De Eisleck Trail in Luxemburg - groepsreis

De Eisleck Trail in Luxemburg - groepsreis


Pittig en afwisselend. Van 5/08 tot en met 11/08.

Corsica: de GR20

Corsica: de GR20


Het meest uitdagende en spectaculaire GR-pad van Europa. Vertrek op eigen houtje.

De Portugese Minho

De Portugese Minho


Samen met andere gezinnen vertrekken op 10/08.
Ook op eigen houtje. Ideaal voor kinderen!

Noorwegen - Huttentocht in Jotunheimen

Noorwegen - Huttentocht in Jotunheimen


Wanneer de natuur roept...

Italië - In de schaduw van de Gran Paradiso

Italië - In de schaduw van de Gran Paradiso


Pittige groepsreis naar de bergen. Van 23/07 tot en met 1/08.

Slowakije - Bergwandelen in de Mala Fatra en Tatras

Slowakije - Bergwandelen in de Mala Fatra en Tatras


Groepsreis van 6/08 tot en met 13/08

Portugal: de Rota Vicentina

Portugal: de Rota Vicentina


Kust en binnenland in het ontoeristische Alentejo. Op eigen houtje.

Zwitserland - Via Alpina, langs Eiger en Jungfrau

Zwitserland - Via Alpina, langs Eiger en Jungfrau


Stevige bergtocht langs drie impressionante bergen

Madagascar - Avontuurlijke wandelreis op een eiland van contrasten

Madagascar - Avontuurlijke wandelreis op een eiland van contrasten


Groepsreis van 1/10 tot en met 21/10 (afreis gegarandeerd)

Op goede voet!

Op goede voet!


Reizen organiseren vanuit passie en engagement. Hoe doen wij dat?

Stap een andere wereld binnen

Even ontsnappen aan de drukte. De tijd nemen om mooie plekken te verkennen, in contact te komen met de mensen ter plaatse, je op te laden aan de geuren en kleuren van de natuur rondom. Dat kan je met Anders Reizen.

Heel bewust maken wij van wandelen de rode draad in onze reizen. Niet als doel op zich, maar als een middel om te beleven. Door te wandelen kies je voor de meest natuurlijke manier om je te verplaatsen. Een natuurlijk ritme, dat je lichaam weer oplaadt. Je komt op plaatsen die anders moeilijk bereikbaar zijn en geniet dankzij het tragere tempo volop van de omgeving.  Op een actieve manier verken je de prachtige natuur en de culturele schatten en eigenheid van een land of volk.

Verscheidenheid

Anders Reizen richt zich tot elke wandelliefhebber. Binnen ons aanbod vind je zowel lichte wandelreizen - waarbij genieten, cultuur en wandelen hand-in-hand gaan - als zeer sportieve trekkings en expedities, waarvoor een topconditie en ijzeren wil onontbeerlijk zijn. Bij sommige reizen komt de cultuur van het gebied sterk aan bod, bij andere ligt het accent op de natuur. 

Duurzaam reizen

Vanuit het besef dat elke reiziger sporen nalaat in het land en bij het volk waar hij komt, was Anders Reizen van bij de start begaan met 'verantwoord' of 'duurzaam' toerisme. Dit houdt in dat wij er voortdurend zorg voor dragen de negatieve gevolgen van onze buitenlandse aanwezigheid maximaal te beperken, zowel op ecologisch, economisch als sociaal vlak
Lees meer over onze visie rond duurzaam reizen.

Ook voor kinderen en jongeren

Voor gezinnen met kinderen die een originele vakantie zoeken, heeft Anders Reizen een apart aanbod van actieve gezinsvakanties in groep. Geen standaard zon-en-zeevakanties, maar actieve formules waarbij elke leeftijd volop aan zijn trekken komt.

In theorie mogen kinderen deelnemen aan alle individuele reizen, maar in de praktijk blijken niet alle reizen even geschikt. Daarom dragen de wandelvakanties die omwille van de kindvriendelijkheid van de tochten en/of van de accommodatie méér dan andere geschikt zijn voor kinderen, het label ‘Kindvriendelijk’. Bij heel wat reizen vermelden we bovendien welke troeven de reis heeft om het ook voor kinderen boeiend te maken. Let tenslotte ook op de speciale kinderkortingen bij heel wat reizen.

Jongeren van 18 t.e.m. 34 jaar moeten zeker een kijkje nemen bij onze avontuurlijke jongerenreizen van Bootz: wandelen en trekking, afgewisseld met één of meer andere sportieve of culturele activiteiten.Logies

Bij het uitkiezen van het logies zijn karakter en stijl belangrijke criteria. Wij verkiezen een gerestaureerd klooster, een landhuis of een familiaal pensionnetje boven een onpersoonlijk hotel. Comfort wordt geboden waar het kan, maar komt niet op de eerste plaats. In meer avontuurlijke reizen wordt gekampeerd, in eenvoudige berghutten of gîtes of soms zelfs onder de sterren geslapen.

Als je als alleenreizende inschrijft voor een groepsreis, deel je in de regel de kamer met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Je hoeft dus geen singletoeslag te betalen. Stel je het toch op prijs om je eigen kamer te hebben, dan kan dat op de meeste reizen (soms in beperkte mate) mits supplement.


Bagage

Bij de meeste reizen moet je tijdens de tochten de bagage niet zelf dragen; dit wordt vermeld bij de reis onder ‘bagage’. De bagage blijft dan in het logies of wordt vervoerd en tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje. Desalniettemin kan het voorkomen dat je je bagage zelf dient te vervoeren over korte afstanden (enkele honderden meters), bijvoorbeeld van de bushalte naar het hotel. Bij sommige sportieve voettochten moet je je bagage helemaal of gedeeltelijk zelf dragen; dit wordt bij de info over de reis vermeld.

Vervoer

Bij de meeste groepsreizen is het vervoer naar het land van bestemming inbegrepen in de prijs, maar soms is dit niet het geval. Bij individuele reizen is nooit vervoer naar het land van bestemming inbegrepen.
Meer daarover vind je op bij de info van de reis en je kan ook steeds bijkomende informatie bekomen op ons kantoor. Als het vervoer bij een reis niet is inbegrepen, en je wil een vlucht-, trein- of bootticket reserveren, dan kan dit ook via Anders Reizen. Daarbij worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Duidelijke prijzen

Je koopt bij ons een compleet reispakket, waarin de meeste kosten zijn begrepen. Slechts wanneer het praktischer is om uit eigen beurs te betalen, worden posten uit de totaalprijs gelicht. Dranken, persoonlijke uitgaven, inkomgelden, fooien en visumkosten zijn, tenzij anders vermeld, nooit inbegrepen. De eerste dag is enkel het avondmaal inbegrepen, de laatste dag enkel het ontbijt (tenzij anders vermeld). 

Veiligheid

  • Als er iets onverwacht en onaangenaam gebeurt op jouw reis, dan staan de begeleider en ons team klaar om jouw probleem op te lossen.
  • Dankzij onze goede contacten ter plaatse kunnen wij snel, efficiënt en veilig werken. 
  • Via ons noodnummer staan wij 24 uur per dag klaar om je indien nodig bij te staan. 
  • We volgen de politieke toestand van al onze bestemmingen nauwgezet op. De veiligheid van onze deelnemers komt altijd op de eerste plaats!

Kleine groepen

Op onze groepsreizen beperken we het aantal deelnemers tot 13, soms zelfs minder. Kleine groepen laten toe om vlot te reizen en op plaatsen te komen die voor grote groepen moeilijk of niet toegankelijk zijn. Binnen zo’n kleine groep leren de leden elkaar ook snel kennen en is er ruimte voor veel persoonlijk contact. 

Begeleiding

De meeste van onze groepsreizen worden begeleid door een Nederlandstalige Anders Reizen-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Hij/zij fungeert echter niet als kunsthistorische gids. Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.

Zelfgekozen vertrekdatum bij individuele reizen

Je bepaalt zelf wanneer je vertrekt. Bij een aantal programma's kan je dagelijks starten, andere vangen wekelijks aan of op welbepaalde dagen. Doorgaans word je in de namiddag van de eerste dag op de startplaats verwacht. Het programma eindigt meestal na het ontbijt van de laatste dag. Je kan ook extra overnachtingen reserveren vóór of na, soms ook tijdens het programma.
Om een individuele reis vast te leggen, moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden. Dit neemt tijd in beslag. Soms kan het ook gebeuren dat de onbeschikbaarheid van één logies een hinderpaal vormt voor de ganse reis. Het is daarom sterk aanbevolen om je reis tijdig te reserveren. Zo is de kans het grootst dat je reis op jouw voorkeurdata kan doorgaan.
Mocht je door omstandigheden toch pas kort voor vertrek kunnen boeken, dan proberen wij graag om dit nog in orde te brengen. Bij boeking vanaf 3 weken vóór het vertrek (late boeking) rekenen we een dossierskost van 30 euro aan (evt. verzendingskosten voor koerierdienst zijn ten laste van de klant).