13 Resultaten

Chronologische lijst

Ardense charme

Individuele reis België

Ervaar het echte 'Ardennen-gevoel'  na een deugddoende wandeling door uitgestrekte bossen en wanneer je 's avonds de dag afsluit bij het haardvuur. Je logeert in een gezellig hotel met grote tuin aan de oevers van de Ourthe en op een steenworp van het mooie La Roche-en-Ardenne met z'n wildpark en feodaal kasteel.  

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3

Van Koersel Kapelleke naar Beringen-mijn

Individuele reis België

Vanuit een comfortabele B&B middenin de natuur, verken je de mooie Vallei van de Zwarte Beek. Via de blauwbessenvelden en de heidevlaktes bereik je het beroemde Koersel Kapelleke. Onvermijdelijk in deze regio, duik je eveneens het beladen Limburgs mijnverleden in. Je beklimt de twee terrils met indrukwekkende vergezichten en wandelt door het knap gerestaureerd industrieel erfgoed van be-MINE. In de namiddag van dag 3 zijn er bovendien enkele optionele activiteiten mogelijk die zowel de geschiedenis- als sportliefhebber zullen bekoren.   

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3

Connecterra: Limburgse heuvels en grenswater

Individuele reis België

Soms moet je niet ver reizen om een buitenland-gevoel te krijgen. Connecterra, omringd door het enige nationale park van België en de Maasvallei, is zo een streek. Je wandelt over zandvlaktes, heides en vennen. En natuurlijk door het bekende bronsgroen eikenhout. Vanop de terril heb je zicht tot in Luik en soms zelfs Duitsland. Ook water is volop aanwezig, met blauwe meren, plassen en natuurlijk de grensrivier de Maas. Je verblijft in een belle époque-hotel vol nostalgische charme aan een pittoreske kanaaloever. Wij bieden een standaardprogramma van 3 dagen/2 nachten aan, goed voor een weekend. Maar niets houdt je tegen om 1 of meerdere nachten bij te boeken uiteraard!

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3

Wandelen langs GR-paden: Hoppe-Heuvelland

Individuele reis België

Verken de Westhoek en Frans-Vlaanderen: de GR neemt je mee van bij Poperinge doorheen het 'Hoppeland' en over de Rodeberg naar Kemmel. Talrijke getuigenissen uit de Eerste Wereldoorlog en schitterende vergezichten in overvloed. Dit arrangement is mogelijk in drie of vier dagen, tijdens de vierdaagse versie verken je een stukje Frankrijk tussen Cassel en Bouschepe: ‘un moment suprême’. Opmerking: door Covid-19 is het vierdaags arrangement momenteel niet mogelijk aangezien de regio van de Catsberg rode zone is.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 2,3 of 4

Wandelen langs GR-paden: Maas-Mergelland

Individuele reis België

Ontdek het golvende Limburgse 'mergelland' met z’n verrassende panorama’s, bijvoorbeeld van op de Pieterberg bij Maastricht, ontdek het fort van Eben-Emael, de kastelen van Alden-Biesen en Renese en de watermolen te Blaar. Deze streek ontleent zijn naam aan de aanwezigheid van mergelsteen die zich hier in de ondergrond bevind en die sinds mensenheugenis oa. als bouwsteen werd gebruikt. De ontginning ervan construeerde uitgestrekte gangenstelsels en indrukwekkende grotten die momenteel vaak als champignonkwekerij worden uitgebaat.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 2 of 3

Wandelen langs GR-paden: Voeren

Individuele reis België

De Voerstreek in de provincie Limburg is alom geprezen voor z'n landschappelijk schoon. Door de 'ouderen' onder ons helaas ook gekend omwille van de bittere politieke taaltwisten die hier werden gevoerd in de jaren zestig, zeventig en tachtig. De gemeente Voeren bestaat eigenlijk uit zes dorpen; 's Gravenvoeren, Sint-Martens-Voeren, Sint-Pieters-Voeren, Remersdaal, Moelingen en Teuven. Je wandelt door het Land van Herve, één van 's lands mooiste wandelregio's en kan een lekker biertje proeven in de abdij van Val Dieu...

