69 Resultaten

Chronologische lijst

Familieavontuur in het land van de Mekong en de Khmer

Individuele reis Cambodja

Tijdens deze reis staan authenticiteit en contacten met de lokale bevolking centraal. Van wereldwonder Angkor Wat tot paradijselijke kust. Daarnaast maak je een unieke en avontuurlijke trekking in de jungle. De reis is op kindermaat gemaakt met leuke kindvriendelijke extra's en eindigend met enkele dagen aan het strand.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 19

Oost Canada - 19 dagen

Individuele reis Canada

In Oost-Canada – een stukje Ontario en vooral Québec – vind je een prachtige stukje natuur met eindeloze bossen en wouden om in te wandelen. Het water in al zijn vormen (meren, fjorden, baaien, watervallen, stromen en hopelijk geen regen) en gezellige stadjes vormen de ingrediënten van deze comfortabele reis door het oosten van Canada. Het wordt nog beter als je deze reis maakt in de periode september-oktober. Dan biedt de natuur er een prachtig schouwspel en zie je de esdoorns in alle mogelijke schakeringen van bloedrood tot oranje en geel. De Indian summer op zijn best dus. Deze reis start in Toronto voor een bezoek aan de Niagara Falls.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 10 jaar 19

Oost Canada - 15 dagen

Individuele reis Canada

In Oost-Canada – een stukje Ontario en vooral Québec – vind je een prachtige stukje natuur met eindeloze bossen en wouden om in te wandelen. Het water in al zijn vormen (meren, fjorden, baaien, watervallen, stromen en hopelijk geen regen) en gezellige stadjes vormen de ingrediënten van deze comfortabele reis door het oosten van Canada. Het wordt nog beter als je deze reis maakt in de periode september-oktober. Dan biedt de natuur er een prachtig schouwspel en zie je de esdoorns in alle mogelijke schakeringen van bloedrood tot oranje en geel. De Indian summer op zijn best dus.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 10 jaar 15

Rondreis door de Rocky Mountains - 17 dagen

Individuele reis Canada

Canada is het tweede grootste land ter wereld, een onmetelijke wildernis waar de mens slechts een ondergeschikte rol speelt. Het westelijk deel van het land is toeristisch het best ontsloten. Hier vind je de prachtige natuurparken van de Rocky Mountains en de kosmopolitische stad Vancouver.  Bij deze rondreis beperk je je tot de natuurparken van de Rocky Mountains. De reis begint en eindigt in Calgary. Je bezoekt de parken van Banff, Yoho, Jasper en Mt. Robson. Natuurlijk mag een wandeing over de uitgestrekte Athabasca Glacier en langs het wereldberoemde meer van Lake Louise hier niet in ontbreken. In de buurt van Jasper maak je een driedaagse tocht naar de eenzaam gelegen wildernislodge van Tonquin Valley. Aan het einde van de reis verlaat je de Rockies en rijd je naar de wolkenkrabbers van Calgary.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 12 jaar 17

Van Vancouver Island tot de Rocky Mountains - 22 dagen

Individuele reis Canada

Tijdens deze reis maak je kennis met het dichter bevolkte Vancouver en Vancouver Island van waar je met de veerboot door de beroemde Inside Passage oversteekt naar British Columbia en de Rocky Mountains. Doorheen het verlaten noordelijk gedeelte van British Columbia rijd je door uitgestrekte dennenwouden en over de eenzame toendra in westelijke richting tot aan de machtige bergkam van de Rocky Mountains. Achtereenvolgens bezoek je hier Mount Robson Provincial park (met de hoogste berg van de Rockies) en de nationale parken van Jasper, Yoho en Banff. In dit gebied maak je een driedaagse wandeltocht naar de eenzaam gelegen wildernislodge van Tonquin Valley.  Natuurlijk mag een wandeling over de uitgestrekte Athabasca Glacier en langs het wereldberoemde meer van Lake Louise niet ontbreken. Aan het einde van de reis verlaat je de Rockies en rijd je naar de wolkenkrabbers van de stad Calgary.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 12 jaar 22

Rondreis langs de mooiste parken van Costa Rica

Individuele reis Costa Rica

Tijdens deze reis ontdek je heel verschillende facetten van Costa Rica. Je vertrekt richting Caraïbische kust met een bezoek aan nationaal park Tortuguero (gekend voor de zeeschildpadden) en Cahuïta. Daarna gaat het via het regenwoud in de buurt van Puerto Viejo naar de vulkaanstreek, met onder meer een bezoek aan de Arenal, Monteverde en Rincón de la Vieja. Het laatste deel van de reis gaat dan richting Stille Oceaan en de kustdorpjes Manuel Antonio en Dominical.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 21

Verkenning van het ongerepte Zuiden

Individuele reis Costa Rica

Tijdens deze reis ontdek je het zuiden van Costa Rica. Eerst breng je 2 dagen door in de nevelwouden rond Cerro de la Muerte en daarna reis je door naar het middelgebergte in het uiterste Zuiden van Costa Rica, tegen de grens met Panama. Tijdens het tweede deel van de reis volg je de Stille Oceaan terug naar het noorden, via de tropische wouden en prachtige kusten van achtereenvolgens het Osa-schiereiland (met o.a. het nationaal park Corcovado), het kustplaatsje Dominical en tenslotte het natuurpark Manuel Antonio.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 15

Klein-Zwitserland: grenswandelen tussen Duitsland en Luxemburg

Individuele reis Duitsland

Aan weerszijden van de grens Luxemburg-Duitsland strekt zich het ‘Deutsch-Luxemburgische Naturpark’ uit. Het Luxemburgse deel noemt men ‘Klein-Zwitserland’, het stuk in Duitsland is het ‘Naturpark Südeifel’. Vanuit een familiehotel in Bollendorf, pal op de grens, ontdek je een schitterend wandelgebied van grotten en kloven, burchten en kastelen. Ook culinair en cultureel – steden als Echternach, Vianden, Diekirch en Trier liggen vlakbij – heeft deze streek heel wat te bieden. Wij bieden een standaardprogramma van 3 dagen/2 nachten aan, goed voor een weekend. Maar niets houdt je tegen om 1 of meerdere nachten bij te boeken uiteraard!

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 5 jaar 3

Van de jungle tot de kust

Individuele reis Ecuador

Dit 22-daags programma biedt de mogelijkheid om de verschillende gebieden van Ecuador uitgebreid te bezoeken. Je vangt aan in het nationaal park Cuyabeno, midden in het Amazonewoud. Hier verblijf je in een mooie lodge en ga je elke dag op stap in deze wonderbare omgeving. Daarna verken je het Andesgebergte met een 2-daagse trektocht en een bezoek aan de dorpen Otavalo, Baños en Guamote. Via de koloniale stad Cuenca en het Las Cajas natuurreservaat beland je tenslotte aan de kust in Puerto Lopez. Tijd voor ontspanning aan het strand of een bezoekje aan het Isla de la Plata, het kleine broertje van de beroemde Galapagos-eilanden.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 12 jaar 22

Actieve rondreis

Individuele reis Ecuador

Dit programma combineert de hoogtepunten van Ecuador. Je start met een bezoek aan het nevelwoud in de omgeving van Mindo, waar de flora en fauna onaangetast zijn gebleven. Ontdek de vlinders in alle kleuren, de watervalletjes, de uitzonderlijke bloemen en de prachtige vogeltjes. Via een bezoek aan de indianenmarkt van Otavalo kom je dan in het vulkanengebied, waar je een stukje van de Cotopaxi-vulkaan beklimt en een mooie 2-daagse trekking maakt. In het indianendorp Guamote, waar de tijd is blijven stilstaan, bezoek je een kleurrijke markt en maak je kennis met de lokale cultuur. Je sluit de rondreis af in de prachtige koloniale stad Cuenca en met een 2-daagse tocht in het ruige nationaal park Las Cajas.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 14 jaar 16

Magisch Lapland

Individuele reis Finland

Voor een unieke winterbeleving moet je in Fins Lapland zijn. Tijdens de lange wintermaanden vriezen meren en rivieren dicht, valt er een dik pak sneeuw en wordt het een gedroomd gebied voor toffe buitenactiviteiten. Zowel tijdens het 4- als het 8-daagse programma komen de 'klassiekers' aan bod: wandelen op sneeuwschoenen, een langlauftocht in het wondermooie nationaal park Pallas-Ylläs, en uiteraard een tocht met husky's en rendieren. En hopelijk elke nacht noorderlicht! Je verblijft op het feeërieke domein (met gezellig restaurant en ijsbar) van een authentieke rendierboerderij en slaapt - naar keuze - in een kleinschalig hotel of houten cabins.  Een 'once-in-a-lifetime' ervaring.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 12 jaar 4 - 8

Ezeltjestocht in de Ardèche

Individuele reis Frankrijk

De Ardèche de beroemde en drukbezochte ‘gorges’ klinkt bekend in de oren. Op korte afstand van de toeristische drukte tref je een landschap met een rust en vredigheid die men hier niet verwacht. Met de ezel als trouwe reisgezel trek je door deze ongekende Ardèche. Bovendien overnacht je tweemaal in comfortabele tenten (op palen) midden in het natuurreservaat! Deze reis is eveneens mogelijk zonder ezel.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 7

Ontdek de Noordkust van Bretagne - charmelogies

Individuele reis Frankrijk

Naast een onze doorgaande tocht langs de ‘Côte de Granit Rose’ kan je ook kiezen voor een vast verblijf aan deze prachtige Atlantische kust. Het hotelletje is gelegen op 2 km van het plaatsje Tréguier, hoofdstad van Trégor en vanwege z’n rijke architecturale patrimonium bekroond met de titel ‘cité de caractère’. In een straal van 20 km rond het hotel kan je de mooiste wandelingen maken, afgewisseld met bezoekjes aan pittoreske en typisch oude Bretonse vissersdorpen. 

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 5 jaar 8

Corsica: Van de bergen naar de zee

Individuele reis Frankrijk

Met toppen die tot ver boven de 2000 m reiken en hellingen die steil aflopen tot aan de grillige kust, verdient Corsica de bijnaam ‘een berg in de zee’ ten volle. Van het hooggebergte in het binnenland daal je af naar de diepblauwe zee aan de Golf van Porto. Onderweg kom je voorbij unieke plaatsen zoals het bos van Aîtone, de Gorges de Spelunca, de Calanche de Piana en de mooie dorpjes Evisa en Ota.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 12 jaar 8

Corsica Familieavontuur

Individuele reis Frankrijk

Met toppen die tot ver boven de 2000 m reiken en hellingen die steil aflopen tot aan de grillige kust, verdient Corsica de bijnaam ‘een berg in de zee’ ten volle. Van het hooggebergte in het binnenland daal je af naar de diepblauwe zee aan de Golf van Porto. Onderweg kom je voorbij unieke plaatsen zoals het bos van Aîtone, de Gorges de Spelunca, de Calanche de Piana en de mooie dorpjes Evisa en Ota. Het vrij ontoegankelijke Girolata is prachtig gelegen in een baai van het Scandola natuurreservaat, je bereikt het enkel te voet of met de boot.  

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 8

Corsica : multisport

Individuele reis Frankrijk

Corsica bereis je niet in één keer, het landschap is zo verscheiden dat je best voldoende tijd neemt om het rustig te verkennen. Naast ons uitgebreid aanbod aan wandelreizen bieden we dit 'puur-natuur-avontuur' in het zonnige zuiden. De grillige bergen en kronkelende rivieren van de Alta Rocca nabij het trekkers-dorpje Zonza lenen zich perfect voor een aantal outdoor belevenissen met hoog avontuurlijk gehalte. Na vijf dagen aan de oostkust dwars je het eiland om je nog een paar dagen onder te dompelen in de mediterrane sfeer van baaien en fijne zandstranden bij Porto Pollo. 

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 10 jaar 8

Multisport in de Drôme

Individuele reis Frankrijk

De rivier de Drôme, de stad Die en de omringende wijngaarden van de Diois, talrijke middeleeuwse stadjes en botanische dorpjes vormen de perfecte combinatie voor deze 'light-multisport-vakantie'. De wandel- en fietstochten zijn bewust niet te lang gemaakt want om deze prachtige streek te verkennen neem je best rustig de tijd. Je kan ook kiezen tussen een aantal toffe outdoor activiteiten, hoog tussen de bomen of in de rustige wateren van de rivier de Drôme. Van het vroege voorjaar tot laat in de herfst is dit een heerlijke vakantiebestemming!

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 6 jaar 7

Het Massief van de Ecrins

Individuele reis Frankrijk

Ten zuidoosten van Grenoble ligt één van de indrukwekkendste en meest ongeschonden bergmassieven van de Alpen: het ‘Massif des Ecrins’.  De bergen rijzen hier tot meer dan 4000 m hoogte op uit de valleien en worden afgewisseld met grillige gletsjers en steile sneeuwvelden. Je verblijft in zeer mooi gelegen en authentiek alpenhotel, eenvoudig maar voor bergwandelaars ideaal gelegen aan de voet van de Mont Pelvoux. 

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 10 jaar 8

De Gers: Land van Armagnac - charmelogies

Individuele reis Frankrijk

Het dunbevolkte departement Gers ligt in de streek Midi-Pyrénées in Zuidwest Frankrijk, tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee.  De streek is nog vrij onbekend, het is een gebied met prachtige wandel- en fietsroutes langs uitnodigende wijngaarden en goudgele graanvelden. Naast haar eet- en feestcultuur is de streek ook doordrongen van de middeleeuwse sfeer die zich uit in de vele kastelen en versterkte dorpjes. In het zuiden lonken de Pyreneeën.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 3 jaar 8

Pyreneeën: het Nationaal Park Néouvielle

Individuele reis Frankrijk

Het natuurreservaat 'Néouvielle' is een uniek stukje ongerepte natuur in de Franse Pyreneeën en een  paradijsje voor de bergwandelaar. Het park wordt gekenmerkt door de talrijke prachtige bergmeren,  omringd door rode dennen en granieten bergpieken, waaronder een tiental drieduizenders. Je kan kiezen uit prachtige wandelingen, zowel eenvoudigere tochten voor families als het zwaardere werk voor de  ervaren bergfanaat. Ook fietsers en watersporters vinden heel wat uitdagingen in de directe omgeving. Je verblijft in een charmante chambre d'hôtes bij een Vlaams koppel in een dorpje aan de voet van het massief.  

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 8

Multisport in de Pyreneeën

Individuele reis Frankrijk

Het natuurreservaat 'Néouvielle' is een uniek stukje ongerepte natuur in de Franse Pyreneeën en een  paradijsje voor de bergwandelaar. Het park wordt gekenmerkt door de talrijke prachtige bergmeren,  omringd door rode dennen en granieten bergpieken, waaronder een tiental drieduizenders. Je verblijft in een charmante chambre d'hôtes bij een Vlaams koppel in een dorpje aan de voet van het massief en beleeft er een uitdagende multisport-week.  

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 8

Schilderachtig Santorini

Individuele reis Griekenland

Een eiland als een plaatje in de Egeïsche Zee met een bijzondere geologische structuur en een indrukwekkend kliffenlandschap, dat is Santorini. De explosie van een vulkaan deed een immense krater ontstaan die zich met zeewater vulde en waarvan de steile rand bebouwd werd met grotwoningen en huisjes in typische Cycladen-stijl. Je logeert in een familiepensionnetje met zwembad in het rustige dorpje Karterados.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 8

Ezeltjestocht in de Wicklow Mountains

Individuele reis Ierland

Wil je eens helemaal de dagelijkse sleur doorbreken? Laat je dan door een ezel op sleeptouw nemen door de 'tuin van Ierland', met oude landerijen, spectaculaire valleien, prachtige vergezichten, gezellige pubs,... Eén dag verken je met paard en kar de wondermooie Keltische site van Glendalough. Wie al eens in Ierland is geweest, keert er graag naar terug. Niet alleen omwille van de mooie landschappen en de zalig frisse lucht, maar ook omwille van de vriendelijkheid en gastvrijheid van de Ieren. Deze ezeltrekking in het hartje van de Wicklow Mountains durven we dus ten zeerste aanbevelen en is een topper voor jong en oud! Keuze tussen een programma van 5 en 8 dagen en ideaal om te combineren met een citytrip in Dublin.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 5/8

Familieavontuur in de Himalaya

Individuele reis India

Ladakh is cultureel en geografisch een verlengstuk van het Tibetaans plateau. Het is gescheiden van de Kashmirvallei door de grote Himalayaketen. De godsdienst is een vorm van Tibetaans boeddhis­me, hoewel je hier ook de minaret van een moskee kan ontwaren. Ladakh is nog zeer traditioneel. Het klimaat is er zeer hard: door de grote hoogte - Leh, de hoofdstad, ligt op 3500 m- is de lucht er ijl en de zon zeer sterk. Overdag kan het er behoorlijk warm worden, maar de nachten zijn er koud. Het is één van de mooiste regio’s van de Himalaya, met een unieke mengeling van religies en culturen. Je verkent Leh en de Indusvallei al raftend, fietsend, klimmend en op de rug van een paard. En natuurlijk te voet, gedurende een vierdaagse trekking in het hooggebergte.  Voor onze trekkings in de Indiase Himalaya kunnen wij bogen op een jarenlange, vruchtbare samenwerking met een familiebedrijf dat al tientallen jaren gespecialiseerd is in avontuurlijke reizen. Hun gidsen en helpers zijn stuk voor stuk mensen die omwille van hun ervaring en achtergrond een reis uniek maken.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 10 jaar 17

Bali

Individuele reis Indonesië

Bali, het immer groene eiland met zijn levendige en kleurrijke hindoe-cultuur, zijn overweldigende natuur, indrukwekkende rijstterrassen, gouden stranden en mistige vulkaantoppen, kan niemand onberoerd laten. Deze reis toont je het Bali van elegante dansen en rituelen, van ceremoniële feesten en tempels, van artistieke tradities in en rond het kunstzinnige Ubud. In het bergachtige oosten maak je kennis met een indrukwekkend terrassenlandschap, het uitzicht wordt hier beheerst door de aanwezigheid van de Gunung Agung (3014 m), Bali’s hoogste vulkaan. In deze streek liggen tientallen kleine dorpjes verscholen waar het toerisme nog nauwelijks is doorgedrongen; je wandelt er langs prachtige rijstvelden en maakt kennis met de vriendelijke bevolking. Verder ontdek je Munduk, mooi gelegen in de bergen, je geniet van 'afternoon tea', cultuur en uiteraard het strand ...

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 17

Hoogtepunten van Java en Bali

Individuele reis Indonesië

Een bezoek aan de eilanden Java en Bali is een prima kennismaking met de Indonesische archipel die zo verscheiden is dat een mensenleven nog niet zou volstaan om het  te doorgronden. Op Java verken je lokale marktjes, je bezoekt de Borobodur en wandelt tussen de tempels van Prambanan, je fietst door de sawah’s (rijstvelden) en duikt in het water tijdens een toffe rafting. Verder beleef je de ultieme vulkaanervaring in het oosten van Java alvorens over te steken naar het tropisch groene eiland Bali, een naam die tot ieders verbeelding spreekt: een levendige  en kleurrijke hindoe-cultuur, de kunstenstad Ubud, machtige rijstvelden, een dorpjes-fietstocht, dolfijnen spotten, een heerlijke keuken en een deugddoende massage... 

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 16

Hoogtepunten van Java en Bali

Individuele reis Indonesië

Een bezoek aan de eilanden Java en Bali vormt een prima kennismaking met de Indonesische archipel die zo verscheiden is dat een mensenleven nog niet zou volstaan om het  te doorgronden. In tegenstelling tot de korte kennismakingsreis (van 16 dagen) trek je bij deze reis ook naar het nationaal park Meru Betiri waar je de zeldzame zeeschildpadden hun eieren op het strand kan zien leggen. Je maakt hier ook een tochtje door één van de laatste jungles van Java, de kans dat je hier een toekan en vele zwarte apen ziet is reëel. Vanuit Yogyakarta bezoek je de Borobodur en wandel je tussen de tempels van Prambanan, je fietst door de sawah’s (rijstvelden) en duikt in het water tijdens een toffe rafting. Verder beleef je de ultieme vulkaanervaring in het oosten van Java alvorens over te steken naar het groene eiland Bali, een naam die tot ieders verbeelding spreekt: een levendige  en kleurrijke hindoe-cultuur, de kunstenstad Ubud, machtige rijstvelden, een dorpjes-fietstocht, dolfijnen spotten, een heerlijke keuken en een deugddoende massage...

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 22

Java, Bali en Sulawesi

Individuele reis Indonesië

Deze reis geeft je een mooi idee van de gevarieerde schoonheid van de Indonesische archipel. Je begint rustig aan in en rond het Javaanse Yogyakarta met lokale marktjes, de Borobodur en de tempels van Prambanan, een fietstocht door de rijstvelden. Dan trek je verder naar het oosten van Java voor de ultieme vulkaanervaring bij de Bromo en Ijen-krater. Tijd om over te steken naar het groene eiland Bali, met zijn levendige en kleurrijke hindoe-cultuur, de kunstenstad Ubud, machtige rijstvelden, een dorpjes-fietstocht, dolfijnen spotten, een heerlijke keuken en een deugddoende massage! Het laatste deel van de reis speelt zich af op het eiland Sulawesi. Hier onderneem je een pittige trekking in het paradijselijk regenwoud, langs rijstvelden en typische dorpjes van de Toraja's, gekend om hun eeuwenoude begrafenisriten.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 22

Wijnheuvels in de Chianti

Individuele reis Italië

Als geen andere streek in Italië combineert Toscane een rijke cultuur met een sierlijk landschap. Het hart van Toscane, de streek van de Chianti, strekt zich uit tussen Firenze en Siena. Op de beboste heuvels rijpen beroemde wijnen. De wandelingen door het karakteristieke landschap worden afgewisseld met bezoeken aan de kunststeden San Gimignano en Siena.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 10 jaar 8

Familieavontuur

Individuele reis Jordanië

Het gastvrije koninkrijkje Jordanië is weer helemaal "in" en terecht! Het herbergt een schat aan historische bezienswaardigheden en bovendien kan je er ook prachtige tochten maken. Na de highlights rond hoofdstad Amman, verken je twee plaatsen die zó uit een film lijken te komen: Petra en Wadi Rum. De magische rotsstad Petra is één van de nieuwe wereldwonderen. En Wadi Rum... enkele dagen doorbrengen in deze oogverblindend mooie woestijn, kamperen rond een vuur, babbelen met de Bedoeïenen, het zijn belevenissen die je nooit meer vergeet!  

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 9

Multisportavontuur in Dalmatië

Individuele reis Kroatië

Het zuidelijk gelegen kustgedeelte van Kroatië draagt de naam Dalmatië, een gebied van een unieke schoonheid met bovendien talloze historische bezienswaardigheden uit Romeinse, Griekse en Turkse tijden. De eerste dagen van deze actieve week ga je raften en kayakken in de buurt van de gekende watervallen van Plitvice om daarna naar Dugi Otok te varen, een mooi eiland in de Adriatische Zee. Hier trek je de wandelschoenen aan en verken je oa. de wondermooie eilandjes van de ‘Kornati archipel’.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 8

Adrenaline in Istrië: multisportvakantie

Individuele reis Kroatië

Ben je een liefhebber van actieve vakanties? Hou je van wandelen, fietsen, kajakken, zwemmen en klimmen? We stellen je een vakantie voor vol actie en avontuur, ontspanning en cultuur in het zonovergoten Istrië; een land met een rijk cultureel erfgoed, betoverende plekjes en een azuurblauwe Adriatische kust.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 8

Trekking in de Atlas en langs de Atlantische kust

Individuele reis Marokko

De Atlantische kust ten zuiden van Essaouira is een prachtig en schaarsbewoond gebied waar de zee op hoge kliffen beukt en over kilometerslange stranden rolt. Deze 5-daagse kamelentocht brengt je in een regio die vaak enkel te voet bereikbaar is: op en langs rotspartijen, over hoge duinen en brede zandstranden en langs kleine vissersdorpjes. Als opwarmer ga je drie dagen op trekking in het Atlasgebergte, waar je bij de berbers thuis logeert, en breng je een bezoek aan Marrakech.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 10 jaar 12

Lichte trekking langs de berberdorpen van de Atlas

Individuele reis Marokko

Deze avontuurlijke reis vormt een indrukwekkende kennismaking met het Atlas-gebergte. Begeleid door muilezels en hun drijvers trek je van dorp tot dorp, maak je kennis met het berberleven en zie je gaandeweg het landschap veranderen van glooiende heuvels tot hooggebergte. Het is de regio van Marokko's hoogste berg, de Toebkal. Starten doe je in het kleurrijke Marrakech.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 10 jaar 10

Charmereis door het Zuiden van Marokko - 12 dagen

Individuele reis Marokko

Tijdens deze 12-daagse charmereis ontdek je Marokko op z'n best: de wervelende soeks van Marrakech, de eeuwenoude kasba's aan de voet van de Hoge Atlas en exotische palmoasen. Je logeert in karaktervolle logiesplaatsen, waarvan 1 nachtje als echte nomaden in een tentenkamp temidden van eindeloze zandduinen. In de Rozenvallei maak je een dagtocht en ontdek je de geheimen van de Marokkaanse keuken tijdens een kookworkshop.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 6 jaar 12

Charmereis door het Zuiden van Marokko - 9 dagen

Individuele reis Marokko

Tijdens deze 9-daagse charmereis ontdek je Marokko op z'n best: de wervelende soeks van Marrakech, de eeuwenoude kasba's aan de voet van de Hoge Atlas en exotische palmoasen. Je logeert in karaktervolle logiesplaatsen, waarvan 1 nachtje als echte nomaden in een tentenkamp temidden van eindeloze zandduinen. In de Rozenvallei maak je een dagtocht en ontdek je de geheimen van de Marokkaanse keuken tijdens een kookworkshop.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 6 jaar 9

Woestijntocht in het Diepe Zuiden

Individuele reis Marokko

Deze bijzondere reis dompelt je onder in een totaal andere wereld en cultuur. Te voet en in het gezelschap van dromedarissen ga je op ontdekking in een gebied van palmoases, barre steenwoestijn en amberkleurige duinen. Je maakt kennis met het dagelijks leven van de Berbers in en om de dorpen en leeft enkele dagen als nomaden in de woestijn. Zoals Antoine de Saint-Exupéry, schrijver van ‘Le Petit Prince’, ooit citeerde: “wat de  woestijn zo mooi maakt, is dat er ergens een bron verborgen is”. Of je als woestijnreiziger op zoek gaat naar jouw eigen bron of gewoon wil genieten van de stilte van deze natuurpracht is eender.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 9

Trekking door de kloven van de M'Goun

Individuele reis Marokko

Deze reis combineert een dagwandeling in de Rozenvallei met een zesdaagse doorgaande tocht – met beperkte hoogteverschillen – in een prachtig stuk van het massief van de M'Goun, de derde hoogste berg van Marokko. Je loopt grotendeels langs (en door) het water van de M’Goun-rivier en over hoge paden, rijgt enkele indrukwekkende kloven aaneen en steekt een bergpas over. Deze reis kan uitgebreid worden met een bezoek aan Marrakech.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 10 jaar 9

Betoverend Marrakech

Individuele reis Marokko

Voor de buitenlandse bezoeker is Marrakech Marokko op z’n best: mysterieus en exotisch, een overrompeling van kleuren, geuren en geluiden, charme en sfeer, steegjes en straatjes in een labyrint van licht en schaduw. Smaken en proeven komen ook aan bod tijdens een Marokkaanse kookles. En om even te ontsnappen aan de drukte, maak je een dagtocht in de Hoge Atlas.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 6 jaar 6

Langs de Atlantische Oceaan naar Essaouira

Individuele reis Marokko

Ten zuiden van Essaouira, waar de Atlantische Oceaan op hoge kliffen beukt en over kilometerslange stranden rolt, wandel je met kamelen door een regio die vaak enkel te voet bereikbaar is: op en langs rotspartijen, over duinen en zandstranden en langs kleine vissersdorpjes. Als opwarmer breng je een bezoek aan Marrakech.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 9

In het spoor van de Maya's, van Chiapas tot Yucatan

Individuele reis Mexico

Mexico is één van die landen met een ongelooflijke variatie in zowat alles. Je vindt er zowel woestijnen, met sneeuw bedekte vulkanen als tropisch woud, oude koloniale steden en snelgroeiende industriële centra, drukke vakantieoorden en eenzame stranden. Ook de bevolking bestaat uit verschillende etnische groepen. Deze reis werd uitgewerkt door een Vlaamse, officiële historische gidse, die sinds 2005 woont en werkt in Mexico, en er haar hart verloren heeft. Haar liefde voor dit land en de lokale bevolking komt in het programma dan ook duidelijk tot uiting en geeft er een meerwaarde aan. Deze reis combineert de 2 zuidelijke staten van Mexico, bekend omwille van de vele Maya-sites en Maya-bevolking. Je bezoekt vooral de minder drukke plaatsen en maakt kennis met de plaatselijke bevolking. Deze reis is tevens geschikt voor watersportliefhebbers en gezinnen met kinderen o.w.v. de vele waterpret in watervallen, natuurlijke zwembaden of ‘cenotes’ en op het eiland Holbox aan de Caribische Zee.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 15

Cultuur en natuur van Mexico-stad tot Chiapas

Individuele reis Mexico

Mexico is één van die landen met een ongelooflijke variatie in zowat alles. Je vindt er zowel woestijnen, met sneeuw bedekte vulkanen als tropisch woud, oude koloniale steden en snelgroeiende industriële centra, drukke vakantieoorden en eenzame stranden. Ook de bevolking bestaat uit verschillende etnische groepen. Deze reis werd uitgewerkt door een Vlaamse, officiële historische gidse, die sinds 2005 woont en werkt in Mexico, en er haar hart verloren heeft. Haar liefde voor dit land en de lokale bevolking komt in het programma dan ook duidelijk tot uiting en geeft er een meerwaarde aan. Je laat je betoveren door de charme van de koloniale steden, de afwisselende natuur, de talrijke archeologische sites, muziek op pleintjes en in bars, lekker eten... Je beleeft het echte Mexico met zijn vriendelijke mensen, eeuwenoude legendes en kleurrijk volksgeloof.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 16

Familieavontuur

Individuele reis Montenegro

Montenegro wordt stilaan bekender als nieuwe Europese top-bestemming.  Het land ligt voor meer dan de helft boven de 1000 m hoogte en herbergt een schat aan natuurschoon: hooggebergte met grillige rotsen, diepe canyons, ruige toppen, groene zomerweiden en oerbos. Een soort mediterraan Noorwegen zeg maar. Met deze reis willen we de woeste Montenegrijnse bergen ook toegankelijk maken voor gezinnen met kinderen. Mooie wandelingen worden afgewisseld met activiteiten als canyoning en rafting. Logeren doe je vaak op unieke locaties. Van de vijf nationale parken die het land telt, bezoek je er tijdens deze reis maar liefst vier (Prokletije, het meer van Skadar, Biogradska Gora en Durmitor). De laatste dagen breng je door in Perast aan de mooie baai van Kotor.  

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 9 jaar 12

Waddeneiland Terschelling

Individuele reis Nederland

De Waddeneilanden voor de Noord-Hollandse kust vormen een 'mini wereld' op zich met tientallen kilometers fiets- en wandelplezier voor jong en oud. Je vindt er prachtige uitgestrekte stranden, hoge duinenrijen, natuurreservaten en interessante musea. De Wadden zijn gezegend met een enorm rijk natuurgebied, maar veel minder bekend is het culturele erfgoed dat al even bijzonder is: terpen, dijken, dorpen en vissershaventjes, vuurtorens, boerderijen,...De ideale plek om helemaal tot rust te komen.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 3 jaar 4

Kennismaking met Nepal

Individuele reis Nepal

Nepal spreekt tot ieders verbeelding: indrukwekkende bergmassieven van de Himalaya, groene landschappen in terrasvorm, eeuwenoude culturele bezienswaardigheden,…. Reizigers die dit unieke land willen bezoeken, maar geen zware trekking willen ondernemen, zitten op deze reis goed. Het eerste stukje van de reis speelt zich af in Kathmandu en de gelijknamige vallei, vervolgens maak je een zesdaagse trekking langs de flanken van de Annapurna’s, om af te sluiten met een verkenning van het Chitwan Nationaal Park.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 12 jaar 17

Fjorden en bergen van zuidelijk Noorwegen (met overnachting in hotels & blokhutten)

Individuele reis Noorwegen

Staat een reis naar Noorwegen al heel lang op jouw bucket list maar weet je niet goed waar te beginnen? Om je kostbare tijd optimaal te benutten, bieden wij een programma aan waarin het beste van zuidelijk Noorwegen aan bod komt: de indrukwekkende, diepblauwe Sogne- en Geirangerfjorden, het grillige hooggebergte, grootse nationale parken als Hardangervidda, Rondane en Jotunheimen,... Tijdens deze reis ervaar je de Noorse natuur in al haar verscheidenheid. Je verblijft 5 keer in een hotel; de overige nachten breng je door in een echte Noorse blokhut en in een mooi appartement in een vakantiewoning. Van elke regio krijg je een overzichtelijke bundel waarin zowel (korte als langere) wandelingen als uitstapjes met de wagen in detail worden beschreven. Voor de organisatie van deze reis werken we samen met een gespecialiseerde partner. (Wij bieden deze reis ook aan in een formule op basis van overnachting in hotels.)

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 13

Dachstein: bergwandelen vanuit een pension

Individuele reis Oostenrijk

In het westen van de provincie Steiermarken schuurde de Enns zijn bedding uit tussen de Schladminger Tauern in het zuiden en het geweldige Dachsteinmassief in het noorden. In dit grandioze berglandschap met zijn glasheldere meren en beken, valleien en almen, is een waaier aan wandeltochten mogelijk waarvan de zwaardere varianten vaak tot op de bergtoppen leiden. Uitvalsbasis is een familiaal gerund pension waar wij al jaren komen. Het 'Gasthof' is volledig omringd door weilanden van mals gras en biedt panoramisch uitzicht op het Ennstal. Het vee verblijft tijdens de zomermaanden op de bergalmen; de kalfjes, kippen, poezen en konijnen zijn altijd thuis.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 6 jaar 8

Kloventocht in Salzburgerland

Individuele reis Oostenrijk

Ten zuiden van Salzburg ligt het Saalachtal, een spectaculair en fotogeniek stukje Oostenrijk. Kilometerslange wandelpaden banen zich een weg doorheen spectaculaire kloven of 'Klammen' met loodrechte wanden, langs bergriviertjes en bizarre rotsformaties. Een wildromantisch paradijs voor bergwandelaars van alle leeftijden met zin voor avontuur. Je kan uit 2 logeerformules: B&B of halfpension in 'Gästhöfer’.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 10 jaar 8

Avonturenweek in Salzkammergut

Individuele reis Oostenrijk

Voorbij Salzburg ligt de merenregio van het Salzkammergut, qua sfeer en landschap Oostenrijk in zijn puurste vorm. Tijdens deze gevarieerde avonturenweek verken je de streek rond het mooie Hallstätter-meer. Op het programma staat sowieso een fietstocht, een klim- en een kanodag, een spannend grotbezoek en een tweedaagse trekking met overnachting in een prachtig gelegen berghut.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 8

Familieavontuur in Zuid-Peru

Individuele reis Peru

Amazone, tropisch woud, papegaaien en toekans...deze reis start lekker warm in de jungle. Je ontdekt er een wereld van vreemde planten en dieren waar je het bestaan nog niet vermoedde! Van de lage jungle trek je naar de indrukwekkende Andes met de Heilige Vallei van de Inca’s, de verborgen stad Machu Picchu en het Titicaca-meer.  Hier, op een hoogte van zowat 3800 m verblijf je een nacht bij een lokale familie en proef je van het echte Peru. Door een prachtig landschap met alpaca's en lama's, vulkanen en besneeuwde toppen bereik je de Colca-canyon met zijn spectaculaire condors. Deze reis is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen, je legt relatief weinig afstand af in de bus door inbegrepen binnenlandse vluchten.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 10 jaar 16

Ontdekking van Zuid-Peru

Individuele reis Peru

Vanuit Lima trek je via de Ballestas-eilanden en de Nazcalijnen in een paar dagen naar het koloniale Arequipa.  Hier kan je even acclimatiseren alvorens verder te reizen naar de Colca canyon - de ideale plek om condors te spotten - en het Titicaca-meer. Je maakt er op het eiland Amantani een mooie wandeling en overnacht bij de plaatselijke bevolking. Tenslotte verken je Cuzco en omgeving en uiteraard de wereldberoemde site van Machu Picchu.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 10 jaar 17

Uitbreiding Amazonewoud

Individuele reis Peru

Puerto Maldonado is de ‘biodiversiteit-hoofdstad van Peru’. Deze stad in het Amazonegebied kan je enkel per vliegtuig bereiken. Ze is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het Amazonewoud. Je verblijft in Corto Maltez, een kleine lodge die prachtig gelegen is bij het Sandoval meer. 

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 6 jaar 3 of 4

Madeira - familieavontuur

Individuele reis Portugal

Een bergachtig eiland met een haast exotische plantenweelde in de Atlantische Oceaan, dat is Madeira. De steile hellingen, kale hoogvlaktes, diepe groene ravijnen, irrigatiekanaaltjes en tientallen watervallen vormen een intrigerend wandelgebied voor jong en oud.  De zuidkust ademt een mediterrane en tropische atmosfeer met witte huisjes en oranje daken, vaak verscholen tussen bananenplantages. Aan de noordkust vind je kliffen die steil uit de oceaan oprijzen, zo nu en dan onderbroken door smalle valleien met geïsoleerde dorpjes. Boeiende tochten naar wondermooie plekjes en toffe activiteiten vormen het draaiboek voor deze fijne reis.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 10 jaar 8

De groene Minho

Individuele reis Portugal

In het noorden van Portugal, op de grens met Spanje, ligt de groene en weinig toeristische Minho-streek. De Minho omvat de weelderige groene kust of Costa Verde en het nationaal park Peneda-Gerês. In de diepe kloven en dichte bossen zouden de laatste wolven van Zuid-Europa schuilen. De mysterieuze nevel die hier vaak boven de heuvels drijft, vormde de inspiratiebron voor het ontstaan van talloze volkslegenden. Enkele mooie historische stadjes kunnen de culturele honger stillen. Logement in een unieke eco-lodge, met een natuurlijk zwembad omgeven door mooie natuur.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 6 jaar 8

Multisportavontuur in Slovenië

Individuele reis Slovenië

Deze reis ontsluiert de mooiste plekjes van het Triglav Nationaal Park en de meren van Bled en Bohinj. Je maakt er een actieve week van en verkent te voet, per fiets en van op het water het ruige en woeste karakter van de nog maagdelijke Julische Alpen.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 8

Zuid-Catalonië - te gast bij Belgen

Individuele reis Spanje

Catalonië is hip, niet alleen befaamd voor de Catalaanse keuken maar zeker ook voor het ongewoon rijke natuur- en cultuurpatrimonium. Je verblijft in een mooi gelegen B&B van een Vlaams echtpaar  aan de voet van de Serra de Jorda. Bij het zwembad heb je een fantastisch zicht op de vallei van Montblanc. Van hieruit kan je tochten maken in de omliggende bossen en wijngaarden of je kan uitwijken naar één van de natuurparken zoals het nationaal park van Montsant en Poblet. Er zijn mogelijkheden voor ieders  niveau. Voor de cultuurminners zijn er binnen een straal van 40 km fascinerende uitstapjes te maken: Reus (Gaudi), Tarragona (Romeinse resten), 3 beroemde kloosters,Vimbodi met het glasmuseum…

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 3 jaar 8

Tenerife - familieavontuur

Individuele reis Spanje

Tenerife is ongetwijfeld het bekendste Canarisch Eiland, eens je de drukke stranden de rug toekeert kom je terecht in een afwisselende natuur waarin het heerlijk toeven is.  Het eiland is van oorsprong vulkanisch, wat een indrukwekkend staaltje moeder natuur tentoon spreidt én met wat fantasie op de setting van een piratenfilm lijkt: stranden met de achtergrond met sneeuw bedekte toppen, een oceaan met walvissen en dolfijnen, met mos bedekte heuvelruggen en mysterieuze drakenbomen. Een avontuur en belevenis voor het ganse gezin!

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 6 jaar 8

Familieavontuur - 18 dagen

Individuele reis Sri Lanka

Jazeker, Sri Lanka is een uitstekende keuze voor een gezinsavontuur! Je maakt spannende fietstochten tussen tempels, paleizen en beelden, je beklimt de ‘leeuwenrots’ van Sigiriya en maakt een gave junglesafari op zoek naar wild. Bij de theeplantages van Nuwara Eliya bezoek je een theefabriek en je maakt een tocht op de schitterende hoogvlakte van de Horton Plains. Bij Kitulgala kan je je wagen aan een 'wildwaterrafting'. Zowel in het midden als op het einde van de reis is er tijd voor zon, zee en strand.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 18

Uitbreiding Safari per 4x4

Individuele reis Tanzania

Tanzania bezit enkele van 's werelds beroemdste wildparken: Serengeti, Ngorongoro,... De meeste daarvan liggen slechts op beperkte afstand van de Kilimanjaro, zodat ze ideaal te combineren zijn met een beklimming. Een safari kan in principe al vanaf 2 dagen, maar het is uiteraard interessanter meerdere dagen uit te trekken, zodat je meerdere parken kan bezoeken. De safari's kunnen gecombineerd worden met trekkings naar de top van de Kilimanjaro en al dan niet uitgebreid worden met een verblijf op het eiland Zanzibar.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 10 jaar 2

Wandelsafari en safari per 4x4

Individuele reis Tanzania

Dit programma stelt je in staat de indrukwekkende Afrikaanse natuur van zeer nabij te beleven. Je maakt een meerdaagse voettocht van Nainokanoka naar Lake Natron. Tijdens de tocht kom je voorbij watervallen, daal je af in de Empakai-krater en beklim je de Oldonyo Lengai. Onderweg heb je uitgebreid de tijd om de overvloed aan wild te bestuderen. Deze safari's kunnen gecombineerd worden met trekkings naar de top van de Kilimanjaro en al dan niet uitgebreid worden met een verblijf op het eiland Zanzibar.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 10 jaar 13

Uitbreiding Zanzibar

Individuele reis Tanzania

Wie vandaag het eiland Zanzibar bezoekt, met zijn idyllische stranden, blauwe zee en prachtige koraalriffen, zal nauwelijks vermoeden dat hier ooit de hoofdstad lag van het Arabische rijk van Sultan Said, en evenmin dat het eiland berucht was als draaischijf voor de internationale slavenhandel. Nochtans vertoont Zanzibar nog vele sporen uit zijn verleden, zoals het authentieke karakter van het oude stadscentrum (Stone Town) en zijn godsdienst, de islam. Niet enkel wie rust zoekt aan de stranden van de Indische Oceaan vindt hier zijn gading, maar eveneens liefhebbers van een ontspannen maar actieve vakantie: je kan er nl. talrijke uitstappen en fietstochten ondernemen, zoals naar de beroemde kruidenplantages, Changuu of  Prison Island, het woudreservaat van Jozani, de dorpen langs de mooie oostkust,... 

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 10 jaar 3

Familieavontuur - 16 dagen

Individuele reis Thailand

Laat je een paar dagen onderdompelen in de sfeer van de kleurrijke metropool Bangkok met zijn prachtige tempelcomplexen en beroemde klongs. Fiets voor de verandering eens door Chiang Mai en leer alles over het leven op het platteland als je een paar dagen te gast bent bij de mensen thuis in een bergdorpje. Bij een indrukwekkende waterval van 6 verdiepingen neem je een heerlijk warmwater-bad in een bron en maak je en prachtige tocht door de dichtbegroeide natuur. Op een tropisch eiland met lange zandstranden verteer je tenslotte je avontuur met een paar dagen dolce far niente. Deze reis is de ideale instapreis voor wie voor het eerst wil proeven van de Zuid-Oost-Aziatische cultuur en wil kennismaken met dit prachtige continent.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 16

Familieavontuur - 20 dagen

Individuele reis Thailand

Laat je een paar dagen onderdompelen in de sfeer van de kleurrijke metropool Bangkok met zijn prachtige tempelcomplexen en beroemde klongs. Fiets voor de verandering eens door Chiang Mai en leer alles over het leven op het platteland als je een paar dagen te gast bent bij de mensen thuis in een bergdorpje. Bij een indrukwekkende waterval van 6 verdiepingen neem je een heerlijk warmwater-bad in een bron en maak je en prachtige tocht door de dichtbegroeide natuur. Op een tropisch eiland met lange zandstranden verteer je tenslotte je avontuur met een paar dagen dolce far niente. Deze reis is de ideale instapreis voor wie voor het eerst wil proeven van de Zuid-Oost-Aziatische cultuur en wil kennismaken met dit prachtige continent. Het verschil met het 16-daagse familieavontuur is dat je op deze reis een 3-daagse avontuurlijke trekking doet vanuit Chiang Mai in de regio van Chiang Dao. De trekking is voor kinderen vanaf 8 jaar toegankelijk en je overnacht bij mensen thuis. Ook blijf je één dag langer op Koh Chang dan in het 16-daagse familieavontuur.   

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 20

Multisport in Boheems Zwitserland

Individuele reis Tsjechië

Vlakbij de Duitse grens, meer bepaald in de historische regio Bohemen, ligt het Nationaal Park Boheems Zwitserland; een schilderachtig groene regio van rivieren en diepe kloven opgesmukt met mysterieuze rotstorentjes en -figuren, grotten, bogen en steile wanden. Samen met de rustige rivier de Elbe spelen ze de hoofdrol tijdens deze avonturenweek. Wandelend, fietsend, klimmend en varend ontdek je dit mooie raadselachtige landschap dat menigmaal het decor vormde voor sprookjes en films.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 8 jaar 8

Familieavontuur van Zuid naar Noord

Individuele reis Vietnam

Van de Mekongdelta in het Zuiden tot de bergmassieven in het Noorden: Overal word je getroffen door de schoonheid en gratie van het Vietnamese landschap, de rust van het platteland, de authenticiteit van de minderhedenbevolking. Deze 16-daagse reis door Vietnam is een ideale keuze voor wie op een actieve manier wil kennismaken met Zuidoost-Azië en op zoek is naar een boeiende mix van natuur, cultuur en authenticiteit. Al wandelend, op de fiets, op de trein of op de boot ontdek je het Vietnam van indrukwekkende rijstterrassen, authentieke bergdorpjes, boeiende steden met een rijk oorlogsverleden, een paradijselijke baai en een heerlijke keuken. Deze reis is geschikt voor sportieve kinderen vanaf 10 jaar. Het verschil met de gewone 16-daagse reis is de fietstocht naar An Bang Beach en een lichtere tweedaagse trekking.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 10 jaar 16

Het noordoosten doorkruist

Individuele reis Zuid-Afrika

Zuid-Afrika spreekt tot de verbeelding en een reis naar dit land is voor velen dan ook de vervulling van een levensdroom. Terecht want Zuid-Afrika heeft dan ook zoveel troeven in handen die het voor jong en oud een ideaal vakantieland maakt: een aangenaam klimaat, een goede toeristische infrastructuur en een intrigerende mengelmoes aan culturen. Om de reis niet te zwaar te maken qua af te leggen kilometers én om ze meer diepgang te kunnen geven, hebben we ons ’beperkt’ tot het oosten van het land. Deze reis is dan ook heel geschikt om met kinderen te maken. Het is een actieve ontdekking van de grootse natuur van dit landsdeel, waarbij het accent ligt op kleinschaligheid en toerisme in samenwerking met lokale gemeenschappen. Het voorgestelde programma biedt veel afwisseling in activiteiten. Als wandelreisspecialist kozen wij voor locaties waar veel wandelmogelijkheden zijn. Dit zijn doorgaans uitgestippelde paden van diverse lengte waaruit je ter plaatse een keuze kan maken.  Daarnaast bieden de parken en ook de overnachtingsplaatsen optionele activiteiten aan, zoals wild spotten tijdens game drives of boottochten, fietstochten, paardrijden,… Om je zoveel mogelijk vrijheid en flexibiliteit te geven, hebben we die activiteiten niet standaard in het programma gestoken. Je kan ter plaatse dus nog volop kiezen in functie van waar je op dat moment zin in hebt. Al blijft wandelen natuurlijk nog altijd één van de beste en goedkoopste manieren om een land en zijn natuur echt te ondergaan…

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 10 jaar 19

Avontuur in Jämtland, Midden-Zweden

Individuele reis Zweden

In de bosrijke en verrassend bergachtige regio Jämtland Härjedalen, waar Midden-Zweden noordelijke allures begint te krijgen, ligt het Juvuln-meer. Aan de noordelijke oever ligt een kleinschalig en duurzaam vakantiedomein, een ideale uitvalsbasis voor een gevarieerde en avontuurlijke outdoor-vakantie (en een streepje Sami-cultuur) in een op en top Zweeds landschap met brede rivieren, uitgestrekte veengebieden en dichte dennenbossen. 

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 5 jaar 8

Avontuur in Värmland, Zuid-Zweden

Individuele reis Zweden

Tijdens deze reis ga je een stukje van Värmland ontdekken, een regio in Zuid-Zweden met een open en vriendelijk landschap. “Ik wil de kaart tot leven brengen, vullen met bossen en meren, velden en weiden, dorpen, kastelen, boerderijen en steden”, schreef de schrijfster Selma Lagerlöf over haar Värmland. Voor jou stellen wij een week van natuurbeleving in het vooruitzicht, zodat je de magische landschappen met rivieren, meren, moeras, heide, heuvels en valleien op een sportieve manier - per fiets, per kano, op een vlot en te voet – ten volle kan beleven. Je verblijft in een mooi Zweeds huis, middenin de natuur aan de oevers van het Gräsmången-meer en brengt ook een nachtje door in een tipi op een eiland in de rivier. Alle maaltijden en activiteiten zijn inbegrepen en dankzij het flexibel programma is deze reis geschikt voor iedereen.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 4 jaar 8

Actieve week in de Zweedse winter

Individuele reis Zweden

Op zoek naar een leuke (en betaalbare) winterervaring? Tijdens deze actieve week in de Zweedse bossen bieden we je een aantal begeleide sneeuwactiviteiten aan: een sledetocht met husky's, ijsvissen, sneeuwscooteren en sneeuwwandelen. Een nacht kan je zelfs in een (lekker warme) tipi doorbrengen. Tijdens de 2 vrije dagen is de keuze aan jou: een tochtje met Noord-Zweedse trekpaarden, langlaufen, cross country-ski, alpijns skiën, of je skills in het sneeuwwandelen nog wat verder op punt zetten. Een week om bij weg te smelten.

Beschikbaar Minimum leeftijd Wandelniveau
Op aanvraag 6 jaar 7

Vertrek vanaf:
tot:


Wandelniveau:
Soort reis:
Leeftijd jongste kind:

Cultuur:
Natuur:
Comfort: