen, het label ‘Kindvriendelijk’. Bij heel wat reizen vermelden we bovendien welke troeven de reis heeft om het ook voor kinderen boeiend te maken. Let tenslotte ook op de speciale kinderkortingen bij heel wat reizen.

Jongeren van 18 t.e.m. 34 jaar moeten zeker een kijkje nemen bij onze avontuurlijke jongerenreizen van Bootz: wandelen en trekking, afgewisseld met één of meer andere sportieve of culturele activiteiten.Logies

Bij het uitkiezen van het logies zijn karakter en stijl belangrijke criteria. Wij verkiezen een gerestaureerd klooster, een landhuis of een familiaal pensionnetje boven een onpersoonlijk hotel. Comfort wordt geboden waar het kan, maar komt niet op de eerste plaats. In meer avontuurlijke reizen wordt gekampeerd, in eenvoudige berghutten of gîtes of soms zelfs onder de sterren geslapen.

Als je als alleenreizende inschrijft voor een groepsreis, deel je in de regel de kamer met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Je hoeft dus geen singletoeslag te betalen. Stel je het toch op prijs om je eigen kamer te hebben, dan kan dat op de meeste reizen (soms in beperkte mate) mits supplement.


Bagage

Bij de meeste reizen moet je tijdens de tochten de bagage niet zelf dragen; dit wordt vermeld bij de reis onder ‘bagage’. De bagage blijft dan in het logies of wordt vervoerd en tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje. Desalniettemin kan het voorkomen dat je je bagage zelf dient te vervoeren over korte afstanden (enkele honderden meters), bijvoorbeeld van de bushalte naar het hotel. Bij sommige sportieve voettochten moet je je bagage helemaal of gedeeltelijk zelf dragen; dit wordt bij de info over de reis vermeld.

Vervoer

Bij de meeste groepsreizen is het vervoer naar het land van bestemming inbegrepen in de prijs, maar soms is dit niet het geval. Bij individuele reizen is nooit vervoer naar het land van bestemming inbegrepen.
Meer daarover vind je op bij de info van de reis en je kan ook steeds bijkomende informatie bekomen op ons kantoor. Als het vervoer bij een reis niet is inbegrepen, en je wil een vlucht-, trein- of bootticket reserveren, dan kan dit ook via Anders Reizen. Daarbij worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Duidelijke prijzen

Je koopt bij ons een compleet reispakket, waarin de meeste kosten zijn begrepen. Slechts wanneer het praktischer is om uit eigen beurs te betalen, worden posten uit de totaalprijs gelicht. Dranken, persoonlijke uitgaven, inkomgelden, fooien en visumkosten zijn, tenzij anders vermeld, nooit inbegrepen. De eerste dag is enkel het avondmaal inbegrepen, de laatste dag enkel het ontbijt (tenzij anders vermeld). 

Veiligheid

  • Als er iets onverwacht en onaangenaam gebeurt op jouw reis, dan staan de begeleider en ons team klaar om jouw probleem op te lossen.
  • Dankzij onze goede contacten ter plaatse kunnen wij snel, efficiënt en veilig werken. 
  • Via ons noodnummer staan wij 24 uur per dag klaar om je indien nodig bij te staan. 
  • We volgen de politieke toestand van al onze bestemmingen nauwgezet op. De veiligheid van onze deelnemers komt altijd op de eerste plaats!

Kleine groepen

Op onze groepsreizen beperken we het aantal deelnemers tot 13, soms zelfs minder. Kleine groepen laten toe om vlot te reizen en op plaatsen te komen die voor grote groepen moeilijk of niet toegankelijk zijn. Binnen zo’n kleine groep leren de leden elkaar ook snel kennen en is er ruimte voor veel persoonlijk contact. 

Begeleiding

De meeste van onze groepsreizen worden begeleid door een Nederlandstalige Anders Reizen-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Hij/zij fungeert echter niet als kunsthistorische gids. Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.

Zelfgekozen vertrekdatum bij individuele reizen

Je bepaalt zelf wanneer je vertrekt. Bij een aantal programma's kan je dagelijks starten, andere vangen wekelijks aan of op welbepaalde dagen. Doorgaans word je in de namiddag van de eerste dag op de startplaats verwacht. Het programma eindigt meestal na het ontbijt van de laatste dag. Je kan ook extra overnachtingen reserveren vóór of na, soms ook tijdens het programma.
Om een individuele reis vast te leggen, moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden. Dit neemt tijd in beslag. Soms kan het ook gebeuren dat de onbeschikbaarheid van één logies een hinderpaal vormt voor de ganse reis. Het is daarom sterk aanbevolen om je reis tijdig te reserveren. Zo is de kans het grootst dat je reis op jouw voorkeurdata kan doorgaan.
Mocht je door omstandigheden toch pas kort voor vertrek kunnen boeken, dan proberen wij graag om dit nog in orde te brengen. Bij boeking vanaf 3 weken vóór het vertrek (late boeking) rekenen we een dossierskost van 30 euro aan (evt. verzendingskosten voor koerierdienst zijn ten laste van de klant).