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 2 of 3

Eifelsteig: dwars door de Eifel

Individuele reis Duitsland

Een prachtig en vlakbij gelegen stukje Duitsland, een landschap gevormd door vuur en water en gepolijst door de wind, dat is de Eifel. In het midden baant het langeafstandspad Eifelsteig zich een weg. Je wandelt door de Duitse Hoge Venen (Hohe Venn), het grootste ongerepte moeras van Europa, langs de rotsen en door de bossen van het NationalPark Eifel en naar het geologische verleden van de Vulkaaneifel. Het is afwisselend wandelen gedurende 313 km, onderverdeeld in 15 etappes tussen 15 en 28 km. Je kan uiteraard ook een deel van het traject doen, waarbij je begin- en eindpunt zelf bepaalt (met een min. van 3 dagen / 2 nachten). 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3-16

Klein-Zwitserland: grenswandelen tussen Duitsland en Luxemburg

Individuele reis Duitsland

Aan weerszijden van de grens Luxemburg-Duitsland strekt zich het ‘Deutsch-Luxemburgische Naturpark’ uit. Het Luxemburgse deel noemt men ‘Klein-Zwitserland’, het stuk in Duitsland is het ‘Naturpark Südeifel’. Vanuit een familiehotel in Bollendorf, pal op de grens, ontdek je een schitterend wandelgebied van grotten en kloven, burchten en kastelen. Ook culinair en cultureel – steden als Echternach, Vianden, Diekirch en Trier liggen vlakbij – heeft deze streek heel wat te bieden. Wij bieden een standaardprogramma van 3 dagen/2 nachten aan, goed voor een weekend. Maar niets houdt je tegen om 1 of meerdere nachten bij te boeken uiteraard!

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3

Wandelen in de Moezelvallei

Individuele reis Duitsland

Op een goeie 3 uur rijden van Brussel ligt de kronkelende Moezelvallei, afgezoomd met steile hellingen vol wijngaarden. De veelzijdige landschappen, de rijke geschiedenis, de gulle gastvrijheid en uiteraard de verfrissende wijnen maken deze streek tot een echte aanrader voor enkele dagen ontspannend wandelplezier. Bovendien geniet deze regio door zijn beschutte ligging een van de mildste klimaten van Duitsland. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 4

Beaujolais: Zuid-Bourgondië - charmelogies

Individuele reis Frankrijk

Ten zuidwesten van Mâcon, in de Haut-Beaujolais, verblijf je een weekje een gezellige chambre d'hôtes met zwembad, middenin het groen. De Beaujolais toont hier twee gezichten: dat van de wijngaarden tussen Mâcon en Villefranche-sur-Saône en dat van beboste hellingen en groene valleien, natuur en cultuur smelten moeiteloos samen. Lekker eten en drinken hoort er ook bij, want de streek produceert niet alleen goede wijnen, maar ook heerlijke kazen, zalm, honing…

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Ontdek de Noordkust van Bretagne - charmelogies

Individuele reis Frankrijk

Je verblijft in een karaktervol charmehotelletje op 2 km van het plaatsje Tréguier dat vanwege z’n architecturale patrimonium bekroond werd met de titel ‘cité de caractère’. In een straal van 20 km rond het hotel kan je mooie wandelingen maken, afgewisseld met bezoekjes aan pittoreske Bretonse vissersdorpen. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Monti Sabini: een onontdekt stukje Italië

Individuele reis Italië

Op een steenworp van Rome liggen de Sabijnse heuvels, een maagdelijk mooie streek van middeleeuwse dorpjes en oude olijfgaarden in een oogstrelend heuvelachtig landschap. Een 8-daagse wandelreis start bij Greccio in de vallei van Rieti. Kies je voor de 11-daagse reis dan ga je iets noordelijker van start in het centrum van Spoleto in de regio Umbrië, om via het meer van Piediluco naar de Sabijnse heuvels te trekken. Eindigen doe je bij de abdij van Farfa. Vaak loop je over Romeinse heirbanen en volg je de beroemde 'strade bianche', in een decor van verstilde dorpjes en machtige abdijen. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8 of 11

Luxemburgse Ardennen

Individuele reis Luxemburg

Vanuit een idyllisch gelegen hotelletje aan de oevers van de rivier de Sûre verken je dit mooie stukje van de Luxemburgse Ardennen in de regio rond Bourscheid.  Je wandelt langs dichte bossen en weilanden, kronkelende riviervalleien en hoogplateaus met imposante kastelen en dorpjes. Het terrein is af en toe flink heuvelachtig wat mooie uitzichten oplevert maar zeker ook gepaard gaat met enkele pittige kuitenbijters.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3

Vertrek vanaf:
tot:


Wandelniveau:
Soort reis:
Cultuur:
Natuur:
Comfort